Naser Oric

Post Reply

Naser Oric je...

ratni zlocinac
36
41%
heroj
52
59%

Total votes: 88

PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

koliko ja znam ,i svaki normalan covjek na svijetu na srebrenicu(i okolinu) je izvrsen napad,agresija i genocid...e sada kada ti cetnici dodju u "avliju" i ubijaju,siluju ,pale..sve onda sta treba????sjedit skrstenih ruku i cekat da te ubiju???
ja ne opravdavam nijedan zlocin apsolutno,bezobzira sa koje strane ,tako da je moj skromni zakljucak da ako je pocinjen neki zlocin pod komandom nasera orica treba da se kazni definitivno ali ipak mislim sve u svemu gledajuci,da je naser oric branio srebrenicu e sad ..rat je rat ..zlocina ima i treba da budu kaznjeni oni koji su ih pocinili!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Moze li jedno pitanje vezano za Nasera Orica, ali da mi odgovori onaj KO ZNA, a ne na osnovu "rekla-kazala istina", kakvo je bilo ekonomsko stanje tog covjeka od rata na ovamo?
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Vodenjak wrote:Moze li jedno pitanje vezano za Nasera Orica, ali da mi odgovori onaj KO ZNA, a ne na osnovu "rekla-kazala istina", kakvo je bilo ekonomsko stanje tog covjeka od rata na ovamo?
ekstra, igrao "tenisa" u tuzli od kraja rata pa na ovamo i bio glavni čovjek u toj privrednoj grani u tuzlanskom kantonu
El_Comunista

Post by El_Comunista »

dr. wrote:Mozel ovdje iko prokomentarisat, samu temu. Naime, kako gledate na cinjenicu da su dvije tacke od sest, odbacene i prije nego je odbrana zapocela svoj slucaj, jer su bile labave, a sudsko vijece ih je glat odbilo.
Ajde nemoj biti dijete ! Pogledaj malo i dokumentarne filmove o zlocinima nad Srbima. 5 korpus,odred Hamza, Mudzahedini na Vozuci, Naser u Srebrenici. Ako ne znas odakle ja cu ti dati adresu da skines i uvjeris se.
Znaci, Srbin sam,priznajem da je ono sto je uradjeno u Srebrenici zlocin i tvrdim da onaj koji je to uradio nije dostojan da bude Srbin! Ali, nemoguce je da nema niti jednog Bosnjaka koji je okrvavio ruke. Za Nasera postoje dokazi da je klao,ubijao i palio srpske kuce,zenu i starce!
Ako te interesuje dacu ti ja adrese gdje su slike i snimci. To ne moze biti samo "prljava srpska propaganda" vec isto nevini ljudi kao sto su bili i oni u Srebrenici koje je pobila VRS !
Krivokapic

Post by Krivokapic »

El_Comunista wrote:
dr. wrote:Mozel ovdje iko prokomentarisat, samu temu. Naime, kako gledate na cinjenicu da su dvije tacke od sest, odbacene i prije nego je odbrana zapocela svoj slucaj, jer su bile labave, a sudsko vijece ih je glat odbilo.
Ajde nemoj biti dijete ! Pogledaj malo i dokumentarne filmove o zlocinima nad Srbima. 5 korpus,odred Hamza, Mudzahedini na Vozuci, Naser u Srebrenici. Ako ne znas odakle ja cu ti dati adresu da skines i uvjeris se.
Znaci, Srbin sam,priznajem da je ono sto je uradjeno u Srebrenici zlocin i tvrdim da onaj koji je to uradio nije dostojan da bude Srbin! Ali, nemoguce je da nema niti jednog Bosnjaka koji je okrvavio ruke. Za Nasera postoje dokazi da je klao,ubijao i palio srpske kuce,zenu i starce!
Ako te interesuje dacu ti ja adrese gdje su slike i snimci. To ne moze biti samo "prljava srpska propaganda" vec isto nevini ljudi kao sto su bili i oni u Srebrenici koje je pobila VRS !
El_Communista u redu, ali Srebrenica nije bio jedini zločin sa srpske strane, najgore dešavanja su se desila na početku rata pa mi reci tko je pobio, granatirao, srušio, popalio pokrao, protjerao, silovao u to vrijeme,

zašto sam ja morao da idem svaka dva sata u podrum, zašto sam morao da gledam djecu bez glava 25. maja, zašto???

zašto kad je srbija pobijedila na europskom prvenstvu u košarci 95-te tuzla gorila? jel se tako slave pobjede????
dr.

