Narode HELP!! :(

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

X-guy

Post by X-guy »

Shoshana wrote:Skola je uvijek ozbiljna stvar, pa evo, da pokusam pomoci.

Nesto dosta jednostavno, da se ne zapetljate pretjerano, a opet nesto realno, sto zaista ima smisla...

Na primjer...Impakt ulaska u Evropsku uniju na vanjsku trgovinu Slovenije. Vecinu potrebne statistike mozes pronaci na

http://www.stat.si/eng/tema_ekonomsko.asp

Uzmite jednu godinu prije (ili srednju vrijednost za zadnje tri godine) i jednu godinu poslije.

Jedan od vas neka se pozabavi kupovnom mocu Tolara, drugi usporedbom izvoza/uvoza agro-proizvoda, treci uvozom/izvozom neke druge grupe proizvoda, a cetvrti zaradom od turizma.

Ako je previse, uzmite samo nekoliko proizvoda iz svake grupe, ili npr. samo uvoz (ili samo izvoz).
Hvala :) ... bas nas je 4 u ekipi :) ... taj bi mogli uradit za predstavu na maturiranju... hvala još jednom :)
X-guy

Post by X-guy »

Herc wrote:Ja sam ti ozbiljno predlozio da napises rad o Ljubljanskoj banci,kako je pokrala Bosance.Eto ti prilike da ucinis nesto dobro za svoj narod :D :D A nemoj tako da te ljudi ovdje ne prihvataju jer si iz Slovenije.Uvijek si dobrodosao :bih: :wink:
Da počnem pljuvat po sloveniji što su bosnu pokrali ima da me linčuju i zabrane školovanje :lol: :lol: :lol: još će mi zabranit i posao da dobijem ...bolje da ćutim :lol:
al svejedno hvala što si pokušao pomoć :)
Post Reply