TI PROBAJ FRANCUSKI FOL, DIŽI AUTA U ZRAK. HAJD MAJSTORE, DA VIDIMO I TO!digital wrote:Probajte napraviti mirne proteste, ono, sa pistaljkama. Ajjjj cek' - to ste vec probali...
NARODE PA DOKLE VISE??????
-
sarajevo63
#26 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
- uvjek dobar gost
#27 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Što te nema.... što te nema,.... kad na mlado poljesko cvijeće biser niže ponoć nijema,.kroz grudi mi pjesma lijeće .. što te nema što te nema.... aaaaaaa aaa što te nema.....
Procvjetala svaka staza, ko što biješe divnih dana.. po ružama i sad prska bistra voda šadrvana... a aaaaa aaa aaaa aaa šadrvana.....
Što te nema... što te nema....
Svi smo hodajuće kamenje... kameni spavači...
Gdje su građani u nama u vama, građani koji su svjesni, hrabri, odgovorni i spremni reagovati.. mi danas imamo svoju državu.. imamo državu za koju nećemo da se borimo... nećemo da se borimo za svoje bolje sutra......??'
nema veze ko je za koga glasao i dali je glasao.... ovo je stvar da će crknuti svi, oni što jesu ili nisu i za koga god da su glasali...
Građani probudite se ... nek narodi u Vama bar na tren zaspu... jer kradu nas i ubijaju u nama sve ono što jesmo i što smo mogli biti...
Procvjetala svaka staza, ko što biješe divnih dana.. po ružama i sad prska bistra voda šadrvana... a aaaaa aaa aaaa aaa šadrvana.....
Što te nema... što te nema....
Svi smo hodajuće kamenje... kameni spavači...
Gdje su građani u nama u vama, građani koji su svjesni, hrabri, odgovorni i spremni reagovati.. mi danas imamo svoju državu.. imamo državu za koju nećemo da se borimo... nećemo da se borimo za svoje bolje sutra......??'
nema veze ko je za koga glasao i dali je glasao.... ovo je stvar da će crknuti svi, oni što jesu ili nisu i za koga god da su glasali...
Građani probudite se ... nek narodi u Vama bar na tren zaspu... jer kradu nas i ubijaju u nama sve ono što jesmo i što smo mogli biti...
- uvjek dobar gost
#28 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
sarajevo63 wrote:TI PROBAJ FRANCUSKI FOL, DIŽI AUTA U ZRAK. HAJD MAJSTORE, DA VIDIMO I TO!digital wrote:Probajte napraviti mirne proteste, ono, sa pistaljkama. Ajjjj cek' - to ste vec probali...
Iz masovnosti dolazi sve ostalo, iz istrajnosti dolazi pobjeda... nije cilj izaći na ulice radi paljevine i adrenalina... cilj je da na ulice izađu svjesni pojedinci koji znaju zbog čega su na ulici.. a fol de la France.. dolazi kao nadgradnja..
-
sarajevo63
#29 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Hitler je stvarno imao jedan testis
Ima l' ovdje ljudi sa dva, komada naravno?
- uvjek dobar gost
#30 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ali je bio i na Spidu.. više je takvih danas nego istih tih sa dva testisa....sarajevo63 wrote:Hitler je stvarno imao jedan testis
- vjesticanametli
#31 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
sarajevo63 wrote:TI PROBAJ FRANCUSKI FOL, DIŽI AUTA U ZRAK. HAJD MAJSTORE, DA VIDIMO I TO!digital wrote:Probajte napraviti mirne proteste, ono, sa pistaljkama. Ajjjj cek' - to ste vec probali...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#32 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ne valja naslov teme,...NARODE PA DOKLE VISE??????
Možda, ovako ili slično:
Dostupni (ne)birači: OSTAV!
Jer, poslije (ne)glasanja, nema...
Organizovati miting podrške ovim što su sebi povećali,...hektore,...
ili se ''ispaliti''.
Medjutim, @HerrFlick, ja se bio ''ispalio'' ($7000), pa se vratio,...
