Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
KAMI666

Post by KAMI666 »

walkabout wrote:Zamoljen sam da ovo prenesem, kaze Kemica jos nejma oni, kako se kaze, hatarnet i nemere da upise ovu gore peticiju:

-----------------------

"Halo, Izmo, cujes li me - ovdje tvoj tetic Kemica. Jes da si me zaboravijo i nisi stijo da me uzmes ustrucni tim ali ija ti zelim uspijeh, da u zdravlju i rahatluku iskopas sto vise piramida i navaljas uzbrdo sto vise onije kugli.

PS. Usput, sijecas lise kad si mi crkavo otsmjeha - eh sacu ja tebi crknut otsmjeha - Semke meje strucno usvojio u muzej, jasamti jedini zivi artefakat tojes prestavnik drevnih Kemicana. :razz: "

PS. A ko svom rodjaku, moguti sredit da dzaba udjes i dame gledas umuzeju! :D
Ti si covjek bolestan... da li ti uopste primjecujes na kojem niskom nivou se ti nalazis?
Majko Bosno, povrati ono sto nemozes da progutas :-)
NIN

Post by NIN »

Imal' stogod novoga? Jesu li nasli kakve move "artefakte" i "poslali ih na analize" neake?
Imal' kakvih zraka i novih saznanja u vezi "klimatskih generatora"? :-) :-) ...
kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

Evo namah davam javim da sam se ija konektovo zicama za ovi hinternet, pacu moci da bidnem naovome forumetu.
Sace tetic Izmo davdi da je pogrijesijo sto me je zapostavijo, supak jedan elitisticki. Ako on more da bidne multisiplinarni strucnjak malokrampom-malolopatom, ja sade imadem novi strucni pristup, malotastaturom-malomishom (tako mi bar rece onaj Nurko). Mahsuz sam zaovu priliku ufatijo novog misha u basci, samo mi nije jasno kako ga konektovati sa kompjuterom. Al doci ce mi danas Nurko, on ce mi pokazat, kod njega mishevi ubasci kolo vode.

Zafaljivam se walkaboutu shto mi je prenosijo poruke, (poslo sam ti mali peskes, malo visochkog suhog mesa, datiranog jos od Ramzesa II).

Josh neshta, moram ovo rec: tetic je grdno pogrijesijo kadkaze da je evolucja pocela odnjega izbasce - nije nego izmoje. Edabogdase zadavio vidće on kad ja izvedem geometra da premjeri basce i vidimo cija je prva.
Jedino se slazem da je istina da je ta evolucja zaobisla Nurkinu bascu. :D
Thyl

Post by Thyl »

kemica_guglic wrote:Evo namah davam javim da sam se ija konektovo zicama za ovi hinternet, pacu moci da bidnem naovome forumetu.
Sace tetic Izmo davdi da je pogrijesijo sto me je zapostavijo, supak jedan elitisticki. Ako on more da bidne multisiplinarni strucnjak malokrampom-malolopatom, ja sade imadem novi strucni pristup, malotastaturom-malomishom (tako mi bar rece onaj Nurko). Mahsuz sam zaovu priliku ufatijo novog misha u basci, samo mi nije jasno kako ga konektovati sa kompjuterom. Al doci ce mi danas Nurko, on ce mi pokazat, kod njega mishevi ubasci kolo vode.

Zafaljivam se walkaboutu shto mi je prenosijo poruke, (poslo sam ti mali peskes, malo visochkog suhog mesa, datiranog jos od Ramzesa II).

Josh neshta, moram ovo rec: tetic je grdno pogrijesijo kadkaze da je evolucja pocela odnjega izbasce - nije nego izmoje. Edabogdase zadavio vidće on kad ja izvedem geometra da premjeri basce i vidimo cija je prva.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

*ebote pa ovo se zakuhava! Slušaj Kemice, to premjeravanje bašći, to se mora odradit sateliCki, ono strućno, kontaš, inaće ti đabe poso. Ako ima sateliCka analiza da je potvrdila to, onda moreš odma pisat Vladi da podrži tebe a ne Izmu! :D
kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

Thyl, ija vidim dasi ti jaran (walkabout sve fino prica otebi), neznam bil mi mogo pomoc, poshto samti ja novi oko ovije stvari kompjuterskije.

