de mi pokazi gdje je ovo napravila priroda

Zahi Hawass, najpoznatiji svjetski egiptolog i stručnjak za piramideDragi gospodine, Rose, na Vaše pitanje u vezi s "piramidom" u Bosni, evo mog odgovora: Otkrivač "piramide" u Bosni, Semir Osmanagić, koji tvrdi da je brdo u blizini rijeke Bosne struktura građena ljudskom rukom prije kraja posljednjeg ledenog doba, nije specijalist za piramide. Njegove prethodne tvrdnje da su Maje s Plejada i Atlantide trebale bi biti dovoljne bilo kojem obrazovanom čitatelju.
Ova "piramida" je, zapravo, strmo brdo pored sela. Bilo je poznato u srednjem vijeku kao mjesto susreta trgovaca. Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka. Kamenje nije identično, i nema dokaza da je bilo sastavljeno tako da oblikuje čvrstu strukturu. Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona. Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama.
Pa da i ja ponovimB.Medjed wrote:Zahi Hawass, najpoznatiji svjetski egiptolog i stručnjak za piramideDragi gospodine, Rose, na Vaše pitanje u vezi s "piramidom" u Bosni, evo mog odgovora: Otkrivač "piramide" u Bosni, Semir Osmanagić, koji tvrdi da je brdo u blizini rijeke Bosne struktura građena ljudskom rukom prije kraja posljednjeg ledenog doba, nije specijalist za piramide. Njegove prethodne tvrdnje da su Maje s Plejada i Atlantide trebale bi biti dovoljne bilo kojem obrazovanom čitatelju.
Ova "piramida" je, zapravo, strmo brdo pored sela. Bilo je poznato u srednjem vijeku kao mjesto susreta trgovaca. Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka. Kamenje nije identično, i nema dokaza da je bilo sastavljeno tako da oblikuje čvrstu strukturu. Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona. Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama.
Samo da se ne zaboravi!!!
seljak_cojek wrote: Ko je u stvari dr.Zahi Hawasshttp://www.bibliotecapleyades.net/piram ... ide_00.htm
http://www.zahihawass.com/egypt_news.htm
"Do I need to be more famous? I mean there is no archaeologist who really did what I did in my life. And there is no archaeologist who is known in the streets of Europe and America like me," declared Zahi Hawass, Secretary General of the Supreme Council of Antiquities (SCA), at a press conference organized by the Foreign Press Association.
http://www.robertschoch.net/Great%20Sph ... oversy.htm
Ordinary watchmakers repair our watches and put them into accordance with Earthly time. It is my theory that the Maya should be considered watchmakers of the cosmos whose mission it is to adjust the Earthly frequency and bring it into accordance with the vibrations of our Sun. Once the Earth begins to vibrate in harmony with the Sun, information will be able to travel in both directions without limitation. And then we will be able to understand why all ancient peoples worshipped the Sun and dedicated their rituals to this. The Sun is the source of all life on this planet and the source of all information and knowledge. ...And with a frequency in harmony, the Earth will, via the Sun, be connected with the center of our Galaxy. These facts become exceptionally important when we realize that we are rapidly approaching December 2012, a date which the Maya have marked as the time of arrival of the Galactic Energy Cluster which will enlighten us.
EGIPTOLOG...da se ne zaboraviB.Medjed wrote:Zahi Hawass, najpoznatiji svjetski egiptolog i stručnjak za piramideDragi gospodine, Rose, na Vaše pitanje u vezi s "piramidom" u Bosni, evo mog odgovora: Otkrivač "piramide" u Bosni, Semir Osmanagić, koji tvrdi da je brdo u blizini rijeke Bosne struktura građena ljudskom rukom prije kraja posljednjeg ledenog doba, nije specijalist za piramide. Njegove prethodne tvrdnje da su Maje s Plejada i Atlantide trebale bi biti dovoljne bilo kojem obrazovanom čitatelju.
Samo da se ne zaboravi!!!
B.Medjed wrote:Zahi Hawass
Biographical Data
Zahi Hawass was born in Damietta, Egypt, in 1947. He studied archaeology in Egypt and the United States, and in 1987 earned his Ph.D. in Egyptology from the University of Pennsylvania.
Since 1988 he has taught Egyptian archaeology, history, and culture, most recently at Cairo University, the American University in Cairo, and the University of California at Los Angeles.
Last year Hawass received the award of Distinguished Scholar from the Association of Egyptian American Scholars. He is one of 30 international recipients of the Golden Plate Award from the American Academy of Achievement.
Semir Osmanagic
A self-described archaeologist, who believes the Maya and others are descended from Atlanteans who came from the Pleiades.
