Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Thyl

Post by Thyl »

Chupo dragi, ne znam da li ti ikako kontaš da ova najava da se Prođekt i dalje reklamira diljem svijeta putem i na trošak državnih diplomatskih kanala čak i nakon što je njegova protivzakonitost lijepo objašnjena u nedavnom tekstu Vuka Bačanovića nikako ne ide u prilog Prođektu, nego je samo još jedan dokaz da bi se ta ubleha davno sama raspala da je neko ne gura preko političkih kanala?

A za Esada Bajtala imam jedno pitanje: kad Elma Kovačević po svjetskim sajmovima promoviše Osmanagića, jel to radi kao predstavnica Fondacije ili kao predstavnica Vanjskotrgovinske komore BiH? Ili, pošto Vanjskotrgovinska komora BiH sponzoriše Fondaciju, jel to onda znači da Elma Kovačević sponzoriše samu sebe duplo, od para poreznih obveznika BiH?

Nego, Chupo, jes ti vidio jarane šta uradiše s onim poljoprivrednicima, ha?
Thyl

Post by Thyl »

Ali da ne bi sad slučajno počeli o pravim političkim i državnim prioritetima, vratimo se mi našem veselju! ;)

Pa kaže Hrvoje Zujić, http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26:
Jedna hipoteza kaže da su milijuni kamenih kugli polagani u plitka riječna korita kao generatori vodene pare - tvornice oblaka koja je odleđivala ledeni pokrivač za vrijeme ledenog doba. Na nožištu kugle dolazi do isparavanja zbog pojave uzgona slične kao kod krila aviona. Strojarski gledano, ovo bi funkcioniralo, ali kako onda objasniti kugle na uzvišenim brdima daleko od riječnih tokova?
Teško, brate Hrvoje. Možda ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=sFDGYWR5IvQ :D
stojdraga

Post by stojdraga »

Taj izraz "tvornice oblaka" ustvari djeluje kao nešto sasvim politički
Jel, a kad će to proraditi. :D
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

Thyl wrote:
razbijač_magle wrote:
uozo wrote:samo se vi za.ebajite, a kad vas zraka opichi!!!!
ne mere mene zraka,ja nabaviJo rejbanke, refleksi_a stoprcentna,ove su mi za visoĆicu sunca 8) :D
Ćuo sam od Izme da kod Vlade ima i nakav dobar losion za namazat se, s mašala faktorom, i providan, ono, sav si namazat a ništa se ne vidi. Bilo bi dobro da podrška od Vlade nekako dodže i u tom sektoru. :D
daj takih pokretaćkih prođekata,pa da krene i nas vala više jednoč koi nismo premazati. znaći,rejebanke + ta tvoja krema = zora sviće presjedniće (Vlade) :D
uozo

Post by uozo »

samo se vi za.ebajite, a kad vas zraka opauchi!!!!
walkabout

Post by walkabout »

Poslije ovoga, trebalo bi izdati "sabrana djela" naseg Hrvoja, cara dima,magle i oblaka, pod nazivom "Meni misli majko lete".
Ili mozda "Kako sam ukrotio oblake".
Ili "Prodavanje magle za pocetnike".
Ili jos bolje "Ja i oblaci - Autobiografija".

Cijena: dzaba, samo ako uspijete da sastavite dvije recenice (bilo koje) postavljene skupa da imaju imalo smisla.

Specijalno: Za prvih 100 citatelja koji procitaju sve do kraja, Hrvoje organizira besplatan sedmodnevni boravak u Jagomiru, a za prvih 10 je predvidjena nagrada - pola godine u vazdusnoj banji na Sokocu.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

walkabout wrote:Poslije ovoga, trebalo bi izdati "sabrana djela" naseg Hrvoja, cara dima,magle i oblaka, pod nazivom "Meni misli majko lete".
Ili mozda "Kako sam ukrotio oblake".
Ili "Prodavanje magle za pocetnike".
Ili jos bolje "Ja i oblaci - Autobiografija".

Cijena: dzaba, samo ako uspijete da sastavite dvije recenice (bilo koje) postavljene skupa da imaju imalo smisla.

