NARODE PA DOKLE VISE??????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

terapija

#101 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by terapija »

uvjek dobar gost wrote:...
Predlažem: ispred multikulturalnog čovjeka kojeg još nisu izmjestili, park kod Svjetlosti, subota 22.11.2008., 13 sati. Da se prebrojimo.
Ja dolazim ![/quote]

Nema potrebe sada potpisivati se :) samo redovno osvjezavati thread ( ili Adminitrator neka otvorit novi s imenom >>SUBOTA, 22.11.2008, 13:00 "ne dajmo im jos vece plate"<< )
uvjek dobar gost

#102 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by uvjek dobar gost »

Samo još jedna stvar, da se ovo ne svede na Sarajevo samo... svi koji čitaju ovo , dijele stavove, a nisu iz Sarajeva neka organizuju nešto slično ili barem neka probaju... jer ko nije pitao nije ni dobio...!
anakadabra

#103 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

vjesticanametli wrote: pa gdje su onda ti siromasi????????????????????????????????????? sta rade?????????????????????zasto ih nije bilo na protestima? Nemoj supljirat jer sam bila na svakom protestu i vidjela. Zivio!
i Jope neštA zakuhavaš :D
uvjek dobar gost

#104 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

anakadabra wrote:
vjesticanametli wrote: pa gdje su onda ti siromasi????????????????????????????????????? sta rade?????????????????????zasto ih nije bilo na protestima? Nemoj supljirat jer sam bila na svakom protestu i vidjela. Zivio!
Neka se i ti javi.....!!!
anakadabra

#105 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

uvjek dobar gost wrote:
anakadabra wrote:
Neka se i ti javi.....!!!
:thumbup:
Ma već mi počelo nedostajat ono subotarenje, blokiranje glavne džade itd. :D
uvjek dobar gost

#106 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Čuj to, meni to fali otkako je prestalo, fali mi onaj osjećaj da sam sa ljudima koji imaju svoje ja.. fali mi taj osjećaj... pozdravi čoeka i eto nadam se da se vidimo.
anakadabra

#107 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

Her Flick wrote:
vjesticanametli wrote:onaj ko najavi je odgovoran za eventualna sranja ................ o tome se pricalo kad su bili aktuelni oni protesti.............kao sto rece herr fick kad bude konkreVEtno dolazim............. ne znam zasto se bunimo mi koji imamo plate, aute, internet itd.itd..............a pred narodnom kuhinjom ih bude vise nego sto je bilo na protestima................nek crkaju hajvani
potpisujem ovaj post imam svoje radno odijelo i pidjamicu
i hvala bogu nista mi ne fali mogu ovako do vijeka
odo opet na bc i lj&s
počeli smo se pozdravljat sa dobro jutro kad dođemo na posao i laku noć kad odlazimo s posla :mrgreen:
VjecitiStudent

#108 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by VjecitiStudent »

Eh, uvijek jadna sirotinja za sve kriva.
Nije tesko shvatiti razloge njihovog straha i nedolaska na proteste. Sirotinja od vlasti dobiva mrvice, bez kojih bi bila na rubu potpune gladi. Puno je lakse protestovati punog stomaka, bez straha da neki Tajo taj stomak moze u potpunosti isprazniti.
uvjek dobar gost

#109 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

VjecitiStudent wrote:Eh, uvijek jadna sirotinja za sve kriva.
Nije tesko shvatiti razloge njihovog straha i nedolaska na proteste. Sirotinja od vlasti dobiva mrvice, bez kojih bi bila na rubu potpune gladi. Puno je lakse protestovati punog stomaka, bez straha da neki Tajo taj stomak moze u potpunosti isprazniti.
To jeste izgovor za nedolazak na proteste ali nije za uvijek isto glasanje.....
anakadabra

#110 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

anakadabra wrote:
Her Flick wrote:
vjesticanametli wrote:onaj ko najavi je odgovoran za eventualna sranja ................ o tome se pricalo kad su bili aktuelni oni protesti.............kao sto rece herr fick kad bude konkreVEtno dolazim............. ne znam zasto se bunimo mi koji imamo plate, aute, internet itd.itd..............a pred narodnom kuhinjom ih bude vise nego sto je bilo na protestima................nek crkaju hajvani
potpisujem ovaj post imam svoje radno odijelo i pidjamicu
i hvala bogu nista mi ne fali mogu ovako do vijeka
odo opet na bc i lj&s
počeli smo se pozdravljat sa dobro jutro kad dođemo na posao i laku noć kad odlazimo s posla :mrgreen:
"stežemo remen" samo imamo doručak i večeru :D
uvjek dobar gost

