Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Oceania

Post by Oceania »

Shoshana wrote:
kekec wrote:Tema o piramidama na podforumu: "Umjetnost i kultura". :?
Zar joj nije mjesto na:
"Nauka i edukacija"
s obzirom na masu naucnih dokaza i metoda koje se koriste
za otkrivanje i dokazivanje postojanja piramida. :D
A, ne kolega :D Obzirom na ozbiljnost argumentacije i metodologije istrazivanja, ovoj temi je zasigurno mjesto na 'Umjetnost i kultura' :D

P.S. Gdje bi ti drugo svrstao crni humor i narodne bisere? :D

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=52
Oceania

Post by Oceania »

Shoshana wrote:
kekec wrote:Tema o piramidama na podforumu: "Umjetnost i kultura". :?
Zar joj nije mjesto na:
"Nauka i edukacija"
s obzirom na masu naucnih dokaza i metoda koje se koriste
za otkrivanje i dokazivanje postojanja piramida. :D
A, ne kolega :D Obzirom na ozbiljnost argumentacije i metodologije istrazivanja, ovoj temi je zasigurno mjesto na 'Umjetnost i kultura' :D

P.S. Gdje bi ti drugo svrstao crni humor i narodne bisere? :D
Ja bi otvorio novi podforum pod naslovom / cirkus , ujdurma i komedija /
Ja sam bio prije par mjeseci u Visokom.Nisam se udostojio da odem do tih " piramida " samo sam rekao nekim ljudima koji vjeruju u tu budalastinu da mi je puno prihvatljivija hercegovacka fora sa Gospom . Gospa se ukaze na minutu i nestane / s druge strane ne ukazuje se svakome , samo odabranima / pa ti sad gledaj , moze bit jes ' a i ne mora / A ljudi gledaju vlastitim ocima brdo i kazu piramida.U toj istoj Bosni onaj ko gleda traktor i kaze : "gledaj , vidi aviona " odmah je proglasen za idiota.
burekodsira

Post by burekodsira »

sto pricas kad nisi otiso da vidis? ne vidim razlog tvog oglasavanja ovdje kad se, kao sto kazes, nisi udostojio ni da pogledas, a pred nosom ti bilo...

automatski si na ignore od ozbiljnijih forumasa :D
Wednesday

Post by Wednesday »

burekodsira wrote:sto pricas kad nisi otiso da vidis? ne vidim razlog tvog oglasavanja ovdje kad se, kao sto kazes, nisi udostojio ni da pogledas, a pred nosom ti bilo...

automatski si na ignore od ozbiljnijih forumasa
:D
ko su ti "ozbiljniji forumasi" :?
ti i chupo ? :-) :-)
Oceania

Post by Oceania »

burekodsira wrote:sto pricas kad nisi otiso da vidis? ne vidim razlog tvog oglasavanja ovdje kad se, kao sto kazes, nisi udostojio ni da pogledas, a pred nosom ti bilo...

Nisam bio ni u Egiptu ali ipak znam da tamo piramide postoje.Nisam bio ni na Marsu ali znam da nije moguce gore zivjeti.Nisam vidio ni rijeku Volgu ali znam sigurno da tece i da je mokra. Nisam bio ni Srebrenici ali znam sta se tamo dogodilo.
P.S. Piramida postoji bas kao sto postoji zeljanica od mesa :D i burek od sira :D
brdo

Post by brdo »

Oceania wrote:

Nisam bio ni u Egiptu ali ipak znam da tamo piramide postoje.Nisam bio ni na Marsu ali znam da nije moguce gore zivjeti.Nisam vidio ni rijeku Volgu ali znam sigurno da tece i da je mokra. Nisam bio ni Srebrenici ali znam sta se tamo dogodilo.
P.S. Piramida postoji bas kao sto postoji zeljanica od mesa :D i burek od sira :D
bravo istog sam misljenja a drugim ako nije drago sto one postoje neka to drze za sebe :lol: :D
Wednesday

Post by Wednesday »

northalf wrote:Sve je to lijepo sto Semir prica ali sta mu znaci ono sa vibracijama?
Image

8-) 8) :faraon1:
Last edited by Wednesday on 26/01/2007 20:36, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

