Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kekec

Post by kekec »

bc_chupo wrote:taj je zadnji citat extra
Sto vise "dokaza",
to manje piramida. :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
Sto vise "dokaza",
Nadaj se... idi pogledaj onaj link o kineskoj piramidi sto sam ostavio... a ona je priznata kao piramida, pogledaj je mal... evo ti link
http://www.trilobia.com/pyramids.htm
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

http://prevara.bloger.hr/post/nezavisni ... 56156.aspx

NEZAVISNI INTELEKTUALCI
--------------------------

Svjedoci smo kako je ratno i poratno doba na povrsinu naseg drustva izbacilo razne vrste protuha. Ovdje ne mislim samo na ljude koji su (in)direktno ucestvovali u zlocinima, vec i na jednu posebnu sortu, koja se najcesce odaziva na ime "nezavisni intelektualac", a specijalnost joj je (uz odsustvo bilo kakvog doprinosa struci i znanosti) strastveno ucestvovanje na beskonacnom broju besmislenih seminara i konferencija, udomljavanje kod imucnih sponzora i pisanje panegirika istim, trazenje "vodje". Ovu vrstu su u komunizmu zvali "posteni intelektualci", i pogadjate, cesto su danasnji "nezavisni intelektualci" nekadasnji komunisticki sekretari . Ljudi koji vjeruju u dogme. Ljudi kojima je potreban vodja. Ljudi koji su spremni da vas udave u hrpi nespretno upotrebljenih termina samo da bi nametnuli svoje misljenje.

Osvanuo je na nasim omiljenim stranicama, ovih dana tekst sa infantilnim nazivom. Uvjerite se i sami , naziv teksta je "Strah od kopanja". Pa proanalizirajmo malo sta je pisac htio da kaze.

Na samom pocetku, pisac provlaci diverziju u formi usporedbe sa gledanjem konju u zube , biva, najbolje je stvari pogledati zdravorazumski. Nazalost dragi g. Bajtale, Vasa cijenjena usporedba je glupa. Usporedjivati ozbiljne strucnjake u podrucju arheologije i geologije i njihove argumente, sa nepismenim srednjovjekovnim redovnicima je glupo, povrsno i bezobrazno.

Hegel kojeg toliko spominjete je prvi isticao pogubnost tzv. "zdravorazumskog" nacina razmisljanja. Prema vasem zdravorazumskom nacinu razmisljanja, avioni bi se morali konstruirati tako da klepecu krilima i slijecu na mehanicke noge. Zdravorazumski nacin razmisljanja predstavlja imitaciju vidljive stvarnosti , sto se ne moze uvijek transponirati na stvarni svijet. Inace po takvima bi se i kvantna mehanika ravnala po tri Newtonova zakona. Smijesno !

Dalje ovaj smijesni lik nezavisni intelektualac (kako se cini, nezavisan od pameti) brblja nesto o Blagoju Govedarici i izvaljuje "...prof. Govedarica sasvim nekonzekventno odgovara ...". Moj Bajtale, trebao si do sada nauciti razliku izmedju "nekonzistentnosti" i "nekonzekventnosti" . Onda jos brblja brblja brblja , pokusavajuci valjda zvucati pametno lupanjem termina bez smisla, znacenja i medjusobne veze. U svemu tome, nas genijalac vrsi pausalno "prevodjenja" Einsteina, Poppera, Hegela i drugih velikana znanosti na "piramidalni jezik" - analogije potpuno povrsne, netacne , bezobrazne i zasto ne , GLUPE! Covjek koji u istom kontekstu moze povezati Matematiku, Einsteina, nepostojece piramide i bh. arheologiju ili je lud ili je bezobrazan.

Eh da, nas genijalac se usudio cak da poredi Teslu (hej! Teslu!) sa sarlatanom Osmanagicem !

Dragi nas Bajtale, svo brbljanje placenih "nezavisnih" intelektualaca po forumima i okruglim stolovima, sav novac gradjana BiH koji je upumpan u taj nadriprojekt, sva upinjanja Osmanagica da medijskim marketingom napravi od sebe mesiju koji prvi cini nesto za BiH (a da to nisu slucajno bh umjetnici i znanstvenici, a ne on) ne mijenjaju cinjenicu da

NE POSTOJE PIRAMIDE

Stoga, evo jednog prijedloga kojeg vrtimo od kako se pokrenuo ovaj nadriprojekt :

