Naser Oric

Post Reply

Naser Oric je...

ratni zlocinac
36
41%
heroj
52
59%

Total votes: 88

love

Post by love »

umro je mostar wrote:
love wrote:To 60% je pre mali broj jer u istinu velika vecina bosnjaka njega smatra herojem,a ovdje je to 59% zato sto su vecinom komunisti i srbi tako da nema rasprave
izvini, a ti si kao sinonim Bosnjaka i primjer kakav treba biti?
To nisam rekao,ali to sto znam je da ovaj forum nije kao vecina bosnjaka.Pa ovdje cak i Aliju Izetbegovica smatraju zlocincem,to bi trebalo biti dosta da shvatis koliko je ovaj forum slican prosjecnim bosnjaku
Vodenjak

Post by Vodenjak »

love wrote:
umro je mostar wrote:
love wrote:To 60% je pre mali broj jer u istinu velika vecina bosnjaka njega smatra herojem,a ovdje je to 59% zato sto su vecinom komunisti i srbi tako da nema rasprave
izvini, a ti si kao sinonim Bosnjaka i primjer kakav treba biti?
To nisam rekao,ali to sto znam je da ovaj forum nije kao vecina bosnjaka.Pa ovdje cak i Aliju Izetbegovica smatraju zlocincem,to bi trebalo biti dosta da shvatis koliko je ovaj forum slican prosjecnim bosnjaku
Smio bih se kladiti da ce doci dan kad ce ovi za koje kazes da smatraju Aliju zlocincem (ne sjecam se da sam tako nesto ovdje procitao ali da sam procitao, a i sam napisao podebele kritike na njegov racun, jesam!) dakle, da ce ti jednog dana mozda i braniti Aliju od mnogih koji se danas kunu u njega!

Ali, to nije tema.
Oko Nasera Orica, stvarno nista ne znam i osjecam da bih pogrijesio kad bih bilo sta odgovorio u gornjoj anketi!
love

Post by love »

Ne vjerujem da ce doci do toga,after all nije Bosna sarajevo-x :)
mostarac

Post by mostarac »

Vodenjak wrote:
love wrote:
umro je mostar wrote: izvini, a ti si kao sinonim Bosnjaka i primjer kakav treba biti?
Smio bih se kladiti da ce doci dan kad ce ovi za koje kazes da smatraju Aliju zlocincem (ne sjecam se da sam tako nesto ovdje procitao ali da sam procitao, a i sam napisao podebele kritike na njegov racun, jesam!) dakle, da ce ti jednog dana mozda i braniti Aliju od mnogih koji se danas kunu u njega!

Ali, to nije tema.
Oko Nasera Orica, stvarno nista ne znam i osjecam da bih pogrijesio kad bih bilo sta odgovorio u gornjoj anketi!
zasto za svaki tvoj post moram rec tako je :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:
love wrote: To nisam rekao,ali to sto znam je da ovaj forum nije kao vecina bosnjaka.Pa ovdje cak i Aliju Izetbegovica smatraju zlocincem,to bi trebalo biti dosta da shvatis koliko je ovaj forum slican prosjecnim bosnjaku

Ali, to nije tema.
zasto za svaki tvoj post moram rec tako je :D
:P :D
Fair Life

Post by Fair Life »

love wrote:Ne vjerujem da ce doci do toga,after all nije Bosna sarajevo-x :)
Da..., ali nije Bosna ni Sarajevo.
gavrilo

Post by gavrilo »

a sta je bosna?
mostarac

Post by mostarac »

gavrilo wrote:
a sta je bosna?
samo dzamije crkve jedne i druge, Perici Cerici Kacavende, SDA-HDZ-SDS, Tihic Paravac Ivo Miro Jovic,

Bosna po mjeri koalicionih partnera.
gavrilo

Post by gavrilo »

umro je mostar wrote:samo dzamije crkve jedne i druge, Perici Cerici Kacavende, SDA-HDZ-SDS, Tihic Paravac Ivo Miro Jovic,

hajde da i mi otvorimo internet portal "zamisli bosnu..."
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Nekima ovdje Naser bi bio heroj da je podmetnuo glavu da ga prikolju 92' kao sto su cetnici priklali na hiljade gradjana podrinja.
mostarac

Post by mostarac »

gavrilo wrote:
umro je mostar wrote:samo dzamije crkve jedne i druge, Perici Cerici Kacavende, SDA-HDZ-SDS, Tihic Paravac Ivo Miro Jovic,

hajde da i mi otvorimo internet portal "zamisli bosnu..."
mogli smo majke mi.

jos i OZNU napravimo na portalu i odmah hapsimo (baniramo) ustase, balije i cetnike. Jebes me te OZNA nije bila cudo stvar :D
gavrilo

Post by gavrilo »

umro je mostar wrote:mogli smo majke mi.

jos i OZNU napravimo na portalu i odmah hapsimo (baniramo) ustase, balije i cetnike. Jebes me te OZNA nije bila cudo stvar :D
postali bi drzavni neprijatelj broj jedan 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

Celicna_saka wrote:Nekima ovdje Naser bi bio heroj da je podmetnuo glavu da ga prikolju 92' kao sto su cetnici priklali na hiljade gradjana podrinja.
pa zasto je se morao ugledati na te cetnike ...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Mislis da je on klao? Zato ga ni Hag ne optuzuje.
praznina

Post by praznina »

Celicna_saka wrote:Mislis da je on klao? Zato ga ni Hag ne optuzuje.
Nije u Haag dospio tek tako. Nešto je i učinio.
Frutek

Post by Frutek »

praznina wrote:
Celicna_saka wrote:Mislis da je on klao? Zato ga ni Hag ne optuzuje.
Nije u Haag dospio tek tako. Nešto je i učinio.
Meni se čini da kad se sve sabere i oduzme, da je on više zla svom rođenom narodu učinio, nego Srbima :(
Zrinski

Post by Zrinski »

Celicna_saka wrote:Nekima ovdje Naser bi bio heroj da je podmetnuo glavu da ga prikolju 92' kao sto su cetnici priklali na hiljade gradjana podrinja.
Da vidiš on se na misteriozan način izvuče iz opkoljene Srebrenice a tisuće njegovih suboraca to glavom platiše.
gavrilo

Post by gavrilo »

Zrinski wrote:
Da vidiš on se na misteriozan način izvuče iz opkoljene Srebrenice
kao sto to svi heroji cine...
dr.

