nije laz. napali su je preko 15000 puta samo sto islamisti o tome sute...Stoner wrote:@dalje
Pa ne govorim da se to ne dešava i kod Bošnjaka.
Kažem da će ovakva djela stimulisati takvo ponašanje, a to treba spriječiti.
Uostalom, reakcija bošnjačke javnosti je drugačija od srpske.
I za tu crkvu na Alipašinu... to je laž.. ja živim tu i nisu je sigurno 22 puta napali.
Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
-
hizo ramidovic
#51 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
- Stjui
#52 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
prije bih rekao dijelovi zemlje,tj. okupirani dijelovi zemlje. dok vi i dalje prosipate brabonjavu propagandu evo šta se još dešavalo nakon što su košarkaši koje dobrim dijelom bodre četnici i fašisti izgubili od američke repke:dalje wrote:Sve u svemu to je samo mali pokazatelj u kakvom se psihičkom stanju zemlja nalazi.
Napad i na džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci
U noći sa 12. na 13. septembar 2014. godine, nakon polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u košarci, u kojoj je igrala reprezentacija Srbije, došlo do vandalskih napada na Ferhadija džamiju u Banjoj Luci.
Tom prilikom je oštećena limena zaštitna ograda oko Ferhadija džamije. Počinitelji su na ogradu i džamiju bacali komade asfalta, saopćeno je na stranici Rijaseta Islamske zajednice BiH. .
"Bošnjaci u Banjoj Luci ogorčeni su zbog učestalih napada kako na njih same tako i na imovinu Islamske zajednice u ovom gradu", kazali su u Medžlisu IZ Banja Luka.
link
- Stjui
#53 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
odmah nakon vašeg komentara, g.dsš.dječak sa šibicama wrote:
tema je otisla u ocekivanom pravcu
-
Pokajnik
#54 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...

Sve učestalije napade na vjerske objekte (oštećenja, ispisivanje uvredljivih poruka, sitne krađe) Međureligijsko vijeće BiH je sistematski pratilo tokom godinu dana (novembar 2010 – novembar 2011), te predložilo nekoliko načina za bolju zaštitu vjerskih objekata.
Napadani objekti svih zajednica
Tokom perioda monitoringa zabilježeno je ukupno 56 napada na crkve, džamije, sinagoge i groblja, te vjerske službenike „u neposrednoj vezi sa vjerskim objektima“.
U saopćenju za javnost MRV-a naglašava se da ovaj broj prijavljenih napada vjerovatno ne predstavlja ukupan broj napada na vjerske objekte u BiH, već broj onih napada koji su prijavljeni Međureligijskom vijeću u BiH.
Kao činjenica se navodi da niti jedna od tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica nije izuzeta od napada na njenu imovinu, a mjesta napada su raspoređena na teritoriji cijele zemlje.
Nakon izvršene analize rezultata praćenja napada na vjerske objekte, Međureligijsko vijeće u BiH će definirati prijedloge za nadležne organe na koji način poboljšati zaštitu vjerskih objekata u određenim područjima.
Od ukupnog broja od 56 napada, 30 ih se dogodilo u Republici Srpskoj, dok je 26 u Federaciji BiH. Od toga su 28 puta napadnuti objekti Islamske zajednice, 17 puta objekti Srpske pravoslavne crkve, devet puta objekti Katoličke crkve, te dvaput objekti Jevrejske zajednice.
Manjinske zajednice na meti
Posebno je zanimljiv i znakovit podatak, da se u većini slučajeva radi o napadima na vjerske objekte crkava i vjerskih zajednica koje su, po broju vjernika na tom području, u manjini.
U 20 slučajeva od 56 prijavljenih slučajeva napada na vjerske objekte, policija je uspjela identifikovati počinioca. U postocima to iznosi 35,71 posto od svih prijavljenih slučajeva.
S obzirom na rezultate monitoringa napada na vjerske objekte, Međureligijsko vijeće u BiH preporučuje postavljanje video-nadzora nad vjerskim objekatima koji su bili predmet napada, učestalije policijske patrole oko vjerskih objekata, te da predstavnici općina najmanje jednom godišnje održe sastanak s lokalnim predstavnicima vjerskih zajednica, kao i da napade na vjerske objekte treba tretirati kao krivično djelo izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, u skladu s krivičnim zakonima FBiH i RS, ukoliko činjenice ukazuju na to.
Globalni projekt
Projekt "Monitoring napada na vjerske objekte i druga mjesta od značaja za crkve i vjerske zajednice u BiH" jednogodišnji je pilot projekt MRV-a u BiH koji je implementiran u saradnji s Nansen Dialog Centrom i Oslo Centrom za mir i ljudska prava.
Razvijen je u okviru šireg projekta "Univerzalni kodeks o svetim mjestima", s ciljem usvajanja jednog dokumenta u formi deklaracije ili rezolucije Ujedinjenih naroda (UN), koji bi pružio zaštitu svetim mjestima svih religija širom planete.
