Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Havatar wrote:Kavazovic ne smije da ucestvuje u ciscenju fleka koje su napravile beogradske vlasti i da im pere obraz nego treba da trazi od njih da isprave gresku koju su napravili a ispravice je tako sto ce ponistiti one odluke koje su donosili i zvanicni Beograd treba da kaze pogrijesili smo , izvinjavamo se i ispravljamo gresku a ne da se jos krivica svaljuje na zrtvu posto moze da je Zukorlic kakav god hoces ali nije on kriv sto je srpska zandrmerija preuzimala dzamije na silu ( a sve dzamije koje drzi Zilkic su tako preuzete) i sto je donesena protivzakonita odluka o registraciji druge islamske zajednice.
Odradice to sami Bosnjaci Srbije najbolje..Kavaz je tu da samo podrzi odluke vecine Sandzaklija tj. Bosnjaka u Srbiji..
Usput struje u BiH koje su zavidne nasem reisu Kavazovicu pokusace okaljati ugled IZ BiH i Kavazovica...Cerke je sve
to lijepo zamutio..uh...
Identično kao i Bošnjaci iz BiH, tako isto i Bošnjaci iz Sandžaka se nalaze u jednom nepovoljnom geografskom, političkom i ekonomskom okruženju i ne mogu sebi dozvoliti luksuz da im vođe imaju bilo kakvih psihičkih mana. Najveći psihički invaliditet koji jedan vođa može imati jeste 1.) nedostatak grižnje savjesti i 2.) nedostatak suosjećanja prema drugima što se zove empatija. Cerić i Zukurlić pate od evidentnog nedostatka osjećanja što se odrazilo na megalomanski način života po kojem su obadvojica prepoznatljivi. Duševno zamrli ljudima mogu biti natprosječno inteligentni, da drže nadahnute govore ali vremenom ljudi postaju svjesni da njihova djela nisu u skladu sa onim što govore. Uzvišeni Bog kroz razno-razne išarete/znakove daje ljudima upozorenja da ništa sa sobom neće ponijeti u hladnu zemlju kabura ali ljudi koji su duševno umrli već na ovom svijetu toga uopće nisu svjesni. Evo danas imate jedan lijep išaret/znak od Boga, gdje duševno zamrli čovjek iz grada Sao Paolo koji je poznat po najvećim klasnim razlikama je zakopao svoj automobil vrijednosti 500.000 KM u zemlju sa dubokim ubjeđenjem da će ga voziti poslije smrti. Naravno, od ovoga što je on 'umislio' neće biti ništa. Automobil će zajedno sa njim vremenom u zemlji istruhnuti i pretvoriti se u prah ali da je ovaj grof duševno živa osoba ovaj automobil bi prodao i taj novac podijelio siromašnima uz ''Bismillah'', što bi mu bilo zapisano od strane meleka i ponio bi to dobro djelo sa sobom na Ahiret.
Šerif Marukić, generalni sekretar Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da je činjenica da je od 1993. godine do danas u svim sukobima među Bošnjacima Muamer Zukorlić bio akter koji se ponavlja, što potvrđuje da je on glavni generator za stvaranje nejedinstva među Bošnjacima u političkom, društvenom, ali i vjerskom životu.
trruruur5 wrote:cerić i kavazović su CIGANSKA prezimena, samu u muslimana vjerski vođa može da bude CIGAN, 99% srebreničana su bili CIGANI, zahvalite SRBIMA što su vam pročistili naciju
Neka su! Mi nismo rasisti, prihvaćamo sve u naše redove, samo u slučaju Srba ipak dvaput provjerimo . Ubijajte koliko hoćete, nećete sami sebe niakd pročistiti, uvijek ćete ostati iskomleksirana marva i plemenski divljaci.
Ne shvatas ti "iz kojeg kruga" dolazi ova prica o Srebrenicanima kao bezvrijednim ljudima, isto kao i ona prica o Palestincima i najnovija o Sirijcima(Alep itd.) kao o ne-pravim muslimanima, pa onda ubace bljuvotine tipa "nisu dovoljno isli u dzamije" ili "jeli su svinjetinu" ili "trgovali s kjafirima" bla bla
Ja kad sam ovdje u svom gradu Sarajevu to cuo, i to od onih koji pohadjaju pojedine vjerske skole, frapirao sam se.
Kako olako ljudi opravdavaju i aminuju tudju muku izgovorima o pravovjernicima vs. krivovjernicima...
Sumnjam da itko to pravda.
To je jednostavno odgovor odredjenim slojevima koji od Bosnjaka traze da se prilagodjavaju drugima kako bi kao izbjegli rat, sukobe i sta sve ne.