-
sarajevo63
#33 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Zbog takvih pakšua je Branković federalno premijersko shit. A gore ne smije ni prdnut. Da se ne bi ukakio. jer ne da se ukakenom do potoka. Prvi put sam spoznala na odmoru idući u švecku ko je bubamara, a takav mozak može samo za nacionale glasat, bilo koje od 3 konstitutivna. I u javljanjima pričat o pištaljkama.vjesticanametli wrote:sarajevo63 wrote:TI PROBAJ FRANCUSKI FOL, DIŽI AUTA U ZRAK. HAJD MAJSTORE, DA VIDIMO I TO!digital wrote:Probajte napraviti mirne proteste, ono, sa pistaljkama. Ajjjj cek' - to ste vec probali...![]()
ma pusti njega ba u sveCkoj redovna socijala
Last edited by sarajevo63 on 20/11/2008 11:14, edited 2 times in total.
-
sarajevo63
#34 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Đe s ba Antone, jesi l to ti?digital wrote:15-godisnjak u Svedskoj, Anton Abele, uspio je organizovati protestni skup protiv ulicnog nasilja (slicno slucaju pok. Mrnjavca, brutalno ubijen tinejdzer na ulici) od - pazi sad - 12.000 ljudi u centru Stokholma.
Za detaljan izvjestaj, slike demonstracija, 15-godisnjeg organizatora itd: http://www.sweden.se/templates/cs/Article____18466.aspx
Za pocetak - kontaktirati vlasnike dernek.ba i privoliti ih da promjene svijest tinejdzera reklamiranjem protestnog skupa, katastrofalne situacije u drzavi itd...?
Last edited by sarajevo63 on 20/11/2008 11:18, edited 1 time in total.
-
Fozgen
#35 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ama ljudi pa jeste li vi normalni? Pa vidite da je kriza da sve poskupljuje??? Cijene idu gore svakim danom.
Normalno je da moraju da povecaju si plate.
-
sarajevo63
#36 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Da im nisi digo auta u zrak?digital wrote:Hvala na epitetu, al' da ti zavezem labrnju: licno sam privolio 2 komsije (znaci 2 glasa) da glasaju za SDP ili NASA STRANKA, a htjeli su glasati za SDA, prosto zato jer je predizborna kampanja u dijaspori nesto sto ne postoji. Ljudi NISU informisani.sarajevo63 wrote: Zbog takvih pakšua je Branković federalno premijersko shit. A gore ne smije ni prdnut. Prvi put sam spoznala na odmoru idući u švecku ko je bubamara, a takav mozak može samo za nacionale glasat, bilo koje od 3 konstitutivna. I u javljanjima pričat o pištaljkama.
- uvjek dobar gost
#37 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Upravo tako, oragizujmo skupljanje garderobe, lijekova i namjernica pa da im isporučimo sve to pred zgradom vlade... ovo evo Vam sve samo počnite da radite...!Fozgen wrote:Ama ljudi pa jeste li vi normalni? Pa vidite da je kriza da sve poskupljuje??? Cijene idu gore svakim danom.
-
Fozgen
#38 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Evo ja se prvi javljam za cijepanje drva po vikendicama i slaganje istih. Da ne moraju placati ljude da im to cine, ionako imaju previse obaveza. Koliko toliko od mene.uvjek dobar gost wrote:Upravo tako, oragizujmo skupljanje garderobe, lijekova i namjernica pa da im isporučimo sve to pred zgradom vlade... ovo evo Vam sve samo počnite da radite...!Fozgen wrote:Ama ljudi pa jeste li vi normalni? Pa vidite da je kriza da sve poskupljuje??? Cijene idu gore svakim danom.