Radiosarajevo.ba
-
Pokajnik
#55 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Stjui wrote:prije bih rekao dijelovi zemlje,tj. okupirani dijelovi zemlje. dok vi i dalje prosipate brabonjavu propagandu evo šta se još dešavalo nakon što su košarkaši koje dobrim dijelom bodre četnici i fašisti izgubili od američke repke:dalje wrote:Sve u svemu to je samo mali pokazatelj u kakvom se psihičkom stanju zemlja nalazi.
- deer_hunter
#56 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
siponja wrote:zar ne padaju? pa skoro ubiše čovjeka u Zvorniku, umlatio ga komšia sjekirom samo zato jer nije htio uzeti njegovo vaskršnje jaje, jebem mu jaje vaskršnje !dalje wrote:Obzirom na rat, odnose među narodima i mržnju koju siju političari. čudno je što ne padaju mrtve glave.
Riba smrdi od glave.
To što bi uzrok gurnuli pod tepih i uhapsili par dječačića ništa ne bi promjenilo. Problem je daleko kompleksiniji i može se riješiti samo unutar sva tri društva. Mržnja koja evidentno postoji mora se na neki način ispoljiti. Dobro je dok se ispoljava na forumima i blažim ekcesima.zar je to razog da se čovjek ubije?
zar nisu ubili povratnike u Prijedor a onda svalili krivicu na Bošnjake, i naravno, na koga drugog, nego na vehabije...danas je dovoljno uprijet prstom u Bošnjaka sa bradom i da mu se već skuplja lomača na kojoj će biti spaljen.
http://www.jutarnji.hr/divljacki-pretuc ... e/1191159/
http://www.vecernji.ba/tragedija-u-mjes ... dar-941382
http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... 4%87u.html
-
hizo ramidovic
#57 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
i sta velis, vidovnjak?
policija jos ne zna ko je ubica, ali ti , koristeci paranornmalne sposobnosti znas da je ubica nekakav bosnjo i da je ubijen samo zato jer je hrvat?
kakvi sve djubretarci smrde po ovom forumu...
- deer_hunter
#58 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...cisto me zanima zasto nakon ovih vijesti ne otvarate teme? zar su ljudski zivoti manje vrijedni od prozora jedne dzamije???hizo ramidovic wrote:i sta velis, vidovnjak?
policija jos ne zna ko je ubica, ali ti , koristeci paranornmalne sposobnosti znas da je ubica nekakav bosnjo i da je ubijen samo zato jer je hrvat?
kakvi sve djubretarci smrde po ovom forumu...
-
hizo ramidovic
#59 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
necu se baviti tobom i tvojim zdravstvenim stanjem, nek to radi administracija i ljekari.deer_hunter wrote: smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...cisto me zanima zasto nakon ovih vijesti ne otvarate teme? zar su ljudski zivoti manje vrijedni od prozora jedne dzamije???
- deer_hunter
#60 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
u tvom slucaju to neka rade veterinari, takvi ko ti su njihov domenhizo ramidovic wrote:necu se baviti tobom i tvojim zdravstvenim stanjem, nek to radi administracija i ljekari.deer_hunter wrote: smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...cisto me zanima zasto nakon ovih vijesti ne otvarate teme? zar su ljudski zivoti manje vrijedni od prozora jedne dzamije???
-
hizo ramidovic
#61 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
za takve slucajeve poput tvoga, zivotinje su pojam mudrosti i plemenitosti.deer_hunter wrote:u tvom slucaju to neka rade veterinari, takvi ko ti su njihov domenhizo ramidovic wrote: necu se baviti tobom i tvojim zdravstvenim stanjem, nek to radi administracija i ljekari.
i kad te slijedeci put puste iz ustanove neka ti daju terapiju za rezervu...srecno sa lijecenjem
- Stjui
#62 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
vrlo ružno od vas g.deer hunter.pogotovo kad se uzme u obzir da ste sami počeli prepirku hinjski pokušavajući ubistvo g.joze,podvaliti bošnjacima.deer_hunter wrote: smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...
-
hizo ramidovic
#63 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
nista cudno, primitivno zivo stvorenje ne zna ni bolje ni drugacije.Stjui wrote:vrlo ružno od vas g.deer hunter.pogotovo kad se uzme u obzir da ste sami počeli prepirku hinjski pokušavajući ubistvo g.joze,podvaliti bošnjacima.deer_hunter wrote: smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...
- deer_hunter
#64 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
nista ja nisam poceo niti sam kome pokusao podvaliti nesto, samo se pitam zasto temu niste otvorili kad su ubijeni Jozo, ovo dvoje povratnika ili kada je zapaljena kapelica?? vec je bila otovrena ovakva tema nakon ubistva dvoje u Prijedoru, pa je brze bolje zakljucana kad se otkrilo da ih je roknuo Zikrija, a sad odjednom pocinjete pricu da su to Srbi podvalili BosnjacimaStjui wrote:vrlo ružno od vas g.deer hunter.pogotovo kad se uzme u obzir da ste sami počeli prepirku hinjski pokušavajući ubistvo g.joze,podvaliti bošnjacima.deer_hunter wrote: smrdi ti mama koja te okotila nekulturnog...
naravno da nisu,samo kako vam ovakvo podmetanje uvijek promakne??zar nisu ubili povratnike u Prijedor a onda svalili krivicu na Bošnjake
- Stoner
#65 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Na stranu sve, al @deer_hunter is right...
