NARODNO POZORISTE NAPISANO NA PLAGIJATU RUSKOG JEZIKA!
-
"Kako bolan? Da mi smeta ili se bojim otisao bih odavde. No nisu me cetnici uspjeli otjerati, nece ni mudzahedini."
Ko su mudzahedini?Bosnjaci muslimani?Koliko ih ima?Koliko su opasni?Kolju li po Sarajevu?Siluju li?Tjeraju li vas da ucite arapsko pismo i pokrivate zene? itd????
Ko su mudzahedini?Bosnjaci muslimani?Koliko ih ima?Koliko su opasni?Kolju li po Sarajevu?Siluju li?Tjeraju li vas da ucite arapsko pismo i pokrivate zene? itd????
-
neka bude k'o sto je i bilo od kako je napravljeno Pozoriste, cirilica sa jedne latinica sa druge strane
a bilo bi super kad bismo znali jos i arapski, mogli su nam to turci ostaviti i ladino pa da moze citati imena na Jevrejskom groblju, a i ovi kinezi silni sto su dosli pa mogu nas barem jos jedno pismo nauciti na bi im nista falilo
a bilo bi super kad bismo znali jos i arapski, mogli su nam to turci ostaviti i ladino pa da moze citati imena na Jevrejskom groblju, a i ovi kinezi silni sto su dosli pa mogu nas barem jos jedno pismo nauciti na bi im nista falilo
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Evo ti odgovor statijebaTisina wrote:neka bude k'o sto je i bilo od kako je napravljeno Pozoriste, cirilica sa jedne latinica sa druge strane
Silenzio, cmok
- horns&drums
Zar se trebamo usporedjivati s hrvatima?Ili s bilo kim drugim?statijeba wrote:"Zvucis ponosno sto sve vise ljudi zaboravlja neko pismo. Svasta"
Ne zaboravljaju ljudi vec ne uce nove generacije.Uce li Hrvati cirilicu?Nisu je ucili ni za Titovog doba a kamoli danas
Sto covjek zna vise jezika i pisama on je obrazovaniji. Dokazi mi da nije tako
-
Istine radi pozoriste je osnovano 1923. godine i od samog pocetka bio je samo cirilicni natpis.Tisina wrote:neka bude k'o sto je i bilo od kako je napravljeno Pozoriste, cirilica sa jedne latinica sa druge strane
-
Hoces da kazes da su Hrvati,Njemci i Amerikanci manje obrazovani zato sto ne znaju cirilicu?horns&drums wrote:Zar se trebamo usporedjivati s hrvatima?Ili s bilo kim drugim?statijeba wrote:"Zvucis ponosno sto sve vise ljudi zaboravlja neko pismo. Svasta"
Ne zaboravljaju ljudi vec ne uce nove generacije.Uce li Hrvati cirilicu?Nisu je ucili ni za Titovog doba a kamoli danas
Sta je to tako kapitalno napisano na cirilici?
A pitas li se koliko djela na arapskom ima koja su kapitalna i koja su inspirisala citu armiju humanista poslije mracnog srednjeg vijeka.Od Romea i Julije pa do najvecih filozxofskih dijela od Platona,Aristotela i ostalih iz doba antike.Sve bi bilo baceno u nepovrat da nije bilo napisano na arapskom a poslije prevodjeno
-
Dobro, eto provociraj, kad si navalio
- horns&drums
Gorski Vijenac npr.Hoces da kazes da su Hrvati,Njemci i Amerikanci manje obrazovani zato sto ne znaju cirilicu?
Naravno da sam ja, Bosanac sa velikim B , obrazovaniji od amerikanca koji zna samo latinicu i engleski. Ja zan srpski, hrvatski, bosanski, engleski i italijanski pomalo.
I naravno da sam ja, Bosanac sa velikim B, obrazovaniji od hrvata koji zna samo latinicu i hrvatski. Ja znam hrvatski, bosanski, srpski, engleski i pomalo italijanski.
I naravno da sam ja, Bosanac sa velikim B, pismeniji od nijemca koji zna samo latinicu i njemacki.
I od srbina, izraelca i palestinca. Jer govorim vise jezika nego oni.
Shvatas li ti uopce poentu?
-
Zamisli da Bosnjaci insistiraju na arebici ili bosancici?Cemu ta pisma?Cemu cirilica?Svakako bogatsvo je znati vise jezika ali tendencija treba da bude na prihvatanju opsteprihvacenog pisma a to je latinica.Brojevi su ako se ne varam arapski.Sluzbni jezik je Engleski.
Treba li da ucimo i ruski da se braca rusi ne bune?
Treba li da ucimo i ruski da se braca rusi ne bune?
- horns&drums
Neka inzistiraju, boli me kurac. Nikada svom djetetu ne bih rekao " E nemoj uciti taj jezik, to ti ne valja"
Ima puno arapskih natpisa na raznim institucijama i niti jedan mi nije zasmetao.
