Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#701 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

ThunderbirD wrote:To su kazali policijsi organi tog kantona. Što je u svakom slučaju sramotno, da se kaže u prvi mah da je ubistvo izvršeno kamenicom, a kasnije da se utvrdi ustrjelna rana nanesena vatrenim oružjem. Danas je objavljena i informacija da je navodno neko ( poznat identitet ) oteo policajcu pištolj i da je tim pištoljem Vedran usmrćen.

Ono što je bitno napomenuti, da video snimak jedini može otkloniti sumnju jer zbog svega što se izdešavalo, toliko mase, i raznih dezinformacija, kao i neprofesionalne policije, teško će se moći utvrditi sa sigurnošću ubica.
Vec ima materijala za Hollywood-style pricu. To nije ni cudno, ti ljudi zive u jednoj posebnoj mentalnoj i duhovnoj enklavi, oni su ( prije svega psiholoski ) entitet sami za sebe. Uzgred, ne vjerujem ni u jednu dosad ponudjenu verziju ubistva, niti da je ubica "pobjegao". Znaci ne mozes vjerovat'....uzas. :roll:
oridjidji

#702 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by oridjidji »

Latina wrote:
ThunderbirD wrote:To su kazali policijsi organi tog kantona. Što je u svakom slučaju sramotno, da se kaže u prvi mah da je ubistvo izvršeno kamenicom, a kasnije da se utvrdi ustrjelna rana nanesena vatrenim oružjem. Danas je objavljena i informacija da je navodno neko ( poznat identitet ) oteo policajcu pištolj i da je tim pištoljem Vedran usmrćen.

Ono što je bitno napomenuti, da video snimak jedini može otkloniti sumnju jer zbog svega što se izdešavalo, toliko mase, i raznih dezinformacija, kao i neprofesionalne policije, teško će se moći utvrditi sa sigurnošću ubica.
Vec ima materijala za Hollywood-style pricu. To nije ni cudno, ti ljudi zive u jednoj posebnoj mentalnoj i duhovnoj enklavi, oni su ( prije svega psiholoski ) entitet sami za sebe. Uzgred, ne vjerujem ni u jednu dosad ponudjenu verziju ubistva, niti da je ubica "pobjegao". Znaci ne mozes vjerovat'....uzas. :roll:
Htijeli vjerovati ili ne, ono sto se desilo ne moze se vratiti unazad... Ne ponovilo se...
UPS

#703 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by UPS »

Meni je licno zao tog starca koji je nesretno nastradao. Ali, njega nisu upucali navijaci Sarajeva, to je evidentno, nego lokalni mjestani. Vjerovatno je neciji metak promasio metu pa pogodio njega ili je bio rikoset. Kada i kako se to dogodilo lako se moze otkriti. U bolnici je moralo ostati zrno, uradi se vjestacenje i zadravo, sega. Pa trebamo li mi uciti policiju njihovim poslovima?
oridjidji

#704 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by oridjidji »

UPS wrote:Meni je licno zao tog starca koji je nesretno nastradao. Ali, njega nisu upucali navijaci Sarajeva, to je evidentno, nego lokalni mjestani. Vjerovatno je neciji metak promasio metu pa pogodio njega ili je bio rikoset. Kada i kako se to dogodilo lako se moze otkriti. U bolnici je moralo ostati zrno, uradi se vjestacenje i zadravo, sega. Pa trebamo li mi uciti policiju njihovim poslovima?
Pa kako je krenulo moracemo ih uciti njihovom poslu.
belano

#705 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by belano »

Molimo citaoce da obrate paznju na sljedece ...

1. Sef PU ZH kantona izjavio da je preminuli ubijen tupim predmetom tj. kamenom (da bi se to izjavilo potrebno je imati dokaze da ga je to ubilo, neko npr. umre od infarkta miokarda koji nastaje kao posljedica straha). Pri tome mu oci bjeze dole u lijevo, sto se kod vecine modernih metoda ispitivanja obevjastajnih agencija uzima kao siguran dokaz lazi. Zakljucak: sluzbeno lice je znalo da je preminuli UBIJEN ...

2. Sef PU ZH kantona je izjavio da je policija imala sve pod kontrolom. Na snimkama koje je sama ta policija izbacila se jasno vidi da desetinama minuta stoje i gledaju sta se desava. Dok je to izjavljivao, oci su mu isle dole ulijevo (kao gore). Zakljucak: sluzbeno lice je lagalo ...

