Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Ridjobrki

#26 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Ridjobrki »

Hahahahahahhaha, vidi majstora, edituje svoj post gdje se provalio i onda priča o spinovanju!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SDP-ovi zeloti uvijek uljepšaju večer! :-D :-D :-D :-D :kiss:

To samo može Lagumdžijin poletarac: falsifikuje a proziva zbog nekog spinovanja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mikasa

#27 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mikasa »

It_is_a_Leclerc wrote: I ima veze. Svi oni koje je članstvo u DF zateklo na funkciji koju su dobili kao članovi drugih stranaka, dobili su upustvo da se ponašaju do izbora u skladu sa vlastitom savješću.
E ako je ovo sto rade dva clana Predsjednistva DF (Hanka i "Novi Sado Bahtic" iz Krajine), njihova vlastita savjest, njihova politicka mudsrost, njihova moralna vertikala, onda mi moja VLASTITA SAVJEST kaze da, nazalost, izbrisem DF iz opcije za glasanje u oktobru 2014. Zao mi je Zeljko Komsicu, moj ratni druze. :(
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by It_is_a_Leclerc »

mikasa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: I ima veze. Svi oni koje je članstvo u DF zateklo na funkciji koju su dobili kao članovi drugih stranaka, dobili su upustvo da se ponašaju do izbora u skladu sa vlastitom savješću.
E ako je ovo sto rade dva clana Predsjednistva DF (Hanka i "Novi Sado Bahtic" iz Krajine), njihova vlastita savjest, njihova politicka mudsrost, njihova moralna vertikala, onda mi moja VLASTITA SAVJEST kaze da, nazalost, izbrisem DF iz opcije za glasanje u oktobru 2014. Zao mi je Zeljko Komsicu, moj ratni druze. :(
Izvini, a šta to rade oni ?!
Ruše zlotvorsku vlast SDP-a koja nas kao državu tjera u haos i stečaj. Treba ljude podržati, a ne ih klevetati.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

kosmpolita wrote:
Smisli drugaciji spin, ovo ti ne valja nista. :D
Toliko ne valjda se ti nisi mogao sjetiti nijednog boljeg argumenta od ovog.

Sutra je nedjelja. Ne radi Hadžić. Koga ćeš sad pitati za vlastito mišljenje...
video

#30 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by video »

It_is_a_Leclerc wrote:
kosmpolita wrote:
Smisli drugaciji spin, ovo ti ne valja nista. :D
Toliko ne valjda se ti nisi mogao sjetiti nijednog boljeg argumenta od ovog.

Sutra je nedjelja. Ne radi Hadžić. Koga ćeš sad pitati za vlastito mišljenje...
Najbolje bi mu bilo da se prosvijetli kod Fazlije, inace u raji poznatog ko prosvijetitelj.
branimir stulic

#31 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by branimir stulic »

Pa i SDP je napravio koaliciju sa SDA u vladi KS.
Pa i SDP je koalirao sa Fikretom Dolicem u USK
Pa i SDP je......

Politika je kurva i tako je. Ko koga prije... A narod je izgleda taj koji je stalno ....n.
Sto se tice ovih traka mala su maca za one grozne likove dotjerane u Photoshopu koji ce nam se smijati sa jumbo i ostalih plakata.
mikasa

#32 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mikasa »

It_is_a_Leclerc wrote:
mikasa wrote:
Izvini, a šta to rade oni ?!
Ruše zlotvorsku vlast SDP-a koja nas kao državu tjera u haos i stečaj. Treba ljude podržati, a ne ih klevetati.
Prijatelju, ti ih lijepo nastavi podrzavati: rusite zlotvore, uposljavajte sinove, kcerke, glasajte za zastitu vitalnog nacionalnog interesa, ... ali bez mene. Sve ovo sto su clanovi DF, pardon, neovisni zastupnici Hanka i "Sado Bahtic" uradili u zadnjih godinu dana je, nazalost, ucestvovanje su u stvaranje klime " ili ce biti kako ja kazem ili cu upotrebit sve zakonske rupe da zaustavim procese", pa tako vec imamo smjenu Minsitra finansija, drzavni budzet se ne usvaja zbog HDZ-ovih 6 miliona KM, ... a sta ce tek biti poslije izbora. Necete da ucite na tudzim greskama tako da Vam predvidjam buducnost slicnu oneme koju je imao SDU. Steta...
Control panel

#33 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Control panel »

It_is_a_Leclerc wrote:
Control panel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dobra večer.