Ovo gore funkcionise samo kada ga spojis
na "Galakticki izvor" kosmicke energije visoke
frekvencije. :D A potpuni dozivljaj se
postize upotrebom na samom vrhu piramide i
konekcijom istog u rupu, koja mora biti usmjerena
prema "Kosmickom sjeveru". :)
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

Silajdzic je uvijek bio plaho pametan - tako da samo on moze rec nesto tako pametno kao: jedini nacin da se sazna sta je ispod zemlje jest da se nastavi kopat. Zlaaaato nase pametno. Tako pametan je i onolike knjige napisao pa sad i ima para, jer, svi znaju, od knjiga se zaradi jako mnogo. Pa se kupi vila u centru Sarajeva sve od knjiga i kredita.

A covjek pored pameti, ima smisla i za biznis, pa odatle njegova cuvena da su, izmedju ostalog, piramide dobre i za biznis...

Ma sve je to fuj. Kao i ona djeca sto su ko fol vidjela Gospu, pa se poslije cure poudavale i pootvarale firme...nevidjeno u svijetu jer se "vidioci"ili "vidjelice" obizno potpuno preobrazeni dogadjajem, potpuno posvete vjeri i duhovnosti...
ma sve je kod nas ubleha
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

[quote="B.Medjed"][quote="Bosanac sa dna kace"]pa dobro posto imamo piramidu, dje su hijeroglifi, mumije, statue?[/quote]
Hijeroglife mozes dobit' ako odes kod kakvog doktora u dom zdravlja i kahnes koji put, dok te on onim cepovima sto vise na kraju onih kablova sto ih tura u usi, bude pregledo. E kad ti on napise te hijeroglife na jedan papiric, ti onda, posto je dokazano da nijedan hijeroglifolog, egiptolog, piramidolog, desifrer, a vjerovatno ni maticar u mjesnoj zajednici, nemaju niakve sanse da desifruju te hijeroglife, odes u apoteku i das onoj teti sa cvikerima sa plasticnim braunkasto smedjim okvirima koji su zaljepljeni zelenim izolirbantom, i ona ti da andol i jos nekake tablete kojima se nikada vise u zivou imena sjetiti neces. :shock:
Mumija ima kol'ko ho's. Ima ih decentralizovano, ono u svakom kantonu imas jednu garnituru mumija. Samo kake one egipatske mumije, nema od njih nista. Nase su puno bolje rumenije i deblje i vozaju ih u crnim autima zatamnjenih stakala. Nemoj da te vara sto nisu umotane u zavoje, jer to njima i ne treba. To su mumije koje su evoluirale ko orbit zvaka, koja je iz zvake evoluirala u deterdzent za pranje zuba. Ovima nasim mumijama ne treba nikakav zavoj jer su one tako dobro ustavljene, najnovijom tehnikom, da im niti vrijeme,niti kisa, niti sunce a sumnja se sa razlogom, niti zemlja nista. naime pokusali su da ih ukopaju ponovo ali, ali. Ni zemlja im ne moze nista jer oni uvijek izviruju iz nje... :shock:
Za statue se ne sikiraj, toga ima po podrumima kol'ko god ho's. Ima ih u raznim velicinama, bojama i pozama i samo cekaju kada ce ponovo izaci na svijetlo dana, tj. mraka, ako bi pretpostavili da postoji svjetlo mraka . :?
:shock:
Sta je ba ovo??? :shock: :-)[/quote]

Medjede, svakla cast. Medjeda za Predsjednika!!!! Zivio Medjed. Jer covjek zna odgovore na pitanja. Prave!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