3. Policija ZH kantona je dozvolila da se: koristi vatrena sila i tupi predmeti protiv gradjana BiH, da se unistava imovina kantona ZH, da se unistava licna imovina stanovnika Sirokog Brijega i Sarajeva, da se remete javni red i mir, da se uzvikuju parole i psovke koje vrijedaju drzavu, nacije, itd.

Na osnovu gore navedenog, grupa ljudi iz BiH ce uraditi sljedece, koristeci vlastita sredstva i ogromne resurse:

Bez obzira na uzrok, pocetak, organizatore nemira, bez obzira na naciju, vjeru .... skupicemo internacionalnii tim advokata koji ce odgovorne osobe iz PU ZH Kanotna optuziti i dokazati VELEIZDAJU - u svim zemljama kaznjivu smrcu VJESANJEM ili DOZIVOTNIM ZATVOROM.
vaučer

#706 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by vaučer »

UPS wrote:Meni je licno zao tog starca koji je nesretno nastradao. Ali, njega nisu upucali navijaci Sarajeva, to je evidentno, nego lokalni mjestani. Vjerovatno je neciji metak promasio metu pa pogodio njega ili je bio rikoset. Kada i kako se to dogodilo lako se moze otkriti. U bolnici je moralo ostati zrno, uradi se vjestacenje i zadravo, sega. Pa trebamo li mi uciti policiju njihovim poslovima?
Nema dokaza za to tko ga je ubio. To je barem jasno. Nema dokaza ni za to tko je ubio Vedrana (priznanje tutića ne mogu nikako uzeti za ozbiljno). Sve što znamo je da ih nije upucao 'onaj s kalašnjikovom', jerbo bi Vedran bio bez metka u lubanji a deda bez pola noge. Dakle lijepo ne izmišljaj pizdarije jer samo soliš po rani nepotrebno.
elSaik

#707 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by elSaik »

Image
Image
Image
osa

#709 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by osa »

ne bih htio relativizirati ovaj strašan događaj, ali evo iz arhive još nekih iz bih, da li su ovo napravile ustaše i to organizirano ili su ovo ipak djela pojedinaca, nekako poznata priča.

ZENICA - Zeničani Pero Čolić, Damir Mlivić i još jedan mladić preksinoć su povrijeđeni kada je Jasmin Đ. (25), navijač Željezničara, vraćajući se sa utakmice iz Žepča, a prolazeći kroz Zenicu, bacio bombu na teren za mali nogomet.

Na terenu je u tom trenutku bilo dvadesetak mladića, a geleri su lakše povrijedili Čolića i Mlivića, koji su nakon ukazane pomoći u zeničkoj bolnici otpušteni na kućno liječenje, dok identitet trećeg lica, koje je također lakše povrijeđeno, nije poznat.
"Sve se odigralo vrlo brzo. Čuli smo zvuke auto-sirena i galamu, nešto su psovali. Bilo je više vozila, među kojim i taj bijeli golf. Shvatili smo da se radi o navijačima 'Želje', međutim nismo očekivali da će uraditi takvo što. Eksplozija se dogodila pola metra od terena. Tako da je prava sreća da više ljudi nije povrijeđeno i da se sve završilo sa lakšim povredama", kaže Senad Mušinović, koji je u trenutku eksplozije sa tribina gledao drugove kako igraju nogomet.
Bomba je bačena iz bijelog golfa (053–M-660), koji se kretao u pravcu Sarajeva i koji se na kratko zaustavio na magistralnom putu. Svjedoci tvrde da su iz vozila istrčala dva mladića, od kojih je jedan bacio bombu.
U suradnji sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, zenička policija kod Kiseljaka je otkrila počinioce ovog nedjela. Potvrđeno je da se radi o navijačima sarajevskog kluba koji su išli sa utakmice Žepče - Željezničar. Uhapšeni su Emil V. (23), Jasmin Đ. (25), Mirnes T. (25), Adnan P.(52) i Kenan B. (19), svi iz Sarajeva.
Tijekom kriminalističke obrade policijski službenici otkrili su da je bombu bacio Jasmin Đ, a protiv kojeg će biti pokrenut krivični postupak. Među grupom mladića koji su ludom srećom prošli nepovrijeđeni je i Jasmin Duvnjak, zastupnik u parlamentu FBiH, koji nam je potvrdio da je od siline eksplozije na kontejnerima koji se nalaze uz igralište, pričinjena velika materijalna šteta.

