napast bivsih partnera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

[quote="Arijanac 0"]I što biste onda mogli savjetovati svima oženjenima?
Prste dalje od interneta! Ovdje naravno mislim prije svega na zabavu upisivanja imena bivših ljubavi u tražilicu Google. Zašto? Zato što 62% sudionika završi u aferama koje naposljetku razore i brak i obitelj.

onda tu nesto ne stima u braku. Ako nema obostrane ljubavi u vezi, pa i u braku, tu je prica zavrsena.
Ja licno nikad ne bih ostala sa svojim muzem da mi kaze da me vise ne voli, ali da ce ostati sa mnom samo zato sto mu me je zao i slicne bajkice.
Pustila bih ga nek trazi ljubav svog zivota, a ja bih vec preboljela :roll: (nadam se da se necu naci u takvoj situaciji :oops: )
Majami

Post by Majami »

Kao sto anais nin rece, nije internet problem i mislim da malo brkas teme... ako mi trazimo po googlu ili po kafani ili na poslu ili bilo gdje starog ili novog, e to vise nema veze s temom koju si postavio. Mozda ni tebi nije bas najjasnije bilo sta si htio pitati, jer prica je otisla u potpuno drugom smjeru...
Arijanac 0

Post by Arijanac 0 »

...citat o googlu je istrgnut iz konteksta...i preneseno je znacenje znaci tipkanje imena bivsih jednako nekakva obnavljanja veze.

P.S mamica 31 ,ne govorim o ostajanju u vezi iz samilosti.Mislim da tako nesto i ne postoji.
Arijanac 0

Post by Arijanac 0 »

...ali evo cisti primjer da se vratimo na pravu temu..npr zeni od 32 god se javi njen bivsi iz mladih dana zvani prva ljubav ,ona sad ima muza djete i razmislja da li da sve to ostavi i ode na jednu bezazlenu kaficu sa bivsim ,pa jos jednu pa jos jednu...ili isto tako samo zamjeniti uloge muskarca i zene...scenario isti.Na takve situacije mislim :o
howyesno

Post by howyesno »

ma zakon recycling :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
mamica papucarka

#31 Re: napast bivsih partnera

Arijanac 0 wrote:...sta mislite o ljudima koji vide nakog svog bivseg ili bivsu nakon....godina...i kontaju da li bih ponovo pokusali...a vec imaju novi zivot...

usput meni je to :x :roll:
pa ovo si napisao.
Ako kontaju da li bi nesto pokusali sa starom ljubavi, znaci da nesto ne stima u trenutnoj vezi.
Ali, ovo je moje misljenje :roll:
mamica papucarka

Arijanac 0 wrote:...ali evo cisti primjer da se vratimo na pravu temu..npr zeni od 32 god se javi njen bivsi iz mladih dana zvani prva ljubav ,ona sad ima muza djete i razmislja da li da sve to ostavi i ode na jednu bezazlenu kaficu sa bivsim ,pa jos jednu pa jos jednu...ili isto tako samo zamjeniti uloge muskarca i zene...scenario isti.Na takve situacije mislim :o
pa raspad braka ziv bio :D Sto odmah to ne napisa, nego da se ja ovdje mucim i filozofiram :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Arijanac 0 wrote:...ali evo cisti primjer da se vratimo na pravu temu..npr zeni od 32 god se javi njen bivsi iz mladih dana zvani prva ljubav ,ona sad ima muza djete i razmislja da li da sve to ostavi i ode na jednu bezazlenu kaficu sa bivsim ,pa jos jednu pa jos jednu...ili isto tako samo zamjeniti uloge muskarca i zene...scenario isti.Na takve situacije mislim :o
ali opet se vracamo na isto....ako sadasnja veza frcera, onda ona nece imati nikakvih problema da kaze NE HVALA....ili cak i da ode na tu kafu, nece je recimo kriti od muza, bice jedna kafa i ostace na tome, jer ona voli svoj sadasnji zivot i ne bi ga rizikovala zbog neceg iz proslosti....problem nastaje u situacijama kad ljudi NISU zadovoljni sadasnjom vezom, sadasnjim zivotom, i onda uleti bivsi/a ko kec na desetku....i onda umjesto da popravljaju to sto trenutno ne valja u njihovoj vezi/braku dosta ljudi izabere ono jednostavnije: bijeg od problema u proslost....skoro uvijek u takvim scenarijima postoji vec neko nezadovoljstvo neki problem u sadasnjem odnosu i to nezadovoljstvo je onda jedna od varijabla u toj igri sa bivsim....
Zhaba

Post by Zhaba »

mamica 31 wrote:
pa raspad braka ziv bio :D Sto odmah to ne napisa, nego da se ja ovdje mucim i filozofiram :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
bug

Post by bug »

Arijanac 0 wrote:...ostaviti sadasnjeg partnera zbog bivseg ,nakon sto je i taj sadasnji potrosio godine svog zivota sa vama,meni je to cisti bezobrazluk..ali...desavaju se i gore stvari...interesira me koliko bi vas to napravilo :? :(
evo ja, i to 'ladno :oops: :D
to sto je neko :D potrosio godine svog zivota na nekog drugog nije nikakav garant :D kvaliteta te veze
cini mi se da moras jos uciti :D o zivotu :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Godine prolaze svakako. A srce ima svoje razloge koje razum ne razumije. Ako ga/je voliš, nema tu bivši/bivša. Nema ponosa, nema inata, imaš samo TI, istopljen/a kada je on/a pored tebe!