Da li mi možete reći koliko mandata je Demokratska Fronta dobila na zadnjim izborima ?

Hvala.
kakve to veze ima?

i SBiH je dobio 4 mandata u Skupstini pa sad nema nijednog.
BPS dva sad ima jednog.
SDU jednog sad ima DVA iz dva
SDP 10 a sad ima 8.

bitno je ko je koje stranke clan a ne sta je bilo na dan izbora. po izbornom zakou mandat se veze za licnost a ne za stranku.
neka onda hanka vrati mandat SDP-u i niko nece govoriti da je DF u koaliciji sa SDA. :izet:
U bh. izbornoj legislativi ne postoji princip vraćanja mandata. Gospođa Vajzović je dobila mandat kao Hanka Vajzović od građana, a ne od SDP-a, i SDP nema nikakvo pravo da traži njen mandat nazad.

I ima veze. Svi oni koje je članstvo u DF zateklo na funkciji koju su dobili kao članovi drugih stranaka, dobili su upustvo da se ponašaju do izbora u skladu sa vlastitom savješću.
hahahahahaha a to se tako zove. ocito kolairanje sa SDA se zove uputstvo da se ponasaju po vlastitoj savjesti.

ma bravo. :thumbup:
mikasa

#34 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mikasa »

branimir stulic wrote:Pa i SDP je napravio koaliciju sa SDA u vladi KS.
Pa i SDP je......
Ma nije problem sto je DF usao sa SDA u Vladu KS, to je bila politicka procjena koju postujem ali se sa njom ne slazem.
Mogu ja zanemariti i Radeljasa i Cardzica, mogu zaboraviti Hankinu kcerku i sina, mogu cestitati Damiru Marjanovicu kao jedinoj svijetloj tacki u Valdi KS, ali NE MOGU shvatiti dizanje ruke u Domu naroda za zastitu vitalnog nacionalnog pitanja prilikom smjene Vlade FBiH. Zasto ???
Da li znate da ostavku Damira Marjanovica, Komisija za imenovanja na celu sa Dinom Konakovicem, nije htjela usvojiti, nego je DM dobio otkaz jer nije dosao pet dana na posao. :oops: Toliko o Vasim koalicionim partnerima...
Zasto Hanka poslije otkaza Damira Marjanovica nije izasla iz parlametrne vecine, pardon, manjine, jer ih vise nema 18? Zasto?
mikasa

#35 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mikasa »

Ridjobrki wrote: FIRST LAW OF HOLES je pravilo koje je formulirao britanski političar Denis Healey i kaže: "If you find yourself in a hole, first stop digging.".

Činjenice su sljedeće:

1. SDP je stranka u osipanju i slabljenju, kako kad su u pitanju članovi tako i birači.
2. Na sljedećim izborima joj slijedi drastičan pad.
3. Pad u politici sam po sebi ne mora biti koban ako imaš s kim formirati koalicije ali SDP-ov koalicioni potencijal je prokockan.
4. Image stranke je katastrofalan.

I kraj svega ovoga SDP se samo bavi drugim strankama i njihovim kandidatima. :-) :-) :-) Negativna kampanja je kampanja očajnika, ko god je primijeni obije mu se o glavu kad-tad. Negativna kampanja je nekad bila u interesu SDA i primjenjivali su je jer im je bilo u cilju da druge stranke okaljaju i učine sličnijima sebi a onda ih dobiju na iskustvo i masovnost. Oni to sada više ne rade, nije im u interesu. To dovoljno govori u kakvoj je kaljuži SDP kad moraju KALJATI druge u pokušaju da se prikažu imalo prihvatljivim.

Fahro se okanuo prljave kampanje na kojoj je izgradio Avaz, SDA se kloni direktnih klinčeva i kaljanja i mekani su k'o macin rep, DF kulira i zasad samo reternira SDP-ove napade blatom... SDP je postao najpokvarenije derište na igralištu i ljudi to vide.

