NAŠASTRANKA -ILIDžA
-
Elvis Vreto
#426 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Naša stranka podržava inicijativu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića
Inicijativa člana Predsjedništva Željka Komšića za pokretanje ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Ustava FBiH, Ustava RS i Izbornog zakona BiH predstavlja zahtjev da se usklade sloboda i pravo pojedinca sa zahtjevima društva i države i kao takva je najbolja čestitka građanima i građankama Bosne i Hercegovine za Dan državnosti.
Naša stranka u potpunosti podržava ovu inicijativu kao čin izuzetne političke odgovornosti, smatrajući da zatvaranje očiju pred postojanjem zakonskih rješenja koja su u najdubljem sukobu sa civlizacijskim tekovinama, više ne smije biti opcija.
Istovremeno zahtijevamo da se neodložno pristupi implementaciji presude u slučaju Sejdić-Finci kao presudnog koraka na putu evropskog opredjeljenja i integracije u zajednicu slobodnih demokratskih država svijeta. Naša stranka neće prihvatiti pokušaje da se pod plaštom provedbe ove presude nastavlja provoditi dalja etnička podjela Bosne i Hercegovine, već će na njih odlučno ukazivati i još odlučnije im se suprotstavljati.
Političke snage koje, vođene uskim i prizemnim interesima, insistiraju na primjeni etničkog principa na izborima, ne samo da zaustavljaju Bosnu i Hercegovinu na njenom putu u Evropu, već i najizravnije vode ovu zemlju u samo predvorje pakla. Jer tamo gdje ljudi izlaze na izbore kao pripadnici naroda, a ne kao slobodne građanke i građani, nestaje potreba za demokratijom.
Naša stranka neće se libiti da insistiranje na etničkom principu na izborima označi kao opasnu laž, jer ona to i jeste. Politička i, prije svega, ljudska odgovornost obavezuje nas da javno kažemo da uzdizanje etničkog nauštrb građanskog uvijek porađa ksenofobiju i mržnju. Zbog toga čvrsto stajemo uz inicijativu člana Predsjedništva, Željka Komšića i pozivamo sve građanski orijentirane političke snage da se pridruže ovoj inicijativi.
Inicijativa člana Predsjedništva Željka Komšića za pokretanje ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Ustava FBiH, Ustava RS i Izbornog zakona BiH predstavlja zahtjev da se usklade sloboda i pravo pojedinca sa zahtjevima društva i države i kao takva je najbolja čestitka građanima i građankama Bosne i Hercegovine za Dan državnosti.
Naša stranka u potpunosti podržava ovu inicijativu kao čin izuzetne političke odgovornosti, smatrajući da zatvaranje očiju pred postojanjem zakonskih rješenja koja su u najdubljem sukobu sa civlizacijskim tekovinama, više ne smije biti opcija.
Istovremeno zahtijevamo da se neodložno pristupi implementaciji presude u slučaju Sejdić-Finci kao presudnog koraka na putu evropskog opredjeljenja i integracije u zajednicu slobodnih demokratskih država svijeta. Naša stranka neće prihvatiti pokušaje da se pod plaštom provedbe ove presude nastavlja provoditi dalja etnička podjela Bosne i Hercegovine, već će na njih odlučno ukazivati i još odlučnije im se suprotstavljati.
Političke snage koje, vođene uskim i prizemnim interesima, insistiraju na primjeni etničkog principa na izborima, ne samo da zaustavljaju Bosnu i Hercegovinu na njenom putu u Evropu, već i najizravnije vode ovu zemlju u samo predvorje pakla. Jer tamo gdje ljudi izlaze na izbore kao pripadnici naroda, a ne kao slobodne građanke i građani, nestaje potreba za demokratijom.