(tihi je suzdržan :D )
maccarona

Post by maccarona »

bice sto mora biti :D c'est la vie :oops:
pitt

Post by pitt »

bug wrote:
Arijanac 0 wrote:...ostaviti sadasnjeg partnera zbog bivseg ,nakon sto je i taj sadasnji potrosio godine svog zivota sa vama,meni je to cisti bezobrazluk..ali...desavaju se i gore stvari...interesira me koliko bi vas to napravilo :? :(
evo ja, i to 'ladno :oops: :D
to sto je neko :D potrosio godine svog zivota na nekog drugog nije nikakav garant :D kvaliteta te veze
cini mi se da moras jos uciti :D o zivotu :D
od tebe? God help him :D:D:D
Neelix

Post by Neelix »

mozda i nisi u pravu. uzimam sebe za primjer, nisam ozenjen al sam skoro 2 i po godine u super vezi. i sad da mi se javi kakva bivsa, rado bih sjeo i popio kafu s njom. naravno da bih rekao ljepsoj polovini :) ali sam siguran da se ne bi bunila - upravo zbog moje iskrenosti, i sto nemam namjeru skrivati joj ista.

ima osoba sa kojima sam bio jako blizak u odredjeno vrijeme, zar to treba sve zaboraviti samo zato sto sam sad u vezi s drugom?

naravno, jos se nije rodila djevojka s kojom bi svoju ljubav :) prevario, i cim bi primjetio slicne ambicije od suprotne strane, prekinuo bih izlazak :)
debela

Post by debela »

joj zajebanih forumasa :D sve vas zvali/zvale, a niko da isprica kako je on poletio za kakvom bivsom/bivsim. ih... :D
Last_one

#41 Re: napast bivsih partnera

Post by Last_one »

Arijanac 0 wrote:...sta mislite o ljudima koji vide nakog svog bivseg ili bivsu nakon....godina...i kontaju da li bih ponovo pokusali...a vec imaju novi zivot...

Uh,
meni uvjek krivo ako ga vidim sretnog....a drago mi ako je bez djevojke..hahah..( bez obzira kako je doslo do razlaza )...Mada smo uvjek zavrsavali civilizovano!
P.S.Ne bih se vracala na staro...ipak postoji razlog zasto je bivsi!
prleitihi

#42 Re: napast bivsih partnera

Post by prleitihi »

Last_one wrote:

Uh,
meni uvjek krivo ako ga vidim sretnog....a drago mi ako je bez djevojke..hahah..( bez obzira kako je doslo do razlaza )...Mada smo uvjek zavrsavali civilizovano!
Vjerovatno si ti zbog ovakvog načina razmišljanja bivša!
forUMASH

Post by forUMASH »

....ne moze ona biti toliko bivsa, kol'ko vino moze pozitivno uticati na atmosferu..... :oops:
pitt

Post by pitt »

forUMASH wrote:....ne moze ona biti toliko bivsa, kol'ko vino moze pozitivno uticati na atmosferu..... :oops:
sreca pa ne pijem vise :D:D
Neelix

Post by Neelix »

pitt wrote:
forUMASH wrote:....ne moze ona biti toliko bivsa, kol'ko vino moze pozitivno uticati na atmosferu..... :oops:
nosonjo :D
Last_one

#46 Re: napast bivsih partnera

Post by Last_one »

prleitihi wrote:
Last_one wrote:

Uh,
Vjerovatno si ti zbog ovakvog načina razmišljanja bivša!
Ja sam samo iskrena....hajd ko je to presretan sto mu je bivsi/bivsa u prelijepoj novoj vezi!Bjaziiiiiiiiiiiii......
prleitihi

Post by prleitihi »

Tuđoj sreći se ne radujem jedino ako se radi o, recimo, Karadžiću. Kad Rašo, sav sretan, s brda odgovara na pitanje kada mogu zauzeti Sarajevo:"Any time"! Ili kad zlikovac Mladić ulazi u Srebrenicu, sretan što je pobio 8000 turaka.

Ja ako nekome neću pomoću, sigurno mu neću ni odmoći.
Ali još si ti mlada...
Last_one

Post by Last_one »

Jao jesi ti ovo ozbiljno shvatio...easy!
Pa ne mislim ja na nesrecu....vec onako,vise je tastina u pitanju...a ti sve poistovjetio sa nekim teskim temama.....
forUMASH

Post by forUMASH »

pitt wrote:
.....zreo za pemZiju.... :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Last_one wrote:Jao jesi ti ovo ozbiljno shvatio...easy!
Pa ne mislim ja na nesrecu....vec onako,vise je tastina u pitanju...a ti sve poistovjetio sa nekim teskim temama.....
U pravu si. Nisam te ni trebao ozbiljno shvatati!
Post Reply