Shvatas li ti da je jezik bogatstvo, ne bolest?
Ima puno arapskih natpisa na raznim institucijama i niti jedan mi nije zasmetao.
-
Ma unistite i spalite sve...ionako ce za par godina nestati svi tragovi da su Srbi ikada zivjeli u Sarajevu, pa ce ti cirilicni natpisi biti kao otkrice hijeroglifa.
U spomen narodu koji je nekada zivio na tim prostorima, pa lagano decenijama ubijan i na kraju, natjeran na izbjeglistvo.
U spomen narodu koji je nekada zivio na tim prostorima, pa lagano decenijama ubijan i na kraju, natjeran na izbjeglistvo.
-
pa sad cisto sumnjam da je osnovano 1923 i da je cijela okupacija divljih austrougara prosla bez pozorista u sarajevu i da je tek osnovana kad su dosli kulturni srbi?kame wrote:Istine radi pozoriste je osnovano 1923. godine i od samog pocetka bio je samo cirilicni natpis.Tisina wrote:neka bude k'o sto je i bilo od kako je napravljeno Pozoriste, cirilica sa jedne latinica sa druge strane
-
zavisi,kod tebe je izgleda bolest,sudeci po nacinu izrazavanja i vulgarnosti.horns&drums wrote:Neka inzistiraju, boli me kurac. Nikada svom djetetu ne bih rekao " E nemoj uciti taj jezik, to ti ne valja"
Ne msetaju ti arapski nazivi ali smetaju ti nekakvi navodni mudzahedini?
Mozes li mi molim te odgovoriti ko su ti ljudi?Vidim,sam kazes,prezivio si cetnike,njih vise nema.Ostali su mudzahedini a i njih ces da prezivis.A ko su ti i sta rade?Koliko ih ima?Koliko su opasni?
-
u ovom slucaju to je bogatstvo kao sto se u bivsoj jugoslaviji morao uciti ruski jezik pa su roditelji djecu ispisivali iz skola i upisivali u druge samo da bi ucili engleski.horns&drums wrote:Neka inzistiraju, boli me kurac. Nikada svom djetetu ne bih rekao " E nemoj uciti taj jezik, to ti ne valja"
kakvo ti je to bogatsvo uciti pismo onih divljaka? koji ce mi to qrac? da citam laznu istoriju ili da citam kako je kraljevic marko bio heroj koji se borio ptoriv turaka, a ne vazal turaka? da citam prvu seobu srba i drugu seobu srba?
ja bi se vrlo lako odrekao tog bogatstva tako sto bi potpuno skinuo taj natpis bez prava naravno na debatu u vezi toga. kome se ne svidja uvijek mu je siroko polje do banjaluke gdje moze i ekavski govoriti. je li tako?
- horns&drums
Ne navodni nego pravi. Koje vidjam. Isto kao i cetnici (meni nema razlike medju njima). Kao ni prema ustasama.
Nadam se da ih nema puno, no znam koliko ih je bilo u ratu i koliko je ovih nasih glupana preslo k njima i cak islo da se bori u Afganistan npr. (Ovo ti pricam iz prve ruke, nikakva stampa ili TV)
Opasni su kao i svaki drugi ekstremisti koji hoce cistu jednonacinalnu drzavu tamo gdje takva nikada nije postojala.
Nisu mi(hvala Svevisnjem) niko i nista. Ne rade nista (hvala Svevisnjem i amerikancima). Osim par kampova za obuku Al Kaide, par podijeljenih pasosa moje drzave , fakat su mirni.Ostali su mudzahedini a i njih ces da prezivis.A ko su ti i sta rade?Koliko ih ima?Koliko su opasni?
Nadam se da ih nema puno, no znam koliko ih je bilo u ratu i koliko je ovih nasih glupana preslo k njima i cak islo da se bori u Afganistan npr. (Ovo ti pricam iz prve ruke, nikakva stampa ili TV)
Opasni su kao i svaki drugi ekstremisti koji hoce cistu jednonacinalnu drzavu tamo gdje takva nikada nije postojala.
-
statijeba wrote:horns&drums wrote:Zar se trebamo usporedjivati s hrvatima?Ili s bilo kim drugim?statijeba wrote:"Zvucis ponosno sto sve vise ljudi zaboravlja neko pismo. Svasta"
sva djela od Dostojevskog, Tolstoja, jesenjina..ok prevedna jesu normalno kao i sva druga bitna djela sa drugih pisama i jezika i hvala Bogu da su prevedena
-
pa sad ja nisam toliki optimista. srba ima i te kako u sarajevu. prema nekim procjenama 60 000. ima i onih koji su ga bombardovali pa sad u njemu zive. moguce da nestanu tragovi da su srbi zivjeli u sarajevu cime bi bilo zavrseno zapisavanje teritorija u bih. a zar to srbi nisu i trazili? zar oni nisu prvi poceli zapisavati teritorije? zar nisu toliko zapisali teritorije da je smrdio cijeli svijet?grbavica70 wrote:Ma unistite i spalite sve...ionako ce za par godina nestati svi tragovi da su Srbi ikada zivjeli u Sarajevu, pa ce ti cirilicni natpisi biti kao otkrice hijeroglifa.