Post by dr. »

Vodenjak wrote:
love wrote:
umro je mostar wrote: izvini, a ti si kao sinonim Bosnjaka i primjer kakav treba biti?
Smio bih se kladiti da ce doci dan kad ce ovi za koje kazes da smatraju Aliju zlocincem (ne sjecam se da sam tako nesto ovdje procitao ali da sam procitao, a i sam napisao podebele kritike na njegov racun, jesam!)
Pa to je razumljivo za tebe, kao osobu koja zločinački poduhvat i agresiju Hrvatske na Bosnu, ne smatra agresijom.
dr.

Post by dr. »

gavrilo wrote:
Zrinski wrote:
Da vidiš on se na misteriozan način izvuče iz opkoljene Srebrenice
Gavrilo, kako ti kao čovjek koji Orića smatra zločincem, komentarišeš činjenicu da su dvije tačke optužnice protiv Orića već odbačene, a da odbrana nije ni počela sa iznošenjem svojih dokaza? A tužilaštvo je također priznalo da dijelove optužnice nisu bili u stanju dokazati.
praznina

Post by praznina »

dr. wrote:
gavrilo wrote:
Zrinski wrote: Da vidiš on se na misteriozan način izvuče iz opkoljene Srebrenice
Gavrilo, kako ti kao čovjek koji Orića smatra zločincem, komentarišeš činjenicu da su dvije tačke optužnice protiv Orića već odbačene, a da odbrana nije ni počela sa iznošenjem svojih dokaza? A tužilaštvo je također priznalo da dijelove optužnice nisu bili u stanju dokazati.
Odbacili su 2 a ostale prihvatili. Nisi ti obaviješten ili nećeš da prihvatiš stanje na terenu. Vjerujem da će dobiti zasluženo i odslužiti u Scheveningenu. Jedno 15 godina bi mu trebali dati.

Što se tiče oslobađajuće presude pa niko nije rekao da se ne možeš nadati a da li će tvoje nade biti uslišene to je druga stvar.
dr.

Post by dr. »

praznina wrote:
dr. wrote:
gavrilo wrote: kao sto to svi heroji cine...
Odbacili su 2 a ostale prihvatili. Nisi ti obaviješten ili nećeš da prihvatiš stanje na terenu. Vjerujem da će dobiti zasluženo i odslužiti u Scheveningenu. Jedno 15 godina bi mu trebali dati.

Što se tiče oslobađajuće presude pa niko nije rekao da se ne možeš nadati a da li će tvoje nade biti uslišene to je druga stvar.
Ja nisam ovdje govorio o mojim nadanjima! Govorio sam o činjenici da su 2 od 6 tačaka optužnice odbačene, prije nego što je odbrana uopšte započela svoj slučaj. To se nije desilo ni sa jednim haškim optuženikom do sada, koliko mi je poznato.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dr. wrote:
Vodenjak wrote:
love wrote: To nisam rekao,ali to sto znam je da ovaj forum nije kao vecina bosnjaka.Pa ovdje cak i Aliju Izetbegovica smatraju zlocincem,to bi trebalo biti dosta da shvatis koliko je ovaj forum slican prosjecnim bosnjaku
Smio bih se kladiti da ce doci dan kad ce ovi za koje kazes da smatraju Aliju zlocincem (ne sjecam se da sam tako nesto ovdje procitao ali da sam procitao, a i sam napisao podebele kritike na njegov racun, jesam!)
Pa to je razumljivo za tebe, kao osobu koja zločinački poduhvat i agresiju Hrvatske na Bosnu, ne smatra agresijom.
I tebe odledili...? :zzzz: :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

dr. wrote:Ja nisam ovdje govorio o mojim nadanjima! Govorio sam o činjenici da su 2 od 6 tačaka optužnice odbačene, prije nego što je odbrana uopšte započela svoj slučaj. To se nije desilo ni sa jednim haškim optuženikom do sada, koliko mi je poznato.
da li si upucen u sve slucajeve? vjerovatno ne... (nisam ni ja). i sta to mjenja na cinjenici da su se desavali zlocini oko srebrenice koje su njegove trupe ucinile?

ali evo moje pitanje tebi ... da li je naser oric za tebe heroj ili zlocinac?
praznina

Post by praznina »

dr. wrote:
praznina wrote:
dr. wrote: Gavrilo, kako ti kao čovjek koji Orića smatra zločincem, komentarišeš činjenicu da su dvije tačke optužnice protiv Orića već odbačene, a da odbrana nije ni počela sa iznošenjem svojih dokaza? A tužilaštvo je također priznalo da dijelove optužnice nisu bili u stanju dokazati.

Ja nisam ovdje govorio o mojim nadanjima! Govorio sam o činjenici da su 2 od 6 tačaka optužnice odbačene, prije nego što je odbrana uopšte započela svoj slučaj. To se nije desilo ni sa jednim haškim optuženikom do sada, koliko mi je poznato.

Druge 4 nisu odbacili i imaju i te kakvu osnovu da ga optuže po te 4 tačke optužnice.
Post Reply