Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#926 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Avion sa našim reprezentativcima ujutro polijeće iz Liježa u 10 sati, a slijetanje na sarajevski aerodrom predviđeno je iza 12 sati.

- shalla
#927 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Evo, realnoFrankyee wrote:Hajmo sad strucnjaci ocjene igraca naseg tima, ali realno bez euforije.
1. Supić - Nije da je nesiguran ali mi ne ulijeva hrabrost kao Hasagić, ispucavanja su mu katastrofa ali eto, kad skontaš da je debi, prolazna ocjena - 6,5;
2. Berberović - Uhh, kako me samo nanervira kad glupo proda loptu (par puta po tekmi) ali mu se borbenost ne može spočitati - 6,5;
3. Ibričić - Kad se riješi poteza viška biće klasni igrač, jedan od rijetkih koji bez panike može iznijeti loptu, večeras najbolja tekma za repku - 7,5;
4. Spahić - Igrao na iskustvo, veliki šmeker i izuzetan odbrambeni igrač. Jebe ga manjak utakmica ali za njega se ne plašim - 7;
5. Nadarević - Jako dobra utakmica i definitivno stoper koji treba ovoj ekipi. Jak i u skoku i u duelima na zemlji - 7;
6. Pandža - Lik izgleda nezgrapan ali uvijek kad ga gledam odigra dobro pa tako i večeras - 7;
7. Muratović - Meni večeras među lošijima, mislim da može bolje a mislim da realno sa oporavljenim Rahimićem i Bajramovićem i nema mjesta u 11 - 6,5;
8. Jahić - Fenomenalan, ogroman dobitak (uopšte to ne govorim zbog gola). Još kad stekne rutine igranja u repki bieć još bolji - 7,5;
9. Misimović - Ovako, da ne pretjeram ali na svijetu možda ukupno ima 10 igrača koji znaju više sa loptom. Da je mrvicu brži bio bi u rangu Pirla ili sl. (mala digresija, ne mogu da vjerujem da u Bundesligi svi kao svršavaju na Diega, Miske je za klasu bolji igrač) - 8;
10. Muslimović - Večeras među lošijima ali je plus to što je odvlačio bar malo pažnju sa Džeke što je ovaj maestralno iskoristio - 6,5;
11. Džeko - Šta reći, kad napadač stekne samopouzdanje ne bi se libio probati guzicom da zabije gol. Džeko ima samopouzdanja napretek i mislim da je blistava karijera pred njim. Ako pogledate snimku gola on je u trenutku kad je šutnuo loptu bio siguran da ide u gol, killer kakvih je malo u svijetu. Ako nastavi ovako i ako ga ne sjebu povrede ima predispozicije da bude među najboljim napadačima na svijetu - 8.
12. Bajramović - Najveći dobitak sve ove priče, igrač koji donosi nešto što u ovoj repki nema niko. Kakav gol i lopta za Misimovićev gol, predobro - 7,5;
13. Mravac - Ukratko, nije reprezentativni kalibar, mislim da je Damjanović bolja opcija - 6;
Last edited by shalla on 29/03/2009 03:25, edited 2 times in total.
-
LSD
#928 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Vrlo dobro 4+shaqqa wrote:Evo, realnoFrankyee wrote:Hajmo sad strucnjaci ocjene igraca naseg tima, ali realno bez euforije.![]()
1. Supić - Nije da je nesiguran ali mi ne ulijeva hrabrost kao Hasagić, ispucavanja su mu katastrofa ali eto, kad skontaš da je debi, prolazna ocjena - 6,5;
2. Berberović - Uhh, kako me samo nanervira kad glupo proda loptu (par puta po tekmi) ali mu se borbenost ne može spočitati - 6,5;
3. Ibričić - Kad se riješi poteza viška biće klasni igrač, jedan od rijetkih koji bez panike može iznijeti loptu, večeras najbolja tekma za repku - 7,5;
4. Spahić - Igrao na iskustvo, veliki šmeker i izuzetan odbrambeni igrač. Jebe ga manjak utakmica ali za njega se ne plašim - 7;
5. Nadarević - Jako dobra utakmica i definitivno stoper koji treba ovoj ekipi. Jak i u skoku i u duelima na zemlji - 7;
6. Pandža - Lik izgleda nezgrapan ali uvijek kad ga gledam odigra dobro pa tako i večeras - 7;
7. Muratović - Meni večeras među lošijima, mislim da može bolje a mislim da realno sa oporavljenim Rahimićem i Bajramovićem i nema mjesta u 11 - 6,5;
8. Jahić - Fenomenalan, ogroman dobitak (uopšte to ne govorim zbog gola). Još kad stekne rutine igranja u repki bieć još bolji - 7,5;
9. Misimović - Ovako, da ne pretjeram ali na svijetu možda ukupno ima 10 igrača koji znaju više sa loptom. Da je mrvicu brži bio bi u rangu Pirla ili sl. (mala digresija, ne mogu da vjerujem da u Bundesligi svi kao svršavaju na Diega, Miske je za klasu bolji igrač) - 8;
10. Muslimović - Večeras među lošijima ali je plus to što je odvlačio bar malo pažnju sa Džeke što je ovaj maestralno iskoristio - 6,5;
11. Džeko - Šta reći, kad napadač stekne samopouzdanje ne bi se libio probati guzicom da zabije gol. Džeko ima samopouzdanja napretek i mislim da je blistava karijera pred njim. Ako pogledate snimku gola on je u trenutku kad je šutnuo loptu bio siguran da ide u gol, killer kakvih je malo u svijetu. Ako nastavi ovako i ako ga ne sjebu povrede ima predispozicije da bude među najboljim napadačima na svijetu - 8.
