i mene isto nisu primili, al kako vidim nema više mjesta na psihologiji :/Mrki92 wrote:Pozdrav,
nisam prošla na prvom roku za upis na psihologiju, što mi je životna želja....
Molim za savjet.....da li neko zna da li če biti mjesta u drugom roku....i
šta mi predlažete šta upisati ( a da ima mjesta u drugom roku a da je predmetno bliska psihologiji ),
pa da se mogu prebaciti na psihologiju.....zna li ko na kojim odsjecima ima mjesta....neko kaže filozofija....
Svaka informacija mi je dobrodošla...
Hvala unaprijed.....
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
megi_rainbow___
#2676 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
nicca
#2677 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam jedno pitanje. Zeljela bih upisati jedan odsjek redovno a drugi vanredno; posto su ukinuli da moze kopija diplome, moze li se to jos uvijek raditi tj. da li se na jednu diplomu moze upisati oboje?? Ako moze kako ide placanje, biblioteka i to. Hocu li dva puta platiti biblioteku ili ..??
-
DeepPurple
#2678 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije problem, samo ti tete iz studentske na onim papirima za upis napisu da su ti originalni dokumenti na tom i tom odsjeku. Placas 2 indexa, 2 upisnine, 1 biblioteku (za onaj odsjek gdje si redovan) .... Sretnonicca wrote:Imam jedno pitanje. Zeljela bih upisati jedan odsjek redovno a drugi vanredno; posto su ukinuli da moze kopija diplome, moze li se to jos uvijek raditi tj. da li se na jednu diplomu moze upisati oboje?? Ako moze kako ide placanje, biblioteka i to. Hocu li dva puta platiti biblioteku ili ..??
- alica.k
#2679 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
treba ljekarsko uvjerenje, ja sam morala donijet a vanredna sam na engleskom.Gakino wrote:zar nitko ne zna ništa u vezi ljekarskog i vanrednog studija ??Gakino wrote:Hej,bull21 wrote:Ljekarski čekaš od 2 do 20 minuta. Zavisi od reda.
upisala sam studij talijanskog jezika i historije umjetnosti kao vanredni student , s time da živim u Hrvatskoj, pa me zanima da li netko zna da li je i za vanredne obavezan ljekarski pregled ? pitam zato jer u Hrvatskoj nije, budući se vanrednima smatraju ljudi koji rade, i ne školuju se na teret državepa samim time i nisu dužni prolaziti ljekarski pregled
hvala
-
nicca
#2680 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
HvalaDeepPurple wrote:Nije problem, samo ti tete iz studentske na onim papirima za upis napisu da su ti originalni dokumenti na tom i tom odsjeku. Placas 2 indexa, 2 upisnine, 1 biblioteku (za onaj odsjek gdje si redovan) .... Sretnonicca wrote:Imam jedno pitanje. Zeljela bih upisati jedan odsjek redovno a drugi vanredno; posto su ukinuli da moze kopija diplome, moze li se to jos uvijek raditi tj. da li se na jednu diplomu moze upisati oboje?? Ako moze kako ide placanje, biblioteka i to. Hocu li dva puta platiti biblioteku ili ..??
-
Gakino
#2681 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hvala alica puno !nicca wrote:HvalaDeepPurple wrote:Nije problem, samo ti tete iz studentske na onim papirima za upis napisu da su ti originalni dokumenti na tom i tom odsjeku. Placas 2 indexa, 2 upisnine, 1 biblioteku (za onaj odsjek gdje si redovan) .... Sretnonicca wrote:Imam jedno pitanje. Zeljela bih upisati jedan odsjek redovno a drugi vanredno; posto su ukinuli da moze kopija diplome, moze li se to jos uvijek raditi tj. da li se na jednu diplomu moze upisati oboje?? Ako moze kako ide placanje, biblioteka i to. Hocu li dva puta platiti biblioteku ili ..??
- Dr.Cuddy
#2682 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hvala.Moze li se na UNSA upisati postdiplomski iz psihologije sa diplomom ekonomije ili politickih nauka? Ako da, koji su uslovi i koji se predmeti moraju poloziti prije pocetka?
-
saramica
#2683 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne vjerujem da moze.. mislim da primaju samo one koji su zavrsili osnovne studije psihologije.Dr.Cuddy wrote:hvala.Moze li se na UNSA upisati postdiplomski iz psihologije sa diplomom ekonomije ili politickih nauka? Ako da, koji su uslovi i koji se predmeti moraju poloziti prije pocetka?
