Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
pitt

Post by pitt »

eki poredjenja.,...tutova grobnica i ovo :D:D:D

Kakbve bolan sklike si postavio sviju ti? zidina za koje svi znaju da su tu bile? i to je tebi dokaz? :?
ProS

Post by ProS »

uslikacu ja ba brdo :)
ProS

Post by ProS »

mislim,piramidu... :oops:
ProS

Post by ProS »

pitt wrote:
ProS wrote:posjeticu visoko sad u petak... :)
uslikacu i ja sta,ako se ne napijem :oops:
Ima ona kafana na jednoj od prethodnih stranica :D:D Hladno pivo i sokovi :D:D
Cuj pobij protudokazima :D:D
aj.lece koja i pivkana,ozednicu od veranja :oops:
pitt

Post by pitt »

faraonski nektar .....made in visoko :D:D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Semir Oosmanagić, multikulturni bosanskohercegovački Ostap Bender.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:ja iskreno zelim da vam napravim rupu na celu zbog ovog bezveznog zafrkavanja inteligentnih bica koja su nesto pronasla...
tako je chupo, dusmanima smeta sve sto je bosansko. pozdrav tebi i jaranu belminu debelcu. poslo sam mu e-mail sa ove stranice http://bihpiramide.rip3k.com/modules.ph ... nGuestbook da pitam kako bi se ukljucio us ve to, al mi nije odgovorio. znas li ti mozda? haj javi ako znas! i pusti ove dusmane, nema kod njih pozitive!
Jimmy_The_Saint

Thyl wrote:
bc_chupo wrote:ja iskreno zelim da vam napravim rupu na celu zbog ovog bezveznog zafrkavanja inteligentnih bica koja su nesto pronasla...
tako je chupo, dusmanima smeta sve sto je bosansko. pozdrav tebi i jaranu belminu debelcu. poslo sam mu e-mail sa ove stranice http://bihpiramide.rip3k.com/modules.ph ... nGuestbook da pitam kako bi se ukljucio us ve to, al mi nije odgovorio. znas li ti mozda? haj javi ako znas! i pusti ove dusmane, nema kod njih pozitive!
Joj, kako bi se uključio? Kupi šešir i krampu, pa bujrum u Visoko. A možeš i uplatiti nekol'ke stoje Semu na račun, da mu se nađe za kahvu.
Thyl

Post by Thyl »

jimmy, ostap bender je sica za naseg semira osmanagica. doveo covjek lokalnu tv ekipu iz 'rodnog' hjustona: http://abclocal.go.com/ktrk/ a nasoj raji prica kako je u visoko doso ABC, "najjaca javna TV kuca na svijetu" http://www.rtv-visoko.ba/news.php?readmore=216. covjek je totalna pozitiva, samo tako mozemo naprijed, kako ne kontas.
Last edited by Thyl on 31/10/2006 11:24, edited 1 time in total.
shin

Post by shin »

Page Not Found
We are sorry, but the URL you requested could not be found. The page you are looking for may have been renamed, moved, or deleted.

Please check the URL for spelling, capitalization, and punctuation errors.

Click here to go back to our home page.

:D :D :D :D

To ovaj link iznad.
Jimmy_The_Saint

Thyl wrote:jimmy, ostap bender je sica za naseg semira osmanagica. doveo covjek lokalnu tv ekipu iz 'rodnog' hjustona: http://abclocal.go.com/ktrk/, a nasoj raji prica kako je u visoko doso ABC, "najjaca javna TV kuca na svijetu" http://www.rtv-visoko.ba/news.php?readmore=216. covjek je totalna pozitiva, samo tako mozemo naprijed, kako ne kontas.
Ama čovječe, možeš ti slagat' trebi da ti je palija 28 cenata, al' kad skineš ćega, šta onda?

A Sem je gol.
Thyl

Post by Thyl »

Jimmy_The_Saint wrote:Ama čovječe, možeš ti slagat' trebi da ti je palija 28 cenata, al' kad skineš ćega, šta onda?

A Sem je gol.
joj tebe jimmy, pa neskidas gace, nego tutnes klip kukuruza unutra a trebi govoris joj oce ti bit dobro, samo moramo prvo napravit petogodisnji plan. pozitiva, jarane, samo pozitiva.
Jimmy_The_Saint

Mo'š ti držat kokuruz i kumpjer na plaži, al' to samo ako ti je cilj dovesti Čehu do šatora. A ako hoš' da zišgu, onda bolje smisli nešto drugo.

