Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DepraUbiVepra wrote:
zato što te držim odgovornim za ono što iznosiš, bio si upozoren da ne fabrikuješ afere... možda uvjetno i jesi dobronamjeran, ali nisi konstruktivan... shvati da je nekima ovdje ovih par tema mjesto gdje artikuliraju svoje političke nazore, i jedini zaista slobodan medijski prostor, i probaj da poštuješ to...
a i nije pošteno vrijeđati kulturne radnike koji nisu prisutni (bar da znam), a očekivati za sebe neki bolji tretman
a i prethodnik mi je dobro servirao volej... dalje je bitno samo da ti je reket dobro pozicioniran...
buhahahaha...
Evo ja ih nataknem skupa sa privatnim kinom i ministrom koji je omogucio to rasipnistvo... Cuj, kulturni radnici... Mislis nehljebovici i paraziti...
Sto se tice artikulacije politickih stavova na tvoj nacin, nekako si artikulisan ko pred parenje...
DepraUbiVepra wrote:
zato što te držim odgovornim za ono što iznosiš, bio si upozoren da ne fabrikuješ afere... možda uvjetno i jesi dobronamjeran, ali nisi konstruktivan... shvati da je nekima ovdje ovih par tema mjesto gdje artikuliraju svoje političke nazore, i jedini zaista slobodan medijski prostor, i probaj da poštuješ to...
a i nije pošteno vrijeđati kulturne radnike koji nisu prisutni (bar da znam), a očekivati za sebe neki bolji tretman
a i prethodnik mi je dobro servirao volej... dalje je bitno samo da ti je reket dobro pozicioniran...
buhahahaha...
Evo ja ih nataknem skupa sa privatnim kinom i ministrom koji je omogucio to rasipnistvo... Cuj, kulturni radnici... Mislis nehljebovici i paraziti...
Sto se tice artikulacijepolitickih stavova na tvoj nacin, nekako si artikulisan ko pred parenje...
Spusti se na zemlju malecki...
nosara de bolan ziv ti meni bio odmori dok izbori ne prodju...svaki post ti je tipa "nataknem,nabijem,bljuvotina,hrakotina,maloumnost...."ne moze se ba vise citat...de malo vlaisavljevicke
DepraUbiVepra wrote:
buhahahaha...
Sto se tice artikulacijepolitickih stavova na tvoj nacin, nekako si artikulisan ko pred parenje...
nosara de bolan ziv ti meni bio odmori dok izbori ne prodju...svaki post ti je tipa "nataknem,nabijem,bljuvotina,hrakotina,maloumnost...."ne moze se ba vise citat...de malo vlaisavljevicke
DepraUbiVepra wrote:
uzmi cifre pa pogledaj ako je tebi sramotno 24 miliona za kulturu a grad sarajevo ima budzet 19 miliona onda ne znam o cemu pricamo. u istom ministarstvu se za sport izdvaja 2,5 miliona 10x manje. toliko o jadnim i ugrozenim kulturnjacima.
treba samo argumentima. kako vi inace znate
Hajde da onda pokrenemo forumsku inicijativu da se smanje izdvajanja za kulturu. Grad je preplavljen tim kulturnim smećem, i narod se može ozbiljno predozirati. Čovječe, ne diraj pliiiiz gdje smo najtanji.....[/quote]
rekao sam da ti necu odgovarati ali moram jos samo ovaj post.
uzmi budzet KS za kulturu i sport i pogledaj. ako pazljivo budes sabirao cifre uposlenih u institucijama kulture doci ces do cifre oko 600 zaposlenih. koji su pogadjas na budzetu.
ako isto to sabers za sport doci ces do podatka zaposlenih u sportu 0
stvarno smo u kulturi najtanji. i sto nosara rece nemoj mi majketi braniti te nehljebovice.
puc ga medo
i da dodam da se malo sport i kultura zamijene po finasiranju iz budzeta pa da se sportisti malo pate kao ovi iz kulture.
Last edited by Control panel on 28/09/2010 21:05, edited 1 time in total.
Stvarno mi nije jasno kako vise gubite energiju na tako minornu stranku kao sto je Nasa stranka.
Pustite Bajica neka se bavi vodenim cirom, rekao sam to vec jednom da je taj "ciro" njegov najveci domet u zivotu.
edinbug wrote:Stvarno mi nije jasno kako vise gubite energiju na tako minornu stranku kao sto je Nasa stranka.
