Nas najbolji igrac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

k3ngur

#26 Re: Nas najbolji igrac

Post by k3ngur »

Begovic
Kolasinac
Besic
Pjanic
Hajrovic
Dzeko
HomeSweetHome

#27 Re: Nas najbolji igrac

Post by HomeSweetHome »

Ma super je Dzekson, ali da je na SP bio najbolji - nije. S ovom figuricom su mu malo kompenzirali onaj ponisteni go, al' neka su, nasekir'o se jadnik :D
mistek

#28 Re: Nas najbolji igrac

Post by mistek »

1. Bešić - i statistički, i odnosom prema državnom dresu.
2. Begović - vođa ekipe iz prikrajka, siguran, često sa odličnim intervencijama. Sve obacio kako treba.
3. Pjanić - čovjek koji najviše zna lopte u ovoj ekipi.
4. Šunjić - ima određene limite sigurno, ali pokazao da je s pravom u ekipi i svoj posao obavio odlično.

U drugu grupu mogu spasti Hajrović (potentan, napadački izuzetno raspoložen uvijek i željan igre), Ibišević (zabio gol protiv Argentine, trudio se, pravi odnos prema državnom dresu), Kolašinac (meni je bio malo izgubljen kontra Argentine, tražio se, ali je mašina u svakom slučaju; grehota za tekmu protiv Nigerije)

Niti smrdi niti miriše Mujdža, Salihović, Sušić, Vršajević (vadi ga go, inače je bio očajan, prijem lopte ko da igra 3. ligu), Medunjanin, Višća, Bičakčić, Misimović.

Najveća razočarenja Džeko (može zabiti 300 golova, odnos sramotan, pa čak i jučer kontra Irana, gdje je na ignore imao Ibiševića i sl.), Spahić, te Hadžić od kojeg nije da očekujem, ali baš ne zna, Lulić, koji je očito bio rovit.
olympus76

#29 Re: Nas najbolji igrac

Post by olympus76 »

Begovic i Sunjic se pokazao kao jako dobar

ostatak prosjecan,a spahic i dzeko razocarenje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#30 Re: Nas najbolji igrac

Post by hrasno38 »

1. Begovic (ne samo po odbranama nego po ponasanju i liderstvu)
2. Besic (zato sto je strpao Mesija u dzep/ali je potencijalni kandidat za mnostvo crvenih kartona u buducnosti)
3. Sunjic (jer je odigrao svoju ulogu skoro bez greske)
4. Pjanic (ubjedljivo najvise trcao i trudio se ali bez puno kvalitetnih lopti prema nasem napadu i suteva prema golu)
5. Dzeko (postigao dva gola (od kojih je jedan nepravedno ponisten), imao na sebi redovno najmanje dva igraca i da mu je priznat gol protiv Nigerije sad bi opet bio Heroj nacije.
6. Kolasinac (imao veliki peh sa autogolom za koji je najmanje kriv ali jak i fizicki i psiholoski te sasvim korektno odigrao sve ostale minute svjetskog prvenstva)
7. Spahic (protiv Argentine i Irana njegova igra na koju smo navikli, protiv Nigerije neki drugi covjek mada nije kriv za postignuti gol jer je sapleten)
8. Ibisevic (decko koji je prije svega pravi sportista, Argentinskom golmanu dao do znanja da mu trebaju dimije, po meni trebao igrati sve utakmice od prve minute mada u utakmici protiv Irana nije pokazao ono sto on zna a to je opasnost za protivnicki gol)
10. Hajrovic (decko ima veliku zelju i top u ljevici ali bar po meni nije sa bas nesto pokazao. Centarsut mu je los i nije bas bio opasnost za protvnicki gol u ni jednoj utakmici)
11. Tin Susic (nakon onoliko prozivki cudi me da je uopste imao muda da izadje na teren ali ono sto je pokazao je vise nego zadovoljavajuce uz dobar pregled igre upisao i jednu odlicnu asistenciju za Pjanica)