Neka g.Osmanagic, kao idejni tvorac vase nove religije ideje vodilje napise ZNANSTVENI RAD na temu i neka posalje rad bilo kojem ZNANSTVENOM CASOPISU na verifikaciju . Napominjem : znanstvenom, a ne nekom "new age" smecu tipa "Arka" itsl.
Ukoliko znanstveni casopisi i svjetski strucnjaci za arheologiju i geologiju priznaju Osmanagicev znanstveni rad, osobno cu provesti 300 sati rada na otkrivanju te "piramide". Ali kad malo bolje razmislimo, svjetski strucnjaci su se vec izjasnili zar ne ?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

primjecujes li da su ti svi linkovi nekakvi blogovi i da nemaju veze sa naukom, historijom, i geografijom... svi ti podatci nisu tacni i mogu biti lazno napravljeni!!! zato nadji pouzdan izvor ko ja i onda postavi link
idi na onaj link
kekec

Post by kekec »

bc_chupo wrote:
kekec wrote:
Sto vise "dokaza",
Nadaj se... idi pogledaj onaj link o kineskoj piramidi sto sam ostavio... a ona je priznata kao piramida, pogledaj je mal... evo ti link
http://www.trilobia.com/pyramids.htm
Postojanje piramida u Kini je jos
jedan SIGURAN i NEPOBITAN dokaz postojanja
piramida kod Visokog. :D :-)
danas

Post by danas »

kekec wrote: Postojanje piramida u Kini je jos
piramida kod Visokog. :D :-)
pa kad je piramidu napravila jedna od najvecih drevnih civilizacija, sto ne bi i pra-iliri (oliti "MI")? :lol: :lol: :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Postojanje piramida u Kini je jos
piramida kod Visokog
. :D :-)
Kao prvo pazi sta pises... poceo si zvucat ko piramidas :? :? :lol: :lol:... a kao drugo dao sam tebi i ostalima da onaj link da vidite one slike da vidite da ni tamo nije druga strana brda u obliku piramide ! :
givgac

Post by givgac »

kekec wrote:
Sto vise "dokaza",
svaka ti dala
(tablerone :-D )
bc_chupo

Post by bc_chupo »

A zašto neki zabranjuju da se kopa?

Jer, ima previše dokaza, sine.
To je ono na sto sam ja mislio!! Vidi, vidi pa vi jos iz osnovne niste izasli :lol: :lol: pa ni procitat neznas... reko sam zadnji....... :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

givgac wrote:
kekec wrote:
Sto vise "dokaza",
svaka ti dala
(tablerone :-D )
1+1=2

1+2=3

1+3=4

...

hajmo sad na bosanski... :lol: :lol: :lol:

| A | B | C | Č | Ć | D | Dž | Đ | E | F | G | H | I | J | K | L | Lj | | M | N | Nj | O | P | Q | R | S | Š | T | U | V | W | X | Y | Z | Ž |

:lol: :lol: :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Samo se pitam, sta ce raditi Semke kada ga budu napustali i ostali pajdasi?

Sta ce reci ako npr. Hodovic ili Nukicka mu okrenu ledja?

Hoce li i oni biti 'nestrucni' i 'foteljasi'?

Kad tad ce se pokazati da se fondacija rasipa. Do sada cute, ali se nista ne dade prikriti.

Usput, evo da nesto naucite i konacno shvatite, da Semir do dana danasnjeg iskopava cisto prirodne strukture. Svakako, ne kazem da nema mozda starih rimskih puteva ili ostataka starih tvrdjava iz doba bosanskog kraljevstva, ali piramide to nisu. Ako nadjem ciglu ne mogu kazati da sam nasao kucu. Samo to ocigledno nece u neke glave...

http://geolog-mrak.bloger.hr/post/hajmo ... 56215.aspx

http://geolog-mrak.bloger.hr/post/8230d ... 56206.aspx
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

http://bhdani.com/default.asp?kat=fok&b ... b=3#anter7

On(i) meni nema Bošnjaka!

Reakcije najvećeg dijela medija, bošnjačkih političara i reisa Mustafe Cerića na tvrdnje Semira Osmanagića o postojanju piramida u Visokom već poprimaju ozbiljne konture masovne psihopatologije. Do kojih razmjera ona seže najbolje svjedoči tekst komentatora Oslobođenja Mirka Šagolja, pod naslovom Neka i nama krepa krava, objavljen u njegovoj redovnoj kolumni u sarajevskom dnevnom listu San. Tako Šagolj piše: "Sve mi se čini da apriorno osporavanje teze o postojanju bosanskih piramida ima veze sa osporavanjem teze o autentičnosti bošnjačke nacije u BiH. Otprilike, to bi po apriornim protivnicima postojanja piramida oko Visokog, moglo glasiti: ako se dokaže postojanje piramida u BiH, to bi moglo značiti da današnji Bošnjaci svojataju primat nad BiH koji su, u neko doba, postali malo Iliri, malo neopredijeljeni, malo Srbi i Hrvati, i evo, danas konačno Bošnjaci."