#111 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Her Flick wrote:
vjesticanametli wrote:nisam pozivala i ne pozivam na to...................necu ni doci na protest jer je onima pred nar. kuhinjom dobro

EVO JA POZIVAM DA SE KAMENUJU POLITICARI, DA IM SE UNISTI IMOVINA, POKRETNA I NEPOKRETNA

zna da krsim pravila foruma, svjestan sam i spreman sam na sankcije
Da te citiram da ne budeš sam....no opet putem foruma možemo se mi pozivati međusobno jedino na po kilu janjetine... il šta već, naši pozivi sa ovog mjesta ne vrijede onoliko koliko mi mislimo, ali ne vrijede ni onoliko koliko zaista vrijede jer su iz srceta.
Samim tim jesu li kao takvi vrijedni sankcije...?
anakadabra

#112 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

uvjek dobar gost wrote:
Her Flick wrote:
vjesticanametli wrote:nisam pozivala i ne pozivam na to...................necu ni doci na protest jer je onima pred nar. kuhinjom dobro

EVO JA POZIVAM DA SE KAMENUJU POLITICARI, DA IM SE UNISTI IMOVINA, POKRETNA I NEPOKRETNA

Da te citiram da ne budeš sam....no opet putem foruma možemo se mi pozivati međusobno jedino na po kilu janjetine... il šta već, naši pozivi sa ovog mjesta ne vrijede onoliko koliko mi mislimo, ali ne vrijede ni onoliko koliko zaista vrijede jer su iz srceta.
kad se samo sjetim s koliko smo srceTa organizovali one prve proteste :sax:
vjesticanametli

#113 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by vjesticanametli »

gdje ste stara raja :thumbup: abrakadabraka :kiss: i hoš ti uzet ono il neš :mrgreen: ceka te spremno :-D
herr flick :thumbup:
anakadabra

#114 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

vjesticanametli wrote:gdje ste stara raja :thumbup: abrakadabraka :kiss: i hoš ti uzet ono il neš :mrgreen: ceka te spremno :-D
ti zakuhaš na temi i :run:

i ja tebe :kiss:

joooooooooooj učim i sve mi se u glavi :-)
sarajevo63

#115 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by sarajevo63 »

uvjek dobar gost wrote:
Her Flick wrote:

NE SANKCIONISATI!
vjesticanametli

#116 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by vjesticanametli »

anakadabra wrote:
vjesticanametli wrote:gdje ste stara raja :thumbup: abrakadabraka :kiss: i hoš ti uzet ono il neš :mrgreen: ceka te spremno :-D

nije mi cilj kuhanje na temi samo sam im rekla a i gost zna s cim smo se mi susretali .................... a mirni protesti nece promijeniti nista .................. to smo vec gledali :| zanci ostaje samo da se prihvati poziv herr flicka i prosiri dalje :evil:
anakadabra

#117 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by anakadabra »

vjesticanametli wrote:
anakadabra wrote:

nije mi cilj kuhanje na temi samo sam im rekla a i gost zna s cim smo se mi susretali .................... a mirni protesti nece promijeniti nista .................. to smo vec gledali :| zanci ostaje samo da se prihvati poziv herr flicka i prosiri dalje :evil:
ma znam draga da ti to nije cilj :thumbup:
sjećaš se onih faca iz obližnjih kafana (oni što su uspjeli jamit od nanine penzije po markicu za kavu pa sretni pravo), koje su nam onako ironično dobacivale: Vidi ovih građana šta oni više hoće!!!
A onako poprilično inteligent su izgledali :D
Stolac92

#118 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by Stolac92 »

Samo vas gledam!!!
uvjek dobar gost

#119 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Stolac92 wrote:Samo vas gledam!!!
I?
Stolac92

#120 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by Stolac92 »