Pustite Bajica neka se bavi vodenim cirom, rekao sam to vec jednom da je taj "ciro" njegov najveci domet u zivotu.
DepraUbiVepra wrote:
hoces li me to uhapsiti. nisu to nikakve afere. nego ti kasnis sa informacijama ili se pravis da ne znas za njih. ovaj grad je mali. u njemu sve se zna.
ako sam j ana bilo koji nacin uvrijedio mustafica to nema veze sa tobom i tvojim vrijedjanjem prema meni.
ako je to tvoj nacin da ti je vrh komunikacij i pokazivanje da si iznad mene vrijedjanje onda nastavi tako sa drugima. ja sa toibom necu vise komunicirati jer sam vido da i prema drugim forumasima pokazujes netolerantnost i da imas kratak fitilj i da ih vrijedjas.
cudi me da te moderacija nije upozorila do sada.
pozz i uzivaj u svom filmu. i neka nam je bog na pomoci sa ovakvom ''ljevicom''.
1. upozorio sam te da ako neutemeljeno optužuješ, smatraću da ne zaslužuješ da te se poštuje. Izbori su tu, prestrojavaju se snage spremne da hapaju šta god poklope, i sve što se očekuje od nas da bismo bili pušteni na miru je da ne diramo sdp. simptomatično
2. za tu aferu reket znam da postoje dokazi, navodi još nisu odbačeni... čeka se bolji vakat i ne dira sdp do izbora. ima naravno i drugih afera a ova je bitna jer ćemo napokon saznati koliko su nam kvalitetan i nezavisan sudski aparat. a tvoje pozivanje na neke navodne čaršijske priče je degutantno
3. za mene je vrhunac komunikacije kada se se ne počinje sa negativnom energijom ... a dno komunikacije je kada jedna ili obje strane imaju problema da sastave tri čiste
4. drago mi je što napokon odustaješ, mislim stvarno da je kontraproduktivno da se lažima boriš za svoje stavove. ako se ipak predomisliš, i budeš konstruktivan, biće mi drago zvog tebe...
5. ako smatraš da sam povrijedio pravila foruma, molim te obavjesti moderaciju o svakom pojedinačnom slučaju, kako bi mogli pravovremeno reagirati...
evo, napokon si rekao nešto zaista brilijantno:
Control panel wrote:pozz i uzivaj u svom filmu. i neka nam je bog na pomoci sa ovakvom ''ljevicom''.
DepraUbiVepra wrote:
buhahahaha...
Sto se tice artikulacije politickih stavova na tvoj nacin, nekako si artikulisan ko pred parenje...
Fakat si me ostavio bez teksta... Nadam se da te taj primitivizam neće skupo koštati u životu... Vidiš kako se vidi da su bila zapostavljena izdvajanja za kulturu!
NAŠA STRANKA ODGOVARA DAMIRU HADŽIĆU I SDP-U: DA LI STE U DILU SA FAHRUDINOM RADONČIĆEM?!?
Ponedjeljak | 27.09.2010.
Danas je u krajnje oštrom tonu Naša stranka demantirala, kao internet podvalu SDP-a, informaciju o navodnoj koaliciji koju ova stranka sprema sa Strankom za BIH, te još jedanput upozorila rukvodstva SDP na pogubnost ideje o postizbornoj koaliciji ove stranke sa Fahrudinom Radončićem
Naša stranka obavještava javnost da je danas u centralu Naše stranke telefonom pozvao Damir Hadžić šef Izbornog štaba SDP-a i obavjestio da je Naša stranka upravo izdala saopštenje na forumima da podržava Harisa Silajdžića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima.
Ovakvi niski udarci od strane SDP-a i širenje neistina o Našoj stranci pokazuju da je rukovodstvo SDP-a u panici jer su sklopili dil o postizbornoj koaliciji sa Fahrudinom Radončićem. Naša stranka javno saopštava da niti podražava, niti će ikada podržati Harisa Silajdžića, te da želi njegov poraz na ovim izborima i njegov konačni odlazak u političku prošlost. A sa druge strane pozivamo SDP i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžiju, te šefa Izbornog štaba Damira Hadžića da javno saopšte hoće li ili neće koalirati sa Fahrudinom Radončićem.
Naša stranka podvlači da svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti siguni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.
buzzer wrote:da li bi neko mogao biti ljubazan da me obavjesti o kakvom se kinu ovdje prica?
