sta fali pitat ,ja dobar dio njih znam odozgo , ali oni mene ne znajuharisoni wrote:sarajlija80 wrote:zlaja nego sokole reci ti meni sta prica halil kako mu je bilo u zemlji samuraja ,
Kakve veze ovo ima sa temom, i bilo kim ovdje?
ETF
- sarajlija80
#1076 Re: ETF
- guber90
#1077 Re: ETF
Neces vjerovati jeste. I to se zove offtopic.sarajlija80 wrote:sta fali pitat ,ja dobar dio njih znam odozgo , ali oni mene ne znajuharisoni wrote:sarajlija80 wrote:zlaja nego sokole reci ti meni sta prica halil kako mu je bilo u zemlji samuraja ,
Kakve veze ovo ima sa temom, i bilo kim ovdje?,zar je problem i zabranjeno pitati nesto sto nije direktnou u vezi teme.
Mada salu na stranu ne vidim sto bi to nekome na polumrtvoj temi smetalo
Sent from my iPhone using Tapatalkz
- Ajatolah_
#1078 Re: ETF
Može li mi neko reći za ove pripreme, koliko one dnevno traju, kakvi su otprilike termini i budu li učesnici podijeljeni u grupe?
Drugo, nekome ko ima minimalne šanse da uleti na budžet, je li ima ikakve koristi zaokružiti odmah samofinansirajuće? Znam da bude na rezultatima onih dole za koje piše da će se tražiti saglasnost Ministarstva, je li se kad desilo da je neko ne dobije?
Drugo, nekome ko ima minimalne šanse da uleti na budžet, je li ima ikakve koristi zaokružiti odmah samofinansirajuće? Znam da bude na rezultatima onih dole za koje piše da će se tražiti saglasnost Ministarstva, je li se kad desilo da je neko ne dobije?
-
numizmatic
#1079 Re: ETF
Ma jok, nije problem upasti, problem je ostati. Zaokruži ti svakako za budžet pa gdje god upao, ETF prima šakom i kapom
- newlevel
#1080 Re: ETF
A i studenti isto tako padaju i sakom i kapom.
Gesendet von meinem C1605 mit Tapatalk
Gesendet von meinem C1605 mit Tapatalk
-
debly23
#1081 Re: ETF
Pozdrav,
zivim u Sarajevu a vjerovatno cu da upisem FIT u Mostaru / redovni studij.
Najveci problem mi je smjestaj.
Ako neko ima iskustva bio bih mu zahvalan da mi blize objasni kakva je procedura prijema u dom , kakav je odnos cijene i usluge ?
Hvala unaprijed.
zivim u Sarajevu a vjerovatno cu da upisem FIT u Mostaru / redovni studij.
Najveci problem mi je smjestaj.
Ako neko ima iskustva bio bih mu zahvalan da mi blize objasni kakva je procedura prijema u dom , kakav je odnos cijene i usluge ?
Hvala unaprijed.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1082 Re: ETF
koliko sam upoznat, dom u Mostaru je odron...
- dzeko1
#1083 Re: ETF
ETF Sarajevo, smjer Informatika, kakvo je stanje tu? Jel tesko kao i na ostalim smjerovima?
Moze li me neko malo informisati? Kakav je prijemni ispit, neke osnovne stvari? Trazio sam malo po googleu, ali nema nekih vaznijiih informacija na njihovoj stranici. Hvala...
-
Nazif_Gljiva
#1084 Re: ETF
Ufati se ti lopte...dzeko1 wrote:ETF Sarajevo, smjer Informatika, kakvo je stanje tu? Jel tesko kao i na ostalim smjerovima?Moze li me neko malo informisati? Kakav je prijemni ispit, neke osnovne stvari? Trazio sam malo po googleu, ali nema nekih vaznijiih informacija na njihovoj stranici. Hvala...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- sarajlija80
#1085 Re: ETF
cestitke aposlventima genracija 2009 _2014.