Naša stranka neće se libiti da insistiranje na etničkom principu na izborima označi kao opasnu laž, jer ona to i jeste. Politička i, prije svega, ljudska odgovornost obavezuje nas da javno kažemo da uzdizanje etničkog nauštrb građanskog uvijek porađa ksenofobiju i mržnju. Zbog toga čvrsto stajemo uz inicijativu člana Predsjedništva, Željka Komšića i pozivamo sve građanski orijentirane političke snage da se pridruže ovoj inicijativi.
- draganbl
#427 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Meni se čini licemjernim da čovjek koji je godinama živi na grbači ovog naroda (naravno nije jedini) kao osoba koja je zaposjela funkciju isključivo na osnovu etničkog principa, sada nešto protestvuje zbog tog istog principa.
Ja naravno jesam da se ukine etnički princip glasanja, ali ako je Komšić taj koji je to pokrenuo, unaprijed znam da je to osuđeno na propast. Zašto to nije pokrenuo prije 6, 4, ili dvije godine, kada je iza sebe imao jaku političku partiju, već sada, kada vidi da mu se politička karijera završava? Valjda kako bi našao novi model da zajaši neku novu (ili čak i istu fotelju), ali sada kao pripadnik "ostalih".
Ja naravno jesam da se ukine etnički princip glasanja, ali ako je Komšić taj koji je to pokrenuo, unaprijed znam da je to osuđeno na propast. Zašto to nije pokrenuo prije 6, 4, ili dvije godine, kada je iza sebe imao jaku političku partiju, već sada, kada vidi da mu se politička karijera završava? Valjda kako bi našao novi model da zajaši neku novu (ili čak i istu fotelju), ali sada kao pripadnik "ostalih".
-
Elvis Vreto
#428 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Info:
Danas odrzan prvi sastanak predstavnika politickih stranaka koje cine novi saziv opcinskog vijeca na poziv predsjedavajuce. Drugi sastanak planiran za 29.11, konstituirajuca sjednica opcinskog vijeca planirana za 05.12.
Prijedlozi o novom rukovodstvu (predsjedavajucem opcinskog vijeca i zamjeniku )politicki subjekti na osnovu dogovora ce pismeno dostaviti do 28.11, a na sastanku 29.11 ce biti prezentirani prijedlozi svim parlamentarnim strankama.
Po pitanju rada opcinskog vijeca ponovili smo nase stavove a koji se odnose na uvazavanje prijedloga koji se predlazu po tome da li isti su dobri ili ne, a ne da se prijedlozi mjere na osnovu snage politicke stranke u opcinskom vijecu. Nasastranka nece iskljucivati prijedloge po predlagacu vec po tome koliko je prijedlog dobar za razvoj lokalne zajednice.
Nasastranka se zalaze za ukidanje jednog zamjenika predsjedavajuceg opcinskog vijeca ili ukoliko postoje dva da se njihova primanja djele po 50% za oba zamjenika od trenutno naknade za jednog.
Danas odrzan prvi sastanak predstavnika politickih stranaka koje cine novi saziv opcinskog vijeca na poziv predsjedavajuce. Drugi sastanak planiran za 29.11, konstituirajuca sjednica opcinskog vijeca planirana za 05.12.
Prijedlozi o novom rukovodstvu (predsjedavajucem opcinskog vijeca i zamjeniku )politicki subjekti na osnovu dogovora ce pismeno dostaviti do 28.11, a na sastanku 29.11 ce biti prezentirani prijedlozi svim parlamentarnim strankama.
Po pitanju rada opcinskog vijeca ponovili smo nase stavove a koji se odnose na uvazavanje prijedloga koji se predlazu po tome da li isti su dobri ili ne, a ne da se prijedlozi mjere na osnovu snage politicke stranke u opcinskom vijecu. Nasastranka nece iskljucivati prijedloge po predlagacu vec po tome koliko je prijedlog dobar za razvoj lokalne zajednice.
Nasastranka se zalaze za ukidanje jednog zamjenika predsjedavajuceg opcinskog vijeca ili ukoliko postoje dva da se njihova primanja djele po 50% za oba zamjenika od trenutno naknade za jednog.