-
megi_rainbow___
#2684 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
je li moguće ikako podići papire prije 24.8. :/
-
bull21
#2685 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jok. Ne rade do 24. Ne znam jel' fax zakatančen, ne bi se čudio.
-
megi_rainbow___
#2686 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jebi ga...još mi samo fali da ne stignem onda na 2. fax papire predat.... -.-bull21 wrote:Jok. Ne rade do 24. Ne znam jel' fax zakatančen, ne bi se čudio.
- ema_
#2687 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
saramica wrote:Ne vjerujem da moze.. mislim da primaju samo one koji su zavrsili osnovne studije psihologije.Dr.Cuddy wrote:hvala.Moze li se na UNSA upisati postdiplomski iz psihologije sa diplomom ekonomije ili politickih nauka? Ako da, koji su uslovi i koji se predmeti moraju poloziti prije pocetka?
Upravo.
-
yaskoo
#2688 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
DA LI IKO ZNA DA LI JE PROFESOR BAOTIC OBJAVIO REZULTATE AKCENTA 1 ? , ISPIT JE ODRZAN 12.07.2011 , na oglasnoj tabli nema rezultata ovog ispita ! MOLIM ODGOVOR ...TO MI JE ZA USLOV A NEZNAM DA LI SAM POLOZILA !
-
Barcafan
#2689 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne bih bas rekao da je ovo tacno, znam par kolega koji su na dvopredmetnom studiju i studiraju francuski, koji tvrde da je potesko bez predznanja. Cak sam gledao malo njihovu svesku od gramatike, to su sve termini na francuskom jeziku, meni se to cini poprilicno teskim.saramica wrote:Ne treba nikakvo predznanje.. Samo za engleski i njemacki trebamini2 wrote:može li mi neko reći da li je potrebno predznanje za studiranje francuskog jezika?? podrazumijeva li se da se taj jezik zna govoriti ili se počinje sve iz početka??
A također, jedna kolegica je "prebjegla" sa francuskog na nas odsjek na trecem upisnom roku (tamo nekad u oktobru) nakon sto je skontala da je pretesko za pocetnike...
No, sve se moze kad se hoce, vjerovatno nije mnogo tesko ni to studirati ali bi trebao odmah da pocnes uciti francuski, ako vec to hoces da studiras, uzeti sveske od nekog sa prve godine, otici na neki kurs i slicno...
-
pritchard
#2690 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Što se tiče ovog španjolskog/talijanskog kad se studira francuski...Koliki su tu zahtjevi?Je l' se španjolski uči baš koliko i francuski ili je to sporedno budući da je jednopredmetni studij?
Ja sam optimističan i mislim da mi ne bi trebalo biti problem.
-
saramica
#2691 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Naravno da je lakse kad imas predzanje, ali mislila sam na to da se na francuskom krece iz pocetka, od glagola biti pa nadalje, dok se na anglistici i germanistici ocekuje da vec znas te stvari. Sa ovim boldanim dijelom se slazem. Kada sam htjela upisati turski jezik razmisljala sam da krenem prvo na kurs pa da vidim kako mi lezi, ali eto svakako sam odustala od upisa. Uglavnom, ko zeli i ima volje, sve se mozeBarcafan wrote:Ne bih bas rekao da je ovo tacno, znam par kolega koji su na dvopredmetnom studiju i studiraju francuski, koji tvrde da je potesko bez predznanja. Cak sam gledao malo njihovu svesku od gramatike, to su sve termini na francuskom jeziku, meni se to cini poprilicno teskim.saramica wrote:Ne treba nikakvo predznanje.. Samo za engleski i njemacki trebamini2 wrote:može li mi neko reći da li je potrebno predznanje za studiranje francuskog jezika?? podrazumijeva li se da se taj jezik zna govoriti ili se počinje sve iz početka??
A također, jedna kolegica je "prebjegla" sa francuskog na nas odsjek na trecem upisnom roku (tamo nekad u oktobru) nakon sto je skontala da je pretesko za pocetnike...
No, sve se moze kad se hoce, vjerovatno nije mnogo tesko ni to studirati ali bi trebao odmah da pocnes uciti francuski, ako vec to hoces da studiras, uzeti sveske od nekog sa prve godine, otici na neki kurs i slicno...