U pomenutom tekstu Šagolj i zaključuje: "A prema dosadašnjim iskopavanjima cijeli svijet vidi da se tu nešto nalazi(lo) i da to nije samo prirodno gomilanje stijena. I umjesto da tog Osmanagića puste da kopa i da dokaže svoju tezu, udaraju ga maljem po glavi. Odmah mu kao glavni argument nabijaju to što on po struci i obrazovanju nije arheolog i da je - avanturista. Ni Nikola Tesla nije (bio) inžinjer, pa ni današnji najveći umovi u oblasti elektrotehnike ne mogu da savladaju njegova naučnoistraživačka dostignuća. Ni Miroslav Krleža nije završio ni srednju školu, pa je postao - Miroslav Krleža."

No, nekoliko dana prije objavljivanja citiranog Šagoljevog teksta (10. 8. 2006.) Semir Osmanagić i sarajevski mediji su prešutjeli vijest koja dolazi iz Amerike: "Colette Dowell i Robert Schoch, stručnjaci iz SAD-a, koje je sam Osmanagić pozvao u Visoko, tvrde da je navodni 'spomenik' prirodna tvorevina. Mnogi će ovu izjavu smatrati nožem u leđa otkrivaču Osmanagiću, koji je svojedobno izjavljivao kako će njihov dolazak pomoći u međunarodnom prihvaćanju iskopina. No, sada Osmanagić ignorira njihovo mišljenje, pa tako jučer nije bilo spomena o mišljenju američke ekipe, nego se ponosno predstavilo novo otkriće do kojeg se došlo kopanjem bunara.

"Ne znamo što da mislimo - u biti znamo, ali još uvijek ne znamo kako to da izrazimo a da ne uvrijedimo nekoga ili da uništimo nečiji san. Trebat će mnogo više dokaza da me uvjere da su ovo piramide, a govorit ću i u ime Schocha koji se slaže s mojim mišljenjem. Imamo mnoge uzorke, od kojih nijedan ne pokazuje rad ljudskih ruku u stvaranju drevne piramide. S druge strane, čini se da postoji sumnja u obmanjivanje naroda", govori Colette o lažnim izvješćima o tunelima koje istražuju, o ljudima koji znaju istinu, ali pristaju na sve za dobrobit ekonomije.

"Tijekom istraživanja postala sam svjesna mnogih prevara koje se događaju ovdje. Tu sam da pišem o tome, a Robert će pisati o geologiji", zaključuje Dowell.

Dodaje kako su izvješća koja je dobila o tunelima bila lažna, te da je znala da je riječ o "takvim" tunelima ne bi ni ulazila u njih. O svemu je upoznala Osmanagića no, kako ona tvrdi, on joj je rekao kako je upoznat s lažnim informacijama, ali nije odreagirao.

Ekipa iz SAD-a potvrđuje kako se javnost zasipa obmanama te kako je jako teško nakon svih iznesenih podataka objaviti kako nije riječ o piramidama.

Piramide je posjetio i Visoki predstavnik, koji je rekao kako se znanstvenici moraju uvjeriti u tvrdnju da je u Visokom uistinu riječ o piramidama.

A ako se, pak, znanstvenici ne uvjere - kuku njima. U sljedećem tekstu Šagolj bi mogao otkriti da bi to moglo značiti "da ako se ne dokaže postojanje piramida u BiH, to ne bi moglo značiti da današnji Bošnjaci ne svojataju primat nad BiH koji nisu, u neko doba, postali malo Iliri, malo bogumili, malo neopredijeljeni, malo Srbi i Hrvati, i, evo, danas konačno nisu Bošnjaci". (S.P.)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Gospon Macola wrote:Samo se pitam, sta ce raditi Semke kada ga budu napustali i ostali pajdasi?

Kad tad ce se pokazati da se fondacija rasipa. Do sada cute, ali se nista ne dade prikriti.

Usput, evo da nesto naucite i konacno shvatite, da Semir do dana danasnjeg iskopava cisto prirodne strukture. Svakako, ne kazem da nema mozda starih rimskih puteva ili ostataka starih tvrdjava iz doba bosanskog kraljevstva, ali piramide to nisu. Ako nadjem ciglu ne mogu kazati da sam nasao kucu. Samo to ocigledno nece u neke glave...

Kak ne mos shvatit da tvoji blogovi nista ne znace... samo za to jer nemaju nikakvo uvjerenje o tacnosti svojih teza i izjava!!
terapija

Post by terapija »

bc_chupo wrote:
Gospon Macola wrote:Samo se pitam, sta ce raditi Semke kada ga budu napustali i ostali pajdasi?