12. Bajramović - Najveći dobitak sve ove priče, igrač koji donosi nešto što u ovoj repki nema niko. Kakav gol i lopta za Misimovićev gol, predobro - 7,5;
13. Mravac - Ukratko, nije reprezentativni kalibar, mislim da je Damjanović bolja opcija - 6;
Slažem se gotovo sa svim napisanim...onaj njihov prvi gol (iako je bio iz ofsaj pozicije) ide na dušu Ibričića koji je ispao iz igre (ili je zaspao sa reakcijom) lik mu je pobjegao i asistirao za izjednacenje... Ibričić je fizicki pao u drugom poluvremenu i više nije mogao trcati kao u prvom i pokrivati svoj dio terenea...doduše,ono nije ni bila prirodna pozicija koju inace Ibričić igra u svom klubu...u prvom je bio vrlo dobar,nema šta.
Berberovic je naša najslabija karika evo vec nekoliko utakmica...standardno borben ali ne ide više...nije to više onaj Berberovic od prije par godina...danas je nešto poput Musića s kraja svoje karijere-više odmaže nego što pomaže a usput uzima nekom boljem mjesto u timu.
Muratovic - isto vrlo tanak,ne znam ali on po meni nije kalibar za selekcije,prespor u reakcijama,u dodavanjima,kasni sa predajom lopte... uz to sve i kad ne kasni onda je neprecizan u pasovima itd...sreca pa ce Bajramovic ili Rahimic igrati umjesto njega u Zenici.
Supic- nemamo boljeg trenutno
Ostatak ekipe vrlo dobar...Jahic se pokazao da pravi dobitak.
- shalla
#929 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ne kontam zašto se na desnom bočnom ne proba Muharemović, pa iz Sarajeva su ga i prodale tekme koje je odigrao kao desni bočniLSD wrote:Vrlo dobro 4+shaqqa wrote:Evo, realnoFrankyee wrote:Hajmo sad strucnjaci ocjene igraca naseg tima, ali realno bez euforije.![]()
13. Mravac - Ukratko, nije reprezentativni kalibar, mislim da je Damjanović bolja opcija - 6;![]()
![]()
![]()
Slažem se gotovo sa svim napisanim...onaj njihov prvi gol (iako je bio iz ofsaj pozicije) ide na dušu Ibričića koji je ispao iz igre (ili je zaspao sa reakcijom) lik mu je pobjegao i asistirao za izjednacenje... Ibričić je fizicki pao u drugom poluvremenu i više nije mogao trcati kao u prvom i pokrivati svoj dio terenea...doduše,ono nije ni bila prirodna pozicija koju inace Ibričić igra u svom klubu...u prvom je bio vrlo dobar,nema šta.
Berberovic je naša najslabija karika evo vec nekoliko utakmica...standardno borben ali ne ide više...nije to više onaj Berberovic od prije par godina...danas je nešto poput Musića s kraja svoje karijere-više odmaže nego što pomaže a usput uzima nekom boljem mjesto u timu.
Muratovic - isto vrlo tanak,ne znam ali on po meni nije kalibar za selekcije,prespor u reakcijama,u dodavanjima,kasni sa predajom lopte... uz to sve i kad ne kasni onda je neprecizan u pasovima itd...sreca pa ce Bajramovic ili Rahimic igrati umjesto njega u Zenici.
Supic- nemamo boljeg trenutno![]()
Ostatak ekipe vrlo dobar...Jahic se pokazao da pravi dobitak.
-
LSD
#930 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Pa Muharemović je za klasu bolji od Berberovića,brži,prodorniji,konkretniji i definitivno bolje riješenje..ali njega niko ne gura a sumnjam da je Čiru iko savjetovao za njega.
-
Ripicipi
#931 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ovo je dokaz da onakve pobjede protiv Estonije i Armenije, a i nesretni porazi protiv Spanije i Turske nisu slucajnost.
