horkesh wrote:Opet lik sam sebe citira, pa šta udišete vi u ZeniciVizionar 1985 wrote:Je li vam to cilj. Egzodus. Ako jest sjajan posao radite i svaka vam cast.Vizionar 1985 wrote:Nego mi je najbolje mozda za ovo malo para sta imam za koje sam sebi nesto opreme za kreativni rad htjeo kupiti da sebi kupim pasos i da se ispalim i ja iz ove drzave kao pola clanova moje porodice i pola stanovnika ove drzave.
Nastavak UZPa
- Sanjarko
#701 Re: Nastavak UZPa
-
megaman4
#702 Re: Nastavak UZPa
Ljetos moj poznanik koji je inace porijeklom Hercegovac iz Kalinovika, Bosnjak, vracao se prema Sarajevu sa Srbinom, inace njegovim prijeratnim radnim kolegom. I oni u pricu, kada njemu Srbin govori da je Kalinovik i citava regija pred umiranjem.Vizionar 1985 wrote:Ovo istocno se zelenilo prije a sada se plavi i sada je skoro skroz pusto, kao i ovo narandzasto i plavo, bivse plavo i crveno sada je isto tako skoro skroz pusto, a polako se i ovo zeleno prazni, i malo im a pusto, jos sve se opstruise [koci] od strane ovih sto im je malo sta imaju a sto je skoro pusto.Vizionar 1985 wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... c_2013.png
Evo vam jb-na karta, i kao sto vidite car je go po karti, u ovom slucaju je podjeljen.
Kaze ovaj covjek da posla nema nikako. Najveca plata je vjerovali ili ne 140 KM. Upisano tek 5 prvacica ove godine.
Govori dalje da svaki dan neko odlazi iz Kalinovika. Ostadose prazne kuce i njive.
Ista situacija je i sa Livnom i tom regijom zapadne Bosne. Istocnoj Bosni i istocnoj Hercegovini prijeti ista katastrofa u buducnosti, sem mozda Gorazda zbog blizine Sarajeva, te Trebinja zbog blizine Dubrovnika i Mostara.
Zapadna Hercegovina je svoje zlatne momente imala prije rata, bez obzira na onaj sistem, koji ih nije mazio. Danas se ova regija masovno prazni a da je tako, potrebno je samo vidjeti da svaki dan po jedna osoba ili porodica dobiju termin za vizu i vozdra BiH.
Posavina je odavno demografski ispraznjena. Veliki odliv ljudi ima Krajina, narocito Bihac i Cazin. Posto imam prijatelje gore, ljudi dramaticnim tonom pricaju da nije normalno koliko je ljudi otislo ili se sprema da ode. Po Bihacu, Cazinu ali i drugim mjestima, sve je manje ljudi.
Omladina ali i ljudi srednjih godina odose i govori mi da Krajina postaje polako pusta i prazna.
Ne odlaze samo Hrvati koji imaju putovnice, nego odlaze i Srbi ali i sve vise Bosnjaka. Gladan stomak ociju nema. Vise nije bitno ko si i sta si, nego kako da sto prije odes iz BiH.
Ako se nastavi ovaj temo, BiH ce imati manje od 2 miliona ljudi za 5-10 godina.
Ako egzodus ljudi nije crveni alarm za vlasti, sta moze biti?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#703 Re: Nastavak UZPa
Alarm je vlastima,nego šta?Ne znaš ko se više sekira od njih,eno Guardianu glava otekla ko bunda od nespavanja i sekiracije. 
- Sanjarko
#704 Re: Nastavak UZPa
Ma znam ja to sve. Unistio nas rat i dalje nas unistava ovaj jb-ni sistem i kazu neka ga i valja.megaman4 wrote:
Ljetos moj poznanik koji je inace porijeklom Hercegovac iz Kalinovika, Bosnjak, vracao se prema Sarajevu sa Srbinom, inace njegovim prijeratnim radnim kolegom. I oni u pricu, kada njemu Srbin govori da je Kalinovik i citava regija pred umiranjem.
Kaze ovaj covjek da posla nema nikako. Najveca plata je vjerovali ili ne 140 KM. Upisano tek 5 prvacica ove godine.
Govori dalje da svaki dan neko odlazi iz Kalinovika. Ostadose prazne kuce i njive.
Ista situacija je i sa Livnom i tom regijom zapadne Bosne. Istocnoj Bosni i istocnoj Hercegovini prijeti ista katastrofa u buducnosti, sem mozda Gorazda zbog blizine Sarajeva, te Trebinja zbog blizine Dubrovnika i Mostara.