-
Ma ja nemam nista protiv cirilice niti protiv srba.Neka natpisa.Meni samo smetaju generalizacije.Cuj mudzahedini a on bosanac sa velikim B ce da prezivi?Koga bolan?Sta ti rade ti ljudi?I jos me pita shvacam li ja poentu??
Ako pricas o multikulturi onda se zalazi za multikulturu ali na svim stranama.Ne optuzuj samo Bosnjake.Baci oko malo i u komsiluk
Ako pricas o multikulturi onda se zalazi za multikulturu ali na svim stranama.Ne optuzuj samo Bosnjake.Baci oko malo i u komsiluk
- horns&drums
Ne budalo, nego kada upoznas neku ruskinju ili srpkinju da joj mozes pisati sms-ove npr. Ko te tjera da citas o Kraljevicu Marku, ako te ne interesira. U stvari, nitko te sada ne tjera da ucis cirilicu, zato ne seri. Pusti nas koji hocemo biti malo pismeniji da to i postanemo-ostanemo.Sting wrote:kakvo ti je to bogatsvo uciti pismo onih divljaka? koji ce mi to qrac? da citam laznu istoriju ili da citam kako je kraljevic marko bio heroj koji se borio ptoriv turaka, a ne vazal turaka? da citam prvu seobu srba i drugu seobu srba?
ja bi se vrlo lako odrekao tog bogatstva tako sto bi potpuno skinuo taj natpis bez prava naravno na debatu u vezi toga. kome se ne svidja uvijek mu je siroko polje do banjaluke gdje moze i ekavski govoriti. je li tako?
- horns&drums
Objasnio sam ti gore. A da si malo dulje na forumu nebi pisao to sto pises. Nego se pravis pametanstatijeba wrote:Ma ja nemam nista protiv cirilice niti protiv srba.Neka natpisa.Meni samo smetaju generalizacije.Cuj mudzahedini a on bosanac sa velikim B ce da prezivi?Koga bolan?Sta ti rade ti ljudi?I jos me pita shvacam li ja poentu??
- horns&drums
Ma hajd' ti to objasni Tisino...Isto kao da zidovima govorim...Tisina wrote:sva djela od Dostojevskog, Tolstoja, jesenjina..ok prevedna jesu normalno kao i sva druga bitna djela sa drugih pisama i jezika i hvala Bogu da su prevedena
-
konju kao da ces ruskinju natjerati da pise na cirilici. i srbi u beogradu je nece da pisu a ti bi je pisao. ako ti se pise idi u srbiju pa je pisi koliko te je volja. nemoj je drugima nametati jebala te onu u ta zvaljava usta u paketu sa arapskim. uci ti engleski, njemacki, francuski, talijanski pa onda reci da je ti je to bogatstvo.horns&drums wrote:Ne budalo, nego kada upoznas neku ruskinju ili srpkinju da joj mozes pisati sms-ove npr. Ko te tjera da citas o Kraljevicu Marku, ako te ne interesira. U stvari, nitko te sada ne tjera da ucis cirilicu, zato ne seri. Pusti nas koji hocemo biti malo pismeniji da to i postanemo-ostanemo.Sting wrote:kakvo ti je to bogatsvo uciti pismo onih divljaka? koji ce mi to qrac? da citam laznu istoriju ili da citam kako je kraljevic marko bio heroj koji se borio ptoriv turaka, a ne vazal turaka? da citam prvu seobu srba i drugu seobu srba?
njemu bogatstvo znati cirilicu? jebala te ona.
-
"Nisu mi(hvala Svevisnjem) niko i nista. Ne rade nista (hvala Svevisnjem i amerikancima). Osim par kampova za obuku Al Kaide, par podijeljenih pasosa moje drzave , fakat su mirni. "
I sta cemo sada?Joj jadan ti valjda i prezivis
Cuvaj se tih kampova,mozes nagraisat nedaj boze.Ne vjeruj nikome,cak i ako ne nosi muslimansko ime.Hej pssst.U povjerenju!Cuo sam da je i Pedi Esdaun mudzahedin,zakleo se na Alijinom mezaru da ce zavrsit posao sto je Dedo zapoceo...
I sta cemo sada?Joj jadan ti valjda i prezivis
Cuvaj se tih kampova,mozes nagraisat nedaj boze.Ne vjeruj nikome,cak i ako ne nosi muslimansko ime.Hej pssst.U povjerenju!Cuo sam da je i Pedi Esdaun mudzahedin,zakleo se na Alijinom mezaru da ce zavrsit posao sto je Dedo zapoceo...