Post by dr. »

El_Comunista wrote:
Ako nisu srpska propaganda neka ih objavi CNN, BBC, CNBS, kao sto je to bio slucaj sa Skorpionima, za razliku od Srpske radikalne stranke koja je montirala filmove o srpskom suzanjstvu i pozivala raju da gledaju cetnicku montazu u kino dvorani. Da bi se snimak smatrao autenticnim, autor mora da svjedoci o njegovoj autenticnosti, kao i niz eksperata koji pregledaju odredjeni video. Evo ja sad naprimjer mogu u fotosopu smontirat lavove iz Pionirske i Nedzada Salkovica s fesom pored tijela srpskih vojnika (ili bilo kojih vojnika) i napisati u podlozi, udruzeni zlocinacki poduhvat muslimanskih lavova i Nedzada bin Salkonija protiv neduznih srpskih vojnika.

Dakle, CNN, BBC itd. a onda mozemo razgovarat...
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Krivokapic wrote:
El_Comunista wrote:
El_Communista u redu, ali Srebrenica nije bio jedini zločin sa srpske strane, najgore dešavanja su se desila na početku rata pa mi reci tko je pobio, granatirao, srušio, popalio pokrao, protjerao, silovao u to vrijeme,

zašto sam ja morao da idem svaka dva sata u podrum, zašto sam morao da gledam djecu bez glava 25. maja, zašto???

zašto kad je srbija pobijedila na europskom prvenstvu u košarci 95-te tuzla gorila? jel se tako slave pobjede????
a ma brate ja sam svaki drugi dan u Doboju isao u podrum. Doboj se branio na dva fronta i ginula su i djeca i zene i starci i vojnici i sve isto kao u svim gradovima. Moja komsinica, laka joj zemlja, poginula sa 17 godina, a Doboj je jedino granatirala Armija BiH! Ona je jedan samo primjer od tonu njih !
Ne kazem da ih nije bilo jos puno. Plakao sam,vjeruj mi,kad sam vidio kako su Skorpioni pobili kao pse one ljude,dusa me moja boli jer neki maloumnici te ljude smatraju pravim Srbima!
Ali kazem ti,sranja je bilo na sve strane
El_Comunista

Post by El_Comunista »

dr. wrote:
El_Comunista wrote:
Ako nisu srpska propaganda neka ih objavi CNN, BBC, CNBS, kao sto je to bio slucaj sa Skorpionima, za razliku od Srpske radikalne stranke koja je montirala filmove o srpskom suzanjstvu i pozivala raju da gledaju cetnicku montazu u kino dvorani. Da bi se snimak smatrao autenticnim, autor mora da svjedoci o njegovoj autenticnosti, kao i niz eksperata koji pregledaju odredjeni video. Evo ja sad naprimjer mogu u fotosopu smontirat lavove iz Pionirske i Nedzada Salkovica s fesom pored tijela srpskih vojnika (ili bilo kojih vojnika) i napisati u podlozi, udruzeni zlocinacki poduhvat muslimanskih lavova i Nedzada bin Salkonija protiv neduznih srpskih vojnika.

Polako,bice i toga! Ja licno poznajem covjeka kom su Mudzahedini pobili zenu,dvoje djece i majku........ali ti meni reci sada da sam i ja dio propagandne masinerije iz BG !
dr.

Post by dr. »

El_Comunista wrote:
dr. wrote:
El_Comunista wrote: Ajde nemoj biti dijete ! Pogledaj malo i dokumentarne filmove o zlocinima nad Srbima. 5 korpus,odred Hamza, Mudzahedini na Vozuci, Naser u Srebrenici. Ako ne znas odakle ja cu ti dati adresu da skines i uvjeris se.

