MA ima da ih oCeramo bas preko saXa, nema dalje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dawn_upon_dawn wrote:Pa mIRCi, ja sam all for izgradnja, ali ne moze se na go*nima izgraditi, prvo se ta moraju pocistiti, pa onda malo spalit za dezinfekciju. nista krupno, samo higijenska akcija.
NARODEEEEEEEEEEEEEEE ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
- spreca
mIRCerka wrote:spreca wrote:mIRCerka wrote:
S pravom traze...
jer svako drzavno tijelo mora imati Bosnjaka, Hrvata i Srbina...pa se neke funkcije i izmisljaju samo da se ta kvota ispostuje...
tako da me ne cudi...
spreca, kad je Komsicu riknula Skoda, dobio je Mecku na koristenje dok se skoda ne popravi...
e sad zamisli mi popalimo sva auta voznog parka vlade BiH. sta cemo postic?
uzece pare od PDV i kupiti nove bibije, a oni koje uhvate u paljenju ce skupljat zube u pritvoru i sta si dobio?
Ma jok, hajmo mi da glumimo madjare ....umjesto da gradimo i radimo, hajmo da palimo...
pa dje ste prije palili ba?
mIRCi ako su dali Komsi mecku onda mi iskreno nista nije zao.
Nece oni nista kupiti od naseg PDV jer ga im jednostavno necemo placati a kad dode do takvih okolnosti ja mislim da ce poceti razmisljati gornjim a ne donjim dijelom tijela(kao do sada) pod uslovom da u gornjem dijelu imaju bar gram cega sto se naziva mozak.
ma daaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjj
kako to mislis uraditi?
Zasto reagujes tako ?odnosno na svaki post koji nije po tvojoj voji, odmah ga docekas nokautom,pa valjda ljudi dolaze na forum da bi iskazali svoje misljenje ,pa ako doticni nije u pravu objasniti mu normalnim ljudskim jezikom.A sto se tice ovog tvog ma daaaaaaaajjjjjjjjj ili se ja varam ili je to neka nova Bosanska rijec.
- spreca
mIRCerka wrote:spreca wrote:mIRCerka wrote:
S pravom traze...
jer svako drzavno tijelo mora imati Bosnjaka, Hrvata i Srbina...pa se neke funkcije i izmisljaju samo da se ta kvota ispostuje...
tako da me ne cudi...
spreca, kad je Komsicu riknula Skoda, dobio je Mecku na koristenje dok se skoda ne popravi...
e sad zamisli mi popalimo sva auta voznog parka vlade BiH. sta cemo postic?
uzece pare od PDV i kupiti nove bibije, a oni koje uhvate u paljenju ce skupljat zube u pritvoru i sta si dobio?
Ma jok, hajmo mi da glumimo madjare ....umjesto da gradimo i radimo, hajmo da palimo...
pa dje ste prije palili ba?
mIRCi ako su dali Komsi mecku onda mi iskreno nista nije zao.
Nece oni nista kupiti od naseg PDV jer ga im jednostavno necemo placati a kad dode do takvih okolnosti ja mislim da ce poceti razmisljati gornjim a ne donjim dijelom tijela(kao do sada) pod uslovom da u gornjem dijelu imaju bar gram cega sto se naziva mozak.
ma daaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjj
kako to mislis uraditi?
Zasto reagujes tako ?odnosno na svaki post koji nije po tvojoj voji, odmah ga docekas nokautom,pa valjda ljudi dolaze na forum da bi iskazali svoje misljenje ,pa ako doticni nije u pravu objasniti mu normalnim ljudskim jezikom.A sto se tice ovog tvog ma daaaaaaaajjjjjjjjj ili se ja varam ili je to neka nova Bosanska rijec.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ne rekoh ja nigdje da cemo (i da trebamo) to raditi iskljucivo preko saxa, boze sacuvaj, ali valjda je sax forum, sa svakakvim diskusijama, pa i ovakvim. sta i kako sam vec rekla.mIRCerka wrote:MA ima da ih oCeramo bas preko saXa, nema dalje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dawn_upon_dawn wrote:Pa mIRCi, ja sam all for izgradnja, ali ne moze se na go*nima izgraditi, prvo se ta moraju pocistiti, pa onda malo spalit za dezinfekciju. nista krupno, samo higijenska akcija.