Prvo, fali mi dosta slova, ja neznam otkud to (neshto sumnjam na evolucju), nidje mi nema mehko ch, dj, tvrdo zh itd - pomagaj ako bidnes u priliki.

Drugo - ti kako znas, Izmo vec ima onu peteciju a ja jok, moram ito da sredim.

Trece - ako imas taj jedan , kako rece, satelit za posudit dok ja ne nabavim novi za ovi moj kompijuter, bijo bi ti zafalan.

Cetvrto - jesil to iti dobar sa Vladom? Kako ovo, svi dobri samo znamo ko ne. Imas li ti kakije kontakata sa Vladom da kazeh koju lijepu glede mene mi. :D
babanovac

Post by babanovac »

Thyl wrote:
kemica_guglic wrote:Evo namah davam javim da sam se ija konektovo zicama za ovi hinternet, pacu moci da bidnem naovome forumetu.

*ebote pa ovo se zakuhava! Slušaj Kemice, to premjeravanje bašći, to se mora odradit sateliCki, ono strućno, kontaš, inaće ti đabe poso. Ako ima sateliCka analiza da je potvrdila to, onda moreš odma pisat Vladi da podrži tebe a ne Izmu! :D
Ako neznate izcije je basce krenula,a vi pozovite strucanjke da procijene,
Nurkinu dajnicu npr.
Thyl

Post by Thyl »

babanovac wrote:Ako neznate izcije je basce krenula,a vi pozovite strucanjke da procijene,
Nurkinu dajnicu npr.
Ako ona isto zna vako da mjeri geo-magnetna zraćenja davne civilizacije po livadama i bašćama, onda treba i nju ukljućit u strućni tim:

Image
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

babanovac wrote:
Thyl wrote:

Ako neznate izcije je basce krenula,a vi pozovite strucanjke da procijene,
Nurkinu dajnicu npr.
Uh, ne zovi dajinicu. Ona će odma doć tamo i poćet pitat, te šta je ovo , te kako ono. Lakše ti je zvati teta Zilku ili profesora Imamovića, oni odma iz Sarajva vide jel ta evolucija krenula iz tvoje bašće ili Izmine.
Thyl

Post by Thyl »

seljak_cojek wrote:Ako neznate izcije je basce krenula,a vi pozovite strucanjke da procijene,
Nurkinu dajnicu npr.
Uh, ne zovi dajinicu. Ona će odma doć tamo i poćet pitat, te šta je ovo , te kako ono. Lakše ti je zvati teta Zilku ili profesora Imamovića, oni odma iz Sarajva vide jel ta evolucija krenula iz tvoje bašće ili Izmine.[/quote]

A znaći, njima netreba kristalna lobanja ili nakav hepek? Štooooo? Kako more bit prava nauka brez hepeka? :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Thyl wrote:
babanovac wrote:
seljak_cojek wrote:Ako neznate izcije je basce krenula,a vi pozovite strucanjke da procijene,
Nurkinu dajnicu npr.
Uh, ne zovi dajinicu. Ona će odma doć tamo i poćet pitat, te šta je ovo , te kako ono. Lakše ti je zvati teta Zilku ili profesora Imamovića, oni odma iz Sarajva vide jel ta evolucija krenula iz tvoje bašće ili Izmine.
A znaći, njima netreba kristalna lobanja ili nakav hepek? Štooooo? Kako more bit prava nauka brez hepeka? :D
Ma oni su ti pravi strućnjaci sa iskustvom tako da njima take sprave ne trebaju. To koriste ovi dunđeri.
kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

Ne dajnicu, niposhto - nemere me ocima smislit otkako sam skako snjene treshnje. A i Nurko me opet izradi, reko bijo dace doc da mi pogleda ovi moj novi multisiplinarni kompjuter al nije. Ma i nemora ja sam probo da pokrenut misha da radi. Al imo sam malo problema napocetku - izgorijo sam tri misha dok nisam skonto da hin netreba prikljucit na 220 AC, vec na +5 DC. Evo ovi sad shto sam ga natako fercera oko kompjutera pravo. Dudushe osto sam kratak sa mishevima, skoro sam sve ove iz svoje basce pofato, mozda je osto jos jedan.