- Skijaš
#429 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Možda ga je Lagumdžija kočio. Pusti Komšića Dragane, imamo mi puno većih problema, pogotovo s te strane međuentitetske linije.draganbl wrote:Meni se čini licemjernim da čovjek koji je godinama živi na grbači ovog naroda (naravno nije jedini) kao osoba koja je zaposjela funkciju isključivo na osnovu etničkog principa, sada nešto protestvuje zbog tog istog principa.
-
Elvis Vreto
#430 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Inicijativa je opravdana, zasto sada a ne ranije je pitanje na koje ce odgovor vjerovatno dati sam Komsic.Skijaš wrote:Možda ga je Lagumdžija kočio. Pusti Komšića Dragane, imamo mi puno većih problema, pogotovo s te strane međuentitetske linije.draganbl wrote:Meni se čini licemjernim da čovjek koji je godinama živi na grbači ovog naroda (naravno nije jedini) kao osoba koja je zaposjela funkciju isključivo na osnovu etničkog principa, sada nešto protestvuje zbog tog istog principa.
Valjda kako bi našao novi model da zajaši neku novu (ili čak i istu fotelju), ali sada kao pripadnik "ostalih".[/
ne slazem se i ne vjerujem da je ovo motiv Zeljka Komsica.
- FOČANSKI PROPISI
#431 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Elvise,molim te ispitaj koja je institucija dala zeleno svijetlo za voćnjak između dvije ceste?
-
Elvis Vreto
#432 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Licni stav sam vec iznio u okviru teme, JKP "Park "je vrsio sadnju a narucilac je opcinski nacelnik u ime opcine, u budzetu opcine za ovu godinu nije bila jasno precizirana ova stavka i njen iznos, u oviru izvjestaja o izvrsenju budzeta za ovu godinu biti ce jasnije iz kojih sredstava i sa koje stavke je finansiranje izvrseno.Pocetkom naredne godine izvjestaj za ovu ce biti sastavni dio jedne od sjednica vijeca.FOČANSKI PROPISI wrote:Elvise,molim te ispitaj koja je institucija dala zeleno svijetlo za voćnjak između dvije ceste?
Prilikom usvajanja budzeta vijecnici usvajaju budzet zbirno po nekim stavkama, npr: stavka o postavljanju ulicne rasvjete po mz.
Ulicna rasvjeta po MZ - 200.000,00KM, nisu precizirane ulice i naselja vec opcinske sluzbe na osnovu javne rasprave vrse realizaciju.
Nasa zalaganja su da se ove stavke jasnije odrede i da po ulicama i naseljima u budzetu preciznije stoji koje ulice ce se raditi, ne samo za ovaj primjer vec i za ostale zbirne zajednicke stavke.
- FOČANSKI PROPISI
#433 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Jasno da nam treba i finansijski dio,međutim mene više zanima onaj drugi.Elvis Vreto wrote:Licni stav sam vec iznio u okviru teme, JKP "Park "je vrsio sadnju a narucilac je opcinski nacelnik u ime opcine, u budzetu opcine za ovu godinu nije bila jasno precizirana ova stavka i njen iznos, u oviru izvjestaja o izvrsenju budzeta za ovu godinu biti ce jasnije iz kojih sredstava i sa koje stavke je finansiranje izvrseno.Pocetkom naredne godine izvjestaj za ovu ce biti sastavni dio jedne od sjednica vijeca.FOČANSKI PROPISI wrote:Elvise,molim te ispitaj koja je institucija dala zeleno svijetlo za voćnjak između dvije ceste?
Prilikom usvajanja budzeta vijecnici usvajaju budzet zbirno po nekim stavkama, npr: stavka o postavljanju ulicne rasvjete po mz.
