NARODE PA DOKLE VISE??????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ksarajlija

#51 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by ksarajlija »

grunt wrote:
ksarajlija wrote:
grunt wrote:Ja jeste dosadni Tita mi sa ovim temama,NAROD JE REKAO SVOJE NA IZBORIMA,sta se vi vise bunite :-) !
Jel' ti to Tita ti ozbiljno?????????????
Jesam li to nesto slagao!!!!!!!!
Ništa nisi slagao, ali si me nakon svega napisanog ostavio bez riječi i bez daha. Ne mogu da vjerujem.
Evo malo dolazim sebi: a da se i tebi neće povećati plata ? Ili možda u tebe ti u sestre ti švalerov mali iz okoline Jabuke što je tetka u ministarstvu za...
Fozgen

#52 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by Fozgen »

grunt wrote:Ja jeste dosadni Tita mi sa ovim temama,NAROD JE REKAO SVOJE NA IZBORIMA,sta se vi vise bunite :-) !
A kao to se imalo za koga glasati?
ksarajlija

#53 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by ksarajlija »

I ti se ne zaklinji više Titom, tako ti Alije, Sulejmana, Brankovića...
sarajevo63

#54 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by sarajevo63 »

grunt wrote:
ksarajlija wrote:
Jel' ti to Tita ti ozbiljno?????????????
Jesam li to nesto slagao!!!!!!!!
Grunte, avatar ti je dobar, al komentar....
hocunecu wrote:joj sto me nervira ovo s glasanjem,za koga god da glasas, u svakoj stranci ima smeca koje nekako uvijek ispliva na povrsinu
jer su spremni na sve i svasta,podobni su,prolagodljivi........i sta sve ne
lako se uvezu i eto ti klana
vidim u mojoj firmi sta se desava,iz razlicitih stranaka ali iste gnjide koje se lako dogovore oko zajednickih interesa
nema nista od smjene bilo koga ako nece snosit odgovornost,ako mu nece "otet" imovinu,zatvorit ga, porodicu izvrgnut ruglu............... :x
I da, dok god i smijenjeni Tajo ne polozi račun nije s njim završeno. Ne bi trebalo biti. On ko fin, eto ostavka, i narode: eto mene s vama na ulicu. Ne'š tajo m'đ nas dok nam ne kažeš ko je kamenj'o zgardu. I je l procjena štete od 100.000 odokativna il je provokativna? I ko uradi predmjer i predračun? I je l podigoše pare za budžeta? Da su napravili fasadu kako treba mogla se sprati samo. Ne bi trebo tajo jer moje dijete nije iza tvog. A i moje se boji. A nema taje da ga prozove, u instituciji.
A šta je tek Branković vrhunski arhitekta zaprimio da ostavi djeci? Ostavio pustoš gdje mu noga stala.
ksarajlija

#55 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by ksarajlija »

NARODE, PA DOKLE VIŠE !!!!!
Let's back to the topic folks, please.
in33sa

#56 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by in33sa »

Dokle? dok prvi bilde ne napise "a sto ne pisete o Lagumdziji, Bakir je pristran, 60 minuta lazu, Oslobodjenje je Selimovicev pamflet, nije u redu kamenovati zgradu vlade, to je primitivizam, cudo bosanskog otpora :bih: "

Kakav narod, takva vlast. Univerzalni odogovor na ovakva pitanja.
uvjek dobar gost

#57 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by uvjek dobar gost »

Dokle ovako, sve do tada dok ljudi ne počnu misliti svojim glavama, dok ih ne bude strah da govore i da se izjašnjavaju o nekim temama u društvu, ovako će nam biti sve dok vjerske vođe ne prestanu upletati svoje prste u politiku i ne prestanu braniti lažne predstavnike naroda i narodnosti, ovako će nam biti sve dok u ovoj zemlji ne bude više građana koji su svjesni ko su i šta su, ali i šta se oko njih zbiva.
Ja sam prestao okretati glavu od problema jer osjećam odgovornost, jer mi je u krajnjoj liniji pun qurac više čekanja, pun mi je laži i prevare, pun mi je podobnih i poslušnih zbog kojih mi smo kao u živom blatu....

