NARODNO POZORISTE NAPISANO NA PLAGIJATU RUSKOG JEZIKA!

Latinica ili cirilica na Narodnom Pozoristu u pazi sad ovo Sarajevu ne Beogradu?

LATINICA SAMO U SARAJEVU PLUS SMIJENITI DIREKTORA TOG POZORISTA
3
23%
LATINICA SAMO U SARAJEVU PLUS SMIJENITI DIREKTORA TOG POZORISTA
0
No votes
CIRILICA U SARAJEVU KAO I U BEOGRADU JER SE NISAM OPAMETIO NAKON STO SAM PROVEO U SARAJEVU POD OPSADOM VISE NEGO I JEDAN STANOVNIK OVOG PLANETA
1
8%
CIRILICA U SARAJEVU KAO I U BEOGRADU JER SE NISAM OPAMETIO NAKON STO SAM PROVEO U SARAJEVU POD OPSADOM VISE NEGO I JEDAN STANOVNIK OVOG PLANETA
0
No votes
LATINICA
4
31%
LATINICA
0
No votes
CIRILICA
5
38%

Total votes: 13

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

konju kao da ces ruskinju natjerati da pise na cirilici. i srbi u beogradu je nece da pisu a ti bi je pisao. ako ti se pise idi u srbiju pa je pisi koliko te je volja. nemoj je drugima nametati jebala te onu u ta zvaljava usta u paketu sa arapskim. uci ti engleski, njemacki, francuski, talijanski pa onda reci da je ti tje to bogatstvo.

njemu bogatstvo znati cirilicu? jebala te ona.
Hahaha, eto ti organizuj onda peticiju da se i latinski ukine. Koji ce nam kurac? Mrtav jezik, ha ja.

p.s. ne mozes me jebat' u usta, nisam peder ali poznajem par momaka na forumu koji ce ti rado ispuniti zelju
statijeba

Post by statijeba »

horns&drums wrote:
Tisina wrote:sva djela od Dostojevskog, Tolstoja, jesenjina..ok prevedna jesu normalno kao i sva druga bitna djela sa drugih pisama i jezika :) i hvala Bogu da su prevedena :)
Ma hajd' ti to objasni Tisino...Isto kao da zidovima govorim...
Eh sad nisam znao da je i to pisano srpskim pismom cirilicom.Pa na zapadu svi citaju djela dostojevskog ali nikome ne pada napamet da tjera djecu da uci ni ruski alfabet,jer postoje prevodioci,a kamoli srpsku cirilicu bez koje bi eto propala takva kapitalna djela
horns&drums

Post by horns&drums »

statijeba wrote:"Nisu mi(hvala Svevisnjem) niko i nista. Ne rade nista (hvala Svevisnjem i amerikancima). Osim par kampova za obuku Al Kaide, par podijeljenih pasosa moje drzave , fakat su mirni. "

I sta cemo sada?Joj jadan ti valjda i prezivis :lol:

Cuvaj se tih kampova,mozes nagraisat nedaj boze.Ne vjeruj nikome,cak i ako ne nosi muslimansko ime.Hej pssst.U povjerenju!Cuo sam da je i Pedi Esdaun mudzahedin,zakleo se na Alijinom mezaru da ce zavrsit posao sto je Dedo zapoceo...

:lol:
Necu s tobom ulaziti u daljnju diskusiju jer si me ocito krivo shvatio.

Nego ti lijepo cekic u ruke pa poskidaj ona slova sa Pozorista/Kazalista
horns&drums

Post by horns&drums »

statijeba wrote:Eh sad nisam znao da je i to pisano srpskim pismom cirilicom.Pa na zapadu svi citaju djela dostojevskog ali nikome ne pada napamet da tjera djecu da uci ni ruski alfabet,jer postoje prevodioci,a kamoli srpsku cirilicu bez koje bi eto propala takva kapitalna djela
Maloprije sam napisao da me ocito nisi shvatio, no ispraviti cu se. Jako si glup momak...
statijeba

Post by statijeba »

horns&drums wrote:
statijeba wrote:"Nisu mi(hvala Svevisnjem) niko i nista. Ne rade nista (hvala Svevisnjem i amerikancima). Osim par kampova za obuku Al Kaide, par podijeljenih pasosa moje drzave , fakat su mirni. "

I sta cemo sada?Joj jadan ti valjda i prezivis :lol:

Cuvaj se tih kampova,mozes nagraisat nedaj boze.Ne vjeruj nikome,cak i ako ne nosi muslimansko ime.Hej pssst.U povjerenju!Cuo sam da je i Pedi Esdaun mudzahedin,zakleo se na Alijinom mezaru da ce zavrsit posao sto je Dedo zapoceo...

Necu s tobom ulaziti u daljnju diskusiju jer si me ocito krivo shvatio.