I onda se stavi Srebrenica, gdje sumnjam da se moze biti prilagodjeniji od toga i svejedno ih pobili.
Sad jasnije?
Sarajka apelira da se snize cijene pogrebnih usluga
Za hiljadu maraka mejt može samo ostati u kući
Selimović: Opravdani troškovi
U namjeri da čujemo i drugu stranu priče, jučer smo kontaktirali i MIZ Sarajevo te pokopno društvo "Jedileri". Zbog kraja radnog vremena odjela za dženaze, u Medžlisu nam nisu mogli dati odgovor, dok je Bego Selimović, direktor "Jedilera", sve troškove okarakterizirao opravdanim.
- Imamo pravila kojih se moramo pridržavati. Mi i Medžlis ne naplaćujemo iste usluge, ne radi se o podudaranju stavki. Gospođa koja se žalila nije bila član Islamske zajednice ni našeg društva - kazao je on, objašnjavajući da bi u suprotnom troškovi bili znatno manji.
Pogledajte samo ovu reakciju. Da je ovaj novinar došao normalnom čovjeku i vjerniku koji u svome biću ima normalna ljudska osjećanja, on bi se postidio, grizla bi ga savjest i iskazao bi suosjećanje prema ovoj porodici tražeći način da im se izađe u susret. Umjesto toga imamo DEMONstraciju bezosjećajnosti, bezdušnosti i totalnog duševnog mrtvila koje na zapadu zovu psihopatija. Kakve veze ima što neko nije platio mizernih 30 KM članarine i što nije član Islamske zajednice? Kakva su to bezdušna zombi pravila? Gdje je vjera, grižnja savjesti što mejt leži neukopan u kući, suosjećanje i empatija prema muslimanskoj porodici? Ovakvo ponašanje uopće nije Islamsko i nema nikakve veze sa Islamom, niti sa sunetom/praksom poslanika Muhameda s.a.v.s. Zamislite samo da je u to doba neko držao mejta danima neukopana zbog toga što porodica nema novca da ga ukopa? Mislim da bi se taj duševni mrtvac i psihopata pridružio mejtu. Ovako se prema umrlima i živima mogu odnosi samo duševni mrtvaci i psihopate koji u svome biću nemaju normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti, empatija i suosjećanje. Ukoliko Kavazović ne krene u hitnu reformu, preporod i ''duševno oživljavanje'' Islamske zajednice postavljanjem na funkcije ''duševno živih'' ljudi koji u svome biću gaje duboke osjećaje grižnje savjesti i suosjećanja, naš ''duševno zamrli'' narod će lagano nestati sa ovih prostora jer iz dana u dan postajemo zemlja starih ljudi.
A gdje su toj doticnoj gospodji bila ljudska osjecanja i pomoc, koju je mogla pruziti mnogima kojima treba dzenaza sa svojih 30 maraka.
Ostale ko ebe jel tako, ona je bitna.
Ja necu placati i necu drugima pomagati ali ako meni zatreba za mene morate placati i raditi?
Ukoliko je istina ovo što piše, onda je sasvim jasno zašto je Zukorlić pronalazio zajednički interes sa psiho-devijantnim Cerićem. Očigledno da se nalaze na istoj talasnoj dužini ...
Nijedna recenica iz ovog teksta nije istinita a ako Kavazovic hoce da ucestvuje u tome da se Bosnjacima Sandzaka biraju vodje Islamske zajednice iz Beograda onda nije nista gori od ministra cetnicke sigurnosti Radoncica.
Druze muftija Zukorlic je sramota za Bosnjake....nema veze tu Kavazovic..iako je prvi Zukolic ucjenjivao IZ BiH...
jos nije prebolio sto nije on izabran za Reis IZ BiH...Ma Cericev covjek...Konkretno ajd da odbacimo nagadjanja....
Zulkoric je sramota za Bosnjake ne samo Sandzaka...Vrijeme je da se lopovi uklone iz IZ Bosnjaka...A na posljetku
u Srbiji ne trebaju suprostavljene Bosnjacke institucije...i islo se na neutralnog prihvatljvog prestavnika svih Bosnjaka
u Srbiji.Prijedlog i nastojanje za izmirenje Bosnjaka u Srbiji je pozitivna zamisao...Al svih godina vladavine Zulkorlica
je nanesena samo steta Bosnjacima Sandzaka...Njega moze braniti samo struja Cerica koja je slicna po djelima...
Po cemu je to on sramota?
On je jedan od rijetkih Bosnjaka koji ne da na Bosnjake.