Polako,bice i toga! Ja licno poznajem covjeka kom su Mudzahedini pobili zenu,dvoje djece i majku........ali ti meni reci sada da sam i ja dio propagandne masinerije iz BG !
Stipu se ba suplje. Poznajem i ja one lavove. Nego, haj fino u Hag pa svjedoci tamo, pa nek sudije ocijene...a nama nemoj papanluka prosipat.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

dr. wrote:
El_Comunista wrote:
dr. wrote: Ako nisu srpska propaganda neka ih objavi CNN, BBC, CNBS, kao sto je to bio slucaj sa Skorpionima, za razliku od Srpske radikalne stranke koja je montirala filmove o srpskom suzanjstvu i pozivala raju da gledaju cetnicku montazu u kino dvorani. Da bi se snimak smatrao autenticnim, autor mora da svjedoci o njegovoj autenticnosti, kao i niz eksperata koji pregledaju odredjeni video. Evo ja sad naprimjer mogu u fotosopu smontirat lavove iz Pionirske i Nedzada Salkovica s fesom pored tijela srpskih vojnika (ili bilo kojih vojnika) i napisati u podlozi, udruzeni zlocinacki poduhvat muslimanskih lavova i Nedzada bin Salkonija protiv neduznih srpskih vojnika.

Stipu se ba suplje. Poznajem i ja one lavove. Nego, haj fino u Hag pa svjedoci tamo, pa nek sudije ocijene...a nama nemoj papanluka prosipat.
Nemam ja zasto ici u Haag,meni, na srecu nije niko ubijen,nit sam ja gledao kako je neko ubijan ali poznajem ljude koji 100 % imaju nazalost takva iskustva a gle cuda, Srbi su!
dr.

Post by dr. »

El_Comunista wrote:
dr. wrote:
El_Comunista wrote: Polako,bice i toga! Ja licno poznajem covjeka kom su Mudzahedini pobili zenu,dvoje djece i majku........ali ti meni reci sada da sam i ja dio propagandne masinerije iz BG !
Nemam ja zasto ici u Haag,meni, na srecu nije niko ubijen,nit sam ja gledao kako je neko ubijan ali poznajem ljude koji 100 % imaju nazalost takva iskustva a gle cuda, Srbi su!
Onda se nemas sta sekirat, ljudi nek idu u Hag, pa nek sud ocijeni sta je sta. Sad se mozes vratit na temu, i mirna Bosna.
gavrilo

Post by gavrilo »

Krivokapic wrote:zašto su se sve đamije morale srušiti u RS-u(ja mislim da znam odgovor, ali želim samo od tebe to da čujem)?
1. etnicko ciscenje

2. kreteni se docepali vlasti

3. etnicko ciscenje
dr.

Post by dr. »

El_Comunista wrote:
Krivokapic wrote:
El_Comunista wrote: Nemam ja zasto ici u Haag,meni, na srecu nije niko ubijen,nit sam ja gledao kako je neko ubijan ali poznajem ljude koji 100 % imaju nazalost takva iskustva a gle cuda, Srbi su!
Slušaj ja jednu stvar neću raditi, a to je osporavati zločine jer tko to radi i on čini zločin, ali interesuje me samo jedna stvar, zašto su se sve đamije morale srušiti u RS-u(ja mislim da znam odgovor, ali želim samo od tebe to da čujem)?
Zato sto se radilo o etnickom ciscenju ! Ali evo sada ih je preko 90 % izgradjeno i donekle je rana zacijeljena! Ali nemoj religiju mijesat sa ovim temama. Religija je jaaaako prljava !
Otkud ti podatak da ih je preko 90% izgradjeno.

Tokom rata u Bosni je sruseno:

Preko 1500 dzamija (sve dzamije na teritoriji RS-a, osim jedne munare),

Preko 500 katolickih crkava i samostana,

58 pravoslavnih crkava.
Fair Life

Post by Fair Life »

dr. wrote:Onda se nemas sta sekirat, ljudi nek idu u Hag, pa nek sud ocijeni sta je sta. Sad se mozes vratit na temu, i mirna Bosna.
Hag sve vise postaje jedinica mjere za... neke vrijednost. Neka... i treba tako.
dr.