.....svi ostali u pet deka. Lulic i Mujdza totalno van forme....zao mi je sto mali Visca nije dobio malo vise prostora....Hadzic nije pokazao ama bas nista....Vranjes premalo minuta za neko ocjenjivanje.....Avdija mozda nije reprezentaivni kalibar po nasim gledistima ali je zabio velemajstorski gol i trudio se maksimalno. Miske je uvijek bio moj ljubimac i par puta je pokazao svoje majstorstvo ali godine su ocito ucinile svoje. Jednim potezom je pokazao da mozda uz igranje za neki ozbiljniji klub bi se na njega moglo racunati u nekim kracim rolama jer ne daj boze da se povrijedi Pjanic....mi treceg nemamo tih kvaliteta.
Vise manje svi ovi igraci bi mogli biti okosnica tima za sljedece kvalifikacije s tim sto bih ja kapitensku traku predao Begovicu (mada vjerovatno ne bi bilo posteno kao sto nije bilo ni posteno prema Misketu kad su je dali Spahicu) jer taj covjek jednostavno moze psiholoski uticati na nas tim. Iza njega je sasvim sigurno Edin koji je sa svojih sada 36 golova i uz popravku nekih stvari van terena zasluzio tu traku. naravno nastaviti popunjavati redove sa novim mladim i kvalitetnim igracima jer ovo vise nije reprezentacija "neke" Bosne i Hercegovine nego reprezentacija za koju svi svjetski mediji kazu da je nezasluzeno ispala sa SP i reprezentacija koja je pokazala da moze igrati i sa najjacima. Nasa reprezentacija nije porazena na terenu nego van terena i u necijoj reziji koja ce vjerovatno zauvijek ostati nama obicnim smrtnicima nepoznata.
tzipiripi

#31 Re: Nas najbolji igrac

Post by tzipiripi »

Begović definitivno najveća faca u reprezentaciji, pravi vođa. Ono iznošenje Nigerijca s terena pored sudije je za istoriju. Svakako zaslužuje kapitensku traku. Jes' golman ali kad može Iker što ne bi Asmir. Šteta što nemamo jednog takvog u polju, valjalo bi.
Pjanić očekivano
Bešić, posebno što je praktično debitant
Šunjić je također prijatno iznenađenje
Neki su nas sve koštali dobrih živaca a neki pokazali više od očekivanog i od predviđanja a neki manje... Neki definitivno zaslužuju šansu, da pokažu da nisu tu radi ....
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#32 Re: Nas najbolji igrac

Post by Picajzla »

Begovica za kapitena.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
condy

#33 Re: Nas najbolji igrac

Post by condy »

1. Pjanić - Prevazišao našu ekipu. Sjajan igrač i čovjek. Da ima bolje saigrače tek tad bi se vidjelo koliko on može.
2. Dzeko- izuzetan napadač, strijelac i profesionalac, koji nije imao sreće protiv Nigerije. Mora poraditi na agresivnosti i brzini.
3. Begović- uvijek pouzdan.

Igrači koji su podbacili :
1. Spahić, protiv Nigerije. Protiv Argentine i Irana na nivou.
2. Misimović-trom i lagan za markiranje od suparnika. Vrijeme je da se oprosti. Hvala na svemu Miske!
3. Bešić-zakasnio kod drugog gola Argentine i kod gola Nigerije. Da nije zakasnio bili bi u osminifinala....težina tih pogrešaka je puno veća od drugih stvari koje je napravio. U odlučnim momentima je bio odsutan i nedovoljno blizu da zatvori. Pred njim je budućnost.

Ništa posebno nisu pokazali Lulić, Medunjanin, Salihović, i Mujdža.
zetareticula

#34 Re: Nas najbolji igrac

Post by zetareticula »

1. Pjanić
2. Bešić
3. Begović
4. Kolašinac
5. Hajrović
Zmijuga loma

#35 Re: Nas najbolji igrac

Post by Zmijuga loma »

condy wrote:1. Pjanić - Prevazišao našu ekipu. Sjajan igrač i čovjek. Da ima bolje saigrače tek tad bi se vidjelo koliko on može.
2. Dzeko- izuzetan napadač, strijelac i profesionalac, koji nije imao sreće protiv Nigerije. Mora poraditi na agresivnosti i brzini.
3. Begović- uvijek pouzdan.

