ksarajlija wrote:Ništa nisi slagao, ali si me nakon svega napisanog ostavio bez riječi i bez daha. Ne mogu da vjerujem.
Evo malo dolazim sebi: a da se i tebi neće povećati plata ? Ili možda u tebe ti u sestre ti švalerov mali iz okoline Jabuke što je tetka u ministarstvu za...

naprotiv,plata mi je manja za 10 % u odnosu na prosli mjesec,a s obzirom da najavljuju ubrzo povecanje cijena grijanja,struje,vode itd.zabrinut sam,ali gledam na stvari samo realano!Ovo drustvo je sado-mazoisticko gdje vlada uziva u mucenju naroda,a narod jos vise uziva u tom mucenju!Narod nema nikakvu zelju za promijenama,izuzetak je ovo nas malo forumasa ili par stotina ljudi koji dolaze na proteste.Ljudi i dalje padaju na istu pricu,zaludjeni nacionalizmom,mrznjom prema drugome itd.
Politicari namijerno prave ovakvo stanje u drzavi(ako se i mozemo nazvati drzavom),jer samo u ovakvim uslovima nacionalne,vjerske,jezicke i dr. podijeljenosti oni mogu da vladaju,da pod svojim skutima drze sudstvo ,policiju,obrazovanje,zdravstvo...da bukvalno upravljaju ljudskim zivotima!Zar mislite kada bi sutra usli u EU da bi itko od ovih politicara mogao da bude na poziciji kojoj jeste,vecina ih je nestrucna,podobna samo stranacki,nacionalno nastrojena,gleda samo svoj interes i sl.Oni samo mogu funkcionisati u ovakvom drustvu,a vecina naroda to podrzava.Zato nama nece biti bolje dok narod ne izadje na ulice ili masovno na izbore i smijeni ovu danasnju bagru,a to se po svoj prilici nece desiti nikada,na zalost!
Sva ova nasa prica samo ide u vjetar,nista drugo.
SMRT FASIZMU,SLOBODA NARODU

!