NASA lost moon footage

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
DJ Babo

#26 Re: NASA lost moon footage

Post by DJ Babo »

walkabout wrote:2 mjeseca poslije, kada to McCain objelodani (jok, on ne zna) da nashteti Demokratima u izbornoj trci, ove nashe mladoamerichke junoshe zamuknushe - jednan je toliko bio utuchen da je napustio forumanje (pitaj anjushu), drugi je haman prestao pisat (zabavio se o novom autu :roll: ), treci se pravi kao da nishta nije chuo a cetvrti tu i tamo pametuje 'struchno"...

ovo me jako podsjeca na Visocke piramide - zagrizheni pobornici bi "upucavali" kolko vjeruju/tvrde a dje su sad - sakrili se ko mishevi...
@walkabout

ti si mi odsad omiljeni forumas :lol:

ne samo da ocjenjujes po vrpoljenju baracka obame da se ljudi nisu spustili na mjesec, nego tvoji postovi druge forumase tjeraju u depresiju i oni utucheni napustaju forumanje ili haman prestaju pisati... :D

za semira osmanagica ti svaka cast...
walkabout

#27 Re: NASA lost moon footage

Post by walkabout »

"DJ Babo" - nick dovoljni govori o mogucnosti dometa... :(
Bernard_Prince

#28 Re: NASA lost moon footage

Post by Bernard_Prince »

walkabout wrote:yeah, pigs fly...
Autoportret kada se vozis avionom?
DJ Babo

#29 Re: NASA lost moon footage

Post by DJ Babo »

walkabout wrote:"DJ Babo" - nick dovoljni govori o mogucnosti dometa... :(
o "mogucnosti dometa"? :D
knjigu u ruke, pa se nauci izrazavati ;-)

svi ostali, sorry za offtopic
NIN

#30 Re: NASA lost moon footage

Post by NIN »

Bez svadje molim!

14075

Sample 14075 was collected at the bottom of the trench at Station G 230 m ESE of LM and 50 m E of North Triplet rim crust. The area is characterized by a nearly level regolith surface which is sparsely strewn by fragmental debris. The size of the debris varies from the limit of resolution to 60 cm.

There is also a moderate abundance of subdued craters in the 20 to 50 cm range. This sample was returned in documented bag 20N in ALSRC 1006.

PHYSICAL CHARACTERISTICS

Mass Dimensions
4.65 gm 1.0 x 1.5 x 2.5 cm
14075 is a small, subangular, blocky, rock chip of a moderately coherent fragmental rock with a moderately smooth surface. The color is a light gray.

SURFACE FEATURES

None of the surfaces show any pits and there are no surface fractures. There are numerous cavities which are angular clast molds with sizes ranging from 0.5 to 3.0 mm having a homogeneous distribution on the surface. These cavities are spaced approximately 3 mm apart.

PETROGRAPHIC DESCRIPTION

This fragmental rock is polymict, composed of 5% fragments > 1 mm and 95% matrix (< 1 mm). The rock is friable but does not crumble easily. The color is light gray and has an average grain size of < 0.5 mm. The largest clast is no more than 4 mm in size. Mineral fragments, which make up 2% of the rock, consist of feldspar and brown pyroxene. Lithic fragments of
melanocratic and leucocratic crystalline rocks compose approximately 70% of the rock. Angular black glass fragments make up about 25% of the rock, but not all dark fragments are glass. Thin section 14075,4 shows no clasts (> 1 mm) but there are numerous lithic and mineral fragments in the matrix. There is approximately 10% glass in the section represented as small
yellowish masses and as turbid "wormy glass" in between the grains. The thin section shows nearly equal amounts of plagioclase and pyroxene fragments. The plagioclase shards are large and mildly shocked, whereas the pyroxene is highly shocked and fractured. Minor olivine occurs in both types of mineral fragments. The lithic fragments represented in the section include crystalline breccias, melt rock, shocked and granulated pyroxene/plagioclase rocks and fine grained microbreccias. Almost all of these mineral fragments are < 1 mm in size.

----------------------

Lunar Samples
http://www.lpi.usra.edu/lunar/samples/

...pa recimo:

Apollo 14 Lunar Sample Information Catalog
Publication: JSC-14240

http://curator.jsc.nasa.gov/lunar/catal ... atalog.cfm
-------------------------

itd.
bakayoko

#31 Re: NASA lost moon footage

Post by bakayoko »

ima materijala za banovica
za sve pobornike slijetanja na mjesec vlada fbih daje prijevremene biometrijske pasoše
u gratis ponudu dobijate i krastarenje po bermudima ~ otocje na istocnoj obali~ USA
a rijetki sretnici ce imati cast da obiđu i farmu busha, na kojoj ce moci da nauce kako se muze

cmoka za naturalizovane
Ateista

#32 Re: NASA lost moon footage

Post by Ateista »

bakayoko wrote:ima materijala za banovica
Ma ima, samo da ne zakljucaju opet temu zbog banovica...
sheilak