Njegovim trudom i zalaganjem uveo se Bosanski jezik u skole tamo.
Njegovim trudom otvoren univerzitet.
Njegovim trudom sprijecena dominacija Bosnjaka od strane Srba preko poltrona Ugljanina i laznog reisa beogradskog.
2500 porodica muftija hrani.
Sam se odrekao i rekao da nece se kandidirati za Reisa.
Steta za Bosnjake sto nisu asimilirani i umrtvljeni.
Eno ti Bosnjaka u Crnoj Gori, koji su sve samo ne Bosnjaci.
Šerif Marukić, generalni sekretar Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da je činjenica da je od 1993. godine do danas u svim sukobima među Bošnjacima Muamer Zukorlić bio akter koji se ponavlja, što potvrđuje da je on glavni generator za stvaranje nejedinstva među Bošnjacima u političkom, društvenom, ali i vjerskom životu.
Marukic je poznat po tome sto je dobio pare iz Beograda da preotme televiziju Jedinstvo od Muftije i ti sad nam njega Dzudzevica , Makica, Zilkica i ostale izdajnike predstavljas kao nekog pozitivnog a muftiju napadas i onda ti govoris o propasti drustva i psihopatama a sve koje si na ovoj temi podrzao su bili izdajnici i oni koji su za saku para radili protiv svog naroda.
Bosnjak kojem je dojadio stereotip da Bosnjak mora biti balija i druge slusat.
Eto taj.
A ako ti se prica o kavazovicu, nisi trebao/la spominjat Zukorlica onda
Bošnjak koje vjeroispovijesti? Pitam zbog tvoga avatara.
Drugo, nalazim se kao gost u privatnoj virtualnoj avliji čiji je vlasnik Internet portal klix, a administratori ovog Portala domaćini i sve dok me oni kao gazde ne opomenu ili istjeraju iz ove njihove privatne virtualne avlije pisaću što god poželim trudeći se da poštujem pravila ove virtualne avlije.
Primjenjnuješ duple aršine. Ti iz civilnog života možeš pljuvati po reisu jednom , drugom, sutra trećem, ali ako se oni drznu reći nešto o civilnom životu, onda odakle im pravo.. Odakle tebi pravo da daješ sebi za pravo što drugom uskraćuješ?
Havatar wrote:
Druze muftija Zukorlic je sramota za Bosnjake....nema veze tu Kavazovic..iako je prvi Zukolic ucjenjivao IZ BiH...
jos nije prebolio sto nije on izabran za Reis IZ BiH...Ma Cericev covjek...Konkretno ajd da odbacimo nagadjanja....
Zulkoric je sramota za Bosnjake ne samo Sandzaka...Vrijeme je da se lopovi uklone iz IZ Bosnjaka...A na posljetku
u Srbiji ne trebaju suprostavljene Bosnjacke institucije...i islo se na neutralnog prihvatljvog prestavnika svih Bosnjaka
u Srbiji.Prijedlog i nastojanje za izmirenje Bosnjaka u Srbiji je pozitivna zamisao...Al svih godina vladavine Zulkorlica
je nanesena samo steta Bosnjacima Sandzaka...Njega moze braniti samo struja Cerica koja je slicna po djelima...
Po cemu je to on sramota?
On je jedan od rijetkih Bosnjaka koji ne da na Bosnjake.
Njegovim trudom i zalaganjem uveo se Bosanski jezik u skole tamo.
Njegovim trudom otvoren univerzitet.
Njegovim trudom sprijecena dominacija Bosnjaka od strane Srba preko poltrona Ugljanina i laznog reisa beogradskog.
2500 porodica muftija hrani.
Sam se odrekao i rekao da nece se kandidirati za Reisa.
Steta za Bosnjake sto nisu asimilirani i umrtvljeni.
Eno ti Bosnjaka u Crnoj Gori, koji su sve samo ne Bosnjaci.
Bosnjaci u Srbiji i Sandzaku trebaju biti jedna IZ dal samostalna il u sklopu IZ BiH.Druga stvar Zukorlic i Ceric su
duvali u istu tikvu sve ove godine.Valjda si skontao kolko su sebe nagradjivali a koliko radili za Bosnjake i IZ-u.
Ovo ostalo sto pises su bzv suplje o njihovoj dobroti...
Eto taj.
Zafali Cericu i Zukorlicu na tom omalovazavanju Bosnjaka na Balkanu.To je sustina dosadasnjih vodilja IZ i Bosnjaka.