-
tempora
Nesto mi se cini a i govori, da su svi protesti, okupljanja i negodovanja, nacionalno ograniceni.Dovoljan argument da sterilizira volju naroda na jednoj ili drugoj strani.Imam dovoljno iskustva sa tim protestima pa si mogu nakon svih ovih godina, dozvoliti taj i takav cinizam.
Za vladu RS-a dici ce se siroke mase ugnjetavanog srpskog naroda.Za genocid i ratne zlocine ustat ce sacica prezivjelih i par onih koji se osjecaju odgovornima da budu tu.Za hljeb i mlijeko nece niko.Ali zato hoce za ( pokoj im dusi) poginule muzicare.Jer oni ne nose odgovornost i nisu nacionalno obiljezeni.Stoga se lakse dici za njih i pokazati da smo tu i da nas ima.

Za vladu RS-a dici ce se siroke mase ugnjetavanog srpskog naroda.Za genocid i ratne zlocine ustat ce sacica prezivjelih i par onih koji se osjecaju odgovornima da budu tu.Za hljeb i mlijeko nece niko.Ali zato hoce za ( pokoj im dusi) poginule muzicare.Jer oni ne nose odgovornost i nisu nacionalno obiljezeni.Stoga se lakse dici za njih i pokazati da smo tu i da nas ima.
- uvjek dobar gost
Kako i ja imam određenog iskustva sa oblicima demonstracija i negodovanja... želim par stvari reći.
Neko već gore spomenuo je orahe i džepove, ovoliki broj skupih auta po cestama dokazuje to ,socijalni mir se kupuje novcima koje dijaspora šalje svojim familijama u BiH jer ih ne mogu prepustiti milosti i nemilosti ovdašnje birokratije.
Ako na to sve dodamo da penzioner živi od 1,5KM dnevno il spomenemo studente koji ne bi ni imali standard da im roditelji ne prodaju krave i ovce il da nisu u mogućnosti da ih guraju cijelim tokom studija.... to je posebna priča...
Drugi dio priče je što demonstracije nisu u modi, koliko god to čudno zvuči, u modi je kafa i pogled u prazno, rakijica i dostizanje zadovoljstva u pjanom stanju kad već ne u trijeznom...
Da ne spominjem glumce ,umjetnike, kulturne radnike, slobodne mislioce.... jer tih kategorija kao da nemamo... kao ni progresivne omladine il čega već.... ljudi koji bi inicirali izlazak na ulice i učinili ga "modernim"... u takvim okolnostima kako zainteresovati mase i reći im da je i izlazak na ulice oblik demokratije.... masi jednoj koja je zadovoljna u principu jer se dofatila asfalta... kako njima dokazati da može bolje...
U načelu sam ja za masovne mirne proteste iz dana u dan... iz te mase ljudi nadošla bi ekipica koja bi i žarila i palila... ekipica koja bi agitovala među srednjoškolcima koji još nisu toliko zatrovani ali su željni nečeg boljeg...
A da znate nismo ni svjesni kako se energija iz Sarajeva lako širi i osjeti svuda u BiH... i kako ljudi upiru oči u glavi grad... samo je problem što glavni grad kao da to nije.... priča o nacionalnim podjelama stoji ali niste svjesni kako bi lako ta priča pala u vodu....
Neko već gore spomenuo je orahe i džepove, ovoliki broj skupih auta po cestama dokazuje to ,socijalni mir se kupuje novcima koje dijaspora šalje svojim familijama u BiH jer ih ne mogu prepustiti milosti i nemilosti ovdašnje birokratije.
Ako na to sve dodamo da penzioner živi od 1,5KM dnevno il spomenemo studente koji ne bi ni imali standard da im roditelji ne prodaju krave i ovce il da nisu u mogućnosti da ih guraju cijelim tokom studija.... to je posebna priča...
Drugi dio priče je što demonstracije nisu u modi, koliko god to čudno zvuči, u modi je kafa i pogled u prazno, rakijica i dostizanje zadovoljstva u pjanom stanju kad već ne u trijeznom...
