Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Njajače je bilo kad su ga podržali u SAFF-u. :lol:

A ja se sjetim mitske fraze "firaun el-kjafirun"...
B@snj@

Post by B@snj@ »

kekec wrote:
Sta li se desi sa onom silnom borovinom. Gdje nestade. Ako su je posjekli, kad prije poraste ona vegetacija, valjda bi trebao da se vidi ogoljen prostor .
Lijepi photoshop, markiras povrsinu i zalijepis je gdje ti odgovara.
:D :D :D

Pa naravno da je uradjeno u photoshop-u to se vidi iz aviona uopste se nisam trudio da to sakrijem slika je bila gotova za 15 min.
Ali mislim da se ovako nesto ustvari krije ispod one borovine sto sam je posjeko u photoshop-u :D
Last edited by B@snj@ on 06/11/2006 16:00, edited 1 time in total.
Sogan

Post by Sogan »

Jimmy_The_Saint wrote:"Da li više vjeruješ svojim očima, ili meni?"

Semir Osmanagić, istraživač
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

DaysleepeR wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:"Kopajmo do pobjede!"
Mušan Topalović - Caco
Image
Pa ne mogu da vjerujem da si izvuko ovaj plakat iz naftalina. K'o da je juce bilo. Zima '93, pala Bjelasnica, krenuli cetnici na Igman, a mi kopamo do pobjede. Jesu li ono Mjesecari imali pjesmu "A kazem ljeto, kopajmo rovove, a kazem ljeto kopajmo do pobjede".

Super, svega mi, bili smo neunistivi, a vidi nas sad.

P.S. Imaju li gdje na netu svi ratni plakati???
pitt

Post by pitt »

Eh da je caco ziv.....otkopala se cijela dolina bosanskih piramida u rekordnom roku :? :oops:
Piramidos

Post by Piramidos »

pitt wrote:Eh da je caco ziv.....otkopala se cijela dolina bosanskih piramida u rekordnom roku :? :oops:
ma da je caco ziv i semir bi kopo kod njega hahahaha :lol:
londza

Post by londza »

Joj Vol. milion uskoro, ili sta?!

Jedno pitanje za Visocane:

Zasto vam je trebalo toliko da skontate da imate piramidu? :D

I opet je Zenicanin otkrio... :lol:
kekec

Post by kekec »

Piramidos wrote:
pitt wrote:Eh da je caco ziv.....otkopala se cijela dolina bosanskih piramida u rekordnom roku :? :oops:
ma da je caco ziv i semir bi kopo kod njega hahahaha :lol:
Na konkretnom mjestu, da se otkrije IVICA PIRAMIDE :
Image
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ehh ljudi moji dodje mi da zaplacem kad ovakvi debili pokusavaju da uniste nesto sto je po prvi put stvarno za sve nas...zar ovo nisu sve dokazi postojanja neceg u bosni..

mostarski most je jedna megastruktura svjeta, onda stecci jedino ih se moze naci u bosni i to je jedna od mnogih kulturno historijskih ostavstina, sada jos se pronalaze iskopine necega sto je najvjerovatnije piramida jer ima piramidalan oblik i velike kamene ploce...i kamene kugle koje su pravilnog loptastog oblika...pa to su sve dokazi necega drevnog..nekog dogadjanja kroz his. i neceg vaznog za svjet..i sve to imamo u bonsi, i po prvi put u nasim zivotima imamo priliku da postanemo nesto, da sebi poboljsamo, da se borimo za nase dobro, i vi to samo tako bacate u vodu, to je stvarno zalosno...mnogi strucnjaci negiraju postojanje i zele sto prije zatvoriti iskopavanja po bosni..ali ne viditeli zasto je to njihova zelja...to je ljubomora..zasto da jedna bosna ima tako divne kulturno historijske ostavsine kad moze imat rgipat..kina..mexiko...i ostali budimo realni dajmo covjeku sansu nemamo sta izgubiti...a imamo mnogo za dobiti :bih: [/img]
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

GandalfSivi wrote:
DaysleepeR wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:"Kopajmo do pobjede!"
Mušan Topalović - Caco
Image
Pa ne mogu da vjerujem da si izvuko ovaj plakat iz naftalina. K'o da je juce bilo. Zima '93, pala Bjelasnica, krenuli cetnici na Igman, a mi kopamo do pobjede. Jesu li ono Mjesecari imali pjesmu "A kazem ljeto, kopajmo rovove, a kazem ljeto kopajmo do pobjede".