Koliko ima nas koji bi sa riječi prešli na djela, koliko ima nas da stanemo u prvi kordon koji će ustati i stati na barikade, koliko nas ima koji smo spremn primiti pendrek kada ovaj sistem uvidi da ovako više ne može...
Znajte da su veliki novci u pitanju, znajte da se krenuti mora i što to učinimo prije prije će nama i našoj djeci biti bolje.

Da sada ne nebrajam šta smo već popušili, na šta smo okrenuli glavu... da nas ne podsjećam, treba svako podvući ćizu i reći dosta, treba se svako od nas pogledati u ogledalo i zapitati jeli ovo ono u čemu ja želim odgajati djecu...
Mi svi smo svojom šutnjom doprinijeli da se ovo oko nas dešava, doprinesimo sada svi svojim zalaganjem i radom da ovo oko nas prestane i da počnemo živjeti kao ljudi, da opet budemo ponosni i da opet u krajnjem slučaju budemo ljudi....
*mima*

#58 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by *mima* »

:? Koliko mi se cini...povecanje plata nije novost.......ne kontam.... :?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#59 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by grunt »

ksarajlija wrote:Ništa nisi slagao, ali si me nakon svega napisanog ostavio bez riječi i bez daha. Ne mogu da vjerujem.
Evo malo dolazim sebi: a da se i tebi neće povećati plata ? Ili možda u tebe ti u sestre ti švalerov mali iz okoline Jabuke što je tetka u ministarstvu za...
:lol: naprotiv,plata mi je manja za 10 % u odnosu na prosli mjesec,a s obzirom da najavljuju ubrzo povecanje cijena grijanja,struje,vode itd.zabrinut sam,ali gledam na stvari samo realano!Ovo drustvo je sado-mazoisticko gdje vlada uziva u mucenju naroda,a narod jos vise uziva u tom mucenju!Narod nema nikakvu zelju za promijenama,izuzetak je ovo nas malo forumasa ili par stotina ljudi koji dolaze na proteste.Ljudi i dalje padaju na istu pricu,zaludjeni nacionalizmom,mrznjom prema drugome itd.
Politicari namijerno prave ovakvo stanje u drzavi(ako se i mozemo nazvati drzavom),jer samo u ovakvim uslovima nacionalne,vjerske,jezicke i dr. podijeljenosti oni mogu da vladaju,da pod svojim skutima drze sudstvo ,policiju,obrazovanje,zdravstvo...da bukvalno upravljaju ljudskim zivotima!Zar mislite kada bi sutra usli u EU da bi itko od ovih politicara mogao da bude na poziciji kojoj jeste,vecina ih je nestrucna,podobna samo stranacki,nacionalno nastrojena,gleda samo svoj interes i sl.Oni samo mogu funkcionisati u ovakvom drustvu,a vecina naroda to podrzava.Zato nama nece biti bolje dok narod ne izadje na ulice ili masovno na izbore i smijeni ovu danasnju bagru,a to se po svoj prilici nece desiti nikada,na zalost!
Sva ova nasa prica samo ide u vjetar,nista drugo.