Igrači koji su podbacili :
1. Spahić, protiv Nigerije. Protiv Argentine i Irana na nivou.
2. Misimović-trom i lagan za markiranje od suparnika. Vrijeme je da se oprosti. Hvala na svemu Miske!
3. Bešić-zakasnio kod drugog gola Argentine i kod gola Nigerije. Da nije zakasnio bili bi u osminifinala....težina tih pogrešaka je puno veća od drugih stvari koje je napravio. U odlučnim momentima je bio odsutan i nedovoljno blizu da zatvori. Pred njim je budućnost.

Ništa posebno nisu pokazali Lulić, Medunjanin, Salihović, i Mujdža.
Fino i realno sumirano. :thumbup:
Tito_i_Partija

#36 Re: Nas najbolji igrac

Post by Tito_i_Partija »

A sto ljudi pocese Besica u nebesa dizat' kao nekog Mesiju. Polako ljudi, tek je poceo, ima on utakmica pred sobom jos. Mi pojma nemamo sta ga ceka i sta ce od njega bit'.

"Najbolji igrac" mislim da nije bas najbolje pitanje, ali mogu reci ko je meni dosad (ne samo na SP) ostavio najjaci utisak:

Image
BadCopy

#37 Re: Nas najbolji igrac

Post by BadCopy »

Begovic,Besic,Pjanic
ljevoruki

#38 Re: Nas najbolji igrac

Post by ljevoruki »

Nas najbolji igrac je jos uvijek Edin Dzeko.
Igra u najboljem timu i vrijedi najvise na trzistu.
Drugo pitanje je koliko je ko nezamjenljiv i koliko bi ekipa bila hendikepirana u slucaju odsustva recimo nekog od kljucnih igraca.
Po meni ta lista bi isla ovim redosljedom:
Begovic
Dzeko
Pjanic
Besic
Kolasinac

Ostali manje vise, imamo neke alternative ali za ovu petoricu nemamo osim za ,mozda, Dzeku u liku i djelu Ibisevica.
:bih:
lider

#39 Re: Nas najbolji igrac

Post by lider »

Najskuplji ne znači i najbolji djeco :-)

Bešić, Pjanić, Begović. Ne mora biti tim rjedoslijedom.
Logovan

#40 Re: Nas najbolji igrac

Post by Logovan »

ljevoruki wrote:Nas najbolji igrac je jos uvijek Edin Dzeko.
Edituj ovo dok još nije vidio cijeli forum. :oops:
palermo

#41 Re: Nas najbolji igrac

Post by palermo »

Logovan wrote:
Pa dobro, čovjek je možda mislio, općenito naš najbolji igrač. A ako je to mislio, onda je Džeko...

Usput da i ja kažem svoje mišljenje. Teško je baš rang listu napraviti bez jasnih kriterija......

npr. jedno se očekuje od Džeke a drugo od Šunjića, pa shodno očekivanjima onda ispade Šunjić da je bolji bio od Džeke, a to može biti jedino u nekom paralelnom univerzumu. Pri tome, ja sam bio jedan od rijetkih koji je ovdje branio Šunjića dok je bio izložen stalnim napadanjima, ali neke se stvari i neki ljudi se jednostavnoo ne mogu porediti.....

Dakle, u jednoj listi moj kriterij je bio koliko je igrač ispunio očekivanja koja smo imali prije prventsva spram njegove uloge u timu..
1. Bešić
2. Šunjić
3. Begović

Ako je kriterijko su naši najboljiigrači na vsjetskom bili, onda je ovako

1-3 Begović, Pjanić, Džeko..........poredajte ih kako hoćete....
Logovan

#42 Re: Nas najbolji igrac

Post by Logovan »

palermo wrote:
Logovan wrote:
Pa dobro, čovjek je možda mislio, općenito naš najbolji igrač. A ako je to mislio, onda je Džeko...
Pa općenito možda i jest najbolji ali ovo je tema ko je bio najbolji na SP-u.
ljevoruki

#43 Re: Nas najbolji igrac

Post by ljevoruki »

