Nasa Stranka vs SDP

NKVD

#51 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by NKVD »

Džaba - kao što rekoh ranije - izvliv baliluka u mozak, težak slučaj prerasta u epidemiju!!!
ibizza

#52 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by ibizza »

JThomas wrote:
bermiin wrote:
JThomas wrote:ma ja, nije bitno što će nam PDV biti 22%, bitno je da su naši :dance: nije bitno što nas kradu 15 godina, bitno je što su naši

da konačno i zamandalimo kapije na vratima torova...a hljeb će biti dvije marke dogodine u ova doba :dance:

bravo ramize, baš si ga posavjetovao :thumbup:
naravno da je bitno...
to sto vi zagovarate ponovno bratstvo i jedinstvo to je vas problem....samo cu vas napomenuti...92 su nas ta braca poklali,poubijali,silovali,protjerali isl...
i sad glupi Bosnjaci opet trebaju da glume kako je sve finoo...kako trebamo sve zajedno da radimo bila bila...i onda za 20-30 godina opet se ponovi srebrenica...
prema tome ja cu i dalje glassati za SBIH...i nikad se necu stiditi Harisa....jer znam da covjek radi u korist drzave BIH...

p.s.ti koji dizu hljeb na 2 km...to su vase komunjare...ne dize ih haris....pozzz
:lol:

komunjare :lol:

a ko je bogati na vlasti u ovom trenutku, i s kratkim prekidom zadnjih 15 godina, haris ili "komunjare"?

čudo jedno koliko duboko mogu ljudi gurnuti glavu u pijesak. pa vi glumite da nam je sve fino, vi što glasate za ISTE ljude koji nam 15 godina gule kožu s leđa, kao da nam je pod njima sve potaman, pa što bismo ih mijenjali...

pa haris je UVIJEK u vlasti, a nama sve gore...ma sve su to komunjare krive :lol:

raspitaj se između ostalog i šta ti je haris radio prije rata, pa onda prozivaj "komunjare".
znam sve sta je Haris radio....
Haris naravno nije cvjecka...ali nije ni takav kakvim ga vi predstavljate...on je sprijecio ustavne promjene...da to nije uradio ti bi sa pasošem isao u BL....a posto ces ti sad poceti pametovati kako je pogrijesio...ja cu te napomenuti...akademik Muhamed Filipovic je tada podrzao Harisa...najjaci pravnici u drzavi i svijetu(nasi ljudi) su ga podrzali...prema tome ustanite i spomenite njegovo ime...
a Hilmo je SDP-ovac...a koliko znam on je vlasnik Sprinda i vecinski vlasnik Klasa...on diktira sve cijene hljeba....
NKVD

#53 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by NKVD »

Kako bi dobro bilo da su "bermini i ramizi" likovi iz nekog sajber eksperimenta, fiktivne pojave što nas upozoravaju šta se može desiti ako ne radiš na sebi i samo "vjeruješ"!!! Ali, ali, avaj, ali... Bojim se da je kvar dublje u sistemu.
omar little

#54 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by omar little »

bermiin wrote:...prema tome ustanite i spomenite njegovo ime...

sjooo da ovo nije tragichno bilo bi smijeshno.
VjecitiStudent

#55 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by VjecitiStudent »

bermiin wrote: znam sve sta je Haris radio....
Haris naravno nije cvjecka...ali nije ni takav kakvim ga vi predstavljate...on je sprijecio ustavne promjene...da to nije uradio ti bi sa pasošem isao u BL....a posto ces ti sad poceti pametovati kako je pogrijesio...ja cu te napomenuti...akademik Muhamed Filipovic je tada podrzao Harisa..
Objasni!
Tunjo je dokazani lazov. Ako vec nisi, onda procitaj 'Cas lobotomije' T.Haverica.
fidel

#56 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by fidel »

"...akademik Muhamed Filipovic je tada podrzao Harisa...najjaci pravnici u drzavi i svijetu(nasi ljudi) su ga podrzali...prema tome ustanite i spomenite njegovo ime...
a Hilmo je SDP-ovac...a koliko znam on je vlasnik Sprinda i vecinski vlasnik Klasa...on diktira sve cijene hljeba...."