SMRT FASIZMU,SLOBODA NARODU :D !
uvjek dobar gost

#60 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

mima wrote::? Koliko mi se cini...povecanje plata nije novost.......ne kontam.... :?
Mima loše ti se čini, plate su povećali na državnom nivou.. sada entitetlije traže svoja prava...
ksarajlija

#61 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by ksarajlija »

uvjek dobar gost wrote:Dokle ovako, sve do tada dok ljudi ne počnu misliti svojim glavama, dok ih ne bude strah da govore i da se izjašnjavaju o nekim temama u društvu, ovako će nam biti sve dok vjerske vođe ne prestanu upletati svoje prste u politiku i ne prestanu braniti lažne predstavnike naroda i narodnosti, ovako će nam biti sve dok u ovoj zemlji ne bude više građana koji su svjesni ko su i šta su, ali i šta se oko njih zbiva.
Ja sam prestao okretati glavu od problema jer osjećam odgovornost, jer mi je u krajnjoj liniji pun qurac više čekanja, pun mi je laži i prevare, pun mi je podobnih i poslušnih zbog kojih mi smo kao u živom blatu....

Koliko ima nas koji bi sa riječi prešli na djela, koliko ima nas da stanemo u prvi kordon koji će ustati i stati na barikade, koliko nas ima koji smo spremn primiti pendrek kada ovaj sistem uvidi da ovako više ne može...
Znajte da su veliki novci u pitanju, znajte da se krenuti mora i što to učinimo prije prije će nama i našoj djeci biti bolje.

Da sada ne nebrajam šta smo već popušili, na šta smo okrenuli glavu... da nas ne podsjećam, treba svako podvući ćizu i reći dosta, treba se svako od nas pogledati u ogledalo i zapitati jeli ovo ono u čemu ja želim odgajati djecu...
Mi svi smo svojom šutnjom doprinijeli da se ovo oko nas dešava, doprinesimo sada svi svojim zalaganjem i radom da ovo oko nas prestane i da počnemo živjeti kao ljudi, da opet budemo ponosni i da opet u krajnjem slučaju budemo ljudi....
Svaka čast UDG, iskreno, nadahnuto, pošteno :thumbup: :thumbup: :bih:
*mima*

#62 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by *mima* »

uvjek dobar gost wrote:
mima wrote::? Koliko mi se cini...povecanje plata nije novost.......ne kontam.... :?
Mima loše ti se čini, plate su povećali na državnom nivou.. sada entitetlije traže svoja prava...

Treba plate nabit do Nove.....posije se ukida carina i dok oni skontaju sta ce sve poskupit i kolio.......falit ce im para....
uvjek dobar gost

#63 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

mima wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Treba plate nabit do Nove.....posije se ukida carina i dok oni skontaju sta ce sve poskupit i kolio.......falit ce im para....
A mi, mi djeca sa kolodvora nedosanjanih želja... šta ćemo mi..?

Sjećam se sebe iz recimo 95. g il 96. g... koliko sam imao vizija. nadanja.. gledam se danas... ja ne želim da se to desi mom djetetu koje želim imati, ali sve manje u ovakvom okruženju punom mediokriteta i licemjera...

Ja bih stao i sam na protestu, nosio bih transparent isti onaj koji sam imao pred pozorištem.... za muda treba imat dušu...

Ljudi možemo se pravdati čim hoćemo, ali budimo iskreni ovo sve oko nas je promijenilo i nas same...

P.S

Situacija iz dana u dan eskalira ja se nadam da ćemo reagovati prije nego nas šokira neki veoma tragičan događaj.... djelujmo barem jednom preventivno pa zar ne vidimo da oni na vlasti prodaju budućnost nerođene djece.
Last edited by uvjek dobar gost on 20/11/2008 13:10, edited 1 time in total.
sarajevo63

#64 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by sarajevo63 »

mima wrote:
uvjek dobar gost wrote:

E jesi pametnica, svaka čas :thumbup: Da ne radiš na proračunima?

I ja se goste nadam da će ovce metamorfozirati u medvjede, jer vukova je previše.
Last edited by sarajevo63 on 20/11/2008 13:09, edited 1 time in total.
*mima*

#65 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by *mima* »

A sta da radimo dragi goste? Da se deremo ispred predsjednistva? Zaboli njih neka stvar za nas......Ja sad gledam sudjenje Gasiju.......krete se kretenski smije......narod mijenja iskaze jer se boji za goli zivot......i Gasi ce na slobodu kao da nista nije bilo.