Logovan wrote:
O cemu ti, ziv bio?
Dzeko je nas najbolji igrac, sinonim reprezentacije BiH, jedina velika zvijezda za koju zna cijeli svijet.
U sve tri utakmice na SP, na pocetku prenosa prikazu prvo njega, kazu par rijeci o njemu pa tek onda govore o ostalima.
Trenutne emocije i raspolozenje javnosti prema njemu, kapitenu i selektoru ne bi smjelo da utice na objektivnost oko ovog pitanja.
P.S. ako pricamo ko je najbolji igrac bio na SP onda je to bez sumnje Begovic.
Last edited by ljevoruki on 26/06/2014 21:45, edited 1 time in total.
channel10

#44 Re: Nas najbolji igrac

Post by channel10 »

Vedo
Vedo
Vedo

Napisane dvije stranice, a niko ovakvog covjeka da spomene. Zabio gol za SP, zabio prvi gol na SP i opet se covjek ne puse. Momak na zemlji i ne gura se nigdje. Svaka mu cast na tome.

Dzeko glumac. Mogao je puno vise ostvariti u svojoj karijeri da se jos malo potrudio.

Begovic, Kolasinac, Pjanic, Salihovic, pa i Medunjanin takodjer mogu zajedno sa Vedatorom. Svi fino odgojeni, kulturni i svi daju sve od sebe na svakoj tekmi. Vjerovatno o njima necemo nikad cuti neku ruznu rijec.
Logovan

#45 Re: Nas najbolji igrac

Post by Logovan »

ljevoruki wrote: Dzeko je nas najbolji igrac, sinonim reprezentacije BiH, jedina velika zvijezda za koju zna cijeli svijet.
U sve tri utakmice na SP, na pocetku prenosa prikazu prvo njega, kazu par rijeci o njemu pa tek onda govore o ostalima.

Trenutne emocije i raspolozenje javnosti prema njemu, kapitenu i selektoru ne bi smjelo da utice na objektivnost oko ovog pitanja.
P.S. ako pricamo ko je najbolji igrac bio na SP onda je to bez sumnje Begovic.
Boldirano nema veze sa ovom temom.
Drugo boldirano... O ovome i ja govorim tako da mi nije jasno što spominješ Džeku koji je općenito najbolji kad to nije tema današnje emisije. :D
cyprus

#46 Re: Nas najbolji igrac

Post by cyprus »

Ovo su moje ocjene... Pri tom napominjem da uslijed činjenice da sam apsolutni laik, dole iznesene ocjene i komentari nemaju objektivnu vrijednost, niti tvrdim da su nužno realne... Ovo je isključivo kako sam ja vidio učinak naših na prvenstvu...

1. Asmir Begović (8) - svi se slažu da je odradio fantastičan posao... Skupio je pristojan broj odličnih i posebno sigurnih intervencija... Primio je četiri gola, ali teško da je i kod jednog išta mogao...

2. Avdija Vršajević (6) - odigrao je još jednu utakmicu prepunu grešaka i izgubljenih lopti, ali ga je koliko-toliko izvukao momenat njegove karijere - gol na svjetskom prvenstvu...

3. Ermin Bičakčić (5,5) - njegov učinak će ostati obilježen amaterskom reakcijom kod Messijevog gola... Time je postao jedan od najvećih, ako ne i najveći krivac za taj poraz... Imao je i par solidnih intervencija u toj utakmici, ali će oni ostati u sjeni ovog lošeg momenta... Opadvano stavljen na klupu u druga dva susreta... Još uvijek čekamo da on opravda prilično velika očekivanja od njega, prošla je skoro godina staža u reprezentaciji, a ja nisam nimalo oduševljen...

4. Emir Spahić (4,5) - katastrofa se čini kao preblag termin da opiše kapitenovu partiju protiv Nigerije... Ja ću konstatovati, a vjerujem da će se mnogi složiti da je bio naš najgori igrač na prvenstvu... U druge dvije utakmice nije bio katastrofalan, ali je i tad bio ispod svog standardnog nivoa...

5. Sead Kolašinac (6,5) - naravno da momku nije ozbiljnije zamjeriti za onaj autogol, ali se ja ne bih pravio u potpunosti lud i rekao da tom prilikom nije ništa mogao... Jednostavno nije pratio loptu, a morao je... Mimo toga vrlo solidan učinak, uz naravno neshvatljivo izbivanje iz postave protiv Nigerije...