Al nebrinte, ima u Nurkinoj basci kolko hosh.

Nego, fina vam ona gore slika - fataju zrake pravo satelitisticki (ni Izmo him nije dorasto :D ).
babanovac

Post by babanovac »

Sa ovim stapovima,iskopace oni jos jedan mega-ultra-praistorijski bunar.
U onom proslom nebi vode.
Kemice,haj ne kopaj vise po ovoj vrucini,strunit ces se,nego deder sta pojdi.
Jesil za alternativnu sirnicu (od kompira je)?
kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

babanovac wrote:Sa ovim stapovima,iskopace oni jos jedan mega-ultra-praistorijski bunar.
U onom proslom nebi vode.
Kemice,haj ne kopaj vise po ovoj vrucini,strunit ces se,nego deder sta pojdi.
Jesil za alternativnu sirnicu (od kompira je)?
Ma nekopam tija, taj tije poso za Izmu supka, ja ti imam bolju tekniku - malo tastatura, malo mish. A jesil mi primijetijo i moga prezimeta - Guglic ti dolazi od googlati po hinternetu pocitav dan. :kravata:
babanovac

Post by babanovac »

Piramidaski recept za uspjeh:
Ko googla,izgugla univerzitet sa jednijem strucnjakom u Italiji.
Thyl

Post by Thyl »

babanovac wrote:Jesil za alternativnu sirnicu (od kompira je)?

Oplakah.

Ćuj, Kemice, znaš kakoš ono satelicko mijerenje bašće izvršti? Popneš se nakrov od Nurke, tamo đemuje Izmo namontiro satelicku prije par godina. E hotlen snimiš bašće sa onim Sony VAIO palm PC hepekom i rekneš da si satom specijalnom kamerom pofato neke misterijozne energije i zraćenja. Onda si za]ebo Izmu totalno, on još nije doguro do tako sofistisciplinarnog pristupa. A ti moreš komotno reć da se kod tvojih:
http://piramidasunca.ba/ba/ wrote:...intenzivnih istraživanja odlikuje primjenjena kombinacija klasičnih geo-arheoloških i visoko-tehnoloških metoda (satelitska snimanja, termalne analize, geo-radarske, seizmičke i elektromagnetne metode, 3D geodetsko-topografske mape visoke rezolucije).
Jesam li dobar meneđer, ha? Haj, ba, Kemice, oš me uzest u svoj strućni tim? Nemoj da moram kod Izme. :D
Thyl

Post by Thyl »

babanovac wrote:Piramidaski recept za uspjeh:
Ko googla,izgugla univerzitet sa jednijem strucnjakom u Italiji.
:lol:

A znaš šta dobiješ kad Izmo gugla?
IZ MOG UGLA = http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=113

kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

Thyl, vidim ja dasi ti sposobit za take stvari, ma damije samo onog supka Nurku shutnut, vishe miga je dosti.

A za oto snimanje shto kazesh, mogo biti jato al imam oni, kako ono Nurko rece, konfliktofinteres - znash da ja radim umuzeju ko najdragocijeniji artefakat - ako Semke cuje, noga mi je, znash isam. A i reko je dace malo pobosljat hranu - naizmenicno cu dobivat malo sirnice, malo krompirushe, a petkom burek i jogurat.