Post by dr. »

Fair Life wrote:
dr. wrote:Onda se nemas sta sekirat, ljudi nek idu u Hag, pa nek sud ocijeni sta je sta. Sad se mozes vratit na temu, i mirna Bosna.
Hag sve vise postaje jedinica mjere za... neke vrijednost. Neka... i treba tako.
Hag je nazalost jedina institucija koja na kakav takav nacin utvrdjuje istinu.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Takva je bila politika SDS-a,tu nema dileme! Ali kazem ti,nisu svi ljudi sprovodili tu politiku. Moj otac, jedan od glavnih ljudi u SDSu (u to vrijeme rata,umro je) je izvukao na desetine Bosnjaka iz Doboja.
I dan danas oni nam dolaze na Bozic,mi idemo na Bajram,samo sto meni ti praznici i religija idu na zivce :D
El_Comunista

Post by El_Comunista »

[quote]Ja neznam ako je Naser Oric zlocinac ili ne zbog toga sto nisam bio tamo kada su zlocini pocinjeni. Ja mislim da je bilo ubijanja Srba oko Srebrenice ali da li je Oric zato odgovoran neznam ali ti zlocini i ako jest i ako nije Oric kriv za njih su bili pojedniacni zlocini pocninjeni od pojedinacnih ljudi u bosanskoj vojsci kao Oric ako je kriv ali je inace bosanska vojska branila Bosnu i Hercegovinu i nemoze se zbog tih pojedinacnih zlocina da se mjeri sa srpskom ili hrvatskom vojskom koje su vrsile agresiju na Bosnu i Hercegovinu i cije su zlocine bile isplanirane da bi se stvorila velika Srbija i velika Hrvatska ali da se opet vratim na ovu temu imaju ljudi koji mu sude ali valjda je ova anketa tu da se zna kako misle ljudi na ovom forumu.[/quote]

ajde ba covjece ne lupaj gluposti,ne promovises novu stranku :D
halo

Post by halo »

kekec wrote:Samo onaj koji je bio u Srebrenici i u njenoj okolini, moze imati odredjeno
misljenje o Naseru. Ostali , koji su o Srebrenici culi i slusali, u toku rata, samo
sa radija ili TV, mogu imati misljenje, zasnovano, ipak, na nedovoljnom znanju ili cinjenicama.
Meni licno je nejasno, zasto je Naser napustio Srebrenicu, kada joj je bio najpotrebniji.
Heroj, po meni nije, ali je ipak pozitivac. Sada tako mislim. Nadam se da
otvaranje arhiva, nece uticati na moje misljenje.
Odgovorio.
Potpisujem jer svi mi vrlo malo znamo o njegovom djelovanju
Osim toga sto je napustio srebrenicu on je bio licni tjelohranitelj slobodana milosevica do izbijanja rata.
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Definitivno za mene HEROJ
MirkoX69

#195 Naser Orić

Post by MirkoX69 »

Budi sretan za tih 60 % na bosanskom forumu. U tvojoj prekodrinskoj matici, 83% ljudi misli da nije bilo nikakvog zlocina u Srebrenici (Izvor BK televizija).
Ne verujem da je čak i BK TV spremna da fabrikuje takvu besmislicu i rado bih video link koji potvrđuje postojanje takve ankete. No, šovinisti su svugde spremni sačiniti svakojaku anketu. Za ogromnu većinu Srba, Milošević i njegovi satrapi, Mladić, Karadžić..., jesu zločinci i zločin u Srebrenici je nemoguće negirati niti prikriti. To je morao da prizna čak i Šešelj, pa ma koliko pokušavao da ga minimizira i ublaži. No, tzv. javno mnenje svugde uglavnom kreira zvanična politika i mediji koji su više ili manje pod njenom kontrolom. Pozivati se na nekakvu anketu BK da bi se "dokazao" stav većine Srba, isto je što i pozivati se na bilo koji šovinistički medij i izjednačavati ga sa celim narodom. Kakve god mi zamerke mogli imati na Hag, činjenica je da tamo još nije optužen niti osuđen niko nevin. A svejedno, i bez obzira na to, ja sam uveren da Orić jeste zločinac. Nisam uveren da će ga u Hagu stići zaslužena kazna, ali to nisam uveren ni za Miloševića i njegove zlikovce.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

ma zatvaraj! Ovakva tema ne treba da dzaba rasplamsava ionako pobubrijele navcionaliste :x
Post Reply