Zapadna Hercegovina je svoje zlatne momente imala prije rata, bez obzira na onaj sistem, koji ih nije mazio. Danas se ova regija masovno prazni a da je tako, potrebno je samo vidjeti da svaki dan po jedna osoba ili porodica dobiju termin za vizu i vozdra BiH.
Posavina je odavno demografski ispraznjena. Veliki odliv ljudi ima Krajina, narocito Bihac i Cazin. Posto imam prijatelje gore, ljudi dramaticnim tonom pricaju da nije normalno koliko je ljudi otislo ili se sprema da ode. Po Bihacu, Cazinu ali i drugim mjestima, sve je manje ljudi.
Omladina ali i ljudi srednjih godina odose i govori mi da Krajina postaje polako pusta i prazna.
Ne odlaze samo Hrvati koji imaju putovnice, nego odlaze i Srbi ali i sve vise Bosnjaka. Gladan stomak ociju nema. Vise nije bitno ko si i sta si, nego kako da sto prije odes iz BiH.
-
megaman4
#705 Re: Nastavak UZPa
U tome i jest poenta, sto se oni vode parolom "selo gori a baba se ceslja". Njih ovo uopste ne zanima a trebali bi znati da odlazi i njihova glasacka masinerija a ne samo obicna raja.prljavi Hare wrote:Alarm je vlastima,nego šta?Ne znaš ko se više sekira od njih,eno Guardianu glava otekla ko bunda od nespavanja i sekiracije.
Nece ni arapi ni turci ni rusi u ovakvu drzavu. Sve oni prate i ne bi me cudilo da polako i oni pocnu napustati BiH i zatvarati svoje radnje, jer kome otvarati iste, kada nece biti lokalnog stanovnistva kao krajnijeg konzumenta njihovih proizvoda.
Last edited by megaman4 on 11/12/2017 00:36, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#706 Re: Nastavak UZPa
Boli Dodika i Covica briga. Oni ce musti dok mogu i ispaliti ce se u Beograd i Zagreb a ovdje ce ona imanja sto imaju zadrzati kao vikendice.prljavi Hare wrote:Alarm je vlastima,nego šta?Ne znaš ko se više sekira od njih,eno Guardianu glava otekla ko bunda od nespavanja i sekiracije.
- Sanjarko
#707 Re: Nastavak UZPa
Da ne ispada da diskriminisem. Za Bakira ne znam, znam da je se onaj Brankovic u Sloveniju ispalio ako se ne varam i povremeno ovamo navrati.
-
megaman4
#708 Re: Nastavak UZPa
Nije za nas demokratija. Pokazalo se da ne funkcionise niti ce ikada, zato sto su ljudi navikli na vladavinu cvrste ruke.Vizionar 1985 wrote:Ma znam ja to sve. Unistio nas rat i dalje nas unistava ovaj jb-ni sistem i kazu neka ga i valja.megaman4 wrote:
Ljetos moj poznanik koji je inace porijeklom Hercegovac iz Kalinovika, Bosnjak, vracao se prema Sarajevu sa Srbinom, inace njegovim prijeratnim radnim kolegom. I oni u pricu, kada njemu Srbin govori da je Kalinovik i citava regija pred umiranjem.
Sto prije napustimo ovaj sistem, mozda uspijemo oziviti drzavu u punom kapacitetu.
- Sanjarko
#709 Re: Nastavak UZPa
Vidis ja se bas s tim ne bi slozio jer znam da smo imali prije nekada ona vijeca seoska, ali ljudi su tada slusali jedni druge sta kazu i uvazavali se medzusobno a danas ne bas i sve se vise otudzise. Doslo vrijeme da ne mozes skoro sto iz stida sto iz otudzenja da od komsije i susjeda trazis fildzan kafe.megaman4 wrote: Nije za nas demokratija. Pokazalo se da ne funkcionise niti ce ikada, zato sto su ljudi navikli na vladavinu cvrste ruke.
Sto prije napustimo ovaj sistem, mozda uspijemo oziviti drzavu u punom kapacitetu.
Tako da ne znam za cvrstu ruku bas.
- Point.
#710 Re: Nastavak UZPa
Prije će na vrbi roditi grožđe , bukvalno, nego što će se rs odvojiti.Vizionar 1985 wrote:Pa ako se RS krene odvajati uz podrsku Srbije i Rusije, logikom Hrvata ce se i oni htjeti odvajati sami ili uz podrsku Hrvatske pa cemo silom prilika biti prisiljeni na podjelu od koje susjedi i komsije ne odustaju.Point. wrote:Bilo kakvu kartu sa podjelom BiH si možete zabiti duboko u dupe. To je u suštini jedino i što možete sa njom.