- vjesticanametli
#39 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
demolirati sarajevo yeahhhhhhhhhhhhhh 
-
sarajevo63
#40 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ne derem se. Tvoja i moja percepcija je drugačija. I ja sam u tom ulazu. I 'ebe mi se za papke. Od fakulteta mi papci kroje. I uradio si nešto, izlazio si na proteste i glasao. Velika razlika od ništa. Vidimo se neki slijedeći put. Staviću tratinčicu o rever.Her Flick wrote:sarajevo63 wrote:HER NISAM GLASALA ZA SDA. GLASALA SAM NARAVNO. I AKO TE VEĆ INTERESUJE MOJA MALENKOST PROŠLI PUT SAM PREKRIŽILA LIST, A NA LOKALNIM SAM KONKRETNO GLASALA. PRVI PUT SAM PREKRIŽILA DA NE BI ISKORISTILI MOJ GLAS ZA NEKOG, A DRUGI PUT KONKRETNO JER ZNAM ZA KOGA MOGU. ETO, KAD ME VEĆ PROZIVAŠ...Her Flick wrote:@sarajevo63 jedno pitanje
kako se osjecas sto nisi glasala
@bansky
pa ocigledno je, da je sarajlijama sve super i potaman
daboga im ovako bilo citav zivot, a ja cu otici odavde
pa nek se srajlije hebu
I NA KRAJU MOŽEMO SE MI SVI 'EBAT AL NIJE TI NEKO RJEŠENJE NI OTIĆ.
I DA TI JOŠ NEŠTO KAŽEM, U SVOJ ULAZ SAM NAMAKLA 25000 MARAKA IZ BUDŽETAAAA, RAZNO RAZNIH, POBILA SAM ZAKON SA 1 REČENICOM UPUĆENOJ POGREŠNOJ OSOBI - MENI, JER ONI RAČUNAJU NA TO DA TE UŠUTE. JESI L TI ŠTA URADIO?
pa zeno ne deri se nije mi bila namjera isporovcirati te nego sam samo jedno pitanje postavo
jer ja jedne godine nisam glasao pa sam se pokajao, zato te pitam aaaaaaaa svasta
btw nisam te prozivao, svasta
sto se ulaza tice, necu seljacima nista da ganjam, pokusao i nemere, pa nece kucepazitelju racune da palcaju kud ces dalje, tako da mi se nesta ne radi sizifov posao
sta sam ja uradio , pa nista osim sto sam izlazio na proteste i glasao, fakat nista i reko sam da necu nista uraditi, sve dok neko ne pozove na linc politicara, kad neko organizuje konkretne proteste (pod ovim mislim da se zapale vile, razbiju auta, demoliraju kancelarije i izmlate politicari) eto i mene
- uvjek dobar gost
#41 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ljudi ja ovo ozbiljno mislim, vidimo da narodi svojom šutnjom podržavaju političare, vidimo da im polazi sve za rukom , vidimo da nas svojim odlukama svakim danoom guraju u zemlje trećeg svijeta... ukoliko je faka tako organizujmo skupljanje pomoći političarima i njihovim familijama jer vidimo da im treba, a sve u skladu sa recesijom, sa globalnom krizom, sa svim i svačim... jer oni to zaslužuju.. i odnesimo deke, namjernice, garderobu pred zgradu vlade FBiH i zgradu zajedničkih institucija...uvjek dobar gost wrote:Upravo tako, oragizujmo skupljanje garderobe, lijekova i namjernica pa da im isporučimo sve to pred zgradom vlade... ovo evo Vam sve samo počnite da radite...!Fozgen wrote:Ama ljudi pa jeste li vi normalni? Pa vidite da je kriza da sve poskupljuje??? Cijene idu gore svakim danom.
- vjesticanametli
#42 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
mislis da izigravamo babice i da ih posjecujemo kuci
sve smlatit i na banderu ko ukras nacalit...............samo fali narod
sve smlatit i na banderu ko ukras nacalit...............samo fali narod
- vjesticanametli
#43 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
eto sad nek zakljucaju temu. rjesenje je bandera 
-
ksarajlija
#44 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Do sada im je prolazilo i proći će i ovaj put ukoliko se ne bude odmah reagiralo. Prošli put su podigli plate u sjeni hapšenja Radovana Karadžića. Ovaj put se možda očekuje hapšenje Ratka Mladića?sarajevo63 wrote:Mislim da postavljanje pitanja koja će kolati među nama nemaju nikakvog smisla. Mi palamudimo, a oni nabijaju sebi dohotke. Takođe mislim da na ovo treba odmah reagovati i to tako što će se pozvati sve raspoložive ugrožene kategorije na jedan velikiiii skup. I to u radnom danu. Blokirati im sve. Mi možemo pratiti, ali dok mi upratimo oni će već baciti neki novi šupljak na koji će se zakačiti ljudi. A oni svoje zamisli sprovesti u djela.
