Nargila

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

krofnaa*

#51 Re: Nargila

Post by krofnaa* »

Probao sam jednom nargilu i bilo je užasno zagušljivo i neprijatno. Na kraju krajeva, ništa specijalno.
Tad još nije bila masovno popularna kao danas.

Danas je nargila popularizovana kroz spotove i muzička ostvarenja Jale Brata i Bube Korelija, Maye Berovic i ostalih iDJ produkcija koje iskaču na trendingu Youtube.

Imam osjećaj da je svaka generacija imala nešto opipljivo, neki identitet. Djeca 80tih, djeca 90tih pa čak i djeca 2000tih. Međutim ova današnja generacija mi potpuno nejasna i ne znam na šta se furaju? Narcisi na FB, Instagramu, lažni životi, nargila, brade, bratska ljubav (Jaran+jaran=braća), nafurne kučkice? Dobro toga je bilo u svakoj generaciji ali nikad ovako izraženo wtf? Odakle je sve to poteklo?
Optimus09

#52 Re: Nargila

Post by Optimus09 »

Ostavi se nargile i preko vikenda negdje na planinu :-D
ultima_palabra

#53 Re: Nargila

Post by ultima_palabra »

HAVANA wrote:Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.
:lol: :lol: :lol: Kralju :lol: :lol: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#54 Re: Nargila

Post by studiorum_tuzlaensis »

ultima_palabra wrote:
HAVANA wrote:Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.
:lol: :lol: :lol: Kralju :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol:

što bi rekli, u sridu. Shisha in a nutshell.
drunken tiger

#55 Re: Nargila

Post by drunken tiger »

krofnaa* wrote:Probao sam jednom nargilu i bilo je užasno zagušljivo i neprijatno. Na kraju krajeva, ništa specijalno.
Tad još nije bila masovno popularna kao danas.

Danas je nargila popularizovana kroz spotove i muzička ostvarenja Jale Brata i Bube Korelija, Maye Berovic i ostalih iDJ produkcija koje iskaču na trendingu Youtube.

Imam osjećaj da je svaka generacija imala nešto opipljivo, neki identitet. Djeca 80tih, djeca 90tih pa čak i djeca 2000tih. Međutim ova današnja generacija mi potpuno nejasna i ne znam na šta se furaju? Narcisi na FB, Instagramu, lažni životi, nargila, brade, bratska ljubav (Jaran+jaran=braća), nafurne kučkice? Dobro toga je bilo u svakoj generaciji ali nikad ovako izraženo wtf? Odakle je sve to poteklo?
Hajde sve, ali što ti brade smetaju?
SmokingMan

#56 Re: Nargila

Post by SmokingMan »

Ako te ne što konkretno zanima iz naučnog ugla...Obrati pažnju na ove reference u linkovima....Tu je malo detaljnije pojašnjeno.

https://www.cdc.gov/tobacco/data_statis ... YRekHLHouM
hAZNADAR

#57 Re: Nargila

Post by hAZNADAR »

Nargila je pristupacna svugdje u svijetu. Po cijeloj Evropi imas nargila barove,.. ali tu cuclaju Arapi u 99,9% slucajeva.

Kod nas je samo trend i ufuravanje gdje je od Arapa sve OK,... Identiet danasnje omladine je vise vjerski nego nacionalni a nasa tradicionalna neukost i glupost rezultira time da mladi kopiraju arapsku kulturu misleci da su dio jednog vjerskog civilizacijskog tabora.

Buduci da ostali evropljani ne cuclaju u tolikoj mjeri kao mi - tesko da je u pitanju novi otkriveni ceif poput nove vrste cokolade - kod nas je to samo glup trend i nista vise.

Od svih novih proizvoda bezalkoholno pivo i nargila su najbesmislenije. Ako ti je do piva - uzmi pravo - nece ti nista biti. Ako ti je do pusenja - zapali pravu cigaru ili nemoj nikako. Cuj puše ružu, jabuku,.... :roll: :D
Kada covjek vidi psiholoski profil i stajling ovih pušaca nargile - vidi jasno da nije samo nargila trendovsko naginjanje istoku. Glupi, glupi,.. junaci iz viceva.
insomnia78

#58 Re: Nargila

Post by insomnia78 »

Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
PS: u Fr mozes cuclati al na terasi :lol:
HAVANA

#59 Re: Nargila

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
Nemoj ih bolan,bice tema za mjesec...Boli me,dje me nikad bolilo nije :-?
insomnia78

#60 Re: Nargila

Post by insomnia78 »

:lol:
bluesjunior

#61 Re: Nargila

Post by bluesjunior »

insomnia78 wrote:Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
dže Češ žutog ba... :-D
insomnia78

#62 Re: Nargila

Post by insomnia78 »

Dje ces ruzu. Kad pusis pusi ko gospodin
bluesjunior

#63 Re: Nargila

Post by bluesjunior »

insomnia78 wrote:Dje ces ruzu. Kad pusis pusi ko gospodin
a jasno da nećeš...inače mi je ta nargila teža budalaština...
Seyfo