Da ne spominjem glumce ,umjetnike, kulturne radnike, slobodne mislioce.... jer tih kategorija kao da nemamo... kao ni progresivne omladine il čega već.... ljudi koji bi inicirali izlazak na ulice i učinili ga "modernim"... u takvim okolnostima kako zainteresovati mase i reći im da je i izlazak na ulice oblik demokratije.... masi jednoj koja je zadovoljna u principu jer se dofatila asfalta... kako njima dokazati da može bolje...
U načelu sam ja za masovne mirne proteste iz dana u dan... iz te mase ljudi nadošla bi ekipica koja bi i žarila i palila... ekipica koja bi agitovala među srednjoškolcima koji još nisu toliko zatrovani ali su željni nečeg boljeg...
A da znate nismo ni svjesni kako se energija iz Sarajeva lako širi i osjeti svuda u BiH... i kako ljudi upiru oči u glavi grad... samo je problem što glavni grad kao da to nije.... priča o nacionalnim podjelama stoji ali niste svjesni kako bi lako ta priča pala u vodu....
- uvjek dobar gost
Onda je Mirci u pravu... hljeb nek bude stoju, a mlijeko pedeset KM... po kili i litri...Klodovik wrote:Da je ljudima/vama/nama/meni/tebi/ovima/onima zaista došlo do grla, poduzeli bi nešto konkretno.
- Fiore
#60 we
Opet bi se pojavio neki Kinez koji bi prodavao mlijeko u prahu 10 puta jeftinije.. i ko je Kriv... naravno Kinezi.. Ja hocu da kupim Shikove carape ali nedaju na veliko samo na komad-par komada..
I tako lagano dok se mi narodi BiH klatimo medjusobno.,kinezi se smjeskaju i zaradjuju na nama..
Ja sam da se pocne od Kineza.,da ih protjeramo a onda redom sve neprijatelje..
I tako lagano dok se mi narodi BiH klatimo medjusobno.,kinezi se smjeskaju i zaradjuju na nama..
Ja sam da se pocne od Kineza.,da ih protjeramo a onda redom sve neprijatelje..
-
Klodovik
Niti će hljeb biti stoju, niti će mlijeko biti pedeset. Nije došlo do grla.uvjek dobar gost wrote:Onda je Mirci u pravu... hljeb nek bude stoju, a mlijeko pedeset KM... po kili i litri...Klodovik wrote:Da je ljudima/vama/nama/meni/tebi/ovima/onima zaista došlo do grla, poduzeli bi nešto konkretno.
-
barby02
Sjecate li se pocetAkA i hiljada ljudi (koji su stizali autobusima iz raznih gradova BiH)pred Holidejom? Nikada se to nece ponoviti. . Sjecamo se svi tih velikih demonstracija sto su prenosene i na TV-u.
Niko ne spominje dan prije, kada smo se okupili i ispred "Izvrsnog vijeca" i preko puta ulice-istina mala grupa i PRVI PUT je pucano na ljude iz Holideja i sa zgrade do crkve.
E zato sam to drugi dan gledala na TV-u.
Kako su neuhapseni prezivjeli noc? Kako nista Organi nisu poduzeli za sutradan?Koliko je tada(sutradan) ljudi ranjeno?
Ovo je po meni dobra paralela, za ono na sta neki misle. . a neka zamisle i razmisle
Niko ne spominje dan prije, kada smo se okupili i ispred "Izvrsnog vijeca" i preko puta ulice-istina mala grupa i PRVI PUT je pucano na ljude iz Holideja i sa zgrade do crkve.
E zato sam to drugi dan gledala na TV-u.
Kako su neuhapseni prezivjeli noc? Kako nista Organi nisu poduzeli za sutradan?Koliko je tada(sutradan) ljudi ranjeno?
Ovo je po meni dobra paralela, za ono na sta neki misle. . a neka zamisle i razmisle
Last edited by barby02 on 06/11/2007 11:27, edited 1 time in total.
-
barby02
To je TO !uvjek dobar gost wrote:
socijalni mir se kupuje novcima koje dijaspora šalje svojim familijama u BiH jer ih ne mogu prepustiti milosti i nemilosti ovdašnje birokratije.
.
Drugi dio priče je što demonstracije nisu u modi
A da znate nismo ni svjesni kako se energija iz Sarajeva lako širi i osjeti svuda u BiH... i kako ljudi upiru oči u glavi grad... samo je problem što glavni grad kao da to nije....
