drzavni ispit
-
blesava
#451 Re: drzavni ispit
da li iko zna da li je prosao strucni ispit u ministarstvu za boracka pitanja federacije? Ispit opceg znanja je bio 24.08.
-
zlajci
#452 Re: drzavni ispit
Ne može se održati prije nego li se prvo ovdje objavi termin:blesava wrote:da li iko zna da li je prosao strucni ispit u ministarstvu za boracka pitanja federacije? Ispit opceg znanja je bio 24.08.
http://www.adsfbih.gov.ba
pod sekcijom Javni konkursi/ispiti
Sretno ti
-
blesava
#453 Re: drzavni ispit
znam to, ali nisam cijelu proslu sedmicu provjeravala tu stranicu, pa me je stran da je ispit prosao.
- sweet cherries
#454 Re: drzavni ispit
ja znam da je IOZ za ministarstvo za boracka pitanja kantona sarajevo bio 24.08., pa ako je u pitanju taj konkurs onda termin za strucni jos nije objavljen.
taj konkurs za boracka pitanja federacije iskreno nisam ni upratila, mada mislim da u agenciji je za taj termin bio zakazan samo jedan termin za polaganje ioz 24.08. pa pretpostavljam da na taj konkurs mislis
taj konkurs za boracka pitanja federacije iskreno nisam ni upratila, mada mislim da u agenciji je za taj termin bio zakazan samo jedan termin za polaganje ioz 24.08. pa pretpostavljam da na taj konkurs mislis
-
artist321
#455 Re: drzavni ispit
hvala za pitanja
ako se sjetis dopisuj
pozdrav
ako se sjetis dopisuj
pozdrav
- _amy_
#456 Re: drzavni ispit
Nakon ovih vasih postava meni vise nista nije jasno. Elem, plan je da se prijavim na neki od konkursa i da polazem ispit besplatno (jer koliko je meni poznato to organizuje agencija). E sad mi nije jasno odakle da ucim, ja sam dobila neki materijal koji se u biti sastoji od pitanja odnosno testova, ali pocinjem da vjerujem da ako budem samo odatle ucila da nece biti neke velike koristi, pa ako neko moze da napise gdje da nabavim materijal za ucenje, pls. Thx
- sweet cherries
#457 Re: drzavni ispit
ev da te jos malo zbunim 
ovisi gdje zelis da polazes, ako ces u ads ( drzavni nivo ) onda na njihovoj stranici imas sav materijal za spremanje ispita http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 76&lang=bs
a ako ces polagati u ads federacije onda u njihovim prostorijama mozes da kupis prirucnik.
moja preporuka je da ucis ovako, a da ti pitanja koja imas sluze samo za provjeru same sebe, jer pitanja su skoro sva izmjenjena i definitivno nisu dovoljna za prolaz.
ovisi gdje zelis da polazes, ako ces u ads ( drzavni nivo ) onda na njihovoj stranici imas sav materijal za spremanje ispita http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 76&lang=bs
a ako ces polagati u ads federacije onda u njihovim prostorijama mozes da kupis prirucnik.
moja preporuka je da ucis ovako, a da ti pitanja koja imas sluze samo za provjeru same sebe, jer pitanja su skoro sva izmjenjena i definitivno nisu dovoljna za prolaz.
- _amy_
#458 Re: drzavni ispit
Hihihih hvala na daljnjem zbunjivanju
A hvala i za link bice vise nego koristan
A hvala i za link bice vise nego koristan
sweet cherries wrote:ev da te jos malo zbunim
-
blesava
#459 Re: drzavni ispit
Vidjela sam taj prirucnik od 600 strana iz Angencije za ds Fbih, i u njemu se nalaze sami zakoni. zato je moja preporuka da se to ne kupuje jer su zakoni svakako dostupni na interentu.
Ja sam ucila po pitanjima i sluzila se zakonom i nisam uradila tacno samo 4 pitanja od 42.
Ja sam ucila po pitanjima i sluzila se zakonom i nisam uradila tacno samo 4 pitanja od 42.
-
butterfly1404
#460 Re: drzavni ispit
Pozdrav,evo da vam prenesem utiske sa ispita koji je danas odrzan. Polozila sam a ucila sam iskljucivo iz materijala kojeg je na ovom forumu postavio jedan kolega. Zakone nisam ni pipnula. Sve sam prešla jedanput,ucila sam oko pet dana...s tim što se to svodilo na učenje od max dva sata ddnevno. Sretno svima.
-
artist321
#461 Re: drzavni ispit
Kolegice, dajte nam pitanjabutterfly1404 wrote:Pozdrav,evo da vam prenesem utiske sa ispita koji je danas odrzan. Polozila sam a ucila sam iskljucivo iz materijala kojeg je na ovom forumu postavio jedan kolega. Zakone nisam ni pipnula. Sve sam prešla jedanput,ucila sam oko pet dana...s tim što se to svodilo na učenje od max dva sata ddnevno. Sretno svima.
izgleda samo ja skupljam pitanja ovdje ccc
ako se sjecate pitanja pisite nam molim
pozdrav svima
-
butterfly1404
#462 Re: drzavni ispit
Na stranici 11 foruma mozes naći link kolege pod nick-om 123mostar ili mostar123artist321 wrote:Kolegice, dajte nam pitanjabutterfly1404 wrote:Pozdrav,evo da vam prenesem utiske sa ispita koji je danas odrzan. Polozila sam a ucila sam iskljucivo iz materijala kojeg je na ovom forumu postavio jedan kolega. Zakone nisam ni pipnula. Sve sam prešla jedanput,ucila sam oko pet dana...s tim što se to svodilo na učenje od max dva sata ddnevno. Sretno svima.
izgleda samo ja skupljam pitanja ovdje ccc![]()
ako se sjecate pitanja pisite nam molim
pozdrav svima
-
Estrella
#463 Re: drzavni ispit
Ljudi je li neko konkurisao u Ministarstvu vanjskih poslova BiH?????
