Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kao prvo nema potrebe da pricamo o ukrainskim piramidama..mozda i bude tamo...mozda ne al ova se tema zove "bosanska piramida sunca" i prema tome prica je o nasim piramidama...
a takve piramide ako bude dokazano da su u ukraini...joj jeste svi nadrljali svi i vi i naucnici jer rekli ste da jeevropa bila pod ledenom dobu za to vrijeme i da nije moglo biti uvjeta za pravljenje piramida..a ionako ste se vec izvalili jer IMA PIRAMIDA U BOSNI
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kao prvo nema potrebe da pricamo o ukrainskim piramidama..mozda i bude tamo...mozda ne al ova se tema zove "bosanska piramida sunca" i prema tome prica je o nasim piramidama...
a takve piramide ako bude dokazano da su u ukraini...joj jeste svi nadrljali svi i vi i naucnici jer rekli ste da jeevropa bila pod ledenom dobu za to vrijeme i da nije moglo biti uvjeta za pravljenje piramida..a ionako ste se vec izvalili jer IMA PIRAMIDA U BOSNI
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Semke je dobro zaglibio u kriminal, sudeci po clanovima njegovog udruzenja. Za nekim od njih je tuzilastvo KS vec podiglo optuznicu. A jos kada procitam sve ono o nekakvim sektama i njihovom bajanju i mantranju kraj Fojnice, okrece mi se zeludac.

Budale, kriminalci i sektasi ... a uz njih seksualno isfrustrirane osobe, koje su do koji dan preko yahoo-grupe "bosanska_piramida" razmjenjivale poruke. A cim su ih raskrinkali, grupa je zatvorena a ______ nestao u daljinama interneta. Ko biva, mislio da niko nece doci na ideju da ga upita, sto ima optuznicu na vratu....

http://stultitia.bloger.hr/post/apwr-u- ... 64718.aspx

http://prevara.bloger.hr/post/narodno-k ... 64729.aspx

http://www.piramida.bloger.hr/post/krim ... 64951.aspx
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Gospon Macola wrote:Semke je dobro zaglibio u kriminal, sudeci po clanovima njegovog udruzenja. Za nekim od njih je tuzilastvo KS vec podiglo optuznicu. A jos kada procitam sve ono o nekakvim sektama i njihovom bajanju i mantranju kraj Fojnice, okrece mi se zeludac.

Budale, kriminalci i sektasi ... a uz njih seksualno isfrustrirane osobe, koje su do koji dan preko yahoo-grupe "bosanska_piramida" razmjenjivale poruke. A cim su ih raskrinkali, grupa je zatvorena a _____ nestao u daljinama interneta. Ko biva, mislio da niko nece doci na ideju da ga upita, sto ima optuznicu na vratu....

http://stultitia.bloger.hr/post/apwr-u- ... 64718.aspx

http://prevara.bloger.hr/post/narodno-k ... 64729.aspx

http://www.piramida.bloger.hr/post/krim ... 64951.aspx
KAKO NE SVACAS DA SU TI BLOGGERI NEPOVJERLJIV IZVOR INFORMACIJA.
ti podatci nisu ovjereni i ne moze se vjerovat u njihov sadrzaj...
kada nadjes takvo nesto na http://www.piramidasunca.com onda cemo ti vjerovati
burekodsira

Post by burekodsira »

ma pusti macolu.. niko ga ne sljivi ni pet posto... on i njegovi blogovi
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

bc_chupo wrote: KAKO NE SVACAS DA SU TI BLOGGERI NEPOVJERLJIV IZVOR INFORMACIJA.
ti podatci nisu ovjereni i ne moze se vjerovat u njihov sadrzaj...
kada nadjes takvo nesto na http://www.piramidasunca.com onda cemo ti vjerovati
Buhahahaha!

Buhahahahaha!

Buhahahahahahahahaha!

No comment!

A sta kazes na informacije tuzilastva KS (je li i to neprovjereno?):

http://www.tuzilastvoks.gov.ba/stream/o ... =2&pid=349
Last edited by Gospon Macola on 10/09/2006 13:50, edited 1 time in total.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:ma pusti macolu.. niko ga ne sljivi ni pet posto... on i njegovi blogovi
Naravno...niko ne sljivi ove blogove sem:

BH Dani

bosnjaci.net

pincom.info

24sata.info

bljesak.info

mostar-x.info

A i sarajevo-x je vec nekoliko puta objavljivao clanke, koji su potvrdjivali sve ono sto stoji i na tim blogovima.
burekodsira

Post by burekodsira »

tako je, podrzavaju hercegovci... koji sve cine da im ko ne zayebe biznis s gospom...

a da nisu skrtice ko sto jesu udruzili bi se i turizam bi bio pocijeloj bih...
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:tako je, podrzavaju hercegovci... koji sve cine da im ko ne zayebe biznis s gospom...

a da nisu skrtice ko sto jesu udruzili bi se i turizam bi bio pocijeloj bih...
Ma i tuzilastvo KS se udruzilo u odbrani Gospe, zar ne?