-
tempora
Dobra paralela za sta? I o cemu treba da se razmisli?barby02 wrote:Sjecate li se pocetAkA i hiljada ljudi (koji su stizali autobusima iz raznih gradova BiH)pred Holidejom? Nikada se to nece ponoviti. . Sjecamo se svi tih velikih demonstracija sto su prenosene i na TV-u.
E zato sam to drugi dan gledala na TV-u.![]()
-
barby02
Sama si vec dala dio odgovora.tempora wrote:Za hljeb i mlijeko nece niko.Ali zato hoce za ( pokoj im dusi) poginule muzicare.Jer oni ne nose odgovornost i nisu nacionalno obiljezeni.Stoga se lakse dici za njih i pokazati da smo tu i da nas ima.![]()
A 5-6 ili 50-60 ili 5000-6000 ljudi je samo mali korak ("diverzija") za ono sto mi zivimo.
Mozda bi ucinili uslugu Dnevniku, za vijest dana
Tada,kada se nista nije znalo i sada kada se mnogo zna-ocito nema razlike
- uvjek dobar gost
... šTa predlažete onda... koji vid djelovanja, koje akcije... il malo zamotanim jezikom se kaže da se dura i dalje i da je tako kako je...
Ako je tako kako je, zažmirite bar na tren i zamislite gdje nas ovo vodi i kako će jadno ova zemlja izgledati za nekih desetak godina...
Kad će biti u njoj samo ekstremno bogati i užasno siromašni... tad će ovi bogati pozivati siromašne na poslušnost i vjeru u boga...
Ako je tako kako je, zažmirite bar na tren i zamislite gdje nas ovo vodi i kako će jadno ova zemlja izgledati za nekih desetak godina...
Kad će biti u njoj samo ekstremno bogati i užasno siromašni... tad će ovi bogati pozivati siromašne na poslušnost i vjeru u boga...
-
barby02
Nazalost, ja nisam pametna i nemam ideju, vec cilj da se svi Oni sklone ! Sve napisano od mene je samo komentar . . . I ja prizeljkujem da nekom padne dobra ideja-sta i kako dalje ! Valjda se moze naci neki dobar primjer u istoriji, pa ga kopirati ako nemamo original 
- uvjek dobar gost
Neki znaju da je kultura i prkos tokom opsade spasila tad građane Sarajeva...
Zašto nešto slično ne prirediti ovim ruralcima na vlasti i oko nje...
da to bude inicijalna kapsula oko koje će se okupljati mladi prvenstveno... mada opet kontam prije bi se okupili da Ceca svira.. il nešto slično !!!
da to bude inicijalna kapsula oko koje će se okupljati mladi prvenstveno... mada opet kontam prije bi se okupili da Ceca svira.. il nešto slično !!!
-
barby02
Da i to , ali si zaboravio,spasila nas je NECIJA dobra voljauvjek dobar gost wrote:Neki znaju da je kultura i prkos tokom opsade spasila tad građane Sarajeva...
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Zasto bi se iko od ovih sa vlasti sklanjao kad ih je narod izabrao. Neko pomenu otpor i 5 oktobar, samo je razlika sto je milosevic krao glasove a ovdje niko nista ne krade. Losa vlast ove zemlje je zato sto je i opozicija losa. Da je opozicija i malo bolja ona bi do sad preuzela vlast al to nije u stanju.
-
gumifufna
Jedino organizovat koncert pred skupstinom pa kad se skupi masa i malo opusti uletit u skupstinu da vidimo sta nam rade predsjedniciuvjek dobar gost wrote:Neki znaju da je kultura i prkos tokom opsade spasila tad građane Sarajeva...
- uvjek dobar gost
Mi smo još dok je Dosta ferceralo htjeli pred skupštinom organizovati svirku, ali za to da se dobije dozvola trebaš biti sin Brankovića a zabavljati se sa kćerkom... Dodika... najmanje...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mIRCi nikad nije u krivu..vidim narod kakav je...i znate sta....uvjek dobar gost wrote:Onda je Mirci u pravu... hljeb nek bude stoju, a mlijeko pedeset KM... po kili i litri...Klodovik wrote:Da je ljudima/vama/nama/meni/tebi/ovima/onima zaista došlo do grla, poduzeli bi nešto konkretno.
ODO U POLITICARE a vi skapavajte ko vas shisha....