Ordinary watchmakers repair our watches and put them into accordance with Earthly time. It is my theory that the Maya should be considered watchmakers of the cosmos whose mission it is to adjust the Earthly frequency and bring it into accordance with the vibrations of our Sun. Once the Earth begins to vibrate in harmony with the Sun, information will be able to travel in both directions without limitation. And then we will be able to understand why all ancient peoples worshipped the Sun and dedicated their rituals to this. The Sun is the source of all life on this planet and the source of all information and knowledge. ...And with a frequency in harmony, the Earth will, via the Sun, be connected with the center of our Galaxy. These facts become exceptionally important when we realize that we are rapidly approaching December 2012, a date which the Maya have marked as the time of arrival of the Galactic Energy Cluster which will enlighten us.
.... ne bas...B.Medjed wrote:Zahi Hawass
Biographical Data
Zahi Hawass was born in Damietta, Egypt, in 1947. He studied archaeology in Egypt and the United States, and in 1987 earned his Ph.D. in Egyptology from the University of Pennsylvania.
Since 1988 he has taught Egyptian archaeology, history, and culture, most recently at Cairo University, the American University in Cairo, and the University of California at Los Angeles.
Last year Hawass received the award of Distinguished Scholar from the Association of Egyptian American Scholars. He is one of 30 international recipients of the Golden Plate Award from the American Academy of Achievement.
Semir Osmanagic
A self-described archaeologist, who believes the Maya and others are descended from Atlanteans who came from the Pleiades
nidje ti to veze jarane...bc_chupo wrote:Vidis vi antipiramidasi ste ili srbi ili hrvati...(bez nacionalisticke uvrede) pa vam je puuuno krivo sto su u BIH otkrivene piramide....
a ako ste u bih onda je to zalosno... sramota... stidite se
hahahhaha ali na sta da budem ljubomoran u hr i scig??terapija wrote:nidje ti to veze jarane...bc_chupo wrote:Vidis vi antipiramidasi ste ili srbi ili hrvati...(bez nacionalisticke uvrede) pa vam je puuuno krivo sto su u BIH otkrivene piramide....
a ako ste u bih onda je to zalosno... sramota... stidite se
I ja isto tako mogu reci ti si piramidas jer si ljubomoran sto nisi srbin ili hrvat:P:P a da recenica ne izgubi smisao
:P:P
elem , nebuloza
http://www.sarajevo-x.com/clanak/060913022Bosanska dolina piramida je interesantno arheološko nalazište koje u potpunosti zaslužuje nepodijeljenu pažnju kako domaćih tako i svjetskih stručnjaka te javnosti, izjavio je u toku današnje prezentacije o egipatskim i bosanskim piramidama profesor egiptologije na prestižnom Ain Shams Univerzitetu u Kairu i bivši direktor piramidalnog kompleksa "Sakhara" Mohamed Ibrahim Aly.
Komentirajući do sada pronađene dokaze koji potvrđuju hipotezu o postojanju piramidalnog kompleksa u Visokom, Ibrahim Aly je zaključio kako je pred stručnim timom Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca dug i mukotrpan višedecenijski rad.
"Dokazi kojima sada raspolažemo su više nego dovoljni da se istraživanje nastavi. Timovi Fondacije ne smiju odustati ni po koju cijenu. Na pravom su putu. Svakodnevnim radom i profesionalnim, naučnim pristupom oni potvrđuju definiciju nauke. Nauka je stalna borba i zasniva se na dokazima. Bosanska dolina piramida je fenomen vrijedan istraživanja“, rekao je Aly te dodao da ne razumije bh. stručnjake koji osporavaju hipotezu bez validnih argumenata protiv.
"Sasvim je normalno da ovako veliki projekt ima i svojih oponenata. Stručnjaci ali i svi ostali moraju shvatiti da nisu sve piramide u svijetu iste. Nisu ih gradili isti ljudi, njihove namjene su drugačije a i materijali od kojih su pravljeni su potpuno različiti. Treba nastaviti radove, pružiti podršku Fondaciji i stručnjacima koji rade na ovom projektu“, objasnio je prof. dr. Ibrahim Aly te istakao neophodnost osnivanja instituta za arheologiju u BiH.
Mohamed Ibrahim Aly je, na pitanje novinara o izjavi vodećeg egipatskog stručnjaka Zahija Hawasa u kojoj je Visočicu nazvao običnim brdom pored Visokog, odgovorio kako sama činjenica da ga je, putem zvaničnih kanala Vlade Egipta u BiH poslao upravo Hawas govori sama za sebe.
"Zahi Hawas zna da sam potpuno nezavistan i u svojoj struci krajnje objektivan. Da je imao bilo šta protiv Fondacije i Projekta, danas ne bih bio ovdje“, zaključio je Aly.
