Napustanje fakulteta pod ugovorom.!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
ZemoBa
Posts: 86
Joined: 09/04/2016 10:57

#1 Napustanje fakulteta pod ugovorom.!

Post by ZemoBa »

Pozdrav gospodo,

Trebao bih savjet, vanredni sam student u BiH/RS/, drzavni fakultet je u pitanju i odlucio sam napustiti fakultet nakon par polozenih ispita.
Ja sam isplatio 70% od ukupne cijene koja iznosi 800e, ostala mi je ta jedna rata koja nije vremenski uslovljena ali obicno dve rate po semestru idu.
Ako bih ja otisao u studentsku i htio da se ispisem da li bi oni trazili od mene da isplatim preostalo dugovanje i da platim ispis koji je ko zna koliko?

U ugovoru pise da sam student na budzetu, jer sam upao na budzet jer ja upisujem studije kao redovan pa sam pisao molbu da budem vanredan ali nisam potpisao nista dodatno. Interesuje me ako bih ja isao na prevaru i digao papire privremeno i odlucio da se ne vratim da li oni imaju po zakonu prava da me terete? Znam da cu ostati upisan tamo na faksu ali bitno mi je da uzmem dokumenta ali da nema losega ishoda na kraju.

Mogu proglasiti dokumenta nevazecim ali svakako isto mi je, ako imaju pravo da traze novac sav onda me ocekuje poziv od suda. Racionalno gledano ne vidim kakva prava imaju ako ja nisam opteretio budzet nego placam sam sebi skolovanje pa ne vidim ni sto bi trazili da isplatim do kraja ako nisam dao ispite u drugom semestru kojega sam svakako platio jedan dio.
User avatar
Piaty
Posts: 501
Joined: 01/12/2020 00:58

#2 Re: Napustanje fakulteta pod ugovorom.!

Post by Piaty »

Najbolje da odmah pitas njih na fakultetu. Ja sam isao jednom u privatni i isto tako se odjavio (rekao da necu dolaziti vise), kada mi dodje koverta za par mjeseci da dugujem nekakvih 2500 km i zamalo me srcani nije strefio. Odmah ih nazvao, rekoh - sta je ovo, ja sam prekinuo sa ovim? Kaze onaj sa studentske -ma nista, mi to posaljemo onako! U bem ti onako, hos da umrem od jada.

Zato zovi da ne budes imao neka iznenadjenja. Vjerovatno je to sve ok
User avatar
kica
Posts: 833
Joined: 10/03/2012 14:11

#3 Re: Napustanje fakulteta pod ugovorom.!

Post by kica »

Misljenja sam da nije dovoljno 2 iste teme otvorit, pokusaj barem jos 2-3

napustanje-fakulteta-pod-ugovorom-t159702.html
Post Reply