Za mene je dovoljan i ovaj tekstić i nagovještaj...nekog budućeg.
I što reče neko na forumu negdje, da je postojao forum 92 gdje bi mi sada bili uopšte?
Svaki, ama baš svaki put smire se lijepim riječima borci, radnici, poljoprivrednici... studenti plaćaju 6,00KM za dobivanje obične potvrde, i onda se donesu izmjene i dopune. Zakona važećih za njihove guzice, nezasite.
Amadeus, Rambo: čobane vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe...
Nije mi ni u vaspitanju niti je moj manir, ali ovdje velikiiiii skup MORA biti radikalan jer je to jedini način da ONI čuji svoju bazu. Ovo zlo koje smo nametnuli sami sebi na vrat je izgubilo svaki kompas i pustilo duboke korjene tako da sada i sami ISKRENO vjeruju da je ispravno to što (ne)rade i da zaslužuju i veće plate i druge beneficije. Protestirali smo, upozoravali, hrabri novinari otkrivali... i nikom ništa. Pojeo vuk magarca! Očekuju ONI i ovaj put da to prođe mirno i to s punim pravom, imajući u vidu dosadašnje skromne pokušaje.
Zato, dragi forumaši, da ovo ne bi bio "šupljak", raju treba pozvati da izrazi svoj GNJEV iniciran najnovijom mjerom administracije u borbi protiv krize - povećanjem plata (Branković najavio mjere štednje i racionalizaciju državne administracije). Ljudima treba da konačno izbace svu tegobu i žuć nagomilanu godinama laži, prevara, bijede, siromaštva i beznađa. Bivša Jugoslavija je 13 godina nakon II svjetskog rata bila u razdoblju svoje renesanse, a gdje smo mi sada. Život nema reprizu, a mi nemamo više vremena. To se u ovakvoj situaciji NE MOŽE riješiti demokratskim sredstvima. Rizikujući da pomislite da sam radikal, mislim da samo nešto kao rumunski model iz '89 godine može u relativno kraćem vremenu dati rezultate. Za mene je sve drugo, kako rekoste "šupljak".
-
ksarajlija
#45 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Her Flick wrote:vjesticanametli wrote:mislis da izigravamo babice i da ih posjecujemo kuci![]()
sve smlatit i na banderu ko ukras nacalit...............samo fali narodwtf naravno da ne
naravno sve smaltiti i na benderu
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#46 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ja jeste dosadni Tita mi sa ovim temama,NAROD JE REKAO SVOJE NA IZBORIMA,sta se vi vise bunite
!
-
sarajevo63
#47 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Ja sam više opet za opciju Čehoslovačke. Al sa velikim skupom. Ako se uvežemo možemo. Ako ništa ne uradimo nismo ništa uradili.ksarajlija wrote:Do sada im je prolazilo i proći će i ovaj put ukoliko se ne bude odmah reagiralo. Prošli put su podigli plate u sjeni hapšenja Radovana Karadžića. Ovaj put se možda očekuje hapšenje Ratka Mladića?sarajevo63 wrote:Mislim da postavljanje pitanja koja će kolati među nama nemaju nikakvog smisla. Mi palamudimo, a oni nabijaju sebi dohotke. Takođe mislim da na ovo treba odmah reagovati i to tako što će se pozvati sve raspoložive ugrožene kategorije na jedan velikiiii skup. I to u radnom danu. Blokirati im sve. Mi možemo pratiti, ali dok mi upratimo oni će već baciti neki novi šupljak na koji će se zakačiti ljudi. A oni svoje zamisli sprovesti u djela.