- dzeko1
#1086 Re: ETF
Lijepo sam pitao,ako ne mozes ili neces da odgovoris, bolje ni ne pisi nista.Nazif_Gljiva wrote:Ufati se ti lopte...dzeko1 wrote:ETF Sarajevo, smjer Informatika, kakvo je stanje tu? Jel tesko kao i na ostalim smjerovima?Moze li me neko malo informisati? Kakav je prijemni ispit, neke osnovne stvari? Trazio sam malo po googleu, ali nema nekih vaznijiih informacija na njihovoj stranici. Hvala...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Mišo_Kovač
#1087 Re: ETF
Računarstvo i Informatika, po pravilu bude najmnogoljudniji smjer, kako na prijemnom, tako i poslije... Ako preguraš prvu godinu i zajednicke predmete, ostatak školovanja je trivijalan i ultralagan (izuzev mozda jedan ili dva predmeta, logički dizajn mi pada na pamet ovako s pika)dzeko1 wrote:ETF Sarajevo, smjer Informatika, kakvo je stanje tu? Jel tesko kao i na ostalim smjerovima?Moze li me neko malo informisati? Kakav je prijemni ispit, neke osnovne stvari? Trazio sam malo po googleu, ali nema nekih vaznijiih informacija na njihovoj stranici. Hvala...
Prijemni ispit je također u zadnje dvije/tri godine trivijaliziran. U pitanju je elementarna matematika, koja je objektivno gledano, ispod jake petice u solidnoj srednjoj skoli... Pitanja su sa ponuđenim odgovorima... Fakultet organizira kurs iz elementarne matematike svake godine prije prijemnog, pa tako i ove godine... mada mislim da si zakasnio da se upišeš na to...
I da, na fakultetskoj stranici imaju sve važnije informacije o svim studijiskim odsjecima, kako uopćeno, tako i o svakom predmetu ponaosob...
-
mandzukic
#1088 Re: ETF
Sry sto vas peglam al sta je sa energetskim smjerom?
-
TomANDJerry
#1089 Re: ETF
Pretjerivanje , kao i obicno ovih sa EE ili TKMišo_Kovač wrote:Računarstvo i Informatika, po pravilu bude najmnogoljudniji smjer, kako na prijemnom, tako i poslije... Ako preguraš prvu godinu i zajednicke predmete, ostatak školovanja je trivijalan i ultralagan (izuzev mozda jedan ili dva predmeta, logički dizajn mi pada na pamet ovako s pika)dzeko1 wrote:ETF Sarajevo, smjer Informatika, kakvo je stanje tu? Jel tesko kao i na ostalim smjerovima?Moze li me neko malo informisati? Kakav je prijemni ispit, neke osnovne stvari? Trazio sam malo po googleu, ali nema nekih vaznijiih informacija na njihovoj stranici. Hvala...
![]()
Prijemni ispit je također u zadnje dvije/tri godine trivijaliziran. U pitanju je elementarna matematika, koja je objektivno gledano, ispod jake petice u solidnoj srednjoj skoli... Pitanja su sa ponuđenim odgovorima... Fakultet organizira kurs iz elementarne matematike svake godine prije prijemnog, pa tako i ove godine... mada mislim da si zakasnio da se upišeš na to...
I da, na fakultetskoj stranici imaju sve važnije informacije o svim studijiskim odsjecima, kako uopćeno, tako i o svakom predmetu ponaosob...
Inace 70% predmeta RI-a ti je super korisno , 20% onako , 10% je bezveze i trebalo bi mjenjati (ovo se naravno ne odnosi na prvu godine nego samo na drugu i trecu)
- Mišo_Kovač
#1090 Re: ETF
Nisam sa EE ili TK, tek da se razumijemo 
- harisoni
#1091 Re: ETF
mandzukic wrote:Sry sto vas peglam al sta je sa energetskim smjerom?
Ja sam energetika i napravljen je cirkus od smjera. Ukratko.
- Mišo_Kovač
#1092 Re: ETF
Nama je Mujo vazda govorio da je na energetici napravljeno sranje jer profesori ne rade (ili rade preko spolovila) svoj posao na fakultetu i/ili su preokupirani svojim privatnim biznisima sa strane... Koliko je to tačno, treba pitati relevantnu raju koja ide na odsjek... 