Kak ne mos shvatit da tvoji blogovi nista ne znace... samo za to jer nemaju nikakvo uvjerenje o tacnosti svojih teza i izjava!!
Hajde ti nama chupo samo reci kolio ti dobijas od FNP za ovo nadobudno "promoviranje" nepostijece piramide??? I koliko si nickova do sada izmijenjao???
bc_chupo

Post by bc_chupo »

heheh ta ti je dobra ja crko od smjeha.... :lol: :lol: :lol: :lol:
A od FNP ja dobijam puno...

DOBIJAM PIRAMIDU ! ! ! :faraon: :faraon1:
pozdrav svim piramidasima
terapija

Post by terapija »

bc_chupo wrote:heheh ta ti je dobra ja crko od smjeha.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Eh zivio ti meni 100 god. jarane :D:D:D:D
I semke te levatio isto toliko :P:P:P:P

Kako bolan mozes vjerovati covjeku koji laze u lice citavom svijetu, samo mi to nije jasno. Taj mentalni sklop bi valjalo provaliti :D:D:D:D Pa yebote ja bih onda bio najpametnija osoba na svijetu, tako da manipulisem ljudma :D :D :D :D :D :D :D :D :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

terapija wrote:
bc_chupo wrote:heheh ta ti je dobra ja crko od smjeha.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako bolan mozes vjerovati covjeku koji laze u lice citavom svijetu, samo mi to nije jasno. Taj mentalni sklop bi valjalo provaliti :D:D:D:D Pa yebote ja bih onda bio najpametnija osoba na svijetu, tako da manipulisem ljudma :D :D :D :D :D :D :D :D :D
I ja i SEMIR cemo zivit ne 100 nego hiljade godina... jer heroji zive vjecno... 8-) 8-)
Semir ce bit vjecni heroj u svjetu a ja na ovom forumu... svi ce me pamtit po tome sto sam najvise i najjace vjerovo u PIRAMIDE ! ! ! A ti ces biti poput Jude kad je izdo Isusa.. svi ce te pamtit ko negativca sto i jesi !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
terapija

Post by terapija »

bc_chupo wrote:
terapija wrote:

I ja i SEMIR cemo zivit ne 100 nego hiljade godina... jer heroji zive vjecno... 8-) 8-)
Semir ce bit vjecni heroj u svjetu a ja na ovom forumu... svi ce me pamtit po tome sto sam najvise i najjace vjerovo u PIRAMIDE ! ! ! A ti ces biti poput Jude kad je izdo Isusa.. svi ce te pamtit ko negativca sto i jesi !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Aha :shock:
uozo

Post by uozo »

Image

Evo konacnog dokaza da brdo nije brdo i da smo mi potomci Prailira... :shock:
Sa oficijelne stranice piramide... :lol:
Image

I niko ne likuje sto ih nema, jer se vec od pocetka znalo da tip koji srece Marsovce nije veoma pouzdan za postavljenje nekih hipoteza... :roll:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

B.Medjed wrote:Image

Image

I niko ne likuje sto ih nema, jer se vec od pocetka znalo da tip koji srece Marsovce nije veoma pouzdan za postavljenje nekih hipoteza... :roll:
Sta bi ti ovo trebalo znacit... :?
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

bc_chupo wrote:
terapija wrote:

Ti haman zaboravio tablete. :lol: :lol:
uozo

Post by uozo »

bc_chupo wrote:
B.Medjed wrote:Image

Image

Sta bi ti ovo trebalo znacit... :?
Meni licno ne znaci nista! A slike su postavili tvoji sefovi na vasoj stranici, pa njih pitaj sta predstavljaju. Joj jeste smjesni!!!
Monty Python je sasa za vas!!! :lol: :lol: :lol:
helo

Post by helo »

bc_chupo wrote:
terapija wrote:

LOL neka si mu rekao! Ebote koji su to sljepi moroni svaki dan dokaz izlaze na površinu da je tu piramida, a ono sve upornije da nije. :-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

helo wrote:
bc_chupo wrote:
terapija wrote: Eh zivio ti meni 100 god. jarane :D:D:D:D

LOL neka si mu rekao! Ebote koji su to sljepi moroni svaki dan dokaz izlaze na površinu da je tu piramida, a ono sve upornije da nije. :-)
Tako je napokon malo podrske :-)

Piramida ce se uskoro otkopat...
bc_chupo

Post by bc_chupo »

helo wrote:
bc_chupo wrote:
terapija wrote: Eh zivio ti meni 100 god. jarane :D:D:D:D

Tako je napokon malo podrske :-)

Piramida ce se uskoro otkopat...
Post Reply