A za strucni tim shto kazesh, pa to bi bilo pravo, toga se nisam sijetio.
Izmo bi crko odmuke. :D
Thyl

Post by Thyl »

Kemice, morel kako da i Chupo uniđe u prođekt utebe, dobar je za suzbijat oponenata preko foruma? :D
horoz

Post by horoz »

ima li ovdje kakav moderator???

ne mozemo se svi spustat' na ove debilne nivoe i nemamo svi ovako istancan smisao za humor...

imam prijedlog:
- da se likovima koji misle da su smijesni otvori nova tema, nesto kao "piramida sunca - smijesna strana" ili slicno... pa nek pisu i zajebaju se medjusobno

sto se tice teme, ko je zainteresovan nek ide na zvanicnu stranicu, ima neki word sa slikama i Samirovim komentarima
sinoc ste na tv vidjeli kako izgledaju piramide u Peruu, ni nalik na piramidu al' je ipak piramida i arheolozi kopaju i rade... ne guzicaju se ko ovi nasi po kancelarijama...

priznajem samo znanje koje je potvrdjeno radom i uspjehom, ostalo je sve prdimahovina...
Fair Life

Post by Fair Life »

A posto uspjeha nema... prica o Visockim piramidama je prdimahovina.
kemica_guglic

Post by kemica_guglic »

Strucni dream team:

Kemica, tojes ja, kao jedini Kemicanin - osmislitelj i imatelj strucnog tima.
Thyl - menedjer i zaduzbenik za propagiranje putem zrakaa i antena, kako satelickije tako i ovije vazdusnije
Babanovac - zaduzen za alternativnu kuhinju i bunare sa i brez vode
Seljak_cojek - zaduzen za Nurkinu dajnicu
Nurko - zaduzen da ne bude tu i da bihuzuri Izmu
Walkabout - zaduzen sa otnose sa stranijem zemljama
Chupo - nezamjenjljiv odbrameni igrac "hlopta moze proc ali covek ne"
Sljunko - prva rezerva Chupi
Hrvoje Zujic - zaduzen za pjevanje pjesme "Meni misli majko lete"
Vrbanic i Drmanic - zaduzeni za pratece glasove
Evolucja - zaduzena da stvara zabunjenje
Vlada - uloga da posudjuje pare za raju
i na kraju supak Izmo - zaduzen da bude neprijatelj koga je lahko povaliti
Thyl

Post by Thyl »

horoz wrote:ima li ovdje kakav moderator???

ne mozemo se svi spustat' na ove debilne nivoe i nemamo svi ovako istancan smisao za humor...

imam prijedlog:
- da se likovima koji misle da su smijesni otvori nova tema, nesto kao "piramida sunca - smijesna strana" ili slicno... pa nek pisu i zajebaju se medjusobno

sto se tice teme, ko je zainteresovan nek ide na zvanicnu stranicu, ima neki word sa slikama i Samirovim komentarima
sinoc ste na tv vidjeli kako izgledaju piramide u Peruu, ni nalik na piramidu al' je ipak piramida i arheolozi kopaju i rade... ne guzicaju se ko ovi nasi po kancelarijama...

priznajem samo znanje koje je potvrdjeno radom i uspjehom, ostalo je sve prdimahovina...
Sinoć smo na TV vidjeli reprizu iste epizode od prije mjesec i po. Evo šta je bilo 3. juna: [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/potragazapiramidom0603.rm[/url], a evo šta je bilo sinoć: [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/potragazapiramidom0722.rm[/url]. Ima li šta novo na piramidama? :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Imam tu srecu da nisam izlozen ovim emisijama, ali me zanima, onako informativno - je li bilo tona ili ne? :D
Thyl

Post by Thyl »

walkabout wrote:Imam tu srecu da nisam izlozen ovim emisijama, ali me zanima, onako informativno - je li bilo tona ili ne? :D
babanovac

Post by babanovac »

horoz wrote:ima li ovdje kakav moderator???

imam prijedlog:

Hos dat pare za istrazivanje il nes?
Mojne okolo-kole.
ps.
Ko neda-cetnik.
Locked