- Curve
#464 Re: drzavni ispit
pratim..
-
jeanne darc
#465 Re: drzavni ispit
Imam jedno pitanje koje nije toliko vezano za temu, ali se nadam da ce mi neko moci pomoci.
Naime, i ja sam se prijavila na konkurs najvise zbog toga da bih polagala javni ispit ali sam u zadnji trenutak vidjela konkurs tako da sam dokumenta poslala na dan zatvaranja konkursa
Zanima me da li ce se moja prijava uzeti u obzir??? 4 Odnosno, da li ce mi vratiti dokumenta jer su ih oni dobili tek sutradan
HVALA!
Naime, i ja sam se prijavila na konkurs najvise zbog toga da bih polagala javni ispit ali sam u zadnji trenutak vidjela konkurs tako da sam dokumenta poslala na dan zatvaranja konkursa
Zanima me da li ce se moja prijava uzeti u obzir??? 4 Odnosno, da li ce mi vratiti dokumenta jer su ih oni dobili tek sutradan
HVALA!
- medvjed23
#466 Re: drzavni ispit
Ako su dokumenti poslani preporučeno, onda se dan predaje pošti smatra danom predaje organu kome su dokumenti upućeni... Znači, prijava je blagovremena... ili bi bar trebala da bude
Čitava jedna forumska tema je posvećena sličnom problemu
-
adoking
#467 Re: drzavni ispit
Ne da bi trebala da bude, nego mora biti prihvaćena kao blagovremena, jer se na koverti nalazi prijemni pečat pošte sa datumom, tako da ne moraš uopšte brinuti oko togamedvjed23 wrote:Ako su dokumenti poslani preporučeno, onda se dan predaje pošti smatra danom predaje organu kome su dokumenti upućeni... Znači, prijava je blagovremena... ili bi bar trebala da bude![]()
Doduše, sve ti je već rečeno u ovom postu koji sam citirao ali eto reko malo da se nadovežem, valjda mi ne zamjerate
-
jeanne darc
#468 Re: drzavni ispit
Narode, hvala vam!!! Uljepsali ste mi danmedvjed23 wrote:Ako su dokumenti poslani preporučeno, onda se dan predaje pošti smatra danom predaje organu kome su dokumenti upućeni... Znači, prijava je blagovremena... ili bi bar trebala da bude![]()
Sad mi jos ostaje da ucim
A nisam vidjela tu temu zaista, pa mi je ova bila najprihvatljivija za moje pitanjce
-
blesava
#469 Re: drzavni ispit
polagala sam ispit 24.8. i polozila. ineteresuje me gdje mogu podici potvrdu, u kojem vremenu, ovi iz agencije se ne javljaju na tel.
-
artist321
#470 Re: drzavni ispit
koja su bila pitanja ako nije problem blesava

- Curve
#471 Re: drzavni ispit
cestitam na polozeno, ako moze malo detalja, iz cega si spremala, na sta obratit paznju itd. itd.blesava wrote:polagala sam ispit 24.8. i polozila. ineteresuje me gdje mogu podici potvrdu, u kojem vremenu, ovi iz agencije se ne javljaju na tel.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#472 Re: drzavni ispit
Poslaće ti poštom na adresu koju si navela u aplikaciji. Čudno da to nisu rekli prije ispita (prije nego što su vam podijelili pitanja).blesava wrote:polagala sam ispit 24.8. i polozila. ineteresuje me gdje mogu podici potvrdu, u kojem vremenu, ovi iz agencije se ne javljaju na tel.
Fakat, obećala si pitanja.. pa kojih se sjetiš, ako ti n ije plaho mrsko.
-
blesava
#473 Re: drzavni ispit
ma rekli su nam da dodjemo sami po tu potvrdu, nista drugo detaljno.
Uglavnom sto se tice pitanja, nista nije bilo novo nego sto se vec vrti odavno i po ovom forumu i na onoj stranici ispitopćeg znanja foto 55 (tako nesto). JEdino je iz evropske unije bilo nekih pitanja koja ja nikad nisam vidjela, a iskreno ne bih ih se ni mogla sjetiti, ali i bez toga sam polozila. tako da je moj savijet da se predje sto vise ovih pitanja i nece biti problema.
Uglavnom sto se tice pitanja, nista nije bilo novo nego sto se vec vrti odavno i po ovom forumu i na onoj stranici ispitopćeg znanja foto 55 (tako nesto). JEdino je iz evropske unije bilo nekih pitanja koja ja nikad nisam vidjela, a iskreno ne bih ih se ni mogla sjetiti, ali i bez toga sam polozila. tako da je moj savijet da se predje sto vise ovih pitanja i nece biti problema.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#474 Re: drzavni ispit
Meni od pitanja nije došlo ni jedno pitanje
Bio je državni nivo. Došao mi neki procenat alkohola iz zakona o akcizama, još neko pitanje iz zakona o akcizama o markicama, nekoliko pitanja iz zakona o VM (koliko dana treba proći za ovo, za ono), iz EU treba paziti neki otoci koji su u sastavu (mislim Holandije) su zadnji ušli i to je prvi put da je jedna vaneuropska teritorija unutar EU. Od moje grupe nitko nije prošao, pravo nas sačekali sa pitanjima

-
blesava
#475 Re: drzavni ispit
ovo kod mene je bila federacija i nije bilo nista vezano za finansije a pitanja su bila standardna.