I ništa! Sve što kažem neće valjati. Iako u meni sve ključa da nešto uradim ne želim da nekome smetam, jer očigledno da svaki put kad "ja" nešto uradim niko ne dođe. Sujetno zvuči, ali je u suštini više odraz ličnog bola. Volio bih da pomognem, ali ne bih želio da svojim učešćem nekoga odbijam. Imate moju podršku... ako to uopšte nešto znači.
don vito

#121 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by don vito »

ALARMANTNO: SA BRODA KOJI TONE, MAFIJA NA VLASTI BACA TRUDNICE, DJECU I INVALIDE

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=259&ID=358

P.S. Tekst je od prije 10 dana, Brankovicev dug vise nije 370 miliona nego je sasvim izvjesno da ce do kraja godine narasti na 450 miliona.
Last edited by don vito on 20/11/2008 15:51, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#122 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Stolac92 wrote:I ništa! Sve što kažem neće valjati. Iako u meni sve ključa da nešto uradim ne želim da nekome smetam, jer očigledno da svaki put kad "ja" nešto uradim niko ne dođe. Sujetno zvuči, ali je u suštini više odraz ličnog bola. Volio bih da pomognem, ali ne bih želio da svojim učešćem nekoga odbijam. Imate moju podršku... ako to uopšte nešto znači.
Pusti se likova kao što su neki forumaši i njihovih sujeta, ego tripova i akademskih visina, ja lično mislim da je vrijeme da se svi ujedinimo i stanemo na jednu stranu barikade.... sve ostalo je prdimahovina .... to do sada smo već vidjeli....

Znači ujedinimo se i svi stanimo na barikadu skupa.
sarajevo63

#123 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by sarajevo63 »

uvjek dobar gost wrote:
Stolac92 wrote:I ništa! Sve što kažem neće valjati. Iako u meni sve ključa da nešto uradim ne želim da nekome smetam, jer očigledno da svaki put kad "ja" nešto uradim niko ne dođe. Sujetno zvuči, ali je u suštini više odraz ličnog bola. Volio bih da pomognem, ali ne bih želio da svojim učešćem nekoga odbijam. Imate moju podršku... ako to uopšte nešto znači.
Pusti se likova kao što su neki forumaši i njihovih sujeta, ego tripova i akademskih visina, ja lično mislim da je vrijeme da se svi ujedinimo i stanemo na jednu stranu barikade.... sve ostalo je prdimahovina .... to do sada smo već vidjeli....

Baš to! Pametno, mudro, masovno jer sve ostalo je ništa. S papirima il s kamenjem, svejedno je.
uvjek dobar gost

#124 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

sarajevo63 wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Baš to! Pametno, mudro, masovno jer sve ostalo je ništa. S papirima il s kamenjem, svejedno je.
Svi formalni, neformalni, pojedinci, grupe... svi skupa jer svima nam ovaj sistem radi o glavi !

Podrška nije više dovoljna, posebno ne verbalna... treba zanemariti male razlike u stavovima il viđenjima puta koji treba preći.. jer ja lično još uvijek mislim da svi imamo isti cilj !
Stolac92

#125 Re: NARODE PA DOKLE VISE??????

Post by Stolac92 »

UDG, mi smo već dugo vremena ujedinjeni, ali nismo organizovani, disciplinovani, nemamo poštovanja jedni prema drugima, ne cijenimo prave vrijednosti, nedostaje povjerenja, požrtvovanja i spremnosti na poslušnost. Naravno da ću pomoći u svakom smislu, ali smatram lično da bilo kakav protest zbog ovdje navedenih razloga treba biti pažljivo isplaniran, detaljno organizovan i to se ne može uraditi u kratkom roku. Ne obazirimo se na proteste koji su se morali desiti u određenom vremenskom roku, jer je situacija to iziskivala, kao što je zadnji ispred pozorišta gdje je važnije bilo da se protest održi nego koliko će ljudi doći. Taj protest je bio više nego uspješan. Ovaj protest i akcija o kojoj sada govorite mora biti toliko masovan da neće izgledati smiješan... inače će biti kontraproduktivan. Da bi bio masovan potrebno je prije svega vrijeme, ali i sve ovo što sam na početku naveo. Naravno da sam lično spreman ponovo ispasti budala, idealista, utopista, naivčina i sve drugo, ali moramo imati na umu da se svi naši potezi pažljivo tumače od strane javnosti.
Locked