- spreca
#711 Re: Nastavak UZPa
Zasto bi ovo trebao biti Alarm vlasti?....mozda ovo treba biti alarm nama, odnosno ovo je MORAO biti alarm nama prije minimalno 5 godina......jarane oni su se toliko nakrali da kad vise nebude nista za ukrasti samo promijene BiH adresu za neku egzoticniju adresu....pa zar stvarno neko misli da se ove gnjide na vlasti uopste sikiraju za drzavom i njenim blagostanjem....ja se samo bojim da ce trjeznjenje naroda i smjena vlasti proci krvavo....daj boze da je moj strah neopravdanmegaman4 wrote:Ljetos moj poznanik koji je inace porijeklom Hercegovac iz Kalinovika, Bosnjak, vracao se prema Sarajevu sa Srbinom, inace njegovim prijeratnim radnim kolegom. I oni u pricu, kada njemu Srbin govori da je Kalinovik i citava regija pred umiranjem.Vizionar 1985 wrote:Ovo istocno se zelenilo prije a sada se plavi i sada je skoro skroz pusto, kao i ovo narandzasto i plavo, bivse plavo i crveno sada je isto tako skoro skroz pusto, a polako se i ovo zeleno prazni, i malo im a pusto, jos sve se opstruise [koci] od strane ovih sto im je malo sta imaju a sto je skoro pusto.Vizionar 1985 wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... c_2013.png
Evo vam jb-na karta, i kao sto vidite car je go po karti, u ovom slucaju je podjeljen.
-
daddy-kool
#712 Re: Nastavak UZPa
madner wrote: Vecina mora nametnuti pravedan poredak, htjela to manjina ili ne. To je test da li smo nacija ili Kurdi.
- shake69
#713 Re: Nastavak UZPa
10:10 Na Velesajam je pristigao još jedan autobus pun Praljkovih obožavatelja. Drugi autobus koji je pristigao ima splitske registracijske oznake.
10:05 Oko koncertne dvorane Vatoslav Lisinski, u kojoj će u podne početi komemoracija Praljku, vlada jako policijsko osiguranje.
9:44 Uživo s Velesajma - ZET-ovi autobusi čekaju Praljkove obožavatelje:
Ojhaa, samo naprijed kamenjari!
10:05 Oko koncertne dvorane Vatoslav Lisinski, u kojoj će u podne početi komemoracija Praljku, vlada jako policijsko osiguranje.
9:44 Uživo s Velesajma - ZET-ovi autobusi čekaju Praljkove obožavatelje:
- General War
#714 Re: Nastavak UZPa
Sve ok, samo treba napraviti naciju..sad imas etnijedaddy-kool wrote:madner wrote: Vecina mora nametnuti pravedan poredak, htjela to manjina ili ne. To je test da li smo nacija ili Kurdi.
- Banksy
#715 Re: Nastavak UZPa
Bosna i Hercegovina jeste bila manja i veća, ali taj fildžan o kojem govoriš je u povijesti bez kontinuiteta, zapravo sasvim nepoznat.Gojeni H wrote:Naravno da bi bila. Mit je da ne bi. Bila je ona i manja ... i veca doduse.Banksy wrote:To više ne bi bila Bosna i Hercegovina, pa se tako više ne bi ni mogla zvati tim imenom.Gojeni H wrote:
Dati prijedlog konacnog razgranicenja i potpisivanja opsteg sporazuma.
U prijedlogu se skonncentrisati na kompaktan teritorij koji je moguce odbraniti i koji je moguce povezati modernim saobracajnicama.
Taj teritorij bi pravno nastavio kontinuitet BiH drzave i nastavio bi se zvati Bosna i Hercegovina.
Alijin fildžan, možda. Bosna i Hercegovina, nikako.
- spreca
#716 Re: Nastavak UZPa
nista novo i neocekivano....UZP organizuje oprostaj sa zlocincem......Evropo bravoshake69 wrote:10:10 Na Velesajam je pristigao još jedan autobus pun Praljkovih obožavatelja. Drugi autobus koji je pristigao ima splitske registracijske oznake.
9:44 Uživo s Velesajma - ZET-ovi autobusi čekaju Praljkove obožavatelje:![]()
-
megaman4
#717 Re: Nastavak UZPa
Bruka i sramota prvo za EU a zatim i za Hrvatsku.shake69 wrote:10:10 Na Velesajam je pristigao još jedan autobus pun Praljkovih obožavatelja. Drugi autobus koji je pristigao ima splitske registracijske oznake.