Ganjaju "jadne, dobre muslimane" poput _____, koji su "samo posudili" nekoliko stotina hiljada KM.

Buahahah!

http://www.tuzilastvoks.gov.ba/stream/o ... =2&pid=349
burekodsira

Post by burekodsira »

boli mene za kriminalcima neka stvar... radi se o tome da tvoji blogovi izvaljuju gluposti i sire nebuloze... fondacija odkopava i vide se rezultati a ti blogovi hoce to da sprijece!? zbog cega? fali li ti sta (sto ti prije nije falilo) zbog tog sto se otkopavaju piramide?
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:boli mene za kriminalcima neka stvar... radi se o tome da tvoji blogovi izvaljuju gluposti i sire nebuloze... fondacija odkopava i vide se rezultati a ti blogovi hoce to da sprijece!? zbog cega? fali li ti sta (sto ti prije nije falilo) zbog tog sto se otkopavaju piramide?
Naravno da te boli djon za kriminalcima, dokle god traje ubleha i tvoje sanjanje o turizmu.

Samo, boli li te ona stvar, kada procitas na stranicama FNP-e, da je Iren Drakovac predstavnica FNP-e u Nizozemskoj?

Aaaa, sta to bi, familijarne veze i vezice. Kriminalci i supruge im, zajedno rade da sire turizam po stranim zemljama.

E, zaludjenici ...

A nego, boli li te ona stvar, kada procitas kako se okupljaju razne sekte po Bosni i putem bajanja i mantranja "spasavaju" Bosnu od kataklizme 2012-e.?
burekodsira

Post by burekodsira »

kakve te to paranoja uhvatila :-) kakve sekte ba... sta mjesas gluposti sa ovom temom? ti hoces da mi kazes da oni blokovi sto sam gazio svojim nogama na piramidi predstavljaju neku sektu? nemoj mlatiti svega ti!
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:kakve te to paranoja uhvatila :-) kakve sekte ba... sta mjesas gluposti sa ovom temom? ti hoces da mi kazes da oni blokovi sto sam gazio svojim nogama na piramidi predstavljaju neku sektu? nemoj mlatiti svega ti!
Pitas za sekte?

Evo ti jedna fotka, pa sam odluci da li su to sekte ili nisu (a gdje si ti gazio svojim nogama je obicno brdo):

http://img147.imageshack.us/img147/2952 ... ilewv5.jpg
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Jos nesto o kriminalno-sektaskom radu zaludjenika:

http://prevara.bloger.hr/post/zagreback ... 65001.aspx
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Gospon Macola wrote:
burekodsira wrote:ma pusti macolu.. niko ga ne sljivi ni pet posto... on i njegovi blogovi
Naravno...niko ne sljivi ove blogove sem:

BH Dani

bosnjaci.net

pincom.info

24sata.info

bljesak.info

mostar-x.info

A i sarajevo-x je vec nekoliko puta objavljivao clanke, koji su potvrdjivali sve ono sto stoji i na tim blogovima.
al stvarno reci mi kada su dani izjavili da ne postoje piramide...a i da jesu kakve to veze ima sve novine ce staviti u protok istu pricu ako je neki arheolog izjavi kao sto je ovaj kreten izjavio i reko da ovo nisu piramide te da su one podvodne u japanu nastale prirodnim putem buhhhhahahaha
buhahhahaa
Nindža Kornjača

Post by Nindža Kornjača »

Gospon Macola ili pravim imenom Edheme Osmanoviću (tako se potpisuješ u Danima), kako ti bolan ne dosadi više?
Nije mi jasno odakle tolika opsjednutost Osmanagićem? Ja, iako se ne javljam često, a pratim ovaj forum par godina, volio bih da znam u čemu je problem i tolika opsjednutost Osmanagićem, a to bi vjerovatno htjeli znati i ostali? To sam te već jednom pitao na ovom forumu, ali nisam dobio odgovor.
Prvo si galamio kako se uništavaju ostaci grada na Visočici. Eto ljudi ne kopaju više na tom mjestu. U čemu je sad problem?

