?avalanche168 wrote: Čovjek kaže da je na ETF-u u Istočnom Sarajevu
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
?avalanche168 wrote: Čovjek kaže da je na ETF-u u Istočnom Sarajevu
???nermin.padez wrote:Nemam pojma, ja sam na ETF-u u I. Sarajevu, jos 1 ispit do kraja, preko ljeta uciti(treba mi mjesec dana *ebem ti ispite)Sunrise00 wrote: meni se nesto cini da se sve vise upisujejedno 300 ljudi su primili
ja sam kontala da je bilo manje proslih godina, jos smo mala generacija
! Nas upise mozda 120, a ne zavrsi ni pola mozda!
Dobro je dok ti ne izgori kakav tranzistor u glavinermin.padez wrote:Avalanche zvani dvopulsni ispravljac sa srednjom tackom na transformatoru![]()
Ja mislim da cu ih sanjati veceras! Sreca pa zanimljivo u neku ruku
Evo ganja se uslov za prvu, još sam ja zelennermin.padez wrote:Nema tu mnogo tranzistora (samo kod invertora /IGBT, MOSFET i BJT/ mada ne igraju ulogu u proracunima)! Najvaznije su Diode i Tiristori! Matematika i OET samo, vise matematika![]()
Koja si godina ti, kako ide
vmos,j-fet to nista,ako dovedes veliki napon ode komponenta,ako dovedes veliku baznu struju ode komplet naseljenermin.padez wrote:Nema tu mnogo tranzistora (samo kod invertora /IGBT, MOSFET i BJT/ mada ne igraju ulogu u proracunima)! Najvaznije su Diode i Tiristori! Matematika i OET samo, vise matematika![]()
Koja si godina ti, kako ide
Energetika BS i MS, i Racunarstvo MS su akreditovani, ovi ostali odsjeci u ovoj godiniavalanche168 wrote:Ove godine je primljeno po 25 redovnih po odsjeku, i svi ostali koji su položili prijemni su stekli pravo studija kao redovni - samofinansirajući. Ne treba gubiti volju i odustajati, osim ako nisu baš neke druge stvari razlog (tipa finansija). Fakultet jeste težak, u smislu da se MORA stalno raditi, u kontinuitetu i nema se baš puno vremena za "landaranje", al' uz dobru organizaciju vremena, ima se i vremena za izlaske u normalnoj količini. Kampanjsko učenje ne donosi ništa na ETF-u. Profesori nisu bauk, i ide se ka tome da fakultet bude na usluzi studentima, ne dozvoljavaju se nikakve torture. Zna se ko je za šta zadužen, znaju se pravila, i pravila se moraju pridržavati i studenti i osoblje fakulteta. A ako i ima ispada od strane asistenata ili profesora, sve se da riješiti, ljudi su dostupni za razgovor i diskusiju. Sve to je, vjerovatno, i plod želja i tendencije da fakultet postane akreditovan od strane evropskih agencija. Proces akreditacije je već u toku i ide se ka tome.
Pozdrav, kolege i kolegice, eventualne kolege i kolegice
hvalaS4mpion wrote:Prvi dan obicno nekih sat vremena cete provesti u amfiteatru.Profesori ce vam objasniti malo kako stoje stvari na ETF-u i slicno.Sljedeci dan najnormalnije idu predavanja koja mogu trajati do 14 sati,tutorijale svakako nemate prvu sedmicu.Bit cete podijeljeni u grupe i indexe za vas mora pokupiti vodja vase grupe,a ako ne zelite cekati vodju,mozete svoj index bilo kada uzeti iz studentske sluzbe.
Sabura.Sunrise00 wrote:hvalaS4mpion wrote:Prvi dan obicno nekih sat vremena cete provesti u amfiteatru.Profesori ce vam objasniti malo kako stoje stvari na ETF-u i slicno.Sljedeci dan najnormalnije idu predavanja koja mogu trajati do 14 sati,tutorijale svakako nemate prvu sedmicu.Bit cete podijeljeni u grupe i indexe za vas mora pokupiti vodja vase grupe,a ako ne zelite cekati vodju,mozete svoj index bilo kada uzeti iz studentske sluzbe.![]()
zna li se kad bi raspored trebao izaci?
e falazlaataan wrote:Sabura.Sunrise00 wrote:hvalaS4mpion wrote:Prvi dan obicno nekih sat vremena cete provesti u amfiteatru.Profesori ce vam objasniti malo kako stoje stvari na ETF-u i slicno.Sljedeci dan najnormalnije idu predavanja koja mogu trajati do 14 sati,tutorijale svakako nemate prvu sedmicu.Bit cete podijeljeni u grupe i indexe za vas mora pokupiti vodja vase grupe,a ako ne zelite cekati vodju,mozete svoj index bilo kada uzeti iz studentske sluzbe.![]()
zna li se kad bi raspored trebao izaci?![]()
Nisu još ni ispiti završili, ali trebao bi biti sličan kao i prošle godine, jer je to teško praviti svake godine.
http://pokit.org/get/?76a1e3261caf73033 ... d69073.jpg
http://pokit.org/get/?55bd716734fe281b2 ... a7b329.jpg
hvalaUltrasNaBaterije wrote:da novim brucosima pozelim puno srece, svi smo prosli kroz to, samo nemojte ovo puno k srcu primat, jer ETF nije onakav kakvim govore vama da jest. Ima dosta asistenata kompleksasa i senilnih prof.