Promijenite ploču, ima još vremena. Narod je glup i kratkog pamćenja, možda i upali.
Brko, svaka cast... Pomozi malo i ovim iz DF, Zeljko je to sigurno zasluzio.
branimir stulic

#36 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by branimir stulic »

mikasa wrote:
Pa i SDP je......
Ma nije problem sto je DF usao sa SDA u Vladu KS, to je bila politicka procjena koju postujem ali se sa njom ne slazem.
Mogu ja zanemariti i Radeljasa i Cardzica, mogu zaboraviti Hankinu kcerku i sina, mogu cestitati Damiru Marjanovicu kao jedinoj svijetloj tacki u Valdi KS, ali NE MOGU shvatiti dizanje ruke u Domu naroda za zastitu vitalnog nacionalnog pitanja prilikom smjene Vlade FBiH. Zasto ???
Da li znate da ostavku Damira Marjanovica, Komisija za imenovanja na celu sa Dinom Konakovicem, nije htjela usvojiti, nego je DM dobio otkaz jer nije dosao pet dana na posao. :oops: Toliko o Vasim koalicionim partnerima...
Zasto Hanka poslije otkaza Damira Marjanovica nije izasla iz parlametrne vecine, pardon, manjine, jer ih vise nema 18? Zasto?
Ko je formirao tu istu vladu? Ko je izabrao predsjednika FBiH?
Problem SDP a je taj sto su licni interesi nadvladali ciljeve stranke. Tako da smo na sceni imali koaliraciju SDP a sa svakim zivim osim sa SDU. E to Narcis ne bi dozvolio. Mislim da SDP moze spasiti jedino izbacivanje ZL iz stranke sto je tesko ostvarivo. Zao mi je.. Ljevicar sam ali...
mikasa

#37 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mikasa »

branimir stulic wrote:
mikasa wrote:
Pa i SDP je......
Ko je formirao tu istu vladu? Ko je izabrao predsjednika FBiH?
Problem SDP a je taj sto su licni interesi nadvladali ciljeve stranke. Tako da smo na sceni imali koaliraciju SDP a sa svakim zivim osim sa SDU. E to Narcis ne bi dozvolio. Mislim da SDP moze spasiti jedino izbacivanje ZL iz stranke sto je tesko ostvarivo. Zao mi je.. Ljevicar sam ali...
Ovdje su vecina ljevicari... tako je bilo ali danas, nisam vise siguran. :(
Postavio sam pitanje: Zasto su Hanka i onaj lik iz Krajine (fakat ne znam ime) digli ruku u Domu naroda za zastitu vitalnog nacionalnog interesa? Zasto??? Mozes li mi dati neki razlog osim onog da su protiv SDP-a, da su protiv SDP-e Vlade?
Pa nemoj da DF upada u iste zamke u koju je upao i SDP? Nemojte da Vam se kampanja svodi samo na blacenje SDP-a, jer to nece napraviti veliki rezultat.
It_is_a_Leclerc

#38 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

kosmpolita wrote:
Kad nemate argumenata i kad ste razotkriveni onda klevecete i vrijedjate.

Sta je problem priznati vasem Zeljku Komsicu jasnu stvar: politicku, medijsku i svaku drugu ljubav sa SDA? :D
Ti imaš 15 godina. Ja drugačije ne znam objasniti to što ti pišeš.

Gdje ja vrijeđam ? Gdje je klevećem ?
Ridjobrki

#39 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Ridjobrki »

mikasa wrote: Brko, svaka cast... Pomozi malo i ovim iz DF, Zeljko je to sigurno zasluzio.
Druže, nema se tamo kome pomoći. To je moj problem sa SDP-om. Ja sam prije 10 godina bio jako dobar sa dosta SDP-ovaca koji su bili pravo dobra raja i puno su obećavali. Sad ih tamo nema - ili su sasječeni, ili su prelazili u SDU, NS, DF, šta ja znam kako je koja već nastajala a oni koji su još tamo i sami su frustrirani i ništa ih se ne pita!

S druge strane, ljudi sa kojima sam onako privatno u kontaktu a koji su uspjeli u SDP-u su se pokvarili i to i sami kažu: "Sve ja to jarane znam ali šta ću?". I ja ih razumijem, imaju interesa da budu ono što su postali i to nije razlog da se tu i tamo ne nazdravi ali priče o politici tu nema niti je s njima mogu imati.

Šta se, dođavola, desilo??? Desio se Zlaja i još armija kloniranih Zlaja koji su poklopili SDP i doveli do ovoga gdje je SDP sad.

U svim strankama imam prijatelje, i to jako dobre prijatelje, poneki su čak na jako visokim pozicijama. Znamo se iz vremena kad sam ja bio u Liberalima a oni u svojim strankama pa smo se viđali i dernečili po seminarima tu i tamo i bila su to dobra druženja. :) Oni su ostali u politici, ja nisam ali pratim šta se dešava i komuniciram sa svima. Jedino mjesto gdje su oči slijepe a uši gluhe je SDP. Nažalost.