Ulicna rasvjeta po MZ - 200.000,00KM, nisu precizirane ulice i naselja vec opcinske sluzbe na osnovu javne rasprave vrse realizaciju.
Nasa zalaganja su da se ove stavke jasnije odrede i da po ulicama i naseljima u budzetu preciznije stoji koje ulice ce se raditi, ne samo za ovaj primjer vec i za ostale zbirne zajednicke stavke.
Prilikom podizanja voćnjaka ovih razmjera i na ovakvim lokacijama mora se pribaviti neki papir zdravstvenih institucija i sl.
- FOČANSKI PROPISI
#434 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Žao mi je što ovo moram reći:
Jad ostaje jad!
p.s.
Povlačim čestitku sa vrha stranice.
Jad ostaje jad!
p.s.
- FOČANSKI PROPISI
#435 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
I još dublje...micki125 wrote:nije se valjda opet uvukao memiću tamo gdje sunce ne sija?FOČANSKI PROPISI wrote:Žao mi je što ovo moram reći:
Jad ostaje jad!
p.s.
(opet 14 glas)
- _Reds_
#436 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Dzabe si se nadao.FOČANSKI PROPISI wrote:Iskrene čestitke za još jedan ulazak u vijeće.
p.s.
Nadam se da nećeš više podržavati budalaštine Sena(h)ida Memića.
Mozete ovu temu slobodno promjeniti u SDA Ilidza.
- DELEGACIJA
#437 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
U ovom OV Ilidža....ko s kim...ko koga....ko kome.....zna li se????
-
udrch
#438 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
čestitke Memiću na izvrsno odrađenom poslu..

gasite ovu temu, a i opštinski odbor..
- _Reds_
#439 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Zna se:DELEGACIJA wrote:U ovom OV Ilidža....ko s kim...ko koga....ko kome.....zna li se????
Vlast = SDA, SBIH, LIjanovi 2, i Vreto, ukupno 15, tacno koliko je potrebno.
- FOČANSKI PROPISI
#440 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ukupno 14,jedva većina._Reds_ wrote:Zna se:DELEGACIJA wrote:U ovom OV Ilidža....ko s kim...ko koga....ko kome.....zna li se????
Ne vjerujem da glasači NAŠE STRANKE podržavaju SDA i Memića.
p.s.
Ovdje se ne radi o izboru Smilje Viteškić,ona je nužno zlo (zakon),marioneta,nego o izboru zamjenika koji su u suštini vlast.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 07/12/2012 18:53, edited 1 time in total.
-
Elvis Vreto
#441 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Kada izvjestaj o izvrsenju budzeta za 2012g bude prezentiran dati cemo ocijenu i stav .micki125 wrote:planirate li načelnika pozvati na odgovornost zbog opetovanog traćenja novca obnavljanjem voćnjaka? uvjeren sam da ovdje ima i elemenata za krivičnu prijavu.Elvis Vreto wrote:Licni stav sam vec iznio u okviru teme, JKP "Park "je vrsio sadnju a narucilac je opcinski nacelnik u ime opcine, u budzetu opcine za ovu godinu nije bila jasno precizirana ova stavka i njen iznos, u oviru izvjestaja o izvrsenju budzeta za ovu godinu biti ce jasnije iz kojih sredstava i sa koje stavke je finansiranje izvrseno.Pocetkom naredne godine izvjestaj za ovu ce biti sastavni dio jedne od sjednica vijeca.FOČANSKI PROPISI wrote:Elvise,molim te ispitaj koja je institucija dala zeleno svijetlo za voćnjak između dvije ceste?
Last edited by Elvis Vreto on 07/12/2012 22:42, edited 1 time in total.
-
Elvis Vreto
#442 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Partnerski sporazum je još uvijek u fazi izrade, demokratski blok SDU-LDS je dio istog, klub vijecnika u opcinskom vijecu ce ciniti najvjerovatnije SDU-LDS-NASASTRANKA "DEMOKRATSKI BLOK"_Reds_ wrote:Zna se:DELEGACIJA wrote:U ovom OV Ilidža....ko s kim...ko koga....ko kome.....zna li se????
