NATO

Challenger__

#26 Re: NATO

Post by Challenger__ »

CSKA wrote:Uh,mislim da ta politika nesvrstanih i ako bi bila idealna malo je nemoguca sada.

Samo da nam se ne desi najgora opcija kao sa Turskom.Udjes u NATO ali nikad u EU.
Ljudi neće da čuju istinu jer je ona bolna po njihove fantazije. Pobrojane prostore neće ni EU ni NATO. N-e-ć-e.
Danguba

#27 Re: NATO

Post by Danguba »

CSKA wrote:Meni se svidja da cijeli ovaj prostor bude pod kontrolom jednih.Nije bitno jel crvenih jel zapadnih kolonizatora,samo da nema vise ovdje problema ako pukne nesto na globalnom nivou.
ispravno razmisljanje.
Challenger__

#28 Re: NATO

Post by Challenger__ »

Jednima ništa ne vjeruju a za druge znaju da im nisu naklonjeni. U međuvremenu imaju političku kontrolu nad čitavm zapadnim Balkanom i to je to. I maksimum i minimum.

Status quo do sljedećeg urnebesa ili hepeninga.
jao_situacije

#29 Re: NATO

Post by jao_situacije »

potcjenjuješ američku čizmu oni ovdje mogu zagaziti kad god žele
mi u butmiru imamo stacioniran regiment vojnika
u bondstilu je nekoliko hiljada amerikanaca i ko zna čega još
handžar88

#30 Re: NATO

Post by handžar88 »

Istina status quo do sljedeceg urnebesa, a on se vec sprema, sta ce biti nakon njega to nas interesuje. O proslosti i sadasnjosti znamo kakva je ali interesuje nas buducnost. A status qou nekad mora prestat..
Challenger__

#31 Re: NATO

Post by Challenger__ »

Kome ovo replciraš? Kakvo potcjenjivanje?
insomnia78

#32 Re: NATO

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:
CSKA wrote:Meni se svidja da cijeli ovaj prostor bude pod kontrolom jednih.Nije bitno jel crvenih jel zapadnih kolonizatora,samo da nema vise ovdje problema ako pukne nesto na globalnom nivou.
ispravno razmisljanje.
Ali i neostvarivo
General War

#33 Re: NATO

Post by General War »

Challenger__ wrote:Jednima ništa ne vjeruju a za druge znaju da im nisu naklonjeni. U međuvremenu imaju političku kontrolu nad čitavm zapadnim Balkanom i to je to. I maksimum i minimum.

koga boli racqu ko je kome naklonjen...kad treba ima da ide.
NATO u Srbiji dobio DIPLOMATSKI IMUNITET, evo na šta se Srbija obavezala

porazum Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.

Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu. Propis široko otvara vrata za još čvršću saradnju Srbije i NATO, odnosno Alijansine Organizacije za podršku i nabavku (NSPO) i Agencije za podršku i nabavku (NSPA).
Pripadnici ovih tela NATO i njihova vozila imaće, kako se navodi, “pravo neophodnog slobodnog prolaza i pristupa kroz čitavu Srbiju” dok će se ulazak u zabranjene bezbednosne zone usaglašavati sa našim nadležnim organima. Naglašeno je i da se osoblju NATO na njihov zahtev mora odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se obavljaju ispitivanja i probe.
Celokupno osoblje uživaće diplomatski imunitet i biće oslobođeno plaćanja poreza, carina, PDV, moći će da uvozi opremu i ugovara nabavku robe, usluga i građevinske radove - bez ikakvih opterećenja. Tačnije, neće imati nikakve namete, osim za komunalne usluge...

http://www.blic.rs/vesti/politika/nato- ... la/f37w446
jao_situacije

#34 Re: NATO

Post by jao_situacije »

pa svima koji mislite da ovdje ima nekog sukoba i da postoje opcije
beograd se malo migolji i pokušava nešto ali lanac se steže svakim danom sve više i više
ovdje je amer zagazio čizmom i gotovo, pa oni svako malo imaju vojnu vježbu brzi odgovor
dovezu opremu oružje logistiku šta god im treba za par sati, mi znamo čiji prsten ljubimo
Challenger__

#35 Re: NATO

Post by Challenger__ »

Bojim se da se nismo razumjeli Situacijo. Ja upravo i tvrdim da je cijeli zapadni Balkan pod punom političkom kontrolom plavih. Ali, isto tako tvrdim da oni, ponavljam oni, ne žele u NATO, niti žele u EU ni Bošnjake ni Srbe.
handžar88

#36 Re: NATO

Post by handžar88 »

General War wrote:
Challenger__ wrote:Jednima ništa ne vjeruju a za druge znaju da im nisu naklonjeni. U međuvremenu imaju političku kontrolu nad čitavm zapadnim Balkanom i to je to. I maksimum i minimum.

koga boli racqu ko je kome naklonjen...kad treba ima da ide.
NATO u Srbiji dobio DIPLOMATSKI IMUNITET, evo na šta se Srbija obavezala

porazum Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.

Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu. Propis široko otvara vrata za još čvršću saradnju Srbije i NATO, odnosno Alijansine Organizacije za podršku i nabavku (NSPO) i Agencije za podršku i nabavku (NSPA).
Pripadnici ovih tela NATO i njihova vozila imaće, kako se navodi, “pravo neophodnog slobodnog prolaza i pristupa kroz čitavu Srbiju” dok će se ulazak u zabranjene bezbednosne zone usaglašavati sa našim nadležnim organima. Naglašeno je i da se osoblju NATO na njihov zahtev mora odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se obavljaju ispitivanja i probe.
Celokupno osoblje uživaće diplomatski imunitet i biće oslobođeno plaćanja poreza, carina, PDV, moći će da uvozi opremu i ugovara nabavku robe, usluga i građevinske radove - bez ikakvih opterećenja. Tačnije, neće imati nikakve namete, osim za komunalne usluge...

http://www.blic.rs/vesti/politika/nato- ... la/f37w446
Pa mozda upravo to priblizavanje Srbije NATOu i bude okidac za avanturu preko Rumunije.. nekad, mozda za 2-3 godine, 5-10 nije ni bitno ali sve ovo me navodi(Krim, odnosi Turska-Rusija, ove vjezbe na Tuzlanskom kantonu, i jos mnogo toga) na eksploziju sranja bas na jadnom Balkanu..
insomnia78

#37 Re: NATO

Post by insomnia78 »

:D
handžar88

#38 Re: NATO

Post by handžar88 »

Sirija dodje kao zagrijavanje, generalna proba :roll:
Challenger__

#39 Re: NATO

Post by Challenger__ »

p.s.

Što se tiče "ljubljenja prstena". Ljudi i Bog su mi svjedok da sam pred bankomatom odvalio po ruci Amerikanca koji mi je probao uzeti rad kada je probao da ubaci karticu preko reda. Isto bih uradio i Arapu ili Rusu koji bi se ponio bahato.

Ko hoće da ljubi neka ljubi, nije moj hobi.

_____
jao_situacije

#40 Re: NATO

Post by jao_situacije »

aha, do mene je, malo sam umoran
to da nas ne žele u klubu je jasno, mogli smo mi davno ući
Challenger__

#41 Re: NATO

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Sirija dodje kao zagrijavanje, generalna proba :roll:
Paničiš bezveze.
jao_situacije

#42 Re: NATO

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:p.s.

Što se tiče "ljubljenja prstena". Ljudi i Bog su mi svjedok da sam pred bankomatom odvalio po ruci Amerikanca koji mi je probao uzeti rad kada je probao da ubaci karticu preko reda. Isto bih uradio i Arapu ili Rusu koji bi se ponio bahato.

Ko hoće da ljubi neka ljubi, nije moj hobi.

_____
eh ali ne predstavljaju nas takvi, zar ne
Challenger__

#43 Re: NATO

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:aha, do mene je, malo sam umoran
Razumijem. To je to. Evo i ja sam za, prvi. Ali, hoće li oni nas? E, tu je problem.
Danguba

#44 Re: NATO

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:
Danguba wrote: ispravno razmisljanje.
Ali i neostvarivo
jesi siguran? :D
handžar88

#45 Re: NATO

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Sirija dodje kao zagrijavanje, generalna proba :roll:
Paničiš bezveze.
Nista ja ne panicim, samo sam oslobodio mozak i razmisljam, mastam. Sto nestvarnije izgleda scenarijo cini se da ce se prije uprava taj desiti.. pa molim te zamisli neku budalu da 30ih godina prica da ce iz onakve krize Njemacka za samo deset godina pokoriti Evropu, kao da sad pricamo da ce Albanija citav Balkan da pregazi za 5-10 godina. Pa mi ovaj scenario koji sam pricao ni ne izgleda tako nestvaran.
Vjerovatno nas ceka jos neki nevjerovatniji scenario koji ne mogu ni izmastati..
insomnia78

#46 Re: NATO

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:
insomnia78 wrote:
Danguba wrote: ispravno razmisljanje.
Ali i neostvarivo
jesi siguran? :D
1 000 000 %
Danguba

#47 Re: NATO

Post by Danguba »

zele ne zele na isto ti dodje kada te opase. prijem ce biti samo formalne prirode a oni NAS vec racunaju u svoje.

p.s. njima je bila bitna bugarska i rumunija a ova sitna boranija ce doci na kraju.
jao_situacije

#48 Re: NATO

Post by jao_situacije »

Danguba wrote:
zele ne zele na isto ti dodje kada te opase. prijem ce biti samo formalne prirode a oni NAS vec racunaju u svoje.

p.s. njima je bila bitna bugarska i rumunija a ova sitna boranija ce doci na kraju.
ja mislim da nas nikad neće pustiti unutra formalno i turska im je previše
Challenger__

#49 Re: NATO

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Nista ja ne panicim, samo sam oslobodio mozak i razmisljam, mastam. Sto nestvarnije izgleda scenarijo cini se da ce se prije uprava taj desiti.. pa molim te zamisli neku budalu da 30ih godina prica da ce iz onakve krize Njemacka za samo deset godina pokoriti Evropu, kao da sad pricamo da ce Albanija citav Balkan da pregazi za 5-10 godina. Pa mi ovaj scenario koji sam pricao ni ne izgleda tako nestvaran.
Vjerovatno nas ceka jos neki nevjerovatniji scenario koji ne mogu ni izmastati..
Happening?

Challenger__

#50 Re: NATO

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:ja mislim da nas nikad neće pustiti unutra formalno i turska im je previše
"Podrum Evrope" po Brzezinskom. Deponija.
Post Reply