Vise su napravili neslaganja samo njih dvojic medju Bosnjacima nego druge vjerske zajednice ovde na Balkanu.
antimobbing wrote:Bošnjak koje vjeroispovijesti? Pitam zbog tvoga avatara.
Drugo, nalazim se kao gost u privatnoj virtualnoj avliji čiji je vlasnik Internet portal klix, a administratori ovog Portala domaćini i sve dok me oni kao gazde ne opomenu ili istjeraju iz ove njihove privatne virtualne avlije pisaću što god poželim trudeći se da poštujem pravila ove virtualne avlije.
REIS KAVAZOVIĆ
Bili smo za građanski popis, ali političke snage u BiH žele torove
T. C. 11/10/2013 10:58:00
Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović
SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića u intervjuu za Radio Bosne i Hercegovinegovori o prevelikom uplitanju vjerskih zajednica u politiku i o popisu stanovništva u BiH. "Mi bismo voljeli da smo imali zaista jedan ...
... građanski popis i da je on samo statistika, međutim političke snage koje imamo u Bosni i Hercegovini žele torove, ti torovi su prisutni", kazao je reis Kavazović govoreći o najaktuelnijoj temi ovih dana - da li je ovaj popis samo statistika ili ima veći značaj iz vizure Islamske zajednice.
"Mislim da Bošnjacima nije bilo stalo do ovih pitanja, to vidim u razgovorima sa ljudima, odgovornim Bošnjacima. Međutim, kada su pravila igre postavljena, onda morate igrati po pravilima igre", kazao je reisu-l-ulema.
"Islamska zajednica je uzela svoje učešće govoreći našim vjernicima, muslimanima, a većina muslimana u BiH su Bošnjaci, da je jako važno izjasniti se, kad su već pravila igre tako nametnuta, da se ljudi izjasne kao Bošnjaci", kazao je reis.
Dodao je da "bosanski jezik nije bio upitan ni na prošlom popisu 1991., on je već afirmisan, a također pripadnost duhovnom stablu islama isto tako nije upitna".
"Neke dileme su unutar nas, zato što nam je čitavo XX stoljeće i prije toga, bilo nasilno oduzeto narodno ime Bošnjak, pa smo bili neopredjeljeni, pa smo bili Muslimani sa velikim M, i tako dalje, ali i druge nacionalističke skupine podgrijavale su kod Bošnjaka, neku vrstu zbunjivanja da se izjašnjavaju kao Bosanci, da je moguće imati više identiteta. Zašto imati identitet Hercegovac, pa Bosanac itd. Mi želimo jasno kazati - ako ste željeli ovakva pravila igre oko popisa, onda smo mi Bošnjaci, govorimo bosanskim jezikom i pripadamo svijetu islama", kazao je reis Kavazović.
Na pitanje zašto se vjerskim zajednicama u BiH često zamjera preveliko uplitanje u politiku, je odgovorio kako su "sve vjerske zajednice uvijek pred velikim izazovima".
"Mi nismo odijeljeni od društva i dok se nalazimo u tom miljeu kakav jeste u BiH, a vi znate da u Bosni i Hercegovini imamo neko predpolitičko društvo, koje funkcionira tako kako funkcionira, ono je unaprijed zadato i određeno, ono se ne razvija na neki prirodan način", kazao je reisu-l-ulema.
Dodao je da "vjerske zajednice ne mogu ostati van društvenih zbivanja i njihov glas o nekim pitanjima koja su bitna za društvo treba da se čuje".
"Je li bilo izleta u političke vode - bilo ih je, treba to kazati. Mi smo svi iz toga izvukli neku pouku, a da li u dovoljnoj mjeri, to ćemo vidjeti u budućnosti. Ne kažem da neće biti grešaka i u budućnosti, nismo mi sveti ljudi, bezgrješni, ali Islamska zajednica će se truditi bar u onoj mjeri koliko ona bude mogla, da politički prostor ostavi onima kojih se on tiče, dakle, političkim strankama, da one vode računa o dnevnoj politici, a IZ će za sebe zadržati pravo, kao i druge crkve u BiH, da ukazuje na probleme. Mi nemamo ni snage ni moći da ih rješavamo, nismo članovi nikakvih parlamenata tamo gdje se odlučuje o našim životima, ali ćemo uvijek zadržati pravo da se osvrnemo na život i da kažemo šta očekujemo, da kritikujemo ono što je za kritiku. Tako ćemo se ponašati i u budućnosti", kazao je reis Kavazović.
Eto taj.
Zafali Cericu i Zukorlicu na tom omalovazavanju Bosnjaka na Balkanu.To je sustina dosadasnjih vodilja IZ i Bosnjaka.