Pa pogledaj ovo sranje oko Malce......kao tek su sad skontali da covjek ne placa pdv i poslali svu mogucu policiju...................nidje veze.....
*mima*

#66 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by *mima* »

sarajevo63 wrote:
E jesi pametnica, svaka čas :thumbup: Da ne radiš na proračunima?

I ja se goste nadam da će ovce metamorfozorati u medvjede, jer vukova je previše.

Imas neki problem sa mnom?
ksarajlija

#67 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by ksarajlija »

grunt wrote:
ksarajlija wrote:Ništa nisi slagao, ali si me nakon svega napisanog ostavio bez riječi i bez daha. Ne mogu da vjerujem.
:lol: naprotiv,plata mi je manja za 10 % u odnosu na prosli mjesec,a s obzirom da najavljuju ubrzo povecanje cijena grijanja,struje,vode itd.zabrinut sam,ali gledam na stvari samo realano!Ovo drustvo je sado-mazoisticko gdje vlada uziva u mucenju naroda,a narod jos vise uziva u tom mucenju!Narod nema nikakvu zelju za promijenama,izuzetak je ovo nas malo forumasa ili par stotina ljudi koji dolaze na proteste.Ljudi i dalje padaju na istu pricu,zaludjeni nacionalizmom,mrznjom prema drugome itd.
Politicari namijerno prave ovakvo stanje u drzavi(ako se i mozemo nazvati drzavom),jer samo u ovakvim uslovima nacionalne,vjerske,jezicke i dr. podijeljenosti oni mogu da vladaju,da pod svojim skutima drze sudstvo ,policiju,obrazovanje,zdravstvo...da bukvalno upravljaju ljudskim zivotima!Zar mislite kada bi sutra usli u EU da bi itko od ovih politicara mogao da bude na poziciji kojoj jeste,vecina ih je nestrucna,podobna samo stranacki,nacionalno nastrojena,gleda samo svoj interes i sl.Oni samo mogu funkcionisati u ovakvom drustvu,a vecina naroda to podrzava.Zato nama nece biti bolje dok narod ne izadje na ulice ili masovno na izbore i smijeni ovu danasnju bagru,a to se po svoj prilici nece desiti nikada,na zalost!
Sva ova nasa prica samo ide u vjetar,nista drugo.

SMRT FASIZMU,SLOBODA NARODU :D !
Pa što me dragi Grunte nasekira maloprije kad si sa nama ? Što si malodušan ? Najveći broj forumaša je duboko svjestan naše situacije i mislim da je ne trebamo više opisivati primjerima jer bi to bila knjiga bez konca i kraja. Jedino u čemu se ne slažem sa tobom je metod promjene vlasti. Izlaskom na ulice ili izbore nećemo smijeniti vlast. Sadašnje predstavnike vlasti treba KAZNITI za sve ono što su nam uradili oni prije, a da se ne usude oni poslije. Oduzeće se imovina mafiji, prizemnim reketašima, siledžijama i ubicama. Kakva je razlika ta i mafija u lister odijelima i službenim limuzinama. Da nije druge, ne bi bilo ni prve. Ne može vlada pasti građanskim protestima, rafiniranim govorima pred masom, pustili bi nas da pomremo u štrajku glađu... Nih treba srušiti onim što im je blisko, a to su lopate, krampe, vile. To je hardware s kojim treba pred vladu.
sarajevo63

#68 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by sarajevo63 »

Nemam Mima.
uvjek dobar gost

#69 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Nevoljko, nerado i kako već priznajem da je ksarajlija u pravu, u pravu su svi oni koji misle kao on...
Kulturno sa kulturnim, lijepo sa lijepim.. bahato sa bahatim....