- harisoni
#1093 Re: ETF
Mišo_Kovač wrote:Nama je Mujo vazda govorio da je na energetici napravljeno sranje jer profesori ne rade (ili rade preko spolovila) svoj posao na fakultetu i/ili su preokupirani svojim privatnim biznisima sa strane... Koliko je to tačno, treba pitati relevantnu raju koja ide na odsjek...
Tačno je sto posto, govorio je i nama to na predavanjima vazda. Haj na stranu što većina radi preko neke stvari, što kasne na ispite, donose hranu i jedu na ispitima, što nemaju pojma pa moramo bukvalno sve sami, pređemo nekako preko svega toga ali ima eto duet sa izolacija i rade šta im se ćefne. Dokaz su rezultati iz izolacija od ove godine, 22 od 105 prošlo.
- Mišo_Kovač
#1094 Re: ETF
Meni je neko spominjao da su Sokoliji dohakali i da napokon mora da razguli (Sokolija drzi izolacije i pouzdanost, jelde) i da ce valjda Selma da preuzme nesto od toga... mozda i krenu stvari nabolje :/
A nama je nastavni ansambl odlican (da kucnem u drvo), dosta mlade raje (Mujina fraza) medju asistentima, dosta mladih i aktivnih profesora, sve se drzi i sve se po PSu radi (nekad čak i previše xD)... jedino nam fali malo više prakse, al prave prakse, a MATLABovanje na labovima... Medjutim za takvo nešto treba brdo para da se kupe sistemi za upravljanje, proizvodne trake sa senzorima, robotske ruke, dodatni plcovi, SKADA, itd...
A nama je nastavni ansambl odlican (da kucnem u drvo), dosta mlade raje (Mujina fraza) medju asistentima, dosta mladih i aktivnih profesora, sve se drzi i sve se po PSu radi (nekad čak i previše xD)... jedino nam fali malo više prakse, al prave prakse, a MATLABovanje na labovima... Medjutim za takvo nešto treba brdo para da se kupe sistemi za upravljanje, proizvodne trake sa senzorima, robotske ruke, dodatni plcovi, SKADA, itd...
- harisoni
#1095 Re: ETF
Mišo_Kovač wrote:Meni je neko spominjao da su Sokoliji dohakali i da napokon mora da razguli (Sokolija drzi izolacije i pouzdanost, jelde) i da ce valjda Selma da preuzme nesto od toga... mozda i krenu stvari nabolje :/![]()
Pojavila se priča da bi Kemo trebao u peMziju (i povest sa sobom asistenta) i kao Selma bi trebala preuzeti Pouzdanost a Izolacije jedan drugi profa koji je također kao specijalista za tu oblast. Mada, to ništa nije pouzdano jer isto tako ima i priča da se Kemo poziva na neki zakon i taj je zakon na njegovoj strani. U globalu, ja nemam ništa lično protiv njega, ali fraza 'Mirza je tu i biće kako on kaže' je preofirna i daje asistentu pravo da radi šta hoće bukvalno. Ne možeš normalno komunicirati, ispraviti grešku i sl. Eto kod vas je Mujo najbolji primjer profesionalca, ja na OSAU realno nisam dobro prošao ali lik vazda gnjavi i traži da mi pomogne gdje nije jasno, i ne samo meni nego kome god treba. Otišao ja neki dan i lik mi pokaza moju prvu parcijalu 2 mjeseca nakon ispita i kako je trebalo uraditi, a kod 'nekih' ispit ne možeš da vidiš ni na uvidu.
- harisoni
#1097 Re: ETF
krater wrote:jel Mujo hercegovac ?
Da.
-
mrkyy54
#1098 Re: ETF
Kolege jeste li predali dokumente za prijemni ? Ja jučer sve obavio, iz čega vi vježbate zadatke ?
- newlevel
#1099 Re: ETF
Mislim da vam je ona zelena knjiga sasvim dovoljna. Bespotrebno cete se zamarati dodatnom literaturom, preradite kvalitetno tu zbirku i ne kvarite si ljeto i rahatluk.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
mrkyy54
#1100 Re: ETF
Nisam bio u mogućnosti da idem na pripremu jer sam podaleko od Sarajeva, vjerovatno je ta knjiga ona koja se dobije na pripremama ?