Za mene je dovoljan i ovaj tekstić i nagovještaj...nekog budućeg.
I što reče neko na forumu negdje, da je postojao forum 92 gdje bi mi sada bili uopšte?
Svaki, ama baš svaki put smire se lijepim riječima borci, radnici, poljoprivrednici... studenti plaćaju 6,00KM za dobivanje obične potvrde, i onda se donesu izmjene i dopune. Zakona važećih za njihove guzice, nezasite.
Amadeus, Rambo: čobane vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe...
Nije mi ni u vaspitanju niti je moj manir, ali ovdje velikiiiii skup MORA biti radikalan jer je to jedini način da ONI čuji svoju bazu. Ovo zlo koje smo nametnuli sami sebi na vrat je izgubilo svaki kompas i pustilo duboke korjene tako da sada i sami ISKRENO vjeruju da je ispravno to što (ne)rade i da zaslužuju i veće plate i druge beneficije. Protestirali smo, upozoravali, hrabri novinari otkrivali... i nikom ništa. Pojeo vuk magarca! Očekuju ONI i ovaj put da to prođe mirno i to s punim pravom, imajući u vidu dosadašnje skromne pokušaje.
Tita mi Grunte avatar ti je predobar, al ovo s izborima- pa imaju i neredovni izbori.
Zato, dragi forumaši, da ovo ne bi bio "šupljak", raju treba pozvati da izrazi svoj GNJEV iniciran najnovijom mjerom administracije u borbi protiv krize - povećanjem plata (Branković najavio mjere štednje i racionalizaciju državne administracije). Ljudima treba da konačno izbace svu tegobu i žuć nagomilanu godinama laži, prevara, bijede, siromaštva i beznađa. Bivša Jugoslavija je 13 godina nakon II svjetskog rata bila u razdoblju svoje renesanse, a gdje smo mi sada. Život nema reprizu, a mi nemamo više vremena. To se u ovakvoj situaciji NE MOŽE riješiti demokratskim sredstvima. Rizikujući da pomislite da sam radikal, mislim da samo nešto kao rumunski model iz '89 godine može u relativno kraćem vremenu dati rezultate. Za mene je sve drugo, kako rekoste "šupljak".
I da, juče je bilo negdje, ne znam gdje čuh: objava o prijavi vezanoj za Ratka Mladića.
-
ksarajlija
#48 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Jel' ti to Tita ti ozbiljno?????????????grunt wrote:Ja jeste dosadni Tita mi sa ovim temama,NAROD JE REKAO SVOJE NA IZBORIMA,sta se vi vise bunite!
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#49 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
Jesam li to nesto slagao!!!!!!!!ksarajlija wrote:Jel' ti to Tita ti ozbiljno?????????????grunt wrote:Ja jeste dosadni Tita mi sa ovim temama,NAROD JE REKAO SVOJE NA IZBORIMA,sta se vi vise bunite!
-
hocunecu
#50 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????
joj sto me nervira ovo s glasanjem,za koga god da glasas, u svakoj stranci ima smeca koje nekako uvijek ispliva na povrsinu
jer su spremni na sve i svasta,podobni su,prolagodljivi........i sta sve ne
lako se uvezu i eto ti klana
vidim u mojoj firmi sta se desava,iz razlicitih stranaka ali iste gnjide koje se lako dogovore oko zajednickih interesa
nema nista od smjene bilo koga ako nece snosit odgovornost,ako mu nece "otet" imovinu,zatvorit ga, porodicu izvrgnut ruglu...............
jer su spremni na sve i svasta,podobni su,prolagodljivi........i sta sve ne
lako se uvezu i eto ti klana
vidim u mojoj firmi sta se desava,iz razlicitih stranaka ali iste gnjide koje se lako dogovore oko zajednickih interesa
nema nista od smjene bilo koga ako nece snosit odgovornost,ako mu nece "otet" imovinu,zatvorit ga, porodicu izvrgnut ruglu...............