-
siponja
-
Ripicipi
#67 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
...
Last edited by Ripicipi on 16/09/2014 20:03, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#68 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» deer_hunter, hizo ramidovic, nemampojma0
svi po mjesec.
nisam vidovnjak, ali kako ste krenuli, predviđam sepet banova. razmislite prije nego nešto napišete. sve ono zbog čega dobijate banove može se reći na drugi način, a da ne bude uvredljiv, omalovažavajući ili ima prizvuk šovinizma.
» deer_hunter, hizo ramidovic, nemampojma0
svi po mjesec.
nisam vidovnjak, ali kako ste krenuli, predviđam sepet banova. razmislite prije nego nešto napišete. sve ono zbog čega dobijate banove može se reći na drugi način, a da ne bude uvredljiv, omalovažavajući ili ima prizvuk šovinizma.
- Yousuph
#69 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
najbolje rijesenje je srusiti sve crkve,dzamije ,(sinagoge) izgradjene u posljednjih 20 godina a ostale ,starije vjerske objekte pretvoriti u muzeje o zabludi zvanoj ,,religija,, i zlu koje su vjernici napravili u ime tih religija da se ne zaboravi i ponovi
- crvenebrigade
#70 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Svaki normalan i odgovoran covjek osudjuje ovakve napade, provokacije i(li) bilo kakva ugrozavanja vjerskih objekata u nasoj domovini.
Nazalost, organi za sprovodjenje zakona ne rade najbolje svoj posao. Dakle, potrebno je poostriti kaznenu politiku prema onim kriminalcima koji cine ovakve gnusne i nedolicne radnje prema bilo kojem od vjerskih objekata.
Ovi napadi su, nazalost, posebno intezivirani u predizborno vrijeme, sto jasno govori o tome da odredjene politike direktno podsticu ili cak organizuju izrsenje krivicnih djela kako bi pogorsali sigurnosnu situaciju i pritom izazvali dodatne tenzije kojima bi prikupili eventualne politicke poene u predvecerje izbora.
Nazalost, organi za sprovodjenje zakona ne rade najbolje svoj posao. Dakle, potrebno je poostriti kaznenu politiku prema onim kriminalcima koji cine ovakve gnusne i nedolicne radnje prema bilo kojem od vjerskih objekata.
Ovi napadi su, nazalost, posebno intezivirani u predizborno vrijeme, sto jasno govori o tome da odredjene politike direktno podsticu ili cak organizuju izrsenje krivicnih djela kako bi pogorsali sigurnosnu situaciju i pritom izazvali dodatne tenzije kojima bi prikupili eventualne politicke poene u predvecerje izbora.
Last edited by crvenebrigade on 16/09/2014 22:32, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#71 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Ja mislim da onom malcu sto je polupo prozore na dzamiji treba sprcit trebu
. To bi mu bila kazna od mene
.
- BlueBlood
#72 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
maloprije tranzitom pici crveni golf2 i velika srpska zastava izbacena kroz prozor na stapu 
-
siponja
#73 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
golf 2, ne vjerujem da su Srbi, da si rekao Zastava 101, ili Yugo, povjerovao bih ti. golf 2 je ipak previše za njihBlueBlood wrote:maloprije tranzitom pici crveni golf2 i velika srpska zastava izbacena kroz prozor na stapu
-
lasta2
#74 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
ja bih pravio zajedničke objekte za molitvu pa nek onda lupaju. zgrada sa velikim zajedničkim ulazom, dvoranama različitog uređenja, s jedne strane munara, s druge zvonik, na vrhu polumjesec i zvijezda, križ i jevrejska šestokraka. pa da vidim kako će ko reagovati kad se istovremeno oglase katolička crkva, neki "čuvar vekovnog srpstva", Sejdić, Finci i lokalni muftija povodom napada Srbina Radomira na vjerski objekat u Prijedoru u toku obavljanja džuma namaza. neće više da napada jer će da mu je3u oca svi odreda.
šta će čobani vide dole grad pa ih panika uhvatila.BlueBlood wrote:maloprije tranzitom pici crveni golf2 i velika srpska zastava izbacena kroz prozor na stapu
-
archi_a
#75 Re: Napadi na dzamije,crkve,sinagoge...
Nema potrebe ko za vrijeme "Tite"..... Ovo upravo rade oni koji nemaju vjeru, oni koji vjeru ne razumije i ne tumace na pravi nacin, jer da razumiju, ne bi im palo na pamet da drugom cine zlo. Svaka vjerska knjiga to porucuje vjerniku, pa cak i pravoslavna. lpdalje wrote:Uvjek će biti ovakvih ispada. Nema te sila koja će ih spriječiti.
Jedino da ko za vrijeme Tite vjeru gurnemo u ladicu.