Padaju sve nize i nize. Jebala je zapadna Hercegovina Hrvatsku zauvijek. Ne vele joj se iscupati iz blata do sudnjeg dana.
- shake69
#718 Re: Nastavak UZPa
Ne mogu se oni tog kamenjara kutarisati i kad bi htjeli a dok HDZ vlada, uvijek ce im trebati, posebno u izbornim godinama da poguraju da se odrze na vlasti. Jedino kad ih Brisel disciplinira i nesto naredi mogu se desiti sitni pomaci. Iako ni tu ne vjerujem i ne nadam se nesto puno jer sve dok se slobodno po Zagrebu setka Ante Jelavic ili onaj ubica navijaca Sarajeva - nemamo sta pricati.megaman4 wrote:Bruka i sramota prvo za EU a zatim i za Hrvatsku.shake69 wrote:10:10 Na Velesajam je pristigao još jedan autobus pun Praljkovih obožavatelja. Drugi autobus koji je pristigao ima splitske registracijske oznake.
Ojhaa, samo naprijed kamenjari!![]()
Padaju sve nize i nize. Jebala je zapadna Hercegovina Hrvatsku zauvijek. Ne vele joj se iscupati iz blata do sudnjeg dana.
-
megaman4
#719 Re: Nastavak UZPa
@spreca
Samo kad pocnu stranci uzimati telekome, elektroprivrede, vode, sume kako bi namirili sve silne kredite koje su vlasti dizale bez ikakve kontrole.
Nece nista ostati od drzave, samo pustoj da su tu nekad zivjeli ljudi i zivotinje.
Je li normalno u drzavi koja realno ima manje od 3 miliona ljudi da svaka kuca ima po dva auta, cak neke i po tri, skupocijeni mobiteli, tableti, odjeca i obuca na kojoj bi nam pozavidio svaki stranac a pola miliona nezaposlenih?
Kako onda zivimo sa ovolikim brojem nezaposlenih?
BiH zivi daleko iznad svojih mogucnosti, sto je katastrofa po sebi, jer trosimo tudje pare tj. pare zapada.
Balon kad pukne, ovo sto imamo, preko noci ce uzeti neko drugi, a mi cemo u svojoj zemlji biti robovi.
Samo kad pocnu stranci uzimati telekome, elektroprivrede, vode, sume kako bi namirili sve silne kredite koje su vlasti dizale bez ikakve kontrole.
Nece nista ostati od drzave, samo pustoj da su tu nekad zivjeli ljudi i zivotinje.
Je li normalno u drzavi koja realno ima manje od 3 miliona ljudi da svaka kuca ima po dva auta, cak neke i po tri, skupocijeni mobiteli, tableti, odjeca i obuca na kojoj bi nam pozavidio svaki stranac a pola miliona nezaposlenih?
Kako onda zivimo sa ovolikim brojem nezaposlenih?
BiH zivi daleko iznad svojih mogucnosti, sto je katastrofa po sebi, jer trosimo tudje pare tj. pare zapada.
Balon kad pukne, ovo sto imamo, preko noci ce uzeti neko drugi, a mi cemo u svojoj zemlji biti robovi.
- agent_zero
#720 Re: Nastavak UZPa
Nastavlja se i dalje UZP:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stranka ... /171214049
Bilo kakvo buduće koaliranje patriotiskih stranaka sa ovim ustaškim HDZom a priori proglasiti izdajništvom!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stranka ... /171214049
Bilo kakvo buduće koaliranje patriotiskih stranaka sa ovim ustaškim HDZom a priori proglasiti izdajništvom!
- Maraschino
#723 Re: Nastavak UZPa
Novi i najnoviji UZP jos uvijek zivi
SNSD i HDZ dogovorili usklađivanje stavova na svim nivoima
-
zavrzlama
#724 Re: Nastavak UZPa
Maraschino wrote:Novi i najnoviji UZP jos uvijek zivi
Jebeno bi bilo da je covic uskladjivao stavove u njemackoj,francuskoj i engleskoj,a to sa dodikom je samo znak politicke nemoci i dezorjentacije...
Samo laganozi mezit i namjenski se rahat spremat
-
zrakomlat
#725 Re: Nastavak UZPa
zavrzlama wrote:Maraschino wrote:Novi i najnoviji UZP jos uvijek zivi
Jebeno bi bilo da je covic uskladjivao stavove u njemackoj,francuskoj i engleskoj,a to sa dodikom je samo znak politicke nemoci i dezorjentacije...
Samo laganozi mezit i namjenski se rahat spremat