Nikakvih prosvjeda nije bilo..

općoj tučnjavi navijača nogometnih klubova Žepče i Željezničar, koja se dogodila jučer prije početka utakmice, Ivo Lukes (34) iz Žepča zboden je nožem ispod lijevog bubrega, dok je Ivo Trogrlić (39) iz Papratnice, općina Žepče, zadobio lakše ozlijede desne podlaktice, nanesene također nožem. Povrijeđeni Lukes nakon pružene prve pomoći u žepačkom Domu zdravlja, hitno je prevezen sanitetskim vozilom na urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, dok je Trogrlić nakon ukazane pomoći pušten kući, prenosi Avaz

Nikom nista..

Aner Kasapović, 26-godišnji navijač Željezničara, umro je u subotu uvečer nakon neviđenih nereda koji su uslijedili po okončanju utakmice Čelik - Željezničar odigrane u Zenici.

Devetnaest osoba, među kojima i 11 policajaca, povrijeđeno je u huliganskom divljanju u centru grada tokom sukoba navijača sa policijom.

Policijsko saopćenje izdato povodom ovog događaja uobičajeno je šturo.

- Prilikom sprovođenja gostujućih navijača prema lokalitetu Kamberovića polja, gdje su ih čekali autobusi fizički su napadnuti policajci u ulicama Školska, Bulevar Kulina bana, Fra Grge Martića, Trg BiH iMaršala Tita, te je došlo do oštećenja državne i privatne imovinei povređivanja policajaca. Prilikom nemira u Policijsku stanicu Centar priveden je navijač Čelika (A. Č.) zbog nasilničkog ponašanja i napada na policajce, te pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira - službeno je saopćeno iz MUP-a ZDK.

Pet demoliranih radnji, četiri oštećena automobila, semafori u centru grada, samo su dio "plijena" huligana u centru Zenice. Međutim, ni taj broj ne odgovara istini, jer su se brojni Zeničani jučer mogli uvjeriti da je broj polupanih izloga i automobila u gradu znatno veći.

Posljednji neredi samo su dokaz da odsustvo zakonske regulative u ovoj državi može prouzrokovati nesagledive posljedice po sve
klixober

#710 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

elSaik :thumbup:

Sada znamo stvarni razlog petljanja i laganja od strane policije.Dali su civilu pistolj kojim je pucao po navijacima Sarajeva.To je vjerovatno taj Knezovic.I policija i Knezovic su svjesni da bi najebali u slucaju da se sazna istina - da su mu oni dali sluzbeni pistolj.Dakle - pustili su ga da pobjegne u Hrvatsku da sacuvaju svoju i njegovu guzicu.
nokia6170

#711 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by nokia6170 »

Siroki je selendra.

Mentalni sklop mjestana Sirokog Brijega odgovara mentalnom sklopu Gluhe Bukovice...svi sviju znaju i niko nece protiv nikoga nista uciniti...pa makar se radilo o najvecem monstrumu, mjestani ce stati u njegovu odbranu, jer braneci njega oni su tripovani da brane vlastitu cast.

Misliti da ce mjestani Sirokog kriticki osuditi bilo koga iz reda navijaca Sirokog ili bilo koga drugog je jedna velika zabluda.

Vise nije bitan ovdje ni Vedra, ni sto je on Hrvat...sve to prestaje biti bitno i sada na scenu stupa ono sustinsko....provincijalizam.

Po prvi put imamo situaciju da je zrtva dobila ime i prezime i da nijedan hrvatski obojeni medij ne spominje Vedrana u kontekstu hrvatstva i ugrozenosti Hrvata.

Gdje je sada onaj fasista Leo Plockinic iz fasisticke ulice Ante Starcevica u Mostaru....eto ubise mu Hrvata, a on ni rijeci.
Oi

#712 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Oi »

nokia6170 wrote:Siroki je selendra.

Mentalni sklop mjestana Sirokog Brijega odgovara mentalnom sklopu Gluhe Bukovice...svi sviju znaju i niko nece protiv nikoga nista uciniti...pa makar se radilo o najvecem monstrumu, mjestani ce stati u njegovu odbranu, jer braneci njega oni su tripovani da brane vlastitu cast.
.
upravo tako! samo razlika je u tome sto je bukovica bogu iza nogu, svoje obicaje drze u svom selu i ne petljaju se dalje iz svog sela... dok ovi iz listice su itekako jak faktor u drzavi (privredni jaki, lova, politicari...)
UPS

#713 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by UPS »

vaučer wrote:
Nema dokaza za to tko ga je ubio. To je barem jasno. Nema dokaza ni za to tko je ubio Vedrana (priznanje tutića ne mogu nikako uzeti za ozbiljno). Sve što znamo je da ih nije upucao 'onaj s kalašnjikovom', jerbo bi Vedran bio bez metka u lubanji a deda bez pola noge. Dakle lijepo ne izmišljaj pizdarije jer samo soliš po rani nepotrebno.