Zaista imamo sjajnu reprezentaciju i sa Cirom koji ih vodi mislim da mozemo do baraza, a za dalje cemo vidjeti...
Ne sumnjam da cemo odlicno odigrati puni elana i u Ze. dosta ce biti i 2:0
Sto je Dzeko rekao "u zenici cemo im uvaliti jos "nesto""

Zaista imamo sjajnu reprezentaciju i sa Cirom koji ih vodi mislim da mozemo do baraza, a za dalje cemo vidjeti...
Ne sumnjam da cemo odlicno odigrati puni elana i u Ze. dosta ce biti i 2:0
Sto je Dzeko rekao "u zenici cemo im uvaliti jos "nesto""
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#932 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Predivan dan.
Ima li neko snimke intervjua sa igracima, cirom, marjanom, ostalima. Hayatov website neradi.
Ima li neko snimke intervjua sa igracima, cirom, marjanom, ostalima. Hayatov website neradi.
- JohnnyS
#933 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
sport sport.ba/bh_fudbalp-15188.htm
Ako on nije car apsolutni, ne znam tko jest
Ako on nije car apsolutni, ne znam tko jest
- Gandalf
#934 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ekipa je odlična osim Muratovića koji nije ni za klupe a pogotovo za prvih 11 - ostali se prilično dobro drže , nemamo kiks igrača osim povremenih ispada Džeme , povratkom Bajramovića ( nadam se u prvih 11 ) dobijamo novu širinu u igri ( o povratku Seje i Vede ne treba ni pričati jer još i sa njima dvojicom možemo zgaziti bilo koga BUKVALNO ).
-
saraydjecko
#935 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
shaqqa wrote:Evo, realnoFrankyee wrote:Hajmo sad strucnjaci ocjene igraca naseg tima, ali realno bez euforije.![]()
Shalla brate smanji za 0,5 ocjenju Ibricicu zbog katastrofalnog postavljanja kod njihovog prvog gola. Ne moze ga izvaditi ni to da mu to nije prirodna pozicija.
Sve u svemu ODLICNO
- Neelix
#936 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
samo da kazem da je pirlo inace poznat kao izrazito spor igracshaqqa wrote: 9. Misimović - Ovako, da ne pretjeram ali na svijetu možda ukupno ima 10 igrača koji znaju više sa loptom. Da je mrvicu brži bio bi u rangu Pirla ili sl. (mala digresija, ne mogu da vjerujem da u Bundesligi svi kao svršavaju na Diega, Miske je za klasu bolji igrač) - 8;
1
-
upsala
#937 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Svaka čast na odigranoj utakmici!Iako nisam navijač BIH,čestitam na zasluženoj pobijedi!Sve kritike upućujem BHT1,koji nije zaslužio da postoji,a naročito da se naziva javnim servisom koji uzima pare od građana,a ništa im ne daje!Sramota!
-
Frankyee
#938 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Da ja dodam,
Misimovic ( 9 ) niti jedna greska, niti jedna bespotrebno izgubljena lopta. Asistencija za prvi gol i to majstorski, ubacivanje za drugi gol da Jahic nije morao da se mnogo namuci da je dokuci a zavrsni go je majstorija lijevom nogom nakon sto salje odbranu po burek. Jos je izvukao par lopti, pa smirivao igru kad je trebalo, pa navukao neke bespotrebne prekrsaje Belgije. nije mi jasno sto ne igra za neki jaci klub.
Dzeko ( 9) je stvarno ogroman potencijal. Nametnuo se ne samo golom i asistencijom za treci go, vec je mnogo puta drzao loptu i nista ne gubi. Mislim da je drugi gol je nakon faula nad Dzekom kad se uvukao pored linije i prisilio taj faul kad nije nista drugo moglo. mnogo puta je to isto radio i stvarao sanse.
Muslimovic ( 7) uopste nije bio los (iako nije bio brilijantan ) ali je taktika sa dva napadaca upalila. U mnogim situacijama odbrana je bila razdvojena sto je olaksalo posao za Dzeku. Muslimovic nije napravio ni jednu gresku, odigrao je takticki odlicno.
Odbrana je realno gledajuci losa. Primili smo dva gola a mogli smo jos 3/4. Jednostavno to nije uigrano, igraci ispadaju. Iako je na kraju sve dobro proslo odbrana je losa.
Ocekivao sam vise od Spahica, iako nije neke velike greske pravio nisam primijetio neke velike poteze. Ostatak jos losije. Nadarevic je solidan i stvarno treba da igra u prvih 11 ali samo treba odigrati nekako jace. Ali dobro je sto su svi se zalagali i motivacija i odnos prema igri su kao sto se ocekuje a ne kao u neka druga vremena reprezentacije.