Mene ne zanimaju stranke i lideri, mene zanimaju procesi i napredak BiH. Trenutno je SDP najgori od sve te djece i mora ih se kazniti drastično. Sve stranke imaju loše primjere ovakve i onakve, nema je dobre i čiste ali jedino je SDP nepopravljivo loš dok god je Lagumdžija na njenom čelu.

Slijedi zanimljiva godina i biće je zanimljivo promatrati ali u ovom momentu nema NIŠTA što ide na ruku SDP-u, ama baš ništa. Ni stanje u stranci, ni popularnost među narodom, ni potencijal za partnerske odnose u budućnosti, ni smjer u kojim EU usmjerava bosanska zbivanja... NIŠTA.

Imam ja svoje probleme i sa SDA i sa DF ali su minorni u odnosu na suštinske probleme sa SDP-om. Lagumdžija/SDP je trenutno tumor bh. političke scene. BiH je trebala jak, stabilan, demokratski i kredibilan SDP kao kontrapunkt SDA a Lagumdžija je to upropastio. To nas je koštalo deceniju napretka i mora prestati odmah. I prestaće a onda onome što nakon Lagumdžije ostane od SDP-a predstoji decenija konsolidacije. Tada ću i ja vjerovatno biti tu da jedem ta govna, ovakav kakav sam...
gnjev

#40 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by gnjev »

Koji im je slogan ? Mi cemo krasti manje ofirno ?
Havatar

#41 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Havatar »

gnjev wrote:Koji im je slogan ? Mi cemo krasti manje ofirno ?
To bi bilo previse ofirno..
mefistofilis

#42 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by mefistofilis »

do prije godinu dana nije se ni znalo sta je taj famozni "SPIN" a sad svi opicili po tom izrazu i spin spin spin spin spin spin spin spin i spin i spin i spin aaaaargh :twisted:
Mračajski proto

#43 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Mračajski proto »

Sklonite ih vi kojima su puna usta Komšića i te stranke. Hebali vas oni. Jeste naivni u pm, ali nek je B. Spahić majmun što je realan, kao i E. Kazaz. Ta će oni...
staradis

#44 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by staradis »

Trake su mrtvi odron

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Banksy

#45 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Šta se, dođavola, desilo??? Desio se Zlaja i još armija kloniranih Zlaja koji su poklopili SDP i doveli do ovoga gdje je SDP sad.

U svim strankama imam prijatelje, i to jako dobre prijatelje, poneki su čak na jako visokim pozicijama. Znamo se iz vremena kad sam ja bio u Liberalima a oni u svojim strankama pa smo se viđali i dernečili po seminarima tu i tamo i bila su to dobra druženja. Oni su ostali u politici, ja nisam ali pratim šta se dešava i komuniciram sa svima. Jedino mjesto gdje su oči slijepe a uši gluhe je SDP. Nažalost.

Mene ne zanimaju stranke i lideri, mene zanimaju procesi i napredak BiH. Trenutno je SDP najgori od sve te djece i mora ih se kazniti drastično. Sve stranke imaju loše primjere ovakve i onakve, nema je dobre i čiste ali jedino je SDP nepopravljivo loš dok god je Lagumdžija na njenom čelu.

Slijedi zanimljiva godina i biće je zanimljivo promatrati ali u ovom momentu nema NIŠTA što ide na ruku SDP-u, ama baš ništa. Ni stanje u stranci, ni popularnost među narodom, ni potencijal za partnerske odnose u budućnosti, ni smjer u kojim EU usmjerava bosanska zbivanja... NIŠTA.

Imam ja svoje probleme i sa SDA i sa DF ali su minorni u odnosu na suštinske probleme sa SDP-om. Lagumdžija/SDP je trenutno tumor bh. političke scene. BiH je trebala jak, stabilan, demokratski i kredibilan SDP kao kontrapunkt SDA a Lagumdžija je to upropastio. To nas je koštalo deceniju napretka i mora prestati odmah. I prestaće a onda onome što nakon Lagumdžije ostane od SDP-a predstoji decenija konsolidacije. Tada ću i ja vjerovatno biti tu da jedem ta govna, ovakav kakav sam...
Žao meni one prave raje koja su u SDP-u iz pravih razloga, imam takvih prijatelja i šteta je te raje. Ne volim ni ja reći da sam protiv SDP-a, nekad sam i sam glasao za njihove kandidate - ja samo prezirem Lagumdžiju i njgovu politiku i ono što je od SDP-a napravio. To zaslužuje brzu propast i to im se manje-više piše.

Za kraj, dobronamjerni savjet koji niko nije tražio:

FIRST LAW OF HOLES je pravilo koje je formulirao britanski političar Denis Healey i kaže: "If you find yourself in a hole, first stop digging.".