#64 Re: Nargila

Post by Seyfo »

I pored svega lošeg što ide s nargilom, ( a to je većina stvari ), smatram da je ipak dobro to što se omladina kod nas navukla na nešto što nije toliko baš loše po zdravlje. Inače bi to bile možda neke nelgalne supstance, pretjerivanje s alkoholom isl. Mislim, nešto bi bilo svakako,pa je ipak nargila manje zlo. Mene lično uvijek zaboli glava pa izbjegavam.
Mišo_Kovač

#65 Re: Nargila

Post by Mišo_Kovač »

Dudlošlauf je gori po zdravlje od cigareta, tako da nije manje zlo... naprotiv...
Logovan

#66 Re: Nargila

Post by Logovan »

Seyfo wrote:I pored svega lošeg što ide s nargilom, ( a to je većina stvari ), smatram da je ipak dobro to što se omladina kod nas navukla na nešto što nije toliko baš loše po zdravlje. Inače bi to bile možda neke nelgalne supstance, pretjerivanje s alkoholom isl. Mislim, nešto bi bilo svakako,pa je ipak nargila manje zlo. Mene lično uvijek zaboli glava pa izbjegavam.
Boldirano ne ide u istu rečenicu sa nargilom.

I pored nargile, pretjeruje se sa alkoholom.
Seyfo

#67 Re: Nargila

Post by Seyfo »

A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
Omladina hoće šta je zabranjeno ili bar nepoželjno, a popularno.
Zato smatram da je nargila najmanje zlo.
Logovan

#68 Re: Nargila

Post by Logovan »

:lol:
HAVANA

#69 Re: Nargila

Post by HAVANA »

Seyfo wrote:A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
Ih,da izaziva efekte i ja bi je dudlo.
Mišo_Kovač

#70 Re: Nargila

Post by Mišo_Kovač »

Seyfo wrote:A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
Moderne studije ukazuju na to da nikotin izaziva vecu ovisnost od THCa... tako da si idalje u krivu...
Seyfo

#71 Re: Nargila

Post by Seyfo »

Što se tiče poredbe sa cigaretama, nargila ne ubija pasivne pušače svakodnevno kao cigarete a ne izaziva ni ovisnost kao cigarete. Ko je imao posla sa pušačima koji hoće prestati, zna o čemu govorim.
Dakle, nargila je najmanje zlo.
Logovan

#72 Re: Nargila

Post by Logovan »

Seyfo wrote:Što se tiče poredbe sa cigaretama, nargila ne ubija pasivne pušače svakodnevno kao cigarete a ne izaziva ni ovisnost kao cigarete. Ko je imao posla sa pušačima koji hoće prestati, zna o čemu govorim.
Dakle, nargila je najmanje zlo.
Ubija.
Izaziva sličnu, što ti dođe isto.
Vector_dum

#73 Re: Nargila

Post by Vector_dum »

hAZNADAR wrote:Nargila je pristupacna svugdje u svijetu. Po cijeloj Evropi imas nargila barove,.. ali tu cuclaju Arapi u 99,9% slucajeva.

Kod nas je samo trend i ufuravanje gdje je od Arapa sve OK,... Identiet danasnje omladine je vise vjerski nego nacionalni a nasa tradicionalna neukost i glupost rezultira time da mladi kopiraju arapsku kulturu misleci da su dio jednog vjerskog civilizacijskog tabora.

Buduci da ostali evropljani ne cuclaju u tolikoj mjeri kao mi - tesko da je u pitanju novi otkriveni ceif poput nove vrste cokolade - kod nas je to samo glup trend i nista vise.

Od svih novih proizvoda bezalkoholno pivo i nargila su najbesmislenije. Ako ti je do piva - uzmi pravo - nece ti nista biti. Ako ti je do pusenja - zapali pravu cigaru ili nemoj nikako. Cuj puše ružu, jabuku,.... :roll: :D
Kada covjek vidi psiholoski profil i stajling ovih pušaca nargile - vidi jasno da nije samo nargila trendovsko naginjanje istoku. Glupi, glupi,.. junaci iz viceva.
Za Arape si u pravu.
Turci i Arapi su i donijeli nargilu u Evropu jer takav sjedilacki nacin druzenja je njihov obicaj i njihova kultura.
U Njemackoj nargile dudlaju samo oni i nigdje nema pojave masovnosti konzumacije nargile kod Nijemaca.

Mozda neko iz znatizelje da sjedne i proba, ali mora potegnuti u kvart sa Turcima i Arapima.
U Sarajevu haman i da nemas kafica a da nije u tom fazonu - nargila i shisha bar.
KB9

#74 Re: Nargila

Post by KB9 »

da nam pozivi famalija onog sto donese prvu nargilu na nase prostore

ima omladina sta radit za malo para

:izet:
hali gali halid

#75 Re: Nargila

Post by hali gali halid »

Nabijem ga na, tog sto je prvi donese..
Post Reply