6. Ognjen Vranješ (5,5) - možda njegovih pola sata na terenu i nije dovoljno za neku pouzdanu ocjenu... Ja zapamtio par njegovih grešaka, zbog toga od mene dobiva nešto slabiju ocjenu...

7. Muhamed Bešić (7,5) - momak je oduševio... Imao je istina i nekih grešaka, kao i problema sa ofanzivnim segementom igre, ali trkom, borbenošću, pametnom igrom u defanzivi, sigurnošću u najvećem broju kontakata sa loptom, sigurno je zaslužio epitet jednog od naših najboljih igrača na prvenstvu... Za budućnost bi bilo dobro da bude malo manje oštar u starovima... Stalno je na ivici kartona...

8. Miralem Pjanić (7,5) - o Pjanketu je suvišno govoriti... Neću trošiti puno riječi na superlative, već radije na jednu zamjerku - od njega očekujem još više... Očekujem da češće bude igrač odluke, kakav je Miske nekad bio... Vjerujem da će to u budućnosti biti sve izraženije, pogotovo kako bude imao više slobode u Misketovom odsustvu... Već 6 godina evo tvrdim kako njih dvojica ne bi trebali biti zajedno na terenu...

9. Vedad Ibišević (6,5) - Vedo je bio na svom nekom nivou... Zabio je je još jedan historijski gol, naš prvi na svjetskim prvenstvima, što je dovoljno da se njegov nastup ocjeni pozitivnim, bez obzira na nešto blijeđe partije protiv Nigerije i Irana...

10. Zvjezdan Misimović (6) - Miske je zvijezda padalica... Već neko vrijeme je jasno da je njegov zenit prošao ima već par godina... Istina znao je bljesnuti i u novije vrijeme... Jedan od najboljih naših igrača u historiji je imao ispodprosječan nastup na prvenstvu... Protiv Argentine je u prvom poluvremenu to djelovalo i solidno, ali ostatak što je odigrao baš i ne... Možda ima snaga još za jedan ciklus, ali definitivno nije više za prve postave...

11. Edin Džeko (7) - bez obzira na komentare, opet jedan od boljih u našim redovima... Postigao dva gola (iako mu je nažalost samo jedan priznat), uz to pogodio stativu i u još nekoliko navrata bio opasan po protivnički gol... Šta više očekivati od jednog špica... Protiv Nigerije mu je istina falilo zalaganja, ali od mene ima prolaznu ocjenu i za tu utakmicu...

12. Jasmin Fejzić (-) - najveća napoznanica među Zmajevima još uvijek čeka debi u reprezentaciji...

13. Mensur Mujdža (6,5) - nisam ga baš nešto naročito primijetio, što je valjda dobro kada se radi o igraču zadnje linije... Ipak, ne mogu pouzdano tvrditi ni da je bio dobar (jaran mi reče da je solidan), pažnju nam je svima, pa i meni previše odvlačio propuh na lijevoj strani, a koliko mi se čini desna je bila koliko toliko stabilna... Zbog tog zaključujem da je Mujdža imo pristojan nastup...

14. Tino-Sven Sušić (6,5) - fasciniran sam kako se ovaj momak nosio sa silnim pritiskom... Vrlo solidna epizoda za njega u Brazilu, krunisana asistencijom za Pjanića... Neću tvrditi da je bio spektatularan, ali pristojan nastup u najmanju ruku... Po mom mišljenju ima budućnost u reprezentaciji...

15. Toni Šunjić (7,5) - najprijatnije iznenađenje u našim redovima... Protiv Nigerije besprijekoran, protiv Irana sam zapamtio 2-3 sitne greške, ali opet odličan... Da je igrao i prvu utakmicu, vjerovatno bih mu dao i veću ocjenu...

16. Senad Lulić (6) - ne znam, mene Lulić u reprezentaciji nikad nije posebno fascinirao... Na SP, protiv Argentine je odigrao ispodprosječno, a protiv Nigerije je zavaljen taktički... Djelomično ga izvlači asistencija za Ibiševića...