gradjani svijeta wrote:
B.Medjed wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:pa dobro posto imamo piramidu, dje su hijeroglifi, mumije, statue?
Hijeroglife mozes dobit' ako odes kod kakvog doktora u dom zdravlja i kahnes koji put, dok te on onim cepovima sto vise na kraju onih kablova sto ih tura u usi, bude pregledo. E kad ti on napise te hijeroglife na jedan papiric, ti onda, posto je dokazano da nijedan hijeroglifolog, egiptolog, piramidolog, desifrer, a vjerovatno ni maticar u mjesnoj zajednici, nemaju niakve sanse da desifruju te hijeroglife, odes u apoteku i das onoj teti sa cvikerima sa plasticnim braunkasto smedjim okvirima koji su zaljepljeni zelenim izolirbantom, i ona ti da andol i jos nekake tablete kojima se nikada vise u zivou imena sjetiti neces. :shock:
Mumija ima kol'ko ho's. Ima ih decentralizovano, ono u svakom kantonu imas jednu garnituru mumija. Samo kake one egipatske mumije, nema od njih nista. Nase su puno bolje rumenije i deblje i vozaju ih u crnim autima zatamnjenih stakala. Nemoj da te vara sto nisu umotane u zavoje, jer to njima i ne treba. To su mumije koje su evoluirale ko orbit zvaka, koja je iz zvake evoluirala u deterdzent za pranje zuba. Ovima nasim mumijama ne treba nikakav zavoj jer su one tako dobro ustavljene, najnovijom tehnikom, da im niti vrijeme,niti kisa, niti sunce a sumnja se sa razlogom, niti zemlja nista. naime pokusali su da ih ukopaju ponovo ali, ali. Ni zemlja im ne moze nista jer oni uvijek izviruju iz nje... :shock:
Za statue se ne sikiraj, toga ima po podrumima kol'ko god ho's. Ima ih u raznim velicinama, bojama i pozama i samo cekaju kada ce ponovo izaci na svijetlo dana, tj. mraka, ako bi pretpostavili da postoji svjetlo mraka . :?
:shock:
Sta je ba ovo??? :shock: :-)
Medjede, svakla cast. Medjeda za Predsjednika!!!! Zivio Medjed. Jer covjek zna odgovore na pitanja. Prave!
jah eto imamo piramidu, a jel imamo i hijeroglife i mumije.ç..ma ja ba mi smo ti zemlja snova!
northalf

Post by northalf »

eee...samo vi zezajte Semketa.On je pra-Ilir , a mi buranija, mozemo mahat usima. :-)
ProS

Post by ProS »

to piramide jos aktuelne :D
kekec

Post by kekec »

ProS wrote:to piramide jos aktuelne :D
Sve manje i manje.
Zamisli, umjesto da boravi u blizini "epohalnog otkrica" koji ce
zvanicnu nauku "okrenuti naopacke", autor istog otisao da snima
putopisnu TV seriju po svjetski poznatim objektima, koja su, usput
receno, toliko islikana, snimana i opisivana, da se nista novo ne moze
ponuditi.
Ali Semke je izgleda nasao nacin kako da klizne, da ga ne lincuju i da se
sve, a i on, polaku zaboravi.
Gorak ukus u ustima ostaje koji od pocetka bijahu skepticni, onima koji se,
razocarase u pamet i zdrav razum, ne samo
obicnog bosanskog covjeka, nego i "faca" koje obavljaju visoke drzavne,
politicke, vjerske funkcije, pa i onih koji se kite naucnim titulama,
manjeg ili viseg stepena.

Sini munjo, udri grome...
uozo

Post by uozo »

kekec wrote:
Sve manje i manje.
ponuditi.

Ja se samo nadam da ce jednoga dana i krivicno morati da odgovara za sve one uvrede izrecene ljudima koji mu nisu vjerovali! :x
kekec

Post by kekec »

B.Medjed wrote: Ja se samo nadam da ce jednoga dana i krivicno morati da odgovara
za sve one uvrede izrecene ljudima koji mu nisu vjerovali! :x
Slazem se, a ima mu se od cega naplatiti.
Biznismen je to. U Americi njegova firma
prodaje male modele piramida, izlivene u
metalu. Odsteta ce biti sitnica za njegov
budzet (ima tu malo para iz Fondacije, garant :roll: ).
Thyl

Post by Thyl »

Polako narode. Nije još baš sasvim gotovo. Ima Semke i svoje džokere - New Age mantraše koji ga guraju iz Hrvatske. Pogledajte malo po internetu ko je njegova najglasnija podrška i odakle dolazi. Skontali sektaši komšije fino se uhljebit kod glupog Bošnje na državni budžet i ovdje prodat priču o Kosmičkoj Zraci 2012. godine. Chupo, jarane, šta kaže Debelac, kad nam stiže koordinatorica iz Zagreba u Visoko, ili može bager i bez nje radit? Eno, čitam da su neki iz tog kruga sektaša pravo ljuti što je prošle nedjelje akademik Muhamed Filipović to sve prozvao budalaštinom, pa su sad počeli da vrijeđaju i po nacionalnim osnovama. E moj Chupo, kako vam ga je Semke zavalio, a da ni svjesni niste... Da nije jadno, bilo bi pravo smješno. :roll:
kekec