Činjenice su sljedeće:

1. SDP je stranka u osipanju i slabljenju, kako kad su u pitanju članovi tako i birači.
2. Na sljedećim izborima joj slijedi drastičan pad.
3. Pad u politici sam po sebi ne mora biti koban ako imaš s kim formirati koalicije ali SDP-ov koalicioni potencijal je prokockan.
4. Image stranke je katastrofalan.

I kraj svega ovoga SDP se samo bavi drugim strankama i njihovim kandidatima. :-) :-) :-) Negativna kampanja je kampanja očajnika, ko god je primijeni obije mu se o glavu kad-tad. Negativna kampanja je nekad bila u interesu SDA i primjenjivali su je jer im je bilo u cilju da druge stranke okaljaju i učine sličnijima sebi a onda ih dobiju na iskustvo i masovnost. Oni to sada više ne rade, nije im u interesu. To dovoljno govori u kakvoj je kaljuži SDP kad moraju KALJATI druge u pokušaju da se prikažu imalo prihvatljivim.

Fahro se okanuo prljave kampanje na kojoj je izgradio Avaz, SDA se kloni direktnih klinčeva i kaljanja i mekani su k'o macin rep, DF kulira i zasad samo reternira SDP-ove napade blatom... SDP je postao najpokvarenije derište na igralištu i ljudi to vide.

Promijenite ploču, ima još vremena. Narod je glup i kratkog pamćenja, možda i upali.
To je to.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by JoseMujica »

Havatar wrote:Kad DF dodje na vlast oni ce ih ukloniti
:lol: kako nas istorija/povijest/historija uči u tom slučaju će ih samo zabetonirat
htcxone

#47 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by htcxone »

Za ovog SDP-LAGUMFŽIJA otvaraca teme samo da dobije obavjest da su trake uklonjene od strane ljudi koji su ih i postavili, at o je odluceno jos i prije stavljanja trakica, dakle da se psotave prije nove godine a poskidaju poslije nove godine
Tako da si uzalud postavio temu

Sto se tice Hanke i ostalih koji su u vlasti, DF se odrekao bilo kakvih FINANSIJSKIH koristi od istih ( a imao bi pravo da hoce) jer samim odricanjem NOVCANIH sredstava kao dijela vlasti, automatski bi preuzeli i odgovornost za ono sto ti ljudi rade.
Ovako, jasno je dato doznanja da sve sto clanovi DF.a rade, a na vlasti su, rade iskljucivo kao individue i da ce tek poslije izbora raditi po planu i programu DF.a
VjecitiStudent

#48 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by VjecitiStudent »

htcxone wrote:Za ovog SDP-LAGUMFŽIJA otvaraca teme samo da dobije obavjest da su trake uklonjene od strane ljudi koji su ih i postavili, at o je odluceno jos i prije stavljanja trakica, dakle da se psotave prije nove godine a poskidaju poslije nove godine
Tako da si uzalud postavio temu

Sto se tice Hanke i ostalih koji su u vlasti, DF se odrekao bilo kakvih FINANSIJSKIH koristi od istih ( a imao bi pravo da hoce) jer samim odricanjem NOVCANIH sredstava kao dijela vlasti, automatski bi preuzeli i odgovornost za ono sto ti ljudi rade.
Ovako, jasno je dato doznanja da sve sto clanovi DF.a rade, a na vlasti su, rade iskljucivo kao individue i da ce tek poslije izbora raditi po planu i programu DF.a
A mi ćemo svi zajedno zaboravit kako je sramotno svo vrijeme Komšićeva desna ruka glasala ...

Ovo je gore i od Crvenkapice
Havatar

#49 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by Havatar »

Kad ste Lagumdziji mogli da oprastate mnogo gore stvari i oprastali bi mu i dalje da nije usao u koaliciju sa SDA onda mozete i Komsicu.
VjecitiStudent

#50 Re: Narandzaste trake u Sarajevu. Kad i ko ce ih ukloniti?

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:Kad ste Lagumdziji mogli da oprastate mnogo gore stvari i oprastali bi mu i dalje da nije usao u koaliciju sa SDA onda mozete i Komsicu.
Izgovor SDP-a je da je SDA gora, izgovor SDA je da je SDS gori, izgovor DF je da je SDP gori, ...
Hoćete li neko konačno početi kakve principe primijenjivati u svojoj politici ili će nastaviti ovako, "mi smo manje govno od drugih, glasajte za nas".
Post Reply