17. Senijad Ibričić (-) - jedini ne-golman koji nije dobio ni minute... Što li?!

18. Haris Medunjanin (5,5) - ja bih rekao da je bio blago ispodprosječan... Njegovu ulogu u reprezentaciji sam vazda shvatao kao sponu između defanzive i ofanzive (nešto što je kod Ćire bio Muratović)... Nažalost, protiv Nigerije je potpuno zakazao u toj ulozi... Eh sad, možda je moja percepcija u potpunosti promašena...

19. Edin Višća (5,5) - malo sam više od njega očekivo, bez obzira što nije puno igrao...

20. Izet Hajrović (6,5) - pokazao je više od većine, ali opet po meni nije to bilo ništa spektakularno... Ipak, prolazna ocjena...

21. Anel Hadžić (5,5) - praktično nevidljiv protiv Irana, istina na neprirodnoj poziciji... Nisam siguran da ima budućnost u A timu... Mada ne treba davati konačnu presudu na osnovu jedne ili dvije utakmice...

22. Asmir Avdukić (-) - vidjela guzica puta, vidio i on neke stare kolege iz Persepolisa... Dosta mu...

23. Sejad Salihović (6) - ne znam šta bih reko...
Havatar

#47 Re: Nas najbolji igrac

Post by Havatar »

1. Asmir Begović (8)

2. Avdija Vršajević (5.5)

3. Ermin Bičakčić (6.5)

4. Emir Spahić (5)

5. Sead Kolašinac (8)

6. Ognjen Vranješ (5,5)

7. Muhamed Bešić (8)

8. Miralem Pjanić (8)

9. Vedad Ibišević (6,5)

10. Zvjezdan Misimović (5)

11. Edin Džeko (6)

12. Jasmin Fejzić (-)

13. Mensur Mujdža (6,5)

14. Tino-Sven Sušić (4,5)

15. Toni Šunjić (5,5)

16. Senad Lulić (6)

17. Senijad Ibričić (-)

18. Haris Medunjanin (6)

19. Edin Višća (6) - malo sam više od njega očekivo, bez obzira što nije puno igrao...

20. Izet Hajrović (7,5) -

21. Anel Hadžić (5)

22. Asmir Avdukić (-)

23. Sejad Salihović (6)
palermo

#48 Re: Nas najbolji igrac

Post by palermo »

cyprus wrote:Ovo su moje ocjene... Pri tom napominjem da uslijed činjenice da sam apsolutni laik, dole iznesene ocjene i komentari nemaju objektivnu vrijednost, niti tvrdim da su nužno realne... Ovo je isključivo kako sam ja vidio učinak naših na prvenstvu...

1. Asmir Begović (8) - svi se slažu da je odradio fantastičan posao... Skupio je pristojan broj odličnih i posebno sigurnih intervencija... Primio je četiri gola, ali teško da je i kod jednog išta mogao...

2. Avdija Vršajević (6) - odigrao je još jednu utakmicu prepunu grešaka i izgubljenih lopti, ali ga je koliko-toliko izvukao momenat njegove karijere - gol na svjetskom prvenstvu...

3. Ermin Bičakčić (5,5) - njegov učinak će ostati obilježen amaterskom reakcijom kod Messijevog gola... Time je postao jedan od najvećih, ako ne i najveći krivac za taj poraz... Imao je i par solidnih intervencija u toj utakmici, ali će oni ostati u sjeni ovog lošeg momenta... Opadvano stavljen na klupu u druga dva susreta... Još uvijek čekamo da on opravda prilično velika očekivanja od njega, prošla je skoro godina staža u reprezentaciji, a ja nisam nimalo oduševljen...

4. Emir Spahić (4,5) - katastrofa se čini kao preblag termin da opiše kapitenovu partiju protiv Nigerije... Ja ću konstatovati, a vjerujem da će se mnogi složiti da je bio naš najgori igrač na prvenstvu... U druge dvije utakmice nije bio katastrofalan, ali je i tad bio ispod svog standardnog nivoa...