No opet mislim da treba istrajati jedno vrijeme na masovnim ali mirnim protestima.... koji ako ne urode plodom... preći na plan B....
Samo vidite nas pričamo kao vođe sindikata il ljudi iza kojih stoje desetine hiljada ljudi-građana....
terapija

#70 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by terapija »

OK.

Evo jedan KONKRETAN prijedlog. Zamolio bih sve koji imaju kontakte u bilo kom od medija (koji se ne cenzurisu) i inace imaju iskustva sa najavama i pokretanjem protesta , da se najavi i agresivno reklamira protestni skup za 25.11.
To je neradni dan, ujedno je dan drzavnosti, tako da bi postojala i izvjesna simbolika. Ima 4 dana do istoga, vijest se jos moze dovoljno prosiriti.

Hajde da sada jos smislimo neki jak naslov. Ne mora biti "DOSTA!", ili "WIR SINF DAS VOLIK" ali nesto u tom stilu, i lokaciju gdje da se odrzi. Uostalom nije ni bitno. Uz dovoljan odziv, svaka ce lokacija imati dobar ucinak.
Znaci da predjemo iz ovog kukanja u djela.
Ujedno, ako ova ideja zazivi, neka nas doticni organizatori obavijeste na ovom threadu oko pojedinsti, za pocetak. Takodjer mora sve ostati neutralno, dakle molim sve opozicione partije da ne ispadnu gnjide i u zadnji cas gurnu svoj potpis na ovo. Ovo treba da se tice prije svega ljudi - BiH drzavljana, a ne da predje kao mnogo stosta, u neki politicki sukob.

Eto, ko je uz mene?? :)
*mima*

#71 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by *mima* »

sarajevo63 wrote:Nemam Mima.

Onda mi se ucinilo.
uvjek dobar gost

#72 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Ja sam uz terapiju.... sa obzirom na kratak rok... treba početi raditi na tome još danas, kako već ima zakazan skup za taj dan... treba možda kontaktirati organizatore koji su neformalni i pokrenuli su sve preko facebook-a...
KoKoBilo

#73 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by KoKoBilo »

ma dajte ljudi sve je ovo jos uvijek dobro i podnosljivo,
a zamislite kad nam u ovu nasu jadnu i cemernu drzavu "uleti" euro

hehehee, oni ce ....
pa naravno imaju rjesenje
sve ono sto je bilo u KM pretvoriti u EUR

a tek tad smo ga popuslici
i da ponoim sa pocetka, ima i gore nazalost, samo je pitanje do kad cemo mi to trpiti
terapija

#74 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by terapija »

uvjek dobar gost wrote:Ja sam uz terapiju.... sa obzirom na kratak rok... treba početi raditi na tome još danas, kako već ima zakazan skup za taj dan... treba možda kontaktirati organizatore koji su neformalni i pokrenuli su sve preko facebook-a...
Ja sam cuo za taj skup, i mislim, da bi bilo OK da se ideje objedine i da se ne bi trebali protiviti. Doticni vec najavljeni je povodom dana drzavnosti a ujedno i protest.
Jedino ne znam ko je pokretac. No moze se kontaktirati na FB.

Eto @goste, ti ili ja?
uvjek dobar gost

#75 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

terapija wrote:
uvjek dobar gost wrote:Ja sam uz terapiju.... sa obzirom na kratak rok... treba početi raditi na tome još danas, kako već ima zakazan skup za taj dan... treba možda kontaktirati organizatore koji su neformalni i pokrenuli su sve preko facebook-a...
Ja sam cuo za taj skup, i mislim, da bi bilo OK da se ideje objedine i da se ne bi trebali protiviti. Doticni vec najavljeni je povodom dana drzavnosti a ujedno i protest.
Jedino ne znam ko je pokretac. No moze se kontaktirati na FB.

Eto @goste, ti ili ja?
Ja mogu vidjeti preko FB-a ima li grupa koja organizuje išta protiv...
Locked