Pozitiva OK, al' šuplja pozitivna, jok.
Thyl

Post by Thyl »

jimmy ti nekontas nikako. neuvodis ceha niukakav sator, nismo ba p*deri, samo mu pare uzmes a poslje neko on konta sta je bilo. kako je to samo pozitivno.
Jimmy_The_Saint

Čeh = mladić čehoslovačke narodnosti.

Čeha = mladica čehoslovačke narodnosti.

Čehinja = starija mladica čehoslovačke narodnosti.

Čisto da se razumijemo :lol:

A nisam ni ja Čehu nikad u šator odveo. To je samo metafora :D
Thyl

Post by Thyl »

ma eto uglavnom jesmo se slozili da je to cista pozitiva. kukuruz u gace i udri po PR-u! :bih:
Jimmy_The_Saint

Ma sjuper, al' imam dojam da je Sem malo više uključio Bendera na nama :D

Volio bih znati šta je to njegovo u Houstonu, i koliki ima obrt, neg' se najesti visočke pečenice :-)
Thyl

Post by Thyl »

iz new york tajmsa:

"Mr. Osmanagic, 45, studied economics and politics in Sarajevo before
moving to Croatia to work in the import and export trade. He left for
the United States with his wife and son when the war broke out, and he
now owns a metal shop in Houston that makes everything from stainless
steel sinks to small copper pyramids that he sells as a novelty item for
$40 each — a line that preceded his venture to the Visoko hill."
Jimmy_The_Saint

Eto vidiš. Jednom priča, građevinski poduzetnik. Drugi put, metalostrugar. Ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep.

A preduzeće se registruje za par stoja. I onda pereš novce k'o s persilom :D
Jimmy_The_Saint

Pri tom, neki spominju i da je Sem živio u Rusiji, prije Amerike :D

A kol'ko tek novaca odatle ide na pranja :-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

eh da si ti znao kako bi poletio da ih otkopas i da postanes faca..
al nista od toga..
Thyl

Post by Thyl »

chupo, hos me molimte povezat s jaranom debelcom, ja bi rado isto radio za fondaciju ko vas dvojica. polako citam semirova djela i otkrivam da je covjek genije za pretvaranje fikcije u fakte. evo sta sam naso na http://www.alternativnahistorija.com/ . mislim da bi i ja mogao pridonjet projektu. moja e-mail adresa je [email protected] . pisao sam debelcu, al mi nije nikad odgovorio.
Houston, 9.5.99

A. 1898. godine se osniva Bechtel, danas najveca gradjevinska i inzenjerijska firma u SAD i svijetu (neki kazu i sire !?)

Bechtel je u svom dijelu, koji nije otvoren ocima javnosti, supertajni medjunarodni korporacijski oktopus. Tvrdi se da je on "Vlada u sjeni" unutar CIA‑e. Najvazniji polozaji u americkoj vladi rezervisani su za ex‑Bechtel "duznosnike".

B. Pocetkom 1947. godine izgradjen je put pored danasnje vojne Dulce baze, New Mexico. Kao pokrice se pominjala pilana i prerada drveta. Medjutim, preradjeno drvo nikada nije izaslo odavde. Put je kasnije unisten.

C. Americka avijacija je sponzorirala istrazivanja u izgradnji podzemnih konstrukcija tokom pedesetih putem RAND korporacije. Medju prvim javnim fotografijama masine za izgradnju podzemnih tunela je ona iz 1959. Rand Report je objasnjavao kako se se odvijali zamasni vojno‑konstrukcijski projekti upotrebom ovih masina.

Desetine patenata je prijavljeno Americkom Patentnom Zavodu sezdesetih i sedamdesetih iz Los Alamos (New Mexico) National Laboratory. Medju njima i oni za "Termo‑nuklearne podzemne masine za tunele" koji, po principu podzemnog crva, buse kamen i zemlju ostavljajuci betonirane tunele i prostorije iza sebe.

Cini mi se da su A., B. i C. dovoljan okvir za pricu o podzemnim bazama ispod americkog tla: tu su korporacijski giganti i vlada (dakle, pare i "nacionalni interesi"), americka avijacija (konkretni vojni projekti i tajnovitost), Los Alamos (nauka i orudja)...