Programi u kulturi -od toga: 2,272,900 2,272,900 - - - - 2,346,900 2,346,900
-Stalne kulturne manifestacije 387,800 387,800 - - - - 387,800 387,800
MAN0D9 Sarajevska zima 50,000 50,000 - 50,000 50,000
MAN0E0 Ars Aevi 60,000 60,000 - 60,000 60,000
MAN0E1 Sarajevo film festival 190,000 190,000 - 190,000 190,000
MAN0E2 Teatarfest 10,000 10,000 - 10,000 10,000
MAN0E3 Jazz fest 30,000 30,000 - 30,000 30,000
MAN0E4 Izložba Collegium artisticum 20,000 20,000 - 20,000 20,000
MAN0E5 Sarajevski dani poezije 20,000 20,000 - 20,000 20,000
MAN0E8 Dani Kantona Sarajevo 7,800 7,800 - 7,800 7,800
MAN031 -Kulturno umjetnički amaterizam 200,000 200,000 - 225,000 225,000
MAN033 250,000 250,000 - 260,000 260,000
MAN035 -Zaštita kulturnog stvaralaštva 260,600 260,600 - 279,600 279,600
MAN036 Međunarodna i međuregionalna kulturna saradnja 118,000 118,000 - 118,000 118,000
MAN037 -Penziono i zdravstveno osiguranje za samostalne umjetnike Kantona 305,000 305,000 - 305,000 305,000
MAN038 -Podrška projektima iz oblasti kulture 551,500 551,500 - 571,500 571,500
MAN0H5 Sufinansiranje kulturno historijskog turizma u Kanotnu Sarajevu 15,000 15,000 - 15,000 15,000
MAN0I6 Sufinansiranje sarajevskih pozorišta za gostovanje izvan KS 70,000 70,000 - 70,000 70,000
MAN0A1 -Dani kulture opština 15,000 15,000 - 15,000 15,000
MAN0I9 Kulturni događaji Evrope - Bijenale savremene umjetnosti 100,000
Jel ovo samo jedna godina ili vise ?
Od ovih para se moze dobra fabrika napravit ili skola,ili da eventualno Krsmanovic napravi kucu kakvom muslimasnkom povratniku !!! Ali bolje gladan gledat predstavu i da odjeknes u jugoistocnoj europi da si na nekom kulturnom nivou,a realno gledajuci 80% stanovnistva je u 16 vijeku !!!
Last edited by wickerman on 28/09/2010 22:05, edited 2 times in total.
DepraUbiVepra wrote:NAŠA STRANKA ODGOVARA DAMIRU HADŽIĆU I SDP-U: DA LI STE U DILU SA FAHRUDINOM RADONČIĆEM?!?
Danas je u krajnje oštrom tonu Naša stranka demantirala, kao internet podvalu SDP-a, informaciju o navodnoj koaliciji koju ova stranka sprema sa Strankom za BIH, te još jedanput upozorila rukvodstva SDP na pogubnost ideje o postizbornoj koaliciji ove stranke sa Fahrudinom Radončićem
Naša stranka obavještava javnost da je danas u centralu Naše stranke telefonom pozvao Damir Hadžić šef Izbornog štaba SDP-a i obavjestio da je Naša stranka upravo izdala saopštenje na forumima da podržava Harisa Silajdžića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima.
Ovakvi niski udarci od strane SDP-a i širenje neistina o Našoj stranci pokazuju da je rukovodstvo SDP-a u panici jer su sklopili dil o postizbornoj koaliciji sa Fahrudinom Radončićem. Naša stranka javno saopštava da niti podražava, niti će ikada podržati Harisa Silajdžića, te da želi njegov poraz na ovim izborima i njegov konačni odlazak u političku prošlost. A sa druge strane pozivamo SDP i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžiju, te šefa Izbornog štaba Damira Hadžića da javno saopšte hoće li ili neće koalirati sa Fahrudinom Radončićem.
Naša stranka podvlači da svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti siguni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.
Niste toliko jaka stranka da bi se neko trebo bojat vas!!!