Nisam obnovio godinu i zavrsio sam u roku po bolonji 3. god, ali sta se radi raji i kako se na pojedinim smjerovima ophode prema studentima sramotno je. Ko zna mozda je to politika univerziteta. Zato pamet u glavu i bez sikirancije, prvo zdrav razum i lijep zivot pa onda ti klosari zeljni paznje.
u svakom slucaju bjezte sa EE, RI najljepši i najuređeniji sa velikim mogucnostima poslije.
Odmakli i to dobro, sa vise prof., sa vise prostora po studentu. Ne može se pravit dobar fakultet tako sto sputavas svoje kadrove, za godinu dvije imacemo demonstratore tutore i asistente sa drugih fakulteta kako je krenulo. Truba žešća, birokratija itd. U čemu je smisao predmeta tipa IM2 koji traje 1. semestar pod JEDNIM profesorom, a preko 600 studenata upisanih u kurs. Koliko sam upoznat na FERu jedan profesor može imati max. 50 studenata po kursu, tako da se svakom posveti, i on je tu da ga usmjeri da student sam istrazuje i studira dajuci seminare i projekte, a ne da mu ispredaje kvotu časova i jedva dočeka da zavali rok. Nisu generacije trube, već je sistem takav, ljude treba usmjerit, naučit a ne oborit i tjerat da rade napamet. Ruski sistem u starim tikvama još živi.matematicar_teski wrote:Pricam s nekoliko ljudi s etfa. Kazu ova generacija sad truba pravo,niko se ne istice bas nesta. Cak rekose mi da smo imali losije razultate od Banja Luke, a Beograd i Zagreb daleko odmakli. U moje vrijeme je sve bilo sve drugacije.
JaaSunrise00 wrote:kolege, ima li vas![]()
![]()
kako izgleda ovaj prvi dan? jel' se tada dijele indeksi? i je li istina da ce nama sve kasniti jer je cizi na putui jesu li predavanja odmah sutradan (18)?
i ima li nas jos koji su tek upisali, jeste li nervozni![]()
AutomatikaMemica_93 wrote:JaaSunrise00 wrote:kolege, ima li vas![]()
![]()
kako izgleda ovaj prvi dan? jel' se tada dijele indeksi? i je li istina da ce nama sve kasniti jer je cizi na putui jesu li predavanja odmah sutradan (18)?
![]()
Imam brigu prvi danNe znam nikoga , biti ce pravo veselo .
Ja sam danas isla u studentsku sluzbu da popunim neki papir za mjesecnu kartu. Fakultet pun studenata.![]()
Koji si odsjek ?
A kako oni dijele te grupe? Koliko max. bude u svakoj?
Grupe su po 25-eroSunrise00 wrote:AutomatikaMemica_93 wrote:JaaSunrise00 wrote:kolege, ima li vas![]()
![]()
![]()
Imam brigu prvi danNe znam nikoga , biti ce pravo veselo .
Ja sam danas isla u studentsku sluzbu da popunim neki papir za mjesecnu kartu. Fakultet pun studenata.![]()
Koji si odsjek ?
A kako oni dijele te grupe? Koliko max. bude u svakoj?ti?
po prezimenu su grupe koliko sam skontala
Uvijek ista prica prije su svi bili pametni aman zaman, sad niko ne valjanermin.padez wrote:Trube danas i upisuju faxove. Nema 10 ljudi da vezu s' glavom od njih 100
Uci se po sablonu, nema se pojma sta se radi i zasto, mali zonfa u zadatku remeti koncepciju
I prije je toga bilo samo manje izrazeno. Danas su i srednje skole losije...Sunrise00 wrote: Uvijek ista prica prije su svi bili pametni aman zaman, sad niko ne valja
a kakve to veze ima s temom?nermin.padez wrote:I prije je toga bilo samo manje izrazeno. Danas su i srednje skole losije...Sunrise00 wrote: Uvijek ista prica prije su svi bili pametni aman zaman, sad niko ne valjaPadaju kriterijumi prelazi se na moderno evropsko skolovanje