U toku prezentacije, prof. dr. Ibrahim Aly je prisutnima, među kojima su bili i predstavnici egipatske ambasade u BiH, predstavio piramidalne komplekse u Egiptu te objasnio stavove zvanične historije o njihovoj gradnji, graditeljima i namjeni. Na samom kraju dvosatnog predavanja, Aly je izrazio spremnost da nastavi saradnju sa stručnjacima Fondacije na Projektu istraživanja Bosanske doline piramida.
Da li ti ovog covjeka smatras, na slici dole, sektasem,budalom ili kriminalcem samo za to sto podrzava iskopavanja.Gospon Macola wrote: A jos kada procitam sve ono o nekakvim sektama i njihovom bajanju i mantranju kraj Fojnice, okrece mi se zeludac.
Budale, kriminalci i sektasi

Ma jok, takve branitelje BiH nije ni vojna policija nije mogla naći nakon poziva za mobilizaciju, a sad se sekiraju gdje odoše "narodne" pare.Shoshana wrote:Jel' ovo opet pocelo "naci cemo mi vas"?![]()
Ja se juce pretplatih na Dane
Gospon Ninja, a otkuda vama tolika simpatija prema Osmanagicu, pa ga toliko branite? Prosto kao da ste opsjednuti time, da na svakom koraku ostro kritikujete sve njegove protivnike, slijepo mu vjerujuci.Nindza Kornjaca wrote: Gospon Macola ili pravim imenom Edheme Osmanoviću (tako se potpisuješ u Danima), kako ti bolan ne dosadi više?
Nije mi jasno odakle tolika opsjednutost Osmanagićem? Ja, iako se ne javljam često, a pratim ovaj forum par godina, volio bih da znam u čemu je problem i tolika opsjednutost Osmanagićem, a to bi vjerovatno htjeli znati i ostali? To sam te već jednom pitao na ovom forumu, ali nisam dobio odgovor.
Prvo si galamio kako se uništavaju ostaci grada na Visočici. Eto ljudi ne kopaju više na tom mjestu. U čemu je sad problem?
Ma nedaj bože!Shoshana wrote:Jel' ovo opet pocelo "naci cemo mi vas"?![]()
Ja se juce pretplatih na Dane
U moja dva-tri posta izvukao si zaključak da branim Osmanagića.!?terapija wrote:Gospon Ninja, a otkuda vama tolika simpatija prema Osmanagicu, pa ga toliko branite? Prosto kao da ste opsjednuti time, da na svakom koraku ostro kritikujete sve njegove protivnike, slijepo mu vjerujuci.Nindza Kornjaca wrote: Gospon Macola ili pravim imenom Edheme Osmanoviću (tako se potpisuješ u Danima), kako ti bolan ne dosadi više?
Nije mi jasno odakle tolika opsjednutost Osmanagićem? Ja, iako se ne javljam često, a pratim ovaj forum par godina, volio bih da znam u čemu je problem i tolika opsjednutost Osmanagićem, a to bi vjerovatno htjeli znati i ostali? To sam te već jednom pitao na ovom forumu, ali nisam dobio odgovor.
Prvo si galamio kako se uništavaju ostaci grada na Visočici. Eto ljudi ne kopaju više na tom mjestu. U čemu je sad problem?
Otkuda tolika opsjednutost Osmanagićem, to bi vjerovatno htjeli znati i ostali?
:D:D
Znam da Osmanagic ne placa porez BiH. Ali to ga ne sprjecava da "trosi" istiNindža Kornjača wrote:U moja dva-tri posta izvukao si zaključak da branim Osmanagića.!?terapija wrote:Gospon Ninja, a otkuda vama tolika simpatija prema Osmanagicu, pa ga toliko branite? Prosto kao da ste opsjednuti time, da na svakom koraku ostro kritikujete sve njegove protivnike, slijepo mu vjerujuci.Nindza Kornjaca wrote: Gospon Macola ili pravim imenom Edheme Osmanoviću (tako se potpisuješ u Danima), kako ti bolan ne dosadi više?
Otkuda tolika opsjednutost Osmanagićem, to bi vjerovatno htjeli znati i ostali?
:D:D
Stvar je u tome da ni Osmanagić ni Osmanović nisu poreski obveznici u ovoj državi, dok ovaj drugi non-stop servira priču kako prvi otima pare od naroda, a isti taj 'ladi jajca u Njemačkoj i ne plaća porez u BiH.
I Semir Osmanagić i Edhem Osmanović svojim izjavama i pojavljivanjem u javnost valjda trebaju skontat' da ih narod ima pravo kritikovat ili podržat. (Osmanagić - Fondacija, Osmanović - Dani i bosnjaci.net)
O arhelogiji ne znam skoro pa ništa, a o ovim potonjim svašta. Ima ih koji se pred izbore pojave iz Turske pa hoće da nas spase.