Specijalno: Za prvih 100 citatelja koji procitaju sve do kraja, Hrvoje organizira besplatan sedmodnevni boravak u Jagomiru, a za prvih 10 je predvidjena nagrada - pola godine u vazdusnoj banji na Sokocu.
e pa to stvarno nema smisla, na taj način zaboravit organe....a gdje tu organ brankovitj, a.k.a. mama-vidi-mene-ja-sam-doktor,pa organ tihitj a.k.a. klempo,pa i razni drugi organi?

najbolje mi bilo kad prvi organ u Face to face jesenas svadjajuci se s poznatim profesorom ekonomije uskliknu "pa šta hoćete i ja sam intelektualac, znate li vi da sam ja asistent i magistar nauka!". (kod "asistent" se prodero da mi je probilo uši) evo sad nam trlja na nos i da je dotur (neku veče na BHT1 upitan za piramide: - I ja sam doktor!). majko moja iduće godine će bit akademik a za dvije nobelovac-kad mu Adnan Terzić pošalje priznanicu iz dopisnog univerziteta u Arizoni :lol:

zato predlažem da nadjemo mjesta i za barem ova dva naša napredna organa -u jednog sve veći nos a u drugog uši :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Sve počinje od kamenčića sa nedešifrovanim znacima, a završava sa raketama kojima odlazimo na Mjesec. Dakle treba nastojati, put nije ni lak ni brz, a ni jeftin, ali na kraju otkrića su često od epohalnog značaja za čovječanstvo.

Caperan Mina – dipl Pravnik, Nica – Francuska

Jedva čekamo da upotpunosti potvrdite svoju tezu i dobijete zasluženu potporu. Grupa je oduševljena i vjerujem da če od sada na dalje s vremena na vrijeme svi ovi turisti iz Turske provjeravati što se novoga našlo na ovoj izuzetnoj lokaciji. Želimo vam svu sreću.

Andrea Berković- (Zagreb), vodič grupe Hey Travelie iz Istambula, 20 turista

Kao akademski slikar jako sam oduševljena ovom nevjerovatnom arhitekturom. Iznenađujuće je da ovim otkrićem dolazi do revizije historije umjetnosti. Vrlo sam ponosna imati čast da budem ovdje Ova me lokacija umjetnički inspiriše. Veoma sam radoznala šta sve predstoji kada su u pitanju nova otkrića koja se očekuju. Želim vam sve najbolje kao i bosanskom narodu koji je zaslužio ovako nešto.
pitt

Post by pitt »

sve strucnjak do strucnjaka........zivio vozd :D:D
Thyl

Post by Thyl »

Chupo jarane, a de reci, jel gosti za upisivanje u knjigu utisaka na Piramidi dobiju isti poticaj k'o i struĆnjaci za nauĆni pristup? :D

http://www.aquamundilife.com/gallery.html

Image
pitt

Post by pitt »

ne bih ja ovoj budali ni sa kalasnjikovom smio prici. Haj ti znaj sta on moze iz onog carobnog stapica suknuti :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Nešto mi pada na pamet s obzirom na to da mi je sin upravo upisao arheologiju, da li je s piramidama povećan interes kod vas za tim studijem?
pitt

Post by pitt »

mozda bi bilo.......kad bi imalo ovo veze sa naukom :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

pitt wrote:mozda bi bilo.......kad bi imalo ovo veze sa naukom :D
Baš si zao :lol: :lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

bc_chupo wrote:Sve počinje od kamenčića sa nedešifrovanim znacima, a završava sa raketama kojima odlazimo na Mjesec. Dakle treba nastojati, put nije ni lak ni brz, a ni jeftin, ali na kraju otkrića su često od epohalnog značaja za čovječanstvo.

Jedva čekamo da upotpunosti potvrdite svoju tezu i dobijete zasluženu potporu. Grupa je oduševljena i vjerujem da če od sada na dalje s vremena na vrijeme svi ovi turisti iz Turske provjeravati što se novoga našlo na ovoj izuzetnoj lokaciji. Želimo vam svu sreću.