Samo cu da kazem jedno, a to je da je Dino Mustafic jedan od nasih najvrijednijih kulturnih radnika i da ono sto on radi kao pozorisni reditelj je genijalno, pa tu je festival Mess, a da ne spominjem njegov film Remake, za mene daleko najbolji nas poslijeratni film. Svi vi koji ga ovdje kritikujete ste smijesni i jadni i zapitajte se sta ste vi u svom zivotu napravili. Mustafic je poznat i cijenjen ne samo u BiH, vec na cijelom podrucju ex Yu i sire. SDP-ovac sam i ne svidja mi se sto pojedinci za sebi uzimaju za pravo da optuzuju i vrijedjaju ljude poput Dine Mustafica i sto podrugljivo govore o Nasoj Stranci. Pa Nasa Stranka je jedini normalni i potrebni saveznik SDP-u i SDP treba sto vise da saradjuje s njima i gospodinom Krsmanovicem jednom od rijetkih svijetlih tacki i manjeg entiteta.
Better Man wrote:Samo cu da kazem jedno, a to je da je Dino Mustafic jedan od nasih najvrijednijih kulturnih radnika i da ono sto on radi kao pozorisni reditelj je genijalno, pa tu je festival Mess, a da ne spominjem njegov film Remake, za mene daleko najbolji nas poslijeratni film. Svi vi koji ga ovdje kritikujete ste smijesni i jadni i zapitajte se sta ste vi u svom zivotu napravili. Mustafic je poznat i cijenjen ne samo u BiH, vec na cijelom podrucju ex Yu i sire. SDP-ovac sam i ne svidja mi se sto pojedinci za sebi uzimaju za pravo da optuzuju i vrijedjaju ljude poput Dine Mustafica i sto podrugljivo govore o Nasoj Stranci. Pa Nasa Stranka je jedini normalni i potrebni saveznik SDP-u i SDP treba sto vise da saradjuje s njima i gospodinom Krsmanovicem jednom od rijetkih svijetlih tacki i manjeg entiteta.
Nemoj se ljutiti, ali, jesi li ti siguran da si SDP-ovac Ovako pošten stav još ovdje ne doživjeh. Zna se šta su vrijednosti, i do njih se ne dolazi pljuvanjem. Respect!
Better Man wrote:Samo cu da kazem jedno, a to je da je Dino Mustafic jedan od nasih najvrijednijih kulturnih radnika i da ono sto on radi kao pozorisni reditelj je genijalno, pa tu je festival Mess, a da ne spominjem njegov film Remake, za mene daleko najbolji nas poslijeratni film. Svi vi koji ga ovdje kritikujete ste smijesni i jadni i zapitajte se sta ste vi u svom zivotu napravili. Mustafic je poznat i cijenjen ne samo u BiH, vec na cijelom podrucju ex Yu i sire. SDP-ovac sam i ne svidja mi se sto pojedinci za sebi uzimaju za pravo da optuzuju i vrijedjaju ljude poput Dine Mustafica i sto podrugljivo govore o Nasoj Stranci. Pa Nasa Stranka je jedini normalni i potrebni saveznik SDP-u i SDP treba sto vise da saradjuje s njima i gospodinom Krsmanovicem jednom od rijetkih svijetlih tacki i manjeg entiteta.
Bravo majstore! Jedan od rijetkih konstruktivnih postova danas!
Koliko me sjećanje služi, NS se prije predaje liste kandidata izjasnila da neće kadidovati nikoga za člana predsjedništva, niti podržavati bilo kojeg predsjedničkog kandidata zbog presude suda u Strazburu.
P.S. Najveći novinar u BiH, po nekim, Bakir Hadžiomerović u predizbornim sučeljavanjima uopće nije spomenuo presudu međunarodnog suda...
A, naravno, NS nije bilo ni u famoznom SMS glasanju...
DepraUbiVepra wrote:NAŠA STRANKA ODGOVARA DAMIRU HADŽIĆU I SDP-U: DA LI STE U DILU SA FAHRUDINOM RADONČIĆEM?!?
Niste toliko jaka stranka da bi se neko trebo bojat vas!!!
Pa jebi ga, kad ne odgovaraju svojim biračima, zašto bi prema nama imali ikakvih obaveza?
Nemoj se ljutiti, ali, jesi li ti siguran da si SDP-ovac Ovako pošten stav još ovdje ne doživjeh. Zna se šta su vrijednosti, i do njih se ne dolazi pljuvanjem. Respect!
Znaci vi iz NS ste fancy a mi ostali smo papci,gizeri xD xD !!! Hvala bogu pa nisam u kosu s vama
Znaci vi iz NS ste fancy a mi ostali smo papci,gizeri xD xD !!! Hvala bogu pa nisam u kosu s vama