-
saramica
#2692 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne ucis koliko i francuski. Nisam bas sigurna do kojeg nivoa se ide ali sigurno nije isti nivo kao francuski. Mislim da su osnove, gramatika i rijecipritchard wrote:Što se tiče ovog španjolskog/talijanskog kad se studira francuski...Koliki su tu zahtjevi?Je l' se španjolski uči baš koliko i francuski ili je to sporedno budući da je jednopredmetni studij?![]()
-
mini2
#2693 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma znam da će biti teško, pogotovo za mene jer se nikad prije nisam "susrela" s francuskim. Ali, nemam toliko opcija sada, pošto sam se na prvom roku zeznula. Sad mi jedino preostaje upisati bilo šta, samo da godina ne propadne. Ako mi baš bude toliko loše išlo, onda nema druge opcije nego da se negdje drugo prebacim.
Btw. ima li neko sveske s prve godine, da se pripremam polako ?
Btw. ima li neko sveske s prve godine, da se pripremam polako ?
-
bull21
#2694 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bolje ti je da ti godina propadne nego da se zaje*eš i da upišeš šta te ne zanima pa da ti onda propadnu 2,3 ili više.
-
mini2
#2695 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne kažem ja da me to ne zanima, strane jezike pravo volim i imam želju da naučim još par.
Nego, govorim o činjenici da je to ipak fakultet i da nije sve lako kao u srednjoj školi. Pa samim tim, nije lako doći među studente koji znaju bar osnove tog jezika, a ti ne znaš. Nema veze što se kreće iz početka, ipak će ovi drugi uvijek imati prednost u odnosu na mene, toga sam svjesna.
Ali hajd, nije ni to bitno, ja ću se u svakom slučaju potruditi da nadoknadim izgubljeno i da na vrijeme sve stižem (ako to upišem naravno).
Nego, govorim o činjenici da je to ipak fakultet i da nije sve lako kao u srednjoj školi. Pa samim tim, nije lako doći među studente koji znaju bar osnove tog jezika, a ti ne znaš. Nema veze što se kreće iz početka, ipak će ovi drugi uvijek imati prednost u odnosu na mene, toga sam svjesna.
Ali hajd, nije ni to bitno, ja ću se u svakom slučaju potruditi da nadoknadim izgubljeno i da na vrijeme sve stižem (ako to upišem naravno).
-
pritchard
#2696 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Editirano.Tusen tack,spasibo i merci pour l'information. 
-
Barcafan
#2697 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Može li mi neko reći trebaju li strani drzavljani nostirificirati diplome kako bi se mogli upisati na fakultet, ili je moguće da se upišu i bez toga. Ako je druga opcija moguća onda vjerujem da je potrebno da se diploma prevede i ovjeri kod sudskog tumača?
- Rosebud_
#2698 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kad ce vise taj 24.... Trebam se prijaviti na jedan konkurs i imam samo 7 dana za to, a ne mogu dobit potvrde s fakulteta prije 24. 
Za one koji znaju, da li bi se u ovom mom slucaju mogla predat ovjerena kopija indeksa? I ocjene i potpisi ovamo. Izvinite za OT.
Za one koji znaju, da li bi se u ovom mom slucaju mogla predat ovjerena kopija indeksa? I ocjene i potpisi ovamo. Izvinite za OT.
- lala*
#2699 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja kad sam predavala za kartu, kopirala sam prve dvije stranice i zadnja dva semestra, kako bi vidjeli da sam redovna. Tako da bi i za to trebalo vaziti. Najbolje ti je da pitas osobe koje rade tu gdje trebas predati ili sta vec.Rosebud_ wrote:Kad ce vise taj 24.... Trebam se prijaviti na jedan konkurs i imam samo 7 dana za to, a ne mogu dobit potvrde s fakulteta prije 24.
-
Incerum Canabea
#2700 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Rosebud_ wrote:Kad ce vise taj 24.... Trebam se prijaviti na jedan konkurs i imam samo 7 dana za to, a ne mogu dobit potvrde s fakulteta prije 24.
Ne znam za konkretni slučaj, ali inače može tako - ovjerena kopija prve strane indeksa i list sa ocjenama (za npr. konkurs za posao, gdje traže uvid u određene ocjene).
A sto ljudi, sto čudi...