Nego ti lijepo cekic u ruke pa poskidaj ona slova sa Pozorista/Kazalista

Boze sacuvaj,ne pada mi na pamet da se jos i tim bavim.Neka skida kome smeta.Bas kao i tebi sto smeta arapsko pismo na"pojedinim institucijama"..

grbavica70

Post by grbavica70 »

Sting wrote:
grbavica70 wrote:Ma unistite i spalite sve...ionako ce za par godina nestati svi tragovi da su Srbi ikada zivjeli u Sarajevu, pa ce ti cirilicni natpisi biti kao otkrice hijeroglifa.

U spomen narodu koji je nekada zivio na tim prostorima, pa lagano decenijama ubijan i na kraju, natjeran na izbjeglistvo.
pa sad ja nisam toliki optimista. srba ima i te kako u sarajevu. prema nekim procjenama 60 000. ima i onih koji su ga bombardovali pa sad u njemu zive. moguce da nestanu tragovi da su srbi zivjeli u sarajevu cime bi bilo zavrseno zapisavanje teritorija u bih. a zar to srbi nisu i trazili? zar oni nisu prvi poceli zapisavati teritorije? zar nisu toliko zapisali teritorije da je smrdio cijeli svijet?
Ima jedva 20 000 (od prijeratnih skoro 200 000), od kojih vise od polovine ne zivi u Sarajevu, nego dolazi povremeno da otkrije sta mu je novo trazi, osamdeseta komisija za stambena pitanja po redu, od papira, da bi mogao konacno da postane vlasnik necega, cega je vec vlasnik. A nemogu ostati u Sarajevu, jer niko ne zeli da im da posao...Sto se tice "sicanja" granatama, gadjao je ko je stigao jer je bio rat i kako se unistavala Grbavica, Ilidza od artiljerije ABiH, tako su vjerovatno stradali kvartovi od artiljerije VRS. Bio je rat.
Sto se tice teritorija, Srbima po katastru pripada 64% BiH, zemljisnog posjeda, pa je mozda zbog toga i bilo "zapisavanje" teritorija, jer nijedan vlasnik zemlje i imanja nije zelio da mu dedovina pod kontrolom ABiH.
Srbi su trazili ravnopravnost u Skupstini i nisu je dobili, Srbi su trazili tri nacionalne televizije i nisu ih dobili, Srbi su trazili kantonizaciju Bosne - pa su ih nazivali cetnicima...

A sta imamo danas ? Kantonizaciju, ne tri nacionalne televizje nego deset a i dalje nismo ravnopravni u FedBiH, ni na zasjedanjima. Svi pune svoje dzepove i plase narod izbornim pobjedama "onih drugih".
Nema vise rata, ali je Bosna okupirana i kolonizirana.
Sto se Sarajeva tice, zatvorili ste sve prilaze Srbima i onemogucili im da se zaposle, a ovamo se folirate sa nekakvim cirilicnim natpisima po ustanovama u koje vecina sadasnjih stanovnika Sarajeva nikada nije ni zakoracila.
horns&drums

Post by horns&drums »

Bas kao i tebi sto smeta arapsko pismo na"pojedinim institucijama"..
Ne napisah nigdje da mi smeta arapsko pismo. Samo sam pitao nekoga bi l' mu bilo draze da je umjesto cirilice arapsko.
statijeba

Post by statijeba »

horns&drums wrote:
statijeba wrote:Eh sad nisam znao da je i to pisano srpskim pismom cirilicom.Pa na zapadu svi citaju djela dostojevskog ali nikome ne pada napamet da tjera djecu da uci ni ruski alfabet,jer postoje prevodioci,a kamoli srpsku cirilicu bez koje bi eto propala takva kapitalna djela
Maloprije sam napisao da me ocito nisi shvatio, no ispraviti cu se. Jako si glup momak...
mozda,vjerovatno sto nisam vise procitao kapitalnih dijela pisanih cirilicom? :?

Ni ti mene ne shvatas a ja samo kazem.Ako si za multikulturu onda jednako odrezi prema svima,bez generalizovanja-recimo ta suplja o mudzahedinima, i onda ces postati bosanac sa velikim B..

u zdravlje
horns&drums

Post by horns&drums »

Ne postati nego ostati. Kao sto i jesam. I opet ti kazem, kao sto ne mogu suplje o ustasama tako ne mogu ni suplje o mudzahedinima.
Tisina

Post by Tisina »

statijeba wrote:
horns&drums wrote:
Tisina wrote:sva djela od Dostojevskog, Tolstoja, jesenjina..ok prevedna jesu normalno kao i sva druga bitna djela sa drugih pisama i jezika :) i hvala Bogu da su prevedena :)
Eh sad nisam znao da je i to pisano srpskim pismom cirilicom.Pa na zapadu svi citaju djela dostojevskog ali nikome ne pada napamet da tjera djecu da uci ni ruski alfabet,jer postoje prevodioci,a kamoli srpsku cirilicu bez koje bi eto propala takva kapitalna djela
pa nista vi prestanite uciti cirilicu a mo koji je znamo cemo postati prevodioci sa srpskog :) eto nam posla :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

horns&drums wrote:
Horns, stvarno nisam ocekivao antisemitisticke izjave od tebe. :D
Post Reply