Super, svega mi, bili smo neunistivi, a vidi nas sad.

P.S. Imaju li gdje na netu svi ratni plakati???
Meni ovaj plakat stoji na vratima u kancelariji :D

Neznam imaju li negdje na netu svi ratni plakati, probaj traziti po naslovu.
kekec

Post by kekec »

mnogi strucnjaci negiraju postojanje i zele sto prije zatvoriti iskopavanja po bosni..ali ne viditeli zasto je to njihova zelja...to je ljubomora..
Chupo,
zasto nisu bili ljubomorni kada su u pitanju mexicke, egipatske,... piramide?
KAMI666

Post by KAMI666 »

kekec wrote:
mnogi strucnjaci negiraju postojanje i zele sto prije zatvoriti iskopavanja po bosni..ali ne viditeli zasto je to njihova zelja...to je ljubomora..
Chupo,
Zato sto ih nije otkrio Bosanac, vec tamo nekakav Englez, kontas. To ti je visha rasa.

Nemozes ti kao Bosanac nikom na svijetu pametovati, pogotovo superiornijem narodu koji dolazi sa zapada ili daleke Evrope :-)

Koji ste vi tupoglavci. Vama se nudi dobrota i sansa da nesto imate, a vi to propustate i odbijate. Ovdje vas je par likova, koji zu zadrti i cobani do bola. Nosa bolan otrati neznate a da nekome ne serete po glavi - to je problem kod vas.
Idi bolan pogledajte imate li sta u kuci jesti, prije nego sto napisete kakvu glupost. Ovo ve za vas ostati neprevazidjeno gradivo.
Shoshana

Post by Shoshana »

Eki, nudi nam se dobrota i sansa da nesto imamo :shock: :lol: E, jadna nam majka kak'i smo blesavi :lol: Pa vi stvarno Semira za poluboga uzimate :?

Nego stvarno, kako ti grozni Englezi da pronadju i iskopaju Egipatsku kulturu? Pa uzdizu Egipcane koji su, eto, piramide imali dok su ti isti Englezi taman uspjeli Stonehenge napraviti?
kekec

Post by kekec »

KAMI666, da ti nisi malo ljubomoran? :P
A znas li ti nos otrati ? :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
Chupo,
zato sto one niisu morale biti otkopane vec su bile tamo i nemaju sansi da oskvrdnu njihovo postojanje....a nasu piramidu tek treba otkopati da bi se moglo potpno potvrditi da su to piramide...
kekec

Post by kekec »

bc_chupo wrote:
kekec wrote:
Chupo,
zato sto one niisu morale biti otkopane vec su bile tamo i nemaju sansi da oskvrdnu njihovo postojanje....a nasu piramidu tek treba otkopati da bi se moglo potpno potvrditi da su to piramide...
Znaci nije u pitanju ljubomora, nego lijenost.
Ne kopa se strucnjacima, fizicki posao im ne lezi.:-)
Da nije u tome problem, da to nije razlog njihove
nezaiteresovanosti? :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
bc_chupo wrote:
kekec wrote: Chupo,
Znaci nije u pitanju ljubomora, nego lijenost.
Ne kopa se strucnjacima, fizicki posao im ne lezi.:-)
Da nije u tome problem, da to nije razlog njihove
nezaiteresovanosti? :D

oni su ljubomorni jer ako bi se iskopale piramide u bih bile bi mnogo senzacionalnije otkrice od bilo kojeg otkrica ukljucujuci i piramide amerike i egipta...ciji strucnjaci i pokusavaju da zaustave..
pitt