Ne prođe malo pa tvoj članak u Danima, koje ti ovdje linkuješ pa svima poturaš kao protuargumentaciju nekakvog stručnjaka, citirajući sam sebe. Dani sami za sebe su odavno postali žutilo od štampe, pogotovo od slučaja Sikirice kojeg obilježiše kao teroristu pa kad sve izađe na vidjelo, ušutiše se ko kuje. Edhema Osmanovića kao stručnjaka na pretraživačima možemo pronaći samo u tekstovima na svakojakim blogovima i peticijama protiv iskopavanja, no ne vidjeh nikakve stručne reference, naučne radove i slično što ide u prilog svemu onome kakvim se predstavljaš. Istina, najveći domet ti je citiranje sa blogova.
Nego da te priupitam, ali da dobijem iskren odgovor, pošto sad uglavnom govoriš kako se troše pare poreznih obveznika:
Koliko poreza godišnje uplatiš u državnu kasu, odnosno koliko ti od plate odbija firma na ime poreza?
I nije mi jasno kako iz Duesseldorfa uplaćuješ porez u državnu kasu?
Popusti, boga ti, sit je narod spasitelja, pogotovo takvih preko grane.

Image
http://www.ipetitions.com/petition/NoPy ... res-3.html

Da se razumijemo, za mene su još uvijek najbliže piramide u Egiptu.
wels

Post by wels »

Provaljen!
Sad niko nece citat Dane.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Nindža Kornjača wrote:Gospon Macola ili pravim imenom Edheme Osmanoviću (tako se potpisuješ u Danima), kako ti bolan ne dosadi više?
Nije mi jasno odakle tolika opsjednutost Osmanagićem? Ja, iako se ne javljam često, a pratim ovaj forum par godina, volio bih da znam u čemu je problem i tolika opsjednutost Osmanagićem, a to bi vjerovatno htjeli znati i ostali? To sam te već jednom pitao na ovom forumu, ali nisam dobio odgovor.
Prvo si galamio kako se uništavaju ostaci grada na Visočici. Eto ljudi ne kopaju više na tom mjestu. U čemu je sad problem?

Ne prođe malo pa tvoj članak u Danima, koje ti ovdje linkuješ pa svima poturaš kao protuargumentaciju nekakvog stručnjaka, citirajući sam sebe. Dani sami za sebe su odavno postali žutilo od štampe, pogotovo od slučaja Sikirice kojeg obilježiše kao teroristu pa kad sve izađe na vidjelo, ušutiše se ko kuje. Edhema Osmanovića kao stručnjaka na pretraživačima možemo pronaći samo u tekstovima na svakojakim blogovima i peticijama protiv iskopavanja, no ne vidjeh nikakve stručne reference, naučne radove i slično što ide u prilog svemu onome kakvim se predstavljaš. Istina, najveći domet ti je citiranje sa blogova.
Nego da te priupitam, ali da dobijem iskren odgovor, pošto sad uglavnom govoriš kako se troše pare poreznih obveznika:
Koliko poreza godišnje uplatiš u državnu kasu, odnosno koliko ti od plate odbija firma na ime poreza?
I nije mi jasno kako iz Duesseldorfa uplaćuješ porez u državnu kasu?
Popusti, boga ti, sit je narod spasitelja, pogotovo takvih preko grane.

Image
http://www.ipetitions.com/petition/NoPy ... res-3.html

Da se razumijemo, za mene su još uvijek najbliže piramide u Egiptu.
Samo ne kontam, kako neki ljudi toliko mogu biti ogrezli u paranoju? Kao da postoji samo jedna osoba s tim imenom i kao da sam ja bas ta osoba. Pa ja, i ne cudi sto volite tipove poput Semira.

Ista mentalna kombinacija ... sve je pod zavjerom, sve su to neprijatelji, sve se nesto mora rovariti ... vrlo ste zabavni. Ali ipak, treba biti toliko pametan pa da se prvo udahne, izdahne, pa tek onda napise nesto.

Inace sve ispade glupost.

Cuj ti to, nesto nasli na netu (i to na stranici s peticijom, koje moze svako napraviti za pet minuta) i brze bolje kopirali i eto, vazi kao dokaz da sam ja taj neko.

Od kada vaze stranice sa peticijama kao mjerodavne? Pa tamo se moze svako potpisati. Da odem sada i napisem Saddam Hussein, snimila bi stranica i to.

A kad ja postavim link sa DRZAVNE web-stranice TUZILASTVA, to se onda nonsalantno preskoci.

E ne moze tako. To je zbilja smijesno ... ma opet ista taktika ... ko yebe drzavu i st aona kaze, Semir je glavni i taman da nam on jednom kaze: rusimo sve sto mirise na drzavu, posli bi zaludjenici sa krampama.

Ali, hajde, hajde, sanjajte turiste. Eno, najavila fondacija stotinjak domacih turista ... plaho se bojim da ce oni donijeti brda para. :lol: :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Eno, upisao sam "peticiju" sa imenom "Mehmehudin Alijagic" ... a dolazim iz Belgije, grad Bruxelles ... eto, sada sam odatle i imam ovo ime.

Bujrum, donesite krampove i lopate pa me ubijte na sred ceste.