5. Sead Kolašinac (6,5) - naravno da momku nije ozbiljnije zamjeriti za onaj autogol, ali se ja ne bih pravio u potpunosti lud i rekao da tom prilikom nije ništa mogao... Jednostavno nije pratio loptu, a morao je... Mimo toga vrlo solidan učinak, uz naravno neshvatljivo izbivanje iz postave protiv Nigerije...

6. Ognjen Vranješ (5,5) - možda njegovih pola sata na terenu i nije dovoljno za neku pouzdanu ocjenu... Ja zapamtio par njegovih grešaka, zbog toga od mene dobiva nešto slabiju ocjenu...

7. Muhamed Bešić (7,5) - momak je oduševio... Imao je istina i nekih grešaka, kao i problema sa ofanzivnim segementom igre, ali trkom, borbenošću, pametnom igrom u defanzivi, sigurnošću u najvećem broju kontakata sa loptom, sigurno je zaslužio epitet jednog od naših najboljih igrača na prvenstvu... Za budućnost bi bilo dobro da bude malo manje oštar u starovima... Stalno je na ivici kartona...

8. Miralem Pjanić (7,5) - o Pjanketu je suvišno govoriti... Neću trošiti puno riječi na superlative, već radije na jednu zamjerku - od njega očekujem još više... Očekujem da češće bude igrač odluke, kakav je Miske nekad bio... Vjerujem da će to u budućnosti biti sve izraženije, pogotovo kako bude imao više slobode u Misketovom odsustvu... Već 6 godina evo tvrdim kako njih dvojica ne bi trebali biti zajedno na terenu...

9. Vedad Ibišević (6,5) - Vedo je bio na svom nekom nivou... Zabio je je još jedan historijski gol, naš prvi na svjetskim prvenstvima, što je dovoljno da se njegov nastup ocjeni pozitivnim, bez obzira na nešto blijeđe partije protiv Nigerije i Irana...

10. Zvjezdan Misimović (6) - Miske je zvijezda padalica... Već neko vrijeme je jasno da je njegov zenit prošao ima već par godina... Istina znao je bljesnuti i u novije vrijeme... Jedan od najboljih naših igrača u historiji je imao ispodprosječan nastup na prvenstvu... Protiv Argentine je u prvom poluvremenu to djelovalo i solidno, ali ostatak što je odigrao baš i ne... Možda ima snaga još za jedan ciklus, ali definitivno nije više za prve postave...

11. Edin Džeko (7) - bez obzira na komentare, opet jedan od boljih u našim redovima... Postigao dva gola (iako mu je nažalost samo jedan priznat), uz to pogodio stativu i u još nekoliko navrata bio opasan po protivnički gol... Šta više očekivati od jednog špica... Protiv Nigerije mu je istina falilo zalaganja, ali od mene ima prolaznu ocjenu i za tu utakmicu...

12. Jasmin Fejzić (-) - najveća napoznanica među Zmajevima još uvijek čeka debi u reprezentaciji...

13. Mensur Mujdža (6,5) - nisam ga baš nešto naročito primijetio, što je valjda dobro kada se radi o igraču zadnje linije... Ipak, ne mogu pouzdano tvrditi ni da je bio dobar (jaran mi reče da je solidan), pažnju nam je svima, pa i meni previše odvlačio propuh na lijevoj strani, a koliko mi se čini desna je bila koliko toliko stabilna... Zbog tog zaključujem da je Mujdža imo pristojan nastup...

14. Tino-Sven Sušić (6,5) - fasciniran sam kako se ovaj momak nosio sa silnim pritiskom... Vrlo solidna epizoda za njega u Brazilu, krunisana asistencijom za Pjanića... Neću tvrditi da je bio spektatularan, ali pristojan nastup u najmanju ruku... Po mom mišljenju ima budućnost u reprezentaciji...

15. Toni Šunjić (7,5) - najprijatnije iznenađenje u našim redovima... Protiv Nigerije besprijekoran, protiv Irana sam zapamtio 2-3 sitne greške, ali opet odličan... Da je igrao i prvu utakmicu, vjerovatno bih mu dao i veću ocjenu...

16. Senad Lulić (6) - ne znam, mene Lulić u reprezentaciji nikad nije posebno fascinirao... Na SP, protiv Argentine je odigrao ispodprosječno, a protiv Nigerije je zavaljen taktički... Djelomično ga izvlači asistencija za Ibiševića...