Ovo predlazem u greatest shits na općinskim izborima 2008. (ima tema na forumu).
:lol:
Jasno je da Lepog nema nigdje na ovim izborima. To se vidimo 6. da podijelimo rezultate. Jel to onaj Tunjo Filipovic sto ser ne skida sa Avaza i sto je 1991. isao sa MBO u Beograd da sa Slobom spasi Srboslaviju? Dragi moj ZABIH-ovac nikad manje nije Bosne bilo od kada se pojavila ona parola 100% BiH. Sad ide 100% Evropa, za dvije godine 100% Svemir ali nadam se da ovaj narod nije tolika stoka da dva puta padne na istu ublehu. A sto se tice ustavnih promjena dok se mi ovdje prepucavamo Dodik uzima BHRT, pola elektroprenosa a ocekujem i da ponovo vrati vojsku RS. To mu je omogućilo neusvajanje ustavnih promjena.
Samo za covjeka!
Za SDP!
A sto se tice teme Nasa stranka izlazi samo u Prijedoru,Rudom, Osmacima i Srebrenici u RS. Ako nisi iz neke od ovih opstina onda nemas dilemu. Ako i jesi, opet je nemas:) Samo SDP.
"Svi vide niko da prizna, koja to gazi nas cizma - nacionalizma"!
Pozdrav svima
janje_

#57 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by janje_ »

fidel wrote:A sto se tice teme Nasa stranka izlazi samo u Prijedoru,Rudom, Osmacima i Srebrenici u RS
fulio si najmanje banjaluku.. da ne trazim dalje..
JThomas

#58 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by JThomas »

oplakah s ovim cijenama hljeba :lol:

hajde, evo, pošto treba crtati:

hilmo selimović je BIZNISMEN. privatnik. savršeno je normalno da pokušava strpati što više para u džep. ON NIJE VLAST...niti bi bio da je SDP dobio izbore.

a kad cijene esencijalnih namirnica previše rastu, tu treba da su umiješa VLAST. a svi znamo ko je na vlasti. privatnika ne možeš kriviti što hoće da maksimizira svoj profit...ali zato to treba država da reguliše u opštem interesu...što ista NE RADI.

shvataš?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Truba »

ako ove stranke koje su sada na vlasti
pobijede na sljedecim izborima (2008 i 2010)
apsolutno više nema smisla da se održavaju izbori
NKVD

#60 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by NKVD »

I da dodam - ko glasa za 100% status quo, glasa za nestanak države Bosne i Hercegovine u koji je ova vlast direktno vodi!!! Tako da bi ti opšti izbori 2010-te mogli biti ne ključni nego i posljednji što će ih BiH imati. Poslije toga - fildžan izbori a to već nema nikakvog smisla.
Banksy

#61 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Banksy »

bermiin wrote: a Hilmo je SDP-ovac...a koliko znam on je vlasnik Sprinda i vecinski vlasnik Klasa...on diktira sve cijene hljeba....
Hilmo je prije svega ovo drugo, a ovo prvo je upitno ... može, sutra, taj isti Hilmo podržati nekog drugog.
I inače, sve si pobrko :D nije Hare u Libiju vodio Fahru, već Hilmu. :wink:
I ne bih se kitila Tunjom, nikako :D
lopta

#63 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by lopta »

Dobro jel ovo forum kakve politicke stranke ili gradjanski forum, jeste dosadni u pm stim vasim promovisanjem.

Dado, bitno je da NE glasas za SNSD, SDS, PDP, SRS, a za sve ostalo tvoj je izbor. Bitne razlike i nema glasao za SDP, SDA, NS, zato sto ce sve ove stranke u rs ''morati''(ili bi barem trebale) raditi jedna sa drugom, protiv vladajuce srpske vecine.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#64 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Dado dijasporitus »

Vidio sam ovu sliku na jednom od podforuma i vrlo se dobro uklapa u ovo na sta lici ova tema

Image

Uz par cjenjenih izuzetaka
Soul_Sista

#65 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Soul_Sista »

Dado dijasporitus wrote:Vidio sam ovu sliku na jednom od podforuma i vrlo se dobro uklapa u ovo na sta lici ova tema

Image

Uz par cjenjenih izuzetaka
Pade li teska odluka?
:D
mostarac

#66 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by mostarac »

emra_a wrote:bojim se da nemas drugog izbora....SDP je minoran sprem SDA,,,a glasajuci za te mini stranke samo oslabujes SDA a time i bosnjake u RS.Ali eto,,furaj ti SDP i Nasu stranku iz NEW YORKA

SDA - Bosnjaci - RS, Ostojic za ljudska prava, Kalinic na iftaru hm... :roll: :roll: :roll: :roll:

Svaki Bosnjak u RS treba da zna da glas za SDA znaci apsolutno isto kao da je glas dao SDS-u, jer SDA ce s njima u koaliciju, a i najdrazi su joj, jer kao sto im prvi predsjednik stranke rece, zna on kako ce sa njima :D
Abacija

#67 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Abacija »