Vise su napravili neslaganja samo njih dvojic medju Bosnjacima nego druge vjerske zajednice ovde na Balkanu.
Sta vjera i avatar imaju sa mnom
Islam nema ništa sa tvojim avatarom, a ni Bošnjaci.
Prije bih rekla da je riječ o boljševističkim jakim ostacima koji reže na sve vjersko. Kako ni susjedima ni komšijama, a ni zapadu ne smeta dok god pljuju po IZ, sretno nastavljaju ne videći, pri tom, svoju zatucanost koju tobože pripisuju drugom. Ideologija koja je dogmatski vladala ovim prostorima nekooliko decenija, imala kao instrument oblike sile jedne države nije mogla bez posljedica otići po jedinke tog društva. Tako se, nažalost, pojavio @antimobing i puno sličnih.
_majevica_ wrote:
Bosnjaci u Srbiji i Sandzaku trebaju biti jedna IZ dal samostalna il u sklopu IZ BiH.Druga stvar Zukorlic i Ceric su
duvali u istu tikvu sve ove godine.Valjda si skontao kolko su sebe nagradjivali a koliko radili za Bosnjake i IZ-u.
Ne trebaju i ne smije se dozvoliti da budu nezavisna IZ. Beograd itekako pokazuje koje su mu namjere sa ovom IZ Srbije a djela njenih duznosnika i druzenje sa cetnicima na ravnoj gori govori itekako o planiranoj buducnosti za Bosnjake IZS
Sta vjera i avatar imaju sa mnom
Islam nema ništa sa tvojim avatarom, a ni Bošnjaci.
Bosnjastvo ima itekakve veze sa ovim avatarom, ovo je grb zahumlja, sastavnog dijela Bosne iz kojeg ja poticem. Bosnjak i Bosnjastvo nije samo musliman i islam Ima i prije toga Bosnjaka
_majevica_ wrote:
Ne trebaju i ne smije se dozvoliti da budu nezavisna IZ. Beograd itekako pokazuje koje su mu namjere sa ovom IZ Srbije a djela njenih duznosnika i druzenje sa cetnicima na ravnoj gori govori itekako o planiranoj buducnosti za Bosnjake IZS
Kao sto si pisao( gore) ranije...da ne pisemo o Zukorlicu,vehabijama,Cericu...
Nego,ovako kratko jesil ti da se sada podrzi Reis Kavazovic? Da ako je bilo gresaka u dosadasnjem radu IZ BiH
da se to ocisti i jednom sredi za sva vremena.Da Bosnjaci imaju postenu i dobru IZ BiH.Da se Bosnjaci u najljepsem
svjetlu prestavljaju,rade posteno u IZ-ma i drugim institucijama Bosnjaka na Balkanu i svijetu...
Prije bih rekla da je riječ o boljševističkim jakim ostacima koji reže na sve vjersko. Kako ni susjedima ni komšijama, a ni zapadu ne smeta dok god pljuju po IZ, sretno nastavljaju ne videći, pri tom, svoju zatucanost koju tobože pripisuju drugom. Ideologija koja je dogmatski vladala ovim prostorima nekooliko decenija, imala kao instrument oblike sile jedne države nije mogla bez posljedica otići po jedinke tog društva. Tako se, nažalost, pojavio @antimobing i puno sličnih.
Što sam to pogriješio? Drugo, moja pisanja su zasnovana na naučnim saznanjima iz psihologije koja je otkrio dr. Robert Hare http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija u zadnjih nekoliko godina i imaju lijep odziv dosta ljudi iz Islamske zajednice predvođene reisom Kavazovićem koji su prepoznali ISTINU u mojim tekstovima jer ništa ne pišem iz svoje glave već samo na osnovu naučnih saznanja.
Narod je pun kompleksa i ne živi u stvarnosti. Lijek je u suočavanju sa istinom, razbijanju lažne slike koja se projicira iz ovog psiho-devijantnog Balkanskog mentaliteta. Psihopate na vlasti su narodu projicirale sliku o nekom lažnom vlastitom značaju. Narod je ambivalentni, a to blokira svaku usmjerenu akciju za promjenom. U ovom momentu narodu je teško pomoći jer u stvari ne želi istinu. Narod je u nekom prokletom psihopatiziranom stanju sihira/opsjednutosti patološkim lažima DEMONkrata – psihopata na vlasti.
Cijenim Vase postove na nekim temama...
Nego de malo ovo da pojednostavimo.Koga smatras boljsevicima i protiv vjere.Ko pljuje po IZ na ovoj temi ?....