Post by pitt »

maqsonska zavjera kazem ti ja. Onda bi morali mjenjat one simbole i fazone...... :? :D :D :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

i ti si puko jarane...nidje veze
kekec

Post by kekec »

bc_chupo wrote:[
oni su ljubomorni jer ako bi se iskopale piramide u bih bile bi mnogo senzacionalnije otkrice od bilo kojeg otkrica ukljucujuci i piramide amerike i egipta...ciji strucnjaci i pokusavaju da zaustave..
A zasto se ne upitas, koji je razlog da ti svi strucnjaci ne dolaze u Visoko.
Zar ne bi bilo logicno da ti strucnjaci ucestvuju u otkrivanju, a kasnije i u izucavanju otkrivenih piramida.
Tada bi njihovo ime bilo vezano za ovo senzacionalno otkrice.
Mislis li da su ludi kada se, negiranjem piramida, svjesno opredjeljuju i postavljaju na stranu "gubitnika".
Ili je nesto drugo u pitanju ( NEjMA PIRAMIDA ). :-)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Još uvijek postoji ova tema :shock: Ljudi pa zar vi ne znate??? :shock:

Nema piramida u Visokom :D :lol:
Thyl

Post by Thyl »

vodolija_33 wrote:Još uvijek postoji ova tema :shock: Ljudi pa zar vi ne znate??? :shock:

kako ba nema vi ljudi niste normalni usta gledate, a staje s onim plocama tamo?! :x pa orjentacija prema zvjezdi sjevernjaci, pa tuneli, pa sve! :x pa sta vama vise treba, sto hiljada turista bilo da vidi, a vi nevjerujete!! :x
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kekec wrote:
bc_chupo wrote:[
A zasto se ne upitas, koji je razlog da ti svi strucnjaci ne dolaze u Visoko.
Zar ne bi bilo logicno da ti strucnjaci ucestvuju u otkrivanju, a kasnije i u izucavanju otkrivenih piramida.
Tada bi njihovo ime bilo vezano za ovo senzacionalno otkrice.
Mislis li da su ludi kada se, negiranjem piramida, svjesno opredjeljuju i postavljaju na stranu "gubitnika".
Ili je nesto drugo u pitanju ( NEjMA PIRAMIDA ). :-)
ap covjece zar ti stvarno u glavi imas vakum ( :D ) il sta...
njima je krivo sto nisu oni otkrili...sto oni nisu bili prvi...i znaju da sada nece steci veliku slavu jer samo malo pomazu...kad i onako vec imaju slavu...

a kako ce kasnije da lete prema visokom govoreci..."jooj nao sam ja da tu ima nesto ma uvjek je to mjesto bilo cudno..."

uostalom sve cemo vidjeti za par godina 8)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Thyl wrote:
vodolija_33 wrote:Još uvijek postoji ova tema :shock: Ljudi pa zar vi ne znate??? :shock:

kako ba nema vi ljudi niste normalni usta gledate, a staje s onim plocama tamo?! :x pa orjentacija prema zvjezdi sjevernjaci, pa tuneli, pa sve! :x pa sta vama vise treba, sto hiljada turista bilo da vidi, a vi nevjerujete!! :x
haj dobro je ba, k'o da je meni svejedno što piramida nema :( :D:D :lol:
Thyl

Post by Thyl »

chupo jarane, jel ovo istina, ako iko zna ti znas! reci mi molimte, ako je istina, eto mene odma u visoko! http://www.samoborskiglasnik.net/atrakc ... tempg=2006
Lako moguće da ovo čudno složeno kamenje samo produbi misterij bosanskih piramida za koje Osmanagić smatra da nisu djelo ljudskih ruku, već vanzemaljaca. Upravo teze da se u srcu piramida nalaze "Portali Vremena", ulazi u druge dimenzije i vremenska razdoblja, najviše su razgnjevili arheologe. U ranijim knjigama Semir iznosi tvrdnje da su Maje porijeklom s Atlantide i ne pokazuje da previše mari za stavove službene znanosti. Ima razmišljanja prema kojima se radi o "kondenzatoru" nekog tipa energije poput orgonske ili skalarnih valova. Pet je osoba vidjelo noću dva jarka svjetla kako lebde iznad vrha piramide i onda u nju ulaze, što je raspalilo maštu ljudi do te mjere da su čitavi autobusi znatiželjnika pohitali prema Visokom.
jel ovo jos negdje javljeno??

i pusti ove budale, njima je samo vokri. :D
Post Reply