Napustanje fakulteta pod ugovorom.

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ZemoBa
Posts: 86
Joined: 09/04/2016 10:57

#1 Napustanje fakulteta pod ugovorom.

Post by ZemoBa »

Pozdrav gospodo,

Trebao bih savjet, vanredni sam student u BiH/RS/, drzavni fakultet je u pitanju i odlucio sam napustiti fakultet nakon par polozenih ispita.
Ja sam isplatio 70% od ukupne cijene koja iznosi 800e, ostala mi je ta jedna rata koja nije vremenski uslovljena ali obicno dve rate po semestru idu.
Ako bih ja otisao u studentsku i htio da se ispisem da li bi oni trazili od mene da isplatim preostalo dugovanje i da platim ispis koji je ko zna koliko?

U ugovoru pise da sam student na budzetu, jer sam upao na budzet jer ja upisujem studije kao redovan pa sam pisao molbu da budem vanredan ali nisam potpisao nista dodatno. Interesuje me ako bih ja isao na prevaru i digao papire privremeno i odlucio da se ne vratim da li oni imaju po zakonu prava da me terete? Znam da cu ostati upisan tamo na faksu ali bitno mi je da uzmem dokumenta ali da nema losega ishoda na kraju.

Mogu proglasiti dokumenta nevazecim ali svakako isto mi je, ako imaju pravo da traze novac sav onda me ocekuje poziv od suda. Racionalno gledano ne vidim kakva prava imaju ako ja nisam opteretio budzet nego placam sam sebi skolovanje pa ne vidim ni sto bi trazili da isplatim do kraja ako nisam dao ispite u drugom semestru kojega sam svakako platio jedan dio.
nekome
Posts: 1024
Joined: 17/05/2011 10:41

#2 Re: Napustanje fakulteta pod ugovorom.

Post by nekome »

nazoves i pitas?

jedna pretpostavka je da ti nece dati da ispises dok ne platis sve sto dugujes. obicno uplate idu po semestru, stoga sto prije to bolje... ako si vec odlucio

ispisivanje na unsa fakultetima je cini mi se 50 KM
Post Reply