- Gradski
#443 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
1. Da li se može išta uraditi po pitanju onog seljakluka i krkanluka na terminalu Ilidža, ako ćemo se držati zakona onda onom ondje ruglu nije mjesto.
2. Šta je planirano da se radi ono do pruge Čolakovog parkinga jel i to otimanje opštinske zemlje od strane Seje Čolaka i kompanije da li se i to može ispitati ili postaviti pitanje.
2. Šta je planirano da se radi ono do pruge Čolakovog parkinga jel i to otimanje opštinske zemlje od strane Seje Čolaka i kompanije da li se i to može ispitati ili postaviti pitanje.
-
Elvis Vreto
#444 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Tu sam.micki125 wrote:vreto se ispalio, nema ga na forumu.
-
Elvis Vreto
#445 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Nas cilj je upravo uciniti sve da se uvede red u svakom segmentu gdje je lokalna zajednica iskljucivo nadlezna kao prvi korak, druga faza je sve sto je pomjesana nadleznost (Opcina,Kanton,FBiH)inicirati i aktivnije pozivati,razgovarati i rjesavati i te probleme.Gradski wrote:1. Da li se može išta uraditi po pitanju onog seljakluka i krkanluka na terminalu Ilidža, ako ćemo se držati zakona onda onom ondje ruglu nije mjesto.
Sto se tice drugog pitanja, koliko znam vlasnik parkinga i zemljista je imenovani, sve informacije cemo provjeriti vezano za zemljiste opcine.
-
Elvis Vreto
#446 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Senaid Memic je opcinski nacelnik i nije ucesnik pregovora.udrch wrote:čestitke Memiću na izvrsno odrađenom poslu..![]()
![]()
-
Elvis Vreto
#447 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
FP,
preskacem pohvale i uvrede, izbor za predsjedavajucu vijeca je prijedlog (NASESTRANKE,SDU-LDS,SRzaB,SzaBIH,SDA) SDP,NDS,SBB a postojala su jos tri kandidata koji nisu kandidovani, jedan iz konstutivnih naroda i dva kandidata koji se izjasnjavaju kao "Ostali". Od 26 prisutnih vijecnika predsjedavajuca je dobila 26 glasova.
preskacem pohvale i uvrede, izbor za predsjedavajucu vijeca je prijedlog (NASESTRANKE,SDU-LDS,SRzaB,SzaBIH,SDA) SDP,NDS,SBB a postojala su jos tri kandidata koji nisu kandidovani, jedan iz konstutivnih naroda i dva kandidata koji se izjasnjavaju kao "Ostali". Od 26 prisutnih vijecnika predsjedavajuca je dobila 26 glasova.
- FOČANSKI PROPISI
#448 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Predsjedavajuća je formalnost,ja govorim o zamjenicima koje je tvoj glas ustoličio,da nas još četiri godine meze sa našim dragim Sena(h)idom Memićem.Elvis Vreto wrote:FP,
Neka te je sram što varaš ljude u preizbornoj kampanji.daju ti glas zato što su ogorčeni na posrnulu SDA i njihove sportiste,a ti je ponovo dižeš.
p.s.
Ništa te ne vadi što i drugi rade isto , ti nisi smio.
-
Elvis Vreto
#449 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
FP,
ocito sve znate a sjednici niste prisustvovali, da ste je slusali preko radia ASK vjerovatno bi i culi nas stav za zamjenike.
ocito sve znate a sjednici niste prisustvovali, da ste je slusali preko radia ASK vjerovatno bi i culi nas stav za zamjenike.
- FOČANSKI PROPISI
#450 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ja više vjerujem _Reds_-u nego ASK-u.Elvis Vreto wrote:FP,
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 08/12/2012 11:16, edited 1 time in total.