#33 Re: NASA lost moon footage

Post by sheilak »

Ateista wrote:
bakayoko wrote:ima materijala za banovica
Ma ima, samo da ne zakljucaju opet temu zbog banovica...
Da, stvarno, samo da je ne zaključaju jer pri komunikaciji odmah prelazimo u napad! :-D
walkabout

#34 Re: NASA lost moon footage

Post by walkabout »

pomalo je neobichno...
razgovarati sa ljudima koji vjeruju u spushtanje Apollo misija na Mjesec je slichno kao:

- objashnjavati vjerniku da Bog ne postoji
- objashnjavati evoluciju kreacionisti koji kazhe "a shto se sad majmun ne pretvori u chovjeka"
- objashnjavati da je brdo brdo a ne zgrada piramidalnog oblika
- objashnjavati onima u potrazi za nadom da nije bilo ukazanja
- lista je poduzha

ps. i onako usput, ako postoje cetiri stuba na koje se nechiji zhivot oslanja, onda je meni jedan od njih bio americhko spushtanje na Mjesec 69-te... :)
spoznaja da je taj stub truho nije doshla preko noci i nije nikako prijala, bash nikako... :sad:
Ateista

#35 Re: NASA lost moon footage

Post by Ateista »

walkabout wrote:pomalo je neobichno...
razgovarati sa ljudima koji vjeruju u spushtanje Apollo misija na Mjesec je slichno kao:

- objashnjavati evoluciju kreacionisti koji kazhe "a shto se sad majmun ne pretvori u chovjeka"
- lista je poduzha

ps. i onako usput, ako postoje cetiri stuba na koje se nechiji zhivot oslanja, onda je meni jedan od njih bio americhko spushtanje na Mjesec 69-te... :)
spoznaja da je taj stub truho nije doshla preko noci i nije nikako prijala, bash nikako... :sad:
U pravu si, ali kada govorimo o VJEROVANJU.

Ali ja ne govorim o vjerovanju, ja imam misljenje o tome zasnovano na cinjenicama, dokazima, logici, zdravom razumu i slicno, a to se jako razlikuje od vjerovanja u boga, od kreacionista i slicno. Slazem se da ima i onih koji u te stvari slijepo vjeruju, kao i onih koji slijepo vjeruju u sve teorije zavjere i koji nemaju kritickog razmisljanja ni o cemu.

Piramide ne bih poredio sa ovim jer ne znam da li iko misli da je to u potpunosti vjestacka tvorevina. To je brdo koje ima oblik piramide, u to nema sumnje, samo je pitanje da li je to potpuno prirodna pojava, ili su neki stari narodi malo oblikovali brdo koje je vec imalo priblizan oblik i izgradili neki podzemni prolaz. U svakom slucaju, mislim da je zanimljivo i da treba istraziti, te pokusati privuci turiste. Kada neko kaze da piramide ne postoje, ne razumijem sta pokusava reci, samo da nisu djelo ljudskih ruku ili hoce da kaze kako to brdo ni ne lici na piramidu?
DJ Babo

#36 Re: NASA lost moon footage

Post by DJ Babo »

- lista je poduzha

evo mog omiljenog forumasa :D

pojebala ti se malo logika jarane... klasicno izvrtanje teze

ti si taj koji vjeruje da se nismo spustili na mjesec, i pored pola tone materijalnih dokaza (kako ranije rece @NIN). mi znamo da se apollo spustio na mjesec... kao sto sam rekao na drugoj temi o apollu, teoreticari zavjere nisu u stanju razlikovati elementarne stvari (tebe ovdje handri logika), a hoce da ih neko uzme za ozbiljno

ti sto vjeruju hohstapleru semiru osmanagicu, negiraju evoluciju, vjeruju u mitove iz bronzanog doba (religija), to su isti oni koji vjeruju i da se nismo spustili na mjesec... ne znam samo kako si se ti nasao u skupini "nevjernika" u piramide :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#37 Re: NASA lost moon footage

Post by pape »

Sve je vrlo lako objasnjivo, ..... procenat onih koji ne vjeruju da su Ameri setali po Mjesecu, priblizno je jednak procentu nepismenih u BiH, ... tj. onih cija noga nije krocila u skolu.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=65801

http://www.bhdani.com/arhiva/270/t27011.shtml
Mi smo ti Europski Dzibuti ili Eritreja.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#38 Re: NASA lost moon footage

Post by Toto »

Svasta?
Ne znaju sacuvat dva ormara disketa a fale se da su 17 puta sletili na Mjesec?? :D
tranquil

#39 Re: NASA lost moon footage

Post by tranquil »

- lista je poduzha

Heh, zanimljivo, ali kao što je DJ Babo primjetio, fakat većina ljudi koji vjeruju u razne zavjere, alternativne historije, kreacionizam, astrologiju i kristale i slične stvari, upravo oni su najčešći zagovornici stava "NASA nije sletila na Mjesec".

