GDje je to oružje? Gdje su te žrtve? Gdje su slike demoliranog dnevnog boravka? Gdje su ti noževi kojima se prijetilo? GDJE JE TIH "3-4 puta VIŠE NAVIJAČA NEGO ŠTO JE NAJAVLJENO"? Kako može doći toliko ljudi nenajavljeno kada dobiju policijsku pratnju pola sata prije ulaska u Lišticu?postolar wrote:vi se opet ne pitate do kad ce huligani voditi rijec na ulicama gradova? gdje je zakon da ovo sve uredi? momka ubijen, ubica pobjegao, aloo!? gdje su odgovorni za ranavanje gradjana sirokog? covjek u dvoristi ranjen metkom, dvoje gradjana zbodeno u vlastitom dvoristu? covjeku usli u kucu razbili dnevni boravak?? kakvi su to ljudi? ne preseravajte o naciji i religiji. takvi ljudi su smece i jedni i drugi i treba ih SVE kazniti!! i na posljetku tko ce smjeniti sve odgovorne u vlasti i kantona sarajevo i zhk, kao i policije i nsbih jer su oni odgovorni za ovo! zasto nitko ne optuzuje vodje hz-a i organizatore toga puta sto je doslo 3-4 puta vishe navijaca nego najavljeno i sto su dozvolili donosenje oruzja na gostujucu utakmicu? najlakse je optuzivati druge kad ti se desi nesreca, prihvatite i sami odgovornost za ovo sto se desilo. ili su vam svima umovi toliko zamraceni da vidite samo jednu stranu! ova utakmica se i prije odigravala pa nije bilo problema.
ne ponovilo se ovo vise nikad!
Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
-
elSaik
#726 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
-
zonbirile
#727 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
-----------------------------------------osa wrote:da se kladimo da će se nastaviti kao da se ništa dogodilo nije, mislim suštinski bez promjena, neka kozmetika je moguća, prvenstveno u postupanju policije, ali i to će biti kratkog vijeka, do novog sranja, kad će sva bijeda represivnog aparata ponovo isplivati na površinu.zonbirile wrote:ako se prvenstvo i nastavi,kako dalje?
ima mnogo hladnije tema HULIGANSTVO,pred samo ubistvo,postana,pa zamrla,jer je praksa demantirala upravo najveće zagovorenike huliganstva.Sada je teško bilo šta razumno reći,a učiniti ionako nema ko.
-
Ne pada mi na pamet
#728 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Da si ovako do sada pisao ne bi ni bilo potrebe za komentarima.osa wrote:krivi su i mnogi u širokom, kao i policija, kao i navijači sarajeva, svatko ima svoj dio krivice, sud neka odredi čiji dio krivice je najveći, i neka prema tome razmjeri i kazne.Ne pada mi na pamet wrote:Ma bravo! Svi su krivi osim fasista iz sirokog. Da si imalo posten rekao bi: Ovo je strasno, moje saucesce porodici i nadam se da ce pocionici zavrsiti u zatvoru.osa wrote:ne bih htio relativizirati ovaj strašan događaj, ali evo iz arhive još nekih iz bih, da li su ovo napravile ustaše i to organizirano ili su ovo ipak djela pojedinaca, nekako poznata priča.
Ovako si stao tamo gdje smo te i ocekivali.
-
klixober
#729 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Miroljubivi protesti danas u Sirokom uz paljenje zastave BiH - "gazi balije":
http://www.youtube.com/watch?v=UZSExQMm ... r_embedded
Nisu Skripari fasisti,ne znam kako nas niej stid nazivati ih fasistoidnim

Nisu Skripari fasisti,ne znam kako nas niej stid nazivati ih fasistoidnim

Last edited by klixober on 06/10/2009 15:33, edited 3 times in total.
-
neretvaa
#730 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Sta ovo pjevaju majketi, "gazi, gazi balije" ?komeba wrote:Miroljubivi protesti danas u Sirokom uz paljenje zastave BiH - "gazi balije":
Nisu Skripari fasisti,ne znam kako nas niej stid nazivati ih fasistoidnim![]()
Prosljediti na federalnu televiziju ovo odmah.
- karanana
#731 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
vjerovatno je mojca jer se osjeca isti nivo inteligencije.
ljudi, u ovoj zemlji ce sigurno opet biti rata. nek se jos jedan ovakav incident desi i gotovo je. zar vec ne osjecate koliko je ovaj incident unijeo naboja? nek sutra prekosutra neko ubije nekoga ili nek se baci bomba na "drugu stranu" ode sve. ne treba nam puno.
ljudi, u ovoj zemlji ce sigurno opet biti rata. nek se jos jedan ovakav incident desi i gotovo je. zar vec ne osjecate koliko je ovaj incident unijeo naboja? nek sutra prekosutra neko ubije nekoga ili nek se baci bomba na "drugu stranu" ode sve. ne treba nam puno.