17. Senijad Ibričić (-) - jedini ne-golman koji nije dobio ni minute... Što li?!

18. Haris Medunjanin (5,5) - ja bih rekao da je bio blago ispodprosječan... Njegovu ulogu u reprezentaciji sam vazda shvatao kao sponu između defanzive i ofanzive (nešto što je kod Ćire bio Muratović)... Nažalost, protiv Nigerije je potpuno zakazao u toj ulozi... Eh sad, možda je moja percepcija u potpunosti promašena...

19. Edin Višća (5,5) - malo sam više od njega očekivo, bez obzira što nije puno igrao...

20. Izet Hajrović (6,5) - pokazao je više od većine, ali opet po meni nije to bilo ništa spektakularno... Ipak, prolazna ocjena...

21. Anel Hadžić (5,5) - praktično nevidljiv protiv Irana, istina na neprirodnoj poziciji... Nisam siguran da ima budućnost u A timu... Mada ne treba davati konačnu presudu na osnovu jedne ili dvije utakmice...

22. Asmir Avdukić (-) - vidjela guzica puta, vidio i on neke stare kolege iz Persepolisa... Dosta mu...

23. Sejad Salihović (6) - ne znam šta bih reko...
Dobro si, ipak svije sam stvari izdvojio iz tvoje procjene....

Prva...
Miralem Pjanić (7,5)[/b] - . Očekujem da češće bude igrač odluke, kakav je Miske nekad bio
tačno, to je i moja jedina zamjerka Pjanketu, mora da preuzme ulogu čovjeka od kojeg se očekuje da odlučuje

druga
Toni Šunjić (7,5)[/b] - ... Da je igrao i prvu utakmicu, vjerovatno bih mu dao i veću ocjenu..
Toni je super bio, ali nemojmo pregoniti, nije on rang Edina, Mireta i Asmira, da bi mogao dobiti veću ili čak i istu ocjenu od njih....ovdje si subjektivan

Za Spahu si bio malo prestrog, al eto.....da zbog trenutne situacije :mrgreen: preskočim taj dio
mO k3

#49 Re: Nas najbolji igrac

Post by mO k3 »

Havatar wrote:1. Asmir Begović (8)

3. Ermin Bičakčić (6.5)

4. Emir Spahić (5)

5. Sead Kolašinac (8)

6. Ognjen Vranješ (5,5)

7. Muhamed Bešić (8)

8. Miralem Pjanić (8)

9. Vedad Ibišević (6,5)

11. Edin Džeko (6)

12. Jasmin Fejzić (-)

13. Mensur Mujdža (6,5)

15. Toni Šunjić (5,5)

16. Senad Lulić (6)

17. Senijad Ibričić (-)

18. Haris Medunjanin (6)

19. Edin Višća (6) - malo sam više od njega očekivo, bez obzira što nije puno igrao...

21. Anel Hadžić (5)

22. Asmir Avdukić (-)

23. Sejad Salihović (6)
Ma daj budi malo vise korektniji
Medjunjanin nije bio sigurno bolji od susica , od Harija sta sam vidio bolje da nisam....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#50 Re: Nas najbolji igrac

Post by hrasno38 »

mO k3 wrote:
Havatar wrote:1. Asmir Begović (8)

3. Ermin Bičakčić (6.5)

4. Emir Spahić (5)

5. Sead Kolašinac (8)

6. Ognjen Vranješ (5,5)

7. Muhamed Bešić (8)

8. Miralem Pjanić (8)

9. Vedad Ibišević (6,5)

11. Edin Džeko (6)

12. Jasmin Fejzić (-)

13. Mensur Mujdža (6,5)

15. Toni Šunjić (5,5)

16. Senad Lulić (6)

17. Senijad Ibričić (-)

18. Haris Medunjanin (6)

21. Anel Hadžić (5)

22. Asmir Avdukić (-)

23. Sejad Salihović (6)
Ma daj budi malo vise korektniji
Medjunjanin nije bio sigurno bolji od susica , od Harija sta sam vidio bolje da nisam....
E ovo su vec ocjene strucnjaka :run:
Post Reply