Teze za danas su slijedece:

‑ Americko tlo je, na desetinama i stotinama metara dubine, ispresijecano mrezom podzemnih baza, tunela, laboratorija i prolaza;

‑ Ovaj proces intenzivno traje preko pedeset godina u novije vrijeme. Prilikom gradnje (busenja) nailazilo se na prirodne tunele, pecine, prolaze... Ali, prema nekim tvrdnjama, i na one koji su napravljeni u proslosti, od strane drugih bica, iz daleke planetarne historije;

‑ Procesi koji se odvijaju u pojedinim bazama predstavljaju supertajnu za nas koji hodamo po povrsini; x‑files i naucna fantastika postaju naucnim faktima.
B@snj@

Post by B@snj@ »

Image

:-) :D
Jimmy_The_Saint

Bosanska piramida Junca :lol: :lol: :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:chupo, hos me molimte povezat s jaranom debelcom, ja bi rado isto radio za fondaciju ko vas dvojica. polako citam semirova djela i otkrivam da je covjek genije za pretvaranje fikcije u fakte. evo sta sam naso na http://www.alternativnahistorija.com/ . mislim da bi i ja mogao pridonjet projektu. moja e-mail adresa je [email protected] . pisao sam debelcu, al mi nije nikad odgovorio.
Houston, 9.5.99

A. 1898. godine se osniva Bechtel, danas najveca gradjevinska i inzenjerijska firma u SAD i svijetu (neki kazu i sire !?)

Bechtel je u svom dijelu, koji nije otvoren ocima javnosti, supertajni medjunarodni korporacijski oktopus. Tvrdi se da je on "Vlada u sjeni" unutar CIA‑e. Najvazniji polozaji u americkoj vladi rezervisani su za ex‑Bechtel "duznosnike".

B. Pocetkom 1947. godine izgradjen je put pored danasnje vojne Dulce baze, New Mexico. Kao pokrice se pominjala pilana i prerada drveta. Medjutim, preradjeno drvo nikada nije izaslo odavde. Put je kasnije unisten.

C. Americka avijacija je sponzorirala istrazivanja u izgradnji podzemnih konstrukcija tokom pedesetih putem RAND korporacije. Medju prvim javnim fotografijama masine za izgradnju podzemnih tunela je ona iz 1959. Rand Report je objasnjavao kako se se odvijali zamasni vojno‑konstrukcijski projekti upotrebom ovih masina.

Desetine patenata je prijavljeno Americkom Patentnom Zavodu sezdesetih i sedamdesetih iz Los Alamos (New Mexico) National Laboratory. Medju njima i oni za "Termo‑nuklearne podzemne masine za tunele" koji, po principu podzemnog crva, buse kamen i zemlju ostavljajuci betonirane tunele i prostorije iza sebe.

Cini mi se da su A., B. i C. dovoljan okvir za pricu o podzemnim bazama ispod americkog tla: tu su korporacijski giganti i vlada (dakle, pare i "nacionalni interesi"), americka avijacija (konkretni vojni projekti i tajnovitost), Los Alamos (nauka i orudja)...

Teze za danas su slijedece:

‑ Americko tlo je, na desetinama i stotinama metara dubine, ispresijecano mrezom podzemnih baza, tunela, laboratorija i prolaza;

‑ Ovaj proces intenzivno traje preko pedeset godina u novije vrijeme. Prilikom gradnje (busenja) nailazilo se na prirodne tunele, pecine, prolaze... Ali, prema nekim tvrdnjama, i na one koji su napravljeni u proslosti, od strane drugih bica, iz daleke planetarne historije;

‑ Procesi koji se odvijaju u pojedinim bazama predstavljaju supertajnu za nas koji hodamo po povrsini; x‑files i naucna fantastika postaju naucnim faktima.
ej ako si stvarno zainteresovan za piramide u visokom i zelis da budes piramidas dovljno je samo da nas podrzavas u dijalozima sa ovakvim ljudima...jer ti si vec piramidas ako bude bilo kakvih okupljanja piramidasa ja cu ovdje odmah da stavim obavjestenje..inace na takvim skupovima se zafrkavamo malo slusamo jedni druge..bude pica hrane svasta...vidit ces to je pravo fino a zasad je dovoljno da samo na forumu ovdje pricas istinu o piramidama i to je sve :D ja i ti cemo ovdje sve odrzavat uredu a ako bude kakvo okupljanje ja cu ovdje staviti oglas
Post Reply