-
klixober
#732 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Aha...samo nazalost nijedna tv nece objaviti kako skidaju sa jarbola zastavu BiH i pale je dok ovo klicu..valjda se ne uklapa u pricu o miroljubivom pacifistickom gradicu.neretvaa wrote:Sta ovo pjevaju majketi, "gazi, gazi balije" ?komeba wrote:Miroljubivi protesti danas u Sirokom uz paljenje zastave BiH - "gazi balije":
Nisu Skripari fasisti,ne znam kako nas niej stid nazivati ih fasistoidnim![]()
Prosljediti na federalnu televiziju ovo odmah.
- JThomas
#733 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
saznaće se istina. samo polako i argumentovano, bez spuštanja na nivo onih koji su pucali i onih koji prikrivaju počinioce.
-
UPS
#734 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Vjerujes u dokaze? Ok i ja istovaučer wrote:Evo ti pa skontaj..UPS wrote:Ne kontam sta ti ovdje pokusavas reci?? Nema dokaza ko je ubio Vedrana i starca? Ne kontam, starac nije ubijen nego ranjen a jedni razlog sto nema dokaza je sprega policije sa mafijasima i zlocincima iz Listice koji su sve ovo zakuhali, to je barem svima jasno. Ja izmisljam? A ne izmisljaju oni koji su montirali monstruozna saopstenja i pustili baju da pobjegne a nama danima serviraju kvazi snimke i slike? To kmozda pali u Listici ali ovdje majstore ne..
Imaš li dokaze da je tog čovjeka prostrijelio mještanin a ne crnac imenom Kingo Mubbu iz Burkine Faso koji je gay ljubavnik nekog košarkaša Širokog te je nakon ljubavničke svađe pucao u istog bez ikakvog znanja o neredima pod prozorom?
Nemaš.
Dakle ne konstatiraj to kao istinu a još manje ne napadaj ljude koji tvrde da to možda nije tako (ne da je suprotno, već da nije tako).
Ja vjerujem u dokaze (uostalom imaš moje postove pa pogledaj) i ne branim nikoga (pa ni Vedrana) mimo razuma ili radi nacije i vjere.
Salut.
Imas li ti dokaze da ga je upucao navijac Sarajeva - sto je bila zvanicna policijska i jos uvijek zvanicna svih mjestana Listice? NEMAS!
Imas li dokaze da su navijaci Sarajeva donijeli oruzije sa sobom - opet vasa oficijelna? NEMAS!
Imas li dokaz da su navijaci Sarajeva ulazili po kucama i boli i marisali mjestane - vasa oficijelna? NEMAS
Imas li dokaze da je Vedran ubijen od kamena - ponavljam se ali sta cu, opet vas oficijelna? NEMAS!
Imas li uopste dokaze da su navijaci Sarajeva uopste prvi zapoceli belaj - naravno, vasa oficijelna? NEMAS!
Sa druge strane
Imas li dokaze da je Vedran ubijen iz vatrenog oruzja? IMAS!
Imas li dokaz da je ubijen pogotkom u desno uho, sto ukazuje da je metak dosao sa desne strane? IMAS!
Imas li dokaz da je vas doktor LAGAO sa pogresnjim saopstenjem? IMAS!
Imas li dokaz da nije bilo razbijanja nicega prije ubistva? IMAS!
Imas li dokaz da je pucano po navijacima Sarajeva, zbog cega je jedan poginuo, petero ranjeno i nekoliko auta i kombija izbuseno? IMAS!
Imas li dokaz da navijac Sarajeva ne nosi pistolj nego kais? IMAS!
Imas li dokaz da JE POLICIJA koja je svo vrijeme bila tu lagala sa pogresnim saopstenjem? IMAS!
Trebam li jos nabrajati ili je sve jasno???
Je li uradjeno vjestacenje vezano za mjestanina Sirokog? NIJE!
Zasto nije? NE ZNAM, NE PITAJ MENE, NE RADIM JA VJESTACENJA NEGO VASA POLICIJA
Last edited by UPS on 06/10/2009 15:48, edited 1 time in total.
-
pomoo
#735 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Jedan od najboljih nacina da se odgovori toj fasistickoj gamadi i unese malo svjetla u taj mrak jeste da Hz i druge navijacke grupe, kao i ostali gradjani naprave spisak firmi koje dolaze iz Listice i da se pozove na masovni bojkot. Oni i danas zive od tusenja robe "balijama" i kada bi im se po tome udarilo, desio bi im se kolaps.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#736 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Diskusija se nastavlja ovdje http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... &sk=t&sd=a