Ti si zanimljiv izuzetak i vjeruj mi prvi kojeg sam upoznao (čak i virtuelno). Poznajem, i lično, ljude koji tvrde isto što i ti, ali za razliku od tebe su obično konzumenti barem nekog od sljedećih: Semira Osmanagića, Ericha fon Dänikena, Davida Icke-a, Zeitgeista, Deepak Chopre, Haruna Yahye i njima slične kompanije.

Da se ne uvrijediš što te trpam u ovakvo društvo (uostalom, prvi si počeo :D ), da kažem da nema ništa loše u tome, svako, pa i najveći skeptik ima neki svoj "grijeh", neku svoju privatnu "teoriju zavjere" kojoj vjeruje. Iako ja ovom forumu možda izgledam kao teži slučaj skeptika, i ja imam par svojih "teorija zavjere" kojima vjerujem i koje su, prema mom vlastitom kriteriju, prošle test plauzibilnosti :-D Fol je u tome što se i te teorije, kao i sve ostale, protive zvaničnoj istini i nemam apsolutno nikakav dokaz za njih, osim svog vlastitog vjerovanja (filmove na Youtube-u i stranice paranoika koji su podrum pretvorili u bunker i svakog momentu očekuju upad vlade ne ubrajam kao dokaz, čak ni za te teorije kojima sam skloniji).

Materijalnih dokaza za sletanje na Mjesec su bukvalno tone, a oni što (koristiću tvoju terminologiju) "ne vjeruju" u to imaju samo snagu vjerovanja i pokušaj da se na bilo kojoj fotografiji pronađe bilo šta što će makar bilo kako pobuditi sumnju. Većina sumnje dolazi zbog jednostavnog nepoznavanja fizike, i nedostatka shvatanja da se u stanju niske gravitacije, na veoma manjem nebeskom tijelu, u bezvazdušnom okruženju, stvari jednostavno odvijaju drugačije nego na Zemlji.

Geocentričan način razmišljanja, resurrected :D
walkabout

#40 Re: NASA lost moon footage

Post by walkabout »

@pape...pa Lamija je prva, vrlo hrabro, pomenula cifru od ~20% prije nekih 10-ak godina (i shta bi :roll: )...
navodjenje novinskog clanka BHDana (uz svo poshtovanje prema tom sedmichnjaku, cak sam i bop pretplacen nekoliko godina) kao "reference" me nije impresioniralo...

@ateista...ti imash open mind (za razliku od onih koji su zakovani i, kao shto rekoh, trebace im 10-20-30 godina (ili ce i umrijeti u uvjerenju))...
ranije si rekao da ti onaj moj post nije najjasniji - ne znam koji dio (ako zhelish, mogu dodatno objasniti taj dio ali molio bih na pp)...

pominjesh rijech dokaz - evo neshto (mozhda) zanimljivo za pokushati...probaj pronaci koji je TVOJ dokaz da se Zemlja okrece oko Sunca a ne obratno...(zvuchi vrlo banalno - zato je i vrijedno pokushati)...
Last edited by walkabout on 24/07/2009 23:32, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#41 Re: NASA lost moon footage

Post by pape »

walkabout wrote:@pape...pa Lamija je prva, vrlo hrabro, pomenula cifru od ~20% prije nekih 10-ak godina (i shta bi :roll: )...
navodjenje novinskog clanka BHDana kao "reference" me nije impresioniralo...
Zar mislis da je vazno tko je prvi pomenuo postotak nepismenih u ovoj nasoj zemljici? Porazavajuce je da se nakon rata stanje samo pogorsava.
Tvoj negativan odnos prema referentnosti BHD i SB je formiran na osnovu Avaza i slicnih, polupismenom puku lako citljivih tariguza, pa makar se radilo i o prostim, jasnim statistickim pokazateljima o (ne)pismenosti naseg stanovnistva. Vjerovatno ni reklamama u tim novinama ne vjerujes.

Apropos teme, ... ovih dana sam intenzivnije pratio dosta naucnih programa, ... Discovery, Nat. Geographici sl. (emisije povodom 40-e godisnjice spustanja na mjesecevu povrsinu). Bilo je mnostvo priloga i intervjua sa astronautima i clanovima ogromne masinerije koja je opsluzivala sve te poduhvate. Medju njima izmedju ostalog i sa mnostvom ruskih astronauta i strucnjaka iz tog doba. Ni jedan, doslovce ni jedan ni na koji nacin nije izrazio sumnju u uspjesnost misija iz programa Apollo, a ako bi to bilo tko jedva docekao, to bi bili Rusi.
Locked