Naplata potrazivanja?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

vjesticanametli

#26 Re: Naplata potrazivanja?

Post by vjesticanametli »

vidis da li je racun blokiran, koliko ih ima i sve oko toga, ono salju pismo da je duznik registrovan a imas i opciju da ganjaju naplatu i pokrecu tuzbu aliiiiiii sve kosta
tester33

#27 Re: Naplata potrazivanja?

Post by tester33 »

fragola wrote:Dragi forumasi,

Javljam se da vidim imate li neke prakticne savjete kako naplatiti svoja potrazivanja od drzavnih institucija - javnih ustanova. Ja muku mucim, dizem kredite kod banke da isplatim svoja dugovanja prema dobavljacima, a naplatiti zaradjeno od strane kupca je postalo nepodnosljivo tesko... Dugovanja od po par mjeseci pa do pola godine-godinu!I to nisu male cifre. A da ne spominjem da pored dobavljaca, treba izmiriti dugovanja drzavi, sve naravno unaprijed, prije nego dobijem zaradjene pare... Stvarno postaje nepodnosljivo voditi firmu.

Postoji li neko ko moze ovome stati u kraj, ili jedino ostaje ponozno zivkati, slati dopise i moliti za zaradjeno?

U nasoj firmi mi nikome ne placamo nego samo naracujemo robu. 8-)

Nista bez avansa ...
modul

#28 Re: Naplata potrazivanja?

Post by modul »

Ustupam neto potraživanje 30000 Eura (prema ugovorima bruto 40000 Eura), uplate obavljene preko banke. Cijena pema dogovoru.
Last edited by modul on 26/11/2013 13:00, edited 1 time in total.
Ricken

#29 Re: Naplata potrazivanja?

Post by Ricken »

modul wrote:Ustupam potraživanje neto 30000 Eura.
Definiši riječ ustupanje.

Poklanjaš ili prodaješ?
swanfilter

#30 Re: Naplata potrazivanja?

Post by swanfilter »

Ovi sto pisu da tuzba nema logike i koristi .... To je samo misljenje na Balkanu, u BiH ... Zato nas i razno razne firme, privatne i drzavne, vucaju za nos kako zele jer iz iskustva znaju kako to ide. Moja preporuka su rigorozni postupci. To da su tvoje stranke, stranku treba cuvati ,... Ponovo dolazimo do naseg glupog mentaliteta ..
vjesticanametli

#31 Re: Naplata potrazivanja?

Post by vjesticanametli »

leptirica27 wrote:Kako...Znam da putem LRC mogu se vidjeti trenutna dugovanja ,a za naplatu neznam ništa
pa registrujem ih kao duznika i onda im se kvari kreditna istorija i masa stvari ide uz to............cim ih lrc obavijesti da su uteftereni odmah zovu i placaju...........jako stara potrazivanja sam naplatila a bukvalno sam se igrala s tim da pomognem kolegi :)
Post Reply