Post by kekec »

Broj svjetskih strucnjaka koji su posjetili "piramide"
je znatan. Ali svi se malo provrtili, dali neku maglovitu
izjavu, otisli nazad i od njih ni mukajeta vise, ni rijeci. :lol:
Interesantno, a u pitanju "epohalno" arheolosko otkrice. :shock: :D
E, naivcine. :lol:
Sjedite u voz Sarajevo - Ploce pa se vozajte k´o ljudi.
Nemojte da vas vozaju po i oko Visokog. :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Ama, jel' iko procitao onaj slobodni sastav gospodina Vrbancica (da mi je znati koja li je njegova struka :? ) o piramidama kao kompleksu centralnog grijanja :shock:

Hajde, procitajte - kazu smijeh je zdrav :lol: :lol:
Thyl

Post by Thyl »

Moja Shoshana... Jest, smijeh je zdrav... A jesi li čitala tekst - isto je tamo na stranici piramidiota - od izvjesne Jadranke Bencic? Ono o Bosni kao "primitivnoj zemlji gdje bukti bratoubilački rat"? Baš me zanima da li bi gospođa isto tako okarakterisala rat u Vukovaru ili Kninu. Zato govorim, nek se doooobro pogleda ko su ideološki New Age motori ove priče o visočkim piramidama - sektaški kružoci iz Lijepe nam susjedne. A Bosna se samo presavije kako nam koja ubleha dodje...
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Bosanac sa dna kace wrote:pa dobro posto imamo piramidu, dje su hijeroglifi, mumije, statue?

NOOB-u jedan ne odlikuju se sve piramide mumijama.....kako primitivno od tebe
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
Sve manje i manje.
ponuditi.

nemoj da lazes ;)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
B.Medjed wrote: Ja se samo nadam da ce jednoga dana i krivicno morati da odgovara
za sve one uvrede izrecene ljudima koji mu nisu vjerovali! :x
Slazem se, a ima mu se od cega naplatiti.
Biznismen je to. U Americi njegova firma
prodaje male modele piramida, izlivene u
metalu. Odsteta ce biti sitnica za njegov
budzet (ima tu malo para iz Fondacije, garant :roll: ).
nema on za sta da plati nemojte dzaba da furate po forumu kao da nesto znate.....
ako ste gledali makar jedan razgovor izmedju bosanskih "strucnjaka" i semira mogli ste vidit da je covjek uvjek smireno pricao i pokusavao da dodje do rjeci a naravno bh "naucnici" nedaju covjeku do rjeci pa koriste svoj rodni seljacki nacin i uvjek ga prekidaju i govore mu ruzne rjeci to je stvarno ogavno....
Thyl

Post by Thyl »

Chupo, eno Semirova ekipa proziva profesora Muhameda Filipovića da je zatucani nacionalista zato što je rekao da nema piramida u Visokom. Šta ti misliš o tome?
encian

Post by encian »

evo i mene malo da zapaprim. covjekovu ideologiju je malo tesko razumjet i prihvatiti, a jos teze natjerat istog da je promijeni. kupih svojedobno i knjige koje je semir napisao (joj koliko sam para potrosila na tom sajmu), i procitah i njih. nesto mi je bilo smijesno, nesto interesantno, nesto i naucih. ali prvi plus je dobio kad je sve svoje knjige stavio online besplatno. drugi plus ima zato sto nema gdje nije bio i nema sta nije procitao. za piramide ne znam sta da vam kazem. meni su interesantne i prirodne.

svojevremeno je i mene bio opucao entuzijazam i optimizam pa sam visila na njegovoj stranici svakodnevno prateci progres iskopavanja. sto me ubolo u oci jeste vrijeme kad je (ne znam hocete li se sjetit) poslan fax iz egipatske ambasade o egipatskim strucnjacima. ako pogledate vidjet cete da je vrijeme oko 3 ujutro... . eto ja bih voljela da se to objasni, na primjer.
Post Reply