Najbolje oko podne. :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Nindza Kornjaca, eno i ti si upisao sebe u peticiju ... jaooo, sada sam te uhvatio u lazi. Vidis, lagao si sto si rekao da su tebi najblize piramide u Egiptu.

Eto, "raskrinkao" sam te.

Kontas li, sta ti zelim s time kazati?

Da si barem naveo nesto tvrdo, kao sto sam ja citirao tuzilastvo nase zemlje, onda bi se i moglo pricati.

A ne, ti si uzeo jednu otvorenu peticiju s interneta, gdje se ne provjerava identitet (niti se moze) i to navodis kao mjerodavno.

Pa sta ako si ti bio taj, koji je to upisao?

Kako da dokazes nesto, sto se ne moze putem tako klimavih dokaza prikazati kao stvarnost.

Dakle, kanimo se ovih gluposti, posto vec pricamo o jednoj kolosalnoj gluposti....piramidama u sred Bosne. :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Eno, i Semir Osmanagic se potpisao ... :lol: :lol: :lol: :lol:
car-x

Post by car-x »

Gospon Macola wrote:Eno, i Semir Osmanagic se potpisao ... :lol: :lol: :lol: :lol:
meni se cini da je tebe ova kornjaca ipak prokuzila..
Nindža Kornjača

Post by Nindža Kornjača »

Kao da postoji samo jedna osoba s tim imenom i kao da sam ja bas ta osoba.
Kolike su šanse da dvije osobe sa istim imenom i prezimenom i to obje iz Njemačke u istom gradu imaju identične stavove?
Eno, upisao sam "peticiju" sa imenom "Mehmehudin Alijagic" ... a dolazim iz Belgije, grad Bruxelles ... eto, sada sam odatle i imam ovo ime.
Nindza Kornjaca, eno i ti si upisao sebe u peticiju ...
Eno, i Semir Osmanagic se potpisao ...
Žalosno.

Edheme, evo ima te i kod znanja na peticiji, tu sigurno ne bi prošao Semir kao potpisnik peticije.
Image
http://peticija.white.prohosting.com/signed08.htm

Sve u svemu, Edheme, od tebe ne dobih odgovor kako iz Duesseldorfa uplaćuješ porez u državnu kasu?

Image
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Kao sto sam vec jednom rekao, pitaj onoga, koji je to pisao. Ja nisam baba-gatara, pa da ti pisem o drugim ljudima. Ne krijem svoje simpatije s kriticarima piramida i rado prenosim ono sto oni kazu. A ako je kod tebe (ili drugih) paranoja i bezumlje dosegla toliku visinu, pa vam zbog nedostatka argumenata jedino preostase denuncijacije tipa "ne zivis u Bosni, zacepi zvalje", onda mi te je zao. Uostalom, koliko vidim, ovi sto kritiziraju piramide su barem izasli s imenom u javnost. Kod vas ne vidim plaho jasnih imena.

I to moze stosta da znaci, ako smo vec kod naziva.

Mozda je to taktika "navijat cu, dok svi navijaju", a kada se budalestina raspane, pravit cu se kao da nisam bio za Osmanagica. A posto nisam nigdje napisao ime i prezima, nece me niko moci hvatati za vrat.

A isto tako mi je nesto malo cudno ovo pisanje grada "Duesseldorfa", posto se on, kako znam, pise sa njemackim umlautom "ü".

Eh, kad smo vec kod konspiracija, de mi objasni, sto neko ko zivi u Njemackoj (i valjda ima njemacku tastaturu pred rukama) koristi ovu cudnu kombinaciju "ue" kada ima jasno slovo "ü"???

Zar to nije malo cudno?

Uostalom, moze se jos stosta nadovezati, ali nisam ja niciji advokat ... ni Semirov, ni Edhemov, a ni tvoj ... bujrum, misli sta hoces, ali ipak ne zaboravi...tema je "bosanska piramida", a ovako odesmo u stranputicu. Ja ne zelim da me moderacija opomene. Nije da se uvlacim ovdje bilo kome, ali necu vala ni da zabavljam dokone ljude, koji se kriju iza nickova, a prozivaju druge. S daljnjim pisanjem samo ucestvujem u ovome.

Hajmo sada ili o piramidama ili, bujrum, pisi nama ti, kako se zoves, sta radis i sve to. I navedi usput, koliko poreza ti placas. :lol: :lol:
Gospon Macola

#800 Sarlatani i lovoljupci ;)

Post by Gospon Macola »

Ma ne, Semiru ne treba nasih novaca....

I svakako je to piramida ... bagerom je iskopavaju ... a mozda i grade. :lol: :lol:

http://www.stultitia.bloger.hr/post/osm ... 65400.aspx
Post Reply