Kao akademski slikar jako sam oduševljena ovom nevjerovatnom arhitekturom. Iznenađujuće je da ovim otkrićem dolazi do revizije historije umjetnosti. Vrlo sam ponosna imati čast da budem ovdje Ova me lokacija umjetnički inspiriše. Veoma sam radoznala šta sve predstoji kada su u pitanju nova otkrića koja se očekuju. Želim vam sve najbolje kao i bosanskom narodu koji je zaslužio ovako nešto.
Chupo, jarane, opet greska u koracima - ljudska noga nije jos krocila na Mjesec, gdje si to cuo.
Usput, i nije ti fazon da sebe uvrstavas u odlazak na Mjesec (odlazimo, mi odlazimo...).

Sta ovaj Semke radi od dobrih ljudi... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

bc_chupo wrote:Sve počinje od kamenčića sa nedešifrovanim znacima, a završava sa raketama kojima odlazimo na Mjesec. Dakle treba nastojati, put nije ni lak ni brz, a ni jeftin, ali na kraju otkrića su često od epohalnog značaja za čovječanstvo.

Image
Last edited by Fair Life on 20/07/2007 10:49, edited 2 times in total.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

slika?
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:slika?
Mozda ova? :D

Image
bc_chupo

Post by bc_chupo »

odlicno ;)
walkabout

Post by walkabout »

Telefon zvoni.
"Halo, ko je?"
"Ovdje Kemica, Kemica Guglic, zanji potomak od..."
"O, Kemice, ti si, otkud tebe?"
"Ma znash shta, razocarat sam i ubrigi."
"Shto?"
"Evo cito sam da je Chupo odlazio na Mjesec pa sad ne znam shta da radim - taman sam se uvalijo u prodjekt a sad je biti astronaut najjebolje."
"Pa shta ces sad?"
"Ama imam ja iskustva isatijem, skako sam sa Nurkine tresnje kolkohos puta. Osjetio sam malo i ono stanje, kako se kaze, breztezinsko - kad panes nazemlju, neosjetis niruke, ninoge, niledja."
"Pa hochesh li konkurisat?"
"Hochu al zato jer imam jenu prednost."
"Koju?"
"Jeftinije ce ih doci!"
"Kako mislish?"
"Pa meni netreba kaciga. Tolko sam puta udario glavom odzemlju - i nista. Jedino se brinem, kad se vozim autobusom, malo mi je muka pa sad neznam kako ce biti u raketi. Vala znash shta, volijo bi biti ija taj astronaut, ma samo zbog onog mog tetica Izme, sebicnjaka jednog, da mu kazem kako je hodati po Mjesecu, Suncu i zvijezdama. Eto zato.
A sad idem, zurim, pocinje mi smijena u muzeju."
:run:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

:lol: :lol: joooj car si ;)
nexo

Post by nexo »

dalmatinka wrote:
pitt wrote:mozda bi bilo.......kad bi imalo ovo veze sa naukom :D
Baš si zao :lol: :lol: :lol:
`

Nije on zao nego glup,kakvog ga je njegova nesretna majka rodila!
pitt

Post by pitt »

ma svi smo mi glupi....sem indiane sema :D:D
Thyl

Post by Thyl »

Za]ebajite se vi al je ovo najjaca peticija ikad:

http://www.ipetitions.com/petition/izmo ... tures.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Zamoljen sam da ovo prenesem, kaze Kemica jos nejma oni, kako se kaze, hatarnet i nemere da upise ovu gore peticiju:

-----------------------

"Halo, Izmo, cujes li me - ovdje tvoj tetic Kemica. Jes da si me zaboravijo i nisi stijo da me uzmes ustrucni tim ali ija ti zelim uspijeh, da u zdravlju i rahatluku iskopas sto vise piramida i navaljas uzbrdo sto vise onije kugli.

PS. Usput, sijecas lise kad si mi crkavo otsmjeha - eh sacu ja tebi crknut otsmjeha - Semke meje strucno usvojio u muzej, jasamti jedini zivi artefakat tojes prestavnik drevnih Kemicana. :razz: "

PS. A ko svom rodjaku, moguti sredit da dzaba udjes i dame gledas umuzeju! :D
Locked