Skroz sam bio zaboravio na Velibora Ostojica. Gdje je on sada?
bruce lee

#68 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by bruce lee »

emra_a wrote:koliko znam SDA i SBIH ce izaci zajedno na izborima u RS?

bosnjaci treba da glasaju za najvecu stranku,a to je SDA...sve drugo je bacanje glasova(ovdje govorim o RS)
na ovaj odgovor emre je koeficijent bio otprilike 1,01. a i to ,01 je bio za slucaj duzeg odsustva ili nemogucnosti pristupa internetu.. :D
lopta

#69 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by lopta »

Nasa Stranka je(ce)uradila SDP-u, sto je SZBiH uradila SDA.
vee-jay

#70 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by vee-jay »

lopta wrote:Nasa Stranka je(ce)uradila SDP-u, sto je SZBiH uradila SDA.
lopto, loptaris :D :D :D
kurd

#71 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by kurd »

vee-jay wrote:
lopta wrote:Nasa Stranka je(ce)uradila SDP-u, sto je SZBiH uradila SDA.
lopto, loptaris :D :D :D
a zasto bi sdp imao monopol na opoziciju. monopol ne donosi dobro ni sdpu ni opoziciji, ni ovoj zemlji.

samom pojavom nase stranke sdp je postao proaktivniji bolji.

ta prica o ko ne glasa za SDP, glasa za SDP, je upravo homogenizacija glasaca, po principu ne glasajte za nas jer smo dobri, nego da ne bi oni drugi dobili.

SDP mora biti puno bolji nego sto je sada. I tu mu nasa stranka jako pomaze.
saibaba

#72 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by saibaba »

Dado dijasporitus wrote:
Air Ramiz wrote:
Dado dijasporitus wrote:Aha, znaci izbor mi je odustani od svega, pocjepaj pasos, i cjedi zuc kako su me zajebali kao malog ili izjasni se kao Bosnjak i udji u tor.

Hvala na prijedlogu, ali ne hvala.
Pazi Dado, izjasnio se ti kao Bosnjak ili ne, na tebe ce i Srbi i Hrvati isto gledat, jer ti jesi Bosnjak, nisi Turcin nit si Srbin. Sutra da se desi rat, da si u takvom okruzenju sigurno bi izgubio glavu, kao i ja koji se izjasnjavam kao Bosnjak, etnicke identifikacije su zavrsile svoju pricu u ovoj specificnoj zemlji. Da se razumijemo ja nisam nimalo manje Bosanac nego sto sam Bosnjak, ali jesam i jedno i drugo zavisno od konteksta. Poenta je sljedeca, Bosnjaci Bratunca nisu mogli ukopat svoje mrtve koje su cetnici pobili jer im skupstina opstine ili kako se to vec zove na kulturan nacin to zabrani, a nikog nema da se tome usprotivi jer Bosnjaci nemaju svojih predstavnika...U svakom slucaju slobodan si covjek, glasaj za koga hoces, ja sam pokusao samo da odgovorim na tvoju dilemu...
Do kad ce Bosnjaci kontati da je jedini nacin da ostvare svoja prava u tome da daju podrsku nacionalistickim strankama. Da bi ukopao svog najmilijeg treba mi pravna drzava koja ce stititi moja prava kao gradjanina a ne partija nacionalne manjine koja ce me podsjecati na to ko je i kako poceo rat i kako ce se opet ratovati. Kao da tu lekciju jos nisam naucio.

Osim toga moja dilema nije bila izmedju SDA i SDP vec izmedju Nase Stranke i SDP-a. Malo si promasio temu.
Ne razumiješ sta ti ljudi govore.. U RS-u glasao za SDP ili za Našu stranku je sasvim svejedno zato što svakako neće dobiti dovoljan broj glasova, a politika u RS -u stranaka SDP SBiH SDA pa vjerovatno i Naše stranke je promovisanje BiH i slabljenje entiteta... Po meni je bolje objediniti glasove da bi dobili neki smisao...
Jer kakave koristi imaš od 10 uslovno rečeno bošnjačkih stranaka koje ne pređu izborni prag, to je kao da nemaš ni jednu..
Loreley

#73 Re: Nasa Stranka vs SDP

Post by Loreley »

Dado dijasporitus wrote:Dvoumim se izmedju ove dvije stranke za opcinske izbore a jos nisam skontao pravu razliku izmedju njih. Jedna je stvar sto zaista ne podnosim Lagumdziju ali ipak .....
Iz ankete se vidi da ove dvije stranke imaju najvise popularnosti ali i najvise djele raju.

Sta misle drugi o ovom duelu.

PS: glasam u RS-u
SDP svuda i uvijek! :bih:
Post Reply