ovaj što je izvukao sve iz konteksta što sam rekao pa prokomentarisao očigledno još uvijek vjeruje u djeda mraza...
neuzubillah, ja sam musliman...
ovako, što se tiče poreza da li vi plaćate ili ne plaćate iskopavanja, odgovorio si kako blage veze nemam jer nisam nikad u životu uzeo u ruke službeni list, ne želeći s tobom da ulazim u takav vid prepucavanja ko je kakav, želio sam da mi samo odgovoriš da li ti putem poreza plaćaš iskopavanja u visokom, ako ih finansira visočka vlada?
visoko je, kao sto sam vec rekao, opstina/opcina, te kao takvo nema vladu. mozda u nadrealistima. putem poreza placam, jer to je gurala FEDERALNA vlada, a ne zedo kanton, to su gurala JAVNA preduzeca, a ne lokalna kafana u Visokom...
drugo spominješ telekom nije iz visokog, to si izvukao iz konteksta, ja sam samo govorio za poreze vezano za visoko, a ne donacije od telekoma...
a što se tiče telekoma, svaka donacija od istog je bolja nego da se ta sredstva raspodjele među guzonjama u vladi..
aha, bolje je dijeliti pare indiani od visokog nego muzeju u sarajevu, koji je u gorem stanju nego za vrijeme rata. muzeje u ostalim gradovima je suvisno i pominjati, u jos gorem su stanju...
a ovo ostalo što si navodio poput "nigdje veze", "idioti koji vjeruju u piramide", "zbog piramida naša zemlja nema nikakav ugled u svijetu"...je jedan obični primitivizam i krkanluk...
ne vidim zasto. kad neko laze i krade, ja mu ne oprastam, i nazivam stvari pravim imenom. kad ga neko podrzava u tome, ili je kriminalac, pa je dobar s njim, ili nije dobar, a u tom slucaju je glupan.
a opet se pitam zbog čega tolike frustracije oko piramida?!kažete uzimaju vam pare ja sam vam pokazao da putem poreza ne uzimaju,
pravo da ti kazem, i nisi pokazao...
jedino preko telekoma i to nekih 0,00001 od dobiti ali zašto onda niste frustrirani sa npr. tim da sa pola dobiti tog preduzeća finansira cijela vlada jer nam je ekonomija u kolapsu...
ekonomija nam je u kolapsu jer je vode ljudi koji su u stanju povjerovati osmanagicu - nepismeni, neobrazovani, glupi... na osnovu cega dolazis do zakljucka da telekom finansira vladu ? znas li da je budzet fbih 1 300 000 000 KM ? a dobit bhtelecoma nije ni 50 000 000 ako se ne varam...
ma jok, ništa nije važno, najvažnije je da se iskopavanja zaustave i da se ne ukalja tvoj ugled u svijetu...

kakav ugled?pored svih problema i apsurdnih stvari u našoj zemlji, misliš li da je najvažnije da se toliko zamaraš s nekim koji nešto kopa tamo i nema nikakve veze sa tobom.čudi me vaša opsjednutost kritiziranjem iskopavanja u visokom...
ima li veceg apsurda od semira koji trazi piramide, a na koljena mu dolazi drzavni vrh i reis ? po meni ne... a ugleda zemlja nema i nece imati dok je vode takvi fakini.
nek kopa, on kopa ne kopaš ti, ako ne bude ništa svi će ga zaboraviti, a ako bude nešto čovjek je sam uspio nikog ni na šta nije tjerao...
nisam hamal da kopam, pogotovo ne dzaba...
i šta sad hoćeš da postignete tim svojim kritiziranjem i ismijavanjem, da izlječite frustracije jer ništa u životu niste uradili i niko nikad nije čuo za vas ili tako možda dižete svoj ego omalovažavajući i ismijavajući druge?
sta ? koji kurac ? ja znaci nemam pravo kritizirati kriminalce i prevarante ? ovo je forum gdje ljudi izrazavaju slobodno svoje misljenje, ako ti to smeta, bujrum, znas dje su vrata... i da, frustriran sam, ne zato sto nisam nista u zivotu postigao, jer postigao sam i vise no dovoljno, vec zato sto zivim u drzavi imbecila koji brane one koji ih jebu u zdrav mozak i pljackaju...