Misimovic ( 9 ) niti jedna greska, niti jedna bespotrebno izgubljena lopta. Asistencija za prvi gol i to majstorski, ubacivanje za drugi gol da Jahic nije morao da se mnogo namuci da je dokuci a zavrsni go je majstorija lijevom nogom nakon sto salje odbranu po burek. Jos je izvukao par lopti, pa smirivao igru kad je trebalo, pa navukao neke bespotrebne prekrsaje Belgije. nije mi jasno sto ne igra za neki jaci klub.
Dzeko ( 9) je stvarno ogroman potencijal. Nametnuo se ne samo golom i asistencijom za treci go, vec je mnogo puta drzao loptu i nista ne gubi. Mislim da je drugi gol je nakon faula nad Dzekom kad se uvukao pored linije i prisilio taj faul kad nije nista drugo moglo. mnogo puta je to isto radio i stvarao sanse.
Muslimovic ( 7) uopste nije bio los (iako nije bio brilijantan ) ali je taktika sa dva napadaca upalila. U mnogim situacijama odbrana je bila razdvojena sto je olaksalo posao za Dzeku. Muslimovic nije napravio ni jednu gresku, odigrao je takticki odlicno.
Odbrana je realno gledajuci losa. Primili smo dva gola a mogli smo jos 3/4. Jednostavno to nije uigrano, igraci ispadaju. Iako je na kraju sve dobro proslo odbrana je losa.
Ocekivao sam vise od Spahica, iako nije neke velike greske pravio nisam primijetio neke velike poteze. Ostatak jos losije. Nadarevic je solidan i stvarno treba da igra u prvih 11 ali samo treba odigrati nekako jace. Ali dobro je sto su svi se zalagali i motivacija i odnos prema igri su kao sto se ocekuje a ne kao u neka druga vremena reprezentacije.
-
elSaik
#939 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Šuti ba, čim je Spaha izašao odmah su počeli cigani probijati. Pa vidio si i sam kako smo jeftin prvi gol primili. A i kod drugog, faul napravio tip koji je ušao umjesto Spahe.
- nosara
#940 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moze li mi neko odgovorit, jel' i za ovo sinoc "kriv" savez... 
-
Frankyee
#941 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
U pravu si, Spahic jeste najbolji u toj odbrani, ali dok je on bio tu imali su Belgijanci stativu i par drugih sansi. Samo kazem da odbrana kompletno moze i mora bolje narocito u Zenici. Spahic ima povredu pa na zalost mozda nece ni igrati.elSaik wrote:Šuti ba, čim je Spaha izašao odmah su počeli cigani probijati. Pa vidio si i sam kako smo jeftin prvi gol primili. A i kod drugog, faul napravio tip koji je ušao umjesto Spahe.
- Globus
#942 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Cut ces sad price oko kazni .. sve ce biti svaljeno na navijace .. a da je bilo im cuti izjave sinoc i pitat ih za navijace .. vjerovatno su ih hvalili .. nisu bili svjesni kazni .. al ajde boze moj i to j eza ljudenosara wrote:Moze li mi neko odgovorit, jel' i za ovo sinoc "kriv" savez...
-
HomeArt
#943 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Onim seljacima sa tribina sinoc pod hitno zabraniti dolazak na utakmice. Fuj 
- madner
#944 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
A gdje si ti gospodine isao i navijao kulturno?sahan wrote:Onim seljacima sa tribina sinoc pod hitno zabraniti dolazak na utakmice. Fuj
-
riko-ga
#945 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
madner wrote:A gdje si ti gospodine isao i navijao kulturno?sahan wrote:Onim seljacima sa tribina sinoc pod hitno zabraniti dolazak na utakmice. Fuj
E neka si mu rekao da mu ja negovorim.
-
riko-ga
#946 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Prejako ljudi prejako.Ovo je to ovo je ono sto bi trebalo da bude neki nas novi pocetak.Nikad ali bas nikad nisam gledao nasu fudbalsku reprezentaciju dasu se ovako borili od 1 do 96 min.
Gazi Bosno gaziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Gazi Bosno gaziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
- madner
#947 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Zna li se vec koja je kazna?
- Thinker
#948 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ovi Belgijanci su stvarno budale, da se nisu osilili i dali onaj jedan gol mogli su proći ko gospoda sa 1:0, a ovako su naljutili naše pa su ih morali baš išamarati. Sami su krivi valjda su morali znati s kim se smiju zajebavati, nismo mi Španija.
-
CISSE9
#949 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
IGRACi dolaze u 13 :45 na sarajevski aerodrom
-
elSaik
#950 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sigurno?CISSE9 wrote:IGRACi dolaze u 13 :45 na sarajevski aerodrom