Ne kontam sta ti ovdje pokusavas reci?? Nema dokaza ko je ubio Vedrana i starca? Ne kontam, starac nije ubijen nego ranjen a jedni razlog sto nema dokaza je sprega policije sa mafijasima i zlocincima iz Listice koji su sve ovo zakuhali, to je barem svima jasno. Ja izmisljam? A ne izmisljaju oni koji su montirali monstruozna saopstenja i pustili baju da pobjegne a nama danima serviraju kvazi snimke i slike? To kmozda pali u Listici ali ovdje majstore ne..
Last edited by UPS on 06/10/2009 14:46, edited 1 time in total.
klixober

#714 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

Vrijedi ponoviti,samo za inspektore FMUP koji nadam se ovo citaju.
elSaik wrote:Image
Image
Image
Oi

#715 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Oi »

elSaik wrote:Image
Image
Image
jel ovo josip bevanda?! (tajnik NK Siroki)
po figuri i nacinu oblacenja itekako lici
elSaik

#716 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by elSaik »

Nikako mi je jasno kako neko očekuje da povjerujem da je 500 ljudi došlo naoružano do zuba i napalo goloruko lokalno stanovništvo, a mahom SVI povrijeđeni, polomljeni, ranjeni i ubijeni su ISTI TI DO ZUBA NAORUŽANI.

Policijski snimak počinje od situacije gdje su navijači Sarajeva u jednoj grupi a do njih drotovi. Odakle SILNO KAMENjE koje se nalazi razbacano oko i unutar grupe navijača Sarajeva?

Zašto se na drugom dijelu snimka vidi da navijači NE NAPADAJU policajce, a došli su samo zato da bi ih napali?

Zašto na onom snimku sigurnosne kamere navijači Sarajeva NE ULAZE u one poslovne prostore i ne ubiju Boga u lokalnom stanovništvu koje se unutar krije, AKO SU DOŠLI DA IH SVE PREBIJU?

Zašto nema svjedoka navodnog ulaska po kućama i prijetnji nožem?

Gdje su nestali svi ti noževi - dozvolila policija da ih navijači ponesu nazad sa sobom u Sarajevo?

Zašto POLICIJA LAŽE?

@LEG - jedini igrač koji je napustio teren je bio upravo golman Alaim.
Serbian

#717 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Serbian »

Iskreno mi je zao momka koji je nastradao u Sirokom, kao i svih povrijedjenih.
Iz medija se gotovo nista ne moze saznati, posto su svi pristrasni.
Samo znam da se huliganstvu i nepostovanju navijackih kodeksa mora stati na kraj.
Jednostavno, zna se, sta se u navijackom svijetu odobrava a sta ne.
To je grla, zastave, salovi, dlanovi, sake, a ne nekakvo vatrno i i hladno oruzje.
Niko me ne može ubijediti da su Sirokobrijezani za sve krivi, jednostavno navijaci Sarajeva moraju sami snositi dio odgovornosti za smrt njihovog druga.
Ja znam da cu sigurno dobiti ban zbog sljedeceg komentara, ali moram ga napisati.

Svako ko misli da može otici u Siroki, Trebinje, Banja Luku i druga mjesta sa vecinskim Hrvatskim ili Srpskim stanovnistvom, i da tamo kliče "Ovo je Bosna" i slicno mora znati da to nece naici na odobravanje kod domicilnog stanovnistva.
Naravno isti slucaj je i u obrnutom primjeru. Naravno da ne odobravam nikakav cin vandalizma i drugih stvari koje izlaze iz normi normalnog ponasanja. Znam da će mnogi reci ovo je ovo, ono je ono. Ali cinjenice govore drugacije i ne moze niko natjerati da bude drugacije. Ja iskreno osjecam se sigurno u Republici Srpskoj, ali cim predjem u Federaciju u sebi osjecam nelagodu, ne mogu objasniti zasto, ali je tako, neki strah se pojavi. E sad, drago mi je kada BiH napravi neki sportski uspjeh, kao i svi sportski kolektivi, ali to osjecam i prema svim bivsim jugoslovenskim ekipama. Ali jedini klub koji iskreno volim je Crvena Zvezda, jedina reprezentacija je Srbija. To je jace od mene i ne mogu promijeniti.

Da, pored ovog moram navesti jedan faktor koji preko koga svi olako prelaze, a on po meni igra najvecu ulogu.
Radim u prosvjeti, pa tako vidim koliko roditelji zanemaruju svoju djecu, ne znaju da im ