Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
pritchard

#2851 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

neo7 wrote:da li neko moze napisati predmete iz prvog semsetra za dvopredmetni studij Franc. i Tal. pa da ispunim semestralni list kuci i sutra samo predam...hvala
Mislim da je to to:

1.Pregled francuske gramatike I
2.Osnovi francuskog pravopisa i izgovora I
3.Italijanski jezik I
4.Osnovi latinskog jezika I
5.Francuska književnost humanizma i renesanse
6.Italijanska književnost I
7.Bosanski/hrvatski/srpski jezik I (opći predmet)
Critty Bo

#2852 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Critty Bo »

mokosh wrote:
Critty Bo wrote:Imam pitanje za dvopredmetne studente u vezi prenosenja predmeta.Znam da se moze prenijeti do 6 ECTS bodova. Buduci da nama svi predmeti nose duplo manje ECTS bodova nego jednopredmetnima, mogu li se prenijeti dva predmeta ako je zbir bodova manji od sest? Podrazumijeva se predmeti nisu uslovni. Na studentskoj kazu da moze i ponavljaju kao papagaji 6 6 6, ali ja bih ipak da cujem iz prve ruke, ako je to neko vec uradio.
Vjerovatno necu prenositi nista, ali me ipak zanima, za ubuduce. Hvala.
Može.Treba da se brineš ako ti je zbir bodova veći od 6.
Znaci, u biti, nije bitan broj predmeta nego zbor bodova?
fajka

#2853 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by fajka »

Critty Bo wrote:
mokosh wrote:
Critty Bo wrote:Imam pitanje za dvopredmetne studente u vezi prenosenja predmeta.Znam da se moze prenijeti do 6 ECTS bodova. Buduci da nama svi predmeti nose duplo manje ECTS bodova nego jednopredmetnima, mogu li se prenijeti dva predmeta ako je zbir bodova manji od sest? Podrazumijeva se predmeti nisu uslovni. Na studentskoj kazu da moze i ponavljaju kao papagaji 6 6 6, ali ja bih ipak da cujem iz prve ruke, ako je to neko vec uradio.
Vjerovatno necu prenositi nista, ali me ipak zanima, za ubuduce. Hvala.
Može.Treba da se brineš ako ti je zbir bodova veći od 6.
Znaci, u biti, nije bitan broj predmeta nego zbor bodova?
Je li 6 ili do 6
neo7

#2854 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

hahahaha...boze...pa ako pise "Student moze prenjeti ukupno šest (6) bodova", to valjda znaci da se i sesti bod podrazumjeva!
Critty Bo

#2855 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Critty Bo »

neo7 wrote:hahahaha...boze...pa ako pise "Student moze prenjeti ukupno šest (6) bodova", to valjda znaci da se i sesti bod podrazumjeva!
da, podrazumijeva se :)

Mada ja njima nista ne vjerujem, poucena dosadasnjim iskustvom. Mislim da se nigdje godine ne gube gluplje nego na filozofskom.

Evo, skorasnji primjer. Datum ispita pomjeren tri dana ranije, nigdje obavjestenja, ispit prosao, ljudi nisu izasli jer nisu znali i objasnjenje je "da se sigurno negdje zaturilo obavjestenje". I sta da im covjek radi?

Uglavnom, molim jos neku dvopredmetnu dusu da mi potvrdi, mi mozemo prenijeti kombinaciju dva ispita koja jednopredmetni ne mogu jer im nosi recimo 8 bodova, dok je to nama ukupno 3? (Opet se podrazumijeva da nisu uslovni, da ne ispadnem megaloman :))

I nemoj da se neko nadje pametan i uputi me na studentsku jer sam vec pitala. Hocu da mi kaze neko kome je to uspjelo.
somethings

#2856 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by somethings »

Izvinjavam se ako je glupo pitanje... gdje se nabavlja indeks?
Clover

#2857 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Clover »

somethings wrote:Izvinjavam se ako je glupo pitanje... gdje se nabavlja indeks?
Na portirnici, kod one tete, ali prije toga trebas uplatiti pare za indeks i upisni materijal, mislim da pise sve na portirnici, ima i ziro racun..
neo7

#2858 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

Clover wrote: Na portirnici, kod one tete, ali prije toga trebas uplatiti pare za indeks i upisni materijal, mislim da pise sve na portirnici, ima i ziro racun..
Ili tako, ili na kriminalistici uzmes sve potrebno :)
shweeca

#2859 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by shweeca »

ev ovako brucos sam ,,zbog neki privatni problema nemogu dolaziti prvu sedmicu na faxu,,dali se ja moram javiti na faxu,,,i dali cu puno propustiti tu prvu sedmicu :? :D
fee_lunee

#2860 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by fee_lunee »

pozdrav svima. studira li neko od vas slavistiku? trebao bi mi spisak predmeta za prvi semestar... da li iko zna? hvalaaa unaprijed :) :)
Rosebud_

#2861 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

fee_lunee wrote:pozdrav svima. studira li neko od vas slavistiku? trebao bi mi spisak predmeta za prvi semestar... da li iko zna? hvalaaa unaprijed :) :)
Pozdrav i tebi. FF ima i svoju sluzbenu stranicu, vjerujem da znas adresu, i tamo mozes pronaci ovo sto te zanima. Evo ovdje imas nastavni plan i program, predmete po semestrima, i nakon toga o svakom predmetu ponesto.

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/npp/sla ... P10_11.pdf
neo7

#2862 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

Prijem SVIH studenata je u ponedjeljak u 11h. Francuski i italijanski jezik (ne znam je li cijeli odsjek Romanistike) na 4 spratu u 255.
fee_lunee

#2863 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by fee_lunee »

Rosebud_ wrote:
fee_lunee wrote:pozdrav svima. studira li neko od vas slavistiku? trebao bi mi spisak predmeta za prvi semestar... da li iko zna? hvalaaa unaprijed :) :)
Pozdrav i tebi. FF ima i svoju sluzbenu stranicu, vjerujem da znas adresu, i tamo mozes pronaci ovo sto te zanima. Evo ovdje imas nastavni plan i program, predmete po semestrima, i nakon toga o svakom predmetu ponesto.

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/npp/sla ... P10_11.pdf

tek sam poslije to vidjela, ipak sam htjela da provjerim, svejedno hvala punoooo :-D
ema_

#2864 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ema_ »

Evo da i ovdje prenesem, raji kojoj treba potvrda o školovanju, a još nisu upisani u godinu, mogu dobiti potvrdu kad plate 30 kaem :thumbup:
HisSunshine

#2865 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by HisSunshine »

neo7 wrote:Prijem SVIH studenata je u ponedjeljak u 11h. Francuski i italijanski jezik (ne znam je li cijeli odsjek Romanistike) na 4 spratu u 255.
A gdje si dobio/la tu informaciju ako se može znati? Da i mi ostali vidimo 'gdje' smo :)
neo7

#2866 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

Na portirnici kod onog cike..ja ga pitao da mi da onaj list da kopiram ba da vam okacim ovde ali mi nije mogao dati...kaze reci im da je u 11 i to je dovoljno :lol:
HisSunshine

#2867 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by HisSunshine »

neo7 wrote:Na portirnici kod onog cike..ja ga pitao da mi da onaj list da kopiram ba da vam okacim ovde ali mi nije mogao dati...kaze reci im da je u 11 i to je dovoljno :lol:
Pa što nam bar ne slika :(
Sad svi moramo ići da vidimo gdje su nas šutnuli xD
U svakom slučaju hvala za info, neki ne bismo ni otišli :D
minjonja

#2868 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

neo7 wrote:Prijem SVIH studenata je u ponedjeljak u 11h. Francuski i italijanski jezik (ne znam je li cijeli odsjek Romanistike) na 4 spratu u 255.
druze, zar ti nisi na geografiji :D
fajka

#2869 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by fajka »

Critty Bo wrote:
neo7 wrote:hahahaha...boze...pa ako pise "Student moze prenjeti ukupno šest (6) bodova", to valjda znaci da se i sesti bod podrazumjeva!
da, podrazumijeva se :)

Mada ja njima nista ne vjerujem, poucena dosadasnjim iskustvom. Mislim da se nigdje godine ne gube gluplje nego na filozofskom.

Evo, skorasnji primjer. Datum ispita pomjeren tri dana ranije, nigdje obavjestenja, ispit prosao, ljudi nisu izasli jer nisu znali i objasnjenje je "da se sigurno negdje zaturilo obavjestenje". I sta da im covjek radi?

Uglavnom, molim jos neku dvopredmetnu dusu da mi potvrdi, mi mozemo prenijeti kombinaciju dva ispita koja jednopredmetni ne mogu jer im nosi recimo 8 bodova, dok je to nama ukupno 3? (Opet se podrazumijeva da nisu uslovni, da ne ispadnem megaloman :))

I nemoj da se neko nadje pametan i uputi me na studentsku jer sam vec pitala. Hocu da mi kaze neko kome je to uspjelo.
meni se upravo to desilo .moram obnoviti godinu zbog tog ispita ,25 obavijest 26 ispit ,a na internetu nigdje nista ne pise ,pa ne zive svi u sarajevu
rajv0sa

#2870 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by rajv0sa »

Ima li iko sa Historije?
HisSunshine

#2871 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by HisSunshine »

Ako neko nije vidio, a zanima ga: http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/Raspored_sala.pdf :)
Sretno ljudi xD
pritchard

#2872 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Je l' studentska još uvijek radi samo do 12?
pitam se pitam

#2873 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pitam se pitam »

Jel ima iko s prve godine da studira filozofiju-sociologiju.I mozda je malo glupo pitanje, ali kad bude taj prijem jel idemo na odsjek filozofije ili sociologije(mislim u koju prostoriju) :?:
sarajev_o

#2874 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sarajev_o »

pritchard wrote:Je l' studentska još uvijek radi samo do 12?
da
HisSunshine

#2875 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by HisSunshine »

Je l' ima ovdje neko da je sada upisao prvu godinu na odsjeku za Književnost naroda BiH i BHS jezik? 8-)
Post Reply