Nargila

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#26 Re: Nargila

Post by JThomas »

jednostavno mi izmiče smisao uvlačenja nekakve dimčine, a da te ne radi. eto.
Partizzanka

#27 Re: Nargila

Post by Partizzanka »

E dobro da je neko ovo otvorio - da ne moram ja

da odgovorim na pitanja
probala jesam jednom, nista posebno
stetna je sigurno pogotovo ako shishas svaki vikend ili cesce
znam maloljetnika koji to rade i uzasavam se toga

kakav je to fenomen shishanja po sarajevu!??!?!?
otovrile se neke pusionice po gradu, cijela carsija se dimi
em imamo taj predznak muslimanskog grada em sada shisha omladina, wtf? u svijetu i okolini to se radi samo po zemljama bliskog istoka ... sa islamskim predznakom. a primitivci ce to povezati sa tim i sa terorizmom.
ja bih ono sve pozatvarala omladina se kod nas ili alkoholise ili shisha - treba otvoriti kafic u kojem ima bilijar, stoni tenis, neke tako zabave a ne duhan i alkohol
i sto je najtuznije to radi omladina koja je inace vjerski odgojena posto nema alkohola dozvoljeno je biti tamo i obitavati vikendima u onom dimu, valjda misle to je i vjerski priznato A NIJE!

evo citat sa jednog sitea islamske tematike

"To je bez sumnje u suprotnosti sa islamskim bontonom. Najčešći uzrok ove pojave je slijepo slijeđenje drugih, i ubjeđenje da u nargili nema nikakve štete ili je ona jako mala, što je sigurno velika pogreška, i daleko je od ispravnog.
Husamuddin el-Enver, profesor za plućna oboljenja na Medicinskom fakultetu Kairskog univerziteta, kaže da pušenje nargile više šteti od pušenja cigare, jer uzrokuje širenje disajnih mjehurića; potvrđeno je medicinski da pušenje nargile umanjuje gipkost (elastičnost) pluća, otežava disanje više nego duhan, izaziva alergiju na grudnom košu i hroničnu upalu bronhija. Dok Abdul-Hakim Mahmud, profesor i šef na Odjelu za plućna oboljenja i alergiju na Medicinskom fakultetu, kaže: ''Uzimanje jedne doze nargile jednako je pušenju 20 cigareta, a jedna od stravičnih opasnosti koja prijeti konzumentu nargile jeste zaražavanje tuberkulozom i upalom pluća. Crijevo uz pomoću kojeg se konzumira nargila zadržava u sebi različite vrste mikroba, između ostalog mikrob tuberkuloze, i prenosi ih na konzumente.''
Š ta reći poslije ovih izjava? Da nema nikakve smetnje i prepreke za konzumiranje nargile, ili da je ono strogo zabranjeno? Ovo drugo, sigurno, jer islam zabranjuje sve ono što šteti ljudskom zdravlju, što ga uništava i slabi, ili ono što donosi prevladavajuću štetu. Rekao je Allah, dželle šanuhu: I ne ubijajte se, jer Allah je prema vama milostiv. (Prijevod značenja En-Nisa, 29.);"
JThomas

#28 Re: Nargila

Post by JThomas »

ja bih ono sve pozatvarala omladina se kod nas ili alkoholise ili shisha
a šta je loše u tom prvom? :-?
Partizzanka

#29 Re: Nargila

Post by Partizzanka »

isto sto i u drugom

dangube i trose novce na stvari koje ih samo trenutno drze sretnima
sve nestane u dimu ili u tucnjavi
ultima_palabra

#30 Re: Nargila

Post by ultima_palabra »

Pa alkohol te može držati sretnim (ako si takav tip osobe i ako tako utiče na tebe). Ne znam kako te dim sa okusom vanilije može držati sretnim?
JThomas

#31 Re: Nargila

Post by JThomas »

zato te 16. cipele u ormaru trajno drže sretnim :D

što ne mogu supe viljuškom...
lavorpunvode

#32 Re: Nargila

Post by lavorpunvode »

:nargila:

da se nadovezem na temu, ne da poznajem maloljetnike koji furaju nargilu, nego sto kad udjes u bilo koji kafic koji ima nargile izgleda kao da si greskom upao na veliki odmor u osnovnu skolu.
iako mi jos uvijek nije pretjerano mrsko otici na takva mjesta samo zbog raje i nargile, zbog okruzenja i djecije furke - mi je drago da to nije pretjerano cesto.
JThomas

#33 Re: Nargila

Post by JThomas »

pređeš lijepo na cugu, k'o svako normalan... 8-)
lavorpunvode

#34 Re: Nargila

Post by lavorpunvode »

zar sam napisala da jedno iskljucuje drugo 8-)
JThomas

#35 Re: Nargila

Post by JThomas »

ne isključuje, ali zašto se trovati a da te ne radi?
lavorpunvode

#36 Re: Nargila

Post by lavorpunvode »

"Upitaj" to nekoga ko se truje na dnevnoj bazi, ja to urijetko, al s merakom 8-)
s tolikim merakom, da sam dobila nargilu na poklon :D i stoji neotpakovana u ormaru jer moji hoce da me se odreknu Ha je spomenem :lol:
JThomas

#37 Re: Nargila

Post by JThomas »

ma to je retoričko pitanje, apsolutno ne očekujem neki smislen odgovor od nargilaša :D
Prskalica

#38 Re: Nargila

Post by Prskalica »

Probala nargilu samo jednom i nikad više bezze
štetna je
nisam maloljetna, poznajem maloljetnike koji :nargila:
Revolucionar ★

#39 Re: Nargila

Post by Revolucionar ★ »

Đe ima jeftinih okusa u manjim pakovanjima do 200 gr za osobne uporabe :D
Better Man

#40 Re: Nargila

Post by Better Man »

Nagrilja je čista droga i žalosno je kad vidim maloljetnu bavalurdiju kako istu puše. Nagrilu treba zabraniti.
bleee_sa

#41 Re: Nargila

Post by bleee_sa »

sere mi se od dudlatora crijeva
HAVANA

#42 Re: Nargila

Post by HAVANA »

Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.
Fudo387

#43 Re: Nargila

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.
:lol:
Revolucionar ★

#44 Re: Nargila

Post by Revolucionar ★ »

Sere se i meni od nema cega nema, ali ono sto mene ne ugrozava ni tangira ni ne komentarisem. Evo ja nargilu konzumiram u krugu porodice, prijatelja. Jel te tangira to?
insomnia78

#45 Re: Nargila

Post by insomnia78 »

Nargila. Zabava za cijelu porodicu. Jel se osjecas ko Harap kad pusis?
Pusi makar vutru, opijum, pospi horsom, nesta. Nemoj bit zeMsko
Atego

#46 Re: Nargila

Post by Atego »

Dobra stvar oko nargila jeste da je sve manje onih peksinjavih kafancuga gdje se maloljetnicima i omladini sluzi alkohol. Oko takvih objekata nema tuca, pucnjava ,bar ne kod nas.tj svak se svojom frulom zabavio. :D
swanfilter

#47 Re: Nargila

Post by swanfilter »

Kada zakonom dozvole staviti nes drugo u sisu, onda cu probati. Do tada, hvala lijepa ...
zlajapravaraja

#48 Re: Nargila

Post by zlajapravaraja »

Ne hvala, ja čekam trend isisavanja dima iz auspuha, ili iz dimnjaka poveće kuće.

Parkiraš fino kamion dizelaš u bašču nargilhane (zvaće se tada drukčije), priključiš mu auspuh na pipu, i sisaš dizel do mile volje.
Sjajna stvar, i već veliki trend u Afganistanu i Pakistanu :thumbup:

Ko nema za benzina, može naložiti kamionsku gumu, popet' se na dimnjak i ponijeti metar folije. Prekriješ dimnjak folijom, ućeraš mu po pipu sa društvom, i zabava može početi.
Već ozbiljna praktika u zemljama kao Hujedinjeni Harapski Hemirati, Hjemen i Hegipat :thumbup:

Hjedva čekam da to bidne i kod nas :thumbup:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#49 Re: Nargila

Post by W0rM »

antiquess wrote:Pozdrav svima,
imam 2-3 pitanja za vas i molio bih vas da mi pomognete tako sto cete odgovoriti na njih ovo mi je veoma bitno a vama je cas posla :)

Da li mislite da je nargila štetna ?
Da li ste konzumirali nargilu ?
I da li ste vi maloljetnik ili poznajete nekog maloljetnika koji konzumira nargilu ?

Hvala vam unaprijed

Molio bih ozbiljne odgovore od sviju :)
Da, nema dvojbe oko stetnosti.
Da,
Nisam maloljetnik, ali ih znam maloljetnika kojim roditelji dopustaju da konzumiraju shishu.
Logovan

#50 Re: Nargila

Post by Logovan »

zlajapravaraja wrote:Ne hvala, ja čekam trend isisavanja dima iz auspuha, ili iz dimnjaka poveće kuće.

Parkiraš fino kamion dizelaš u bašču nargilhane (zvaće se tada drukčije), priključiš mu auspuh na pipu, i sisaš dizel do mile volje.
Sjajna stvar, i već veliki trend u Afganistanu i Pakistanu :thumbup:

Ko nema za benzina, može naložiti kamionsku gumu, popet' se na dimnjak i ponijeti metar folije. Prekriješ dimnjak folijom, ućeraš mu po pipu sa društvom, i zabava može početi.
Već ozbiljna praktika u zemljama kao Hujedinjeni Harapski Hemirati, Hjemen i Hegipat :thumbup:

Hjedva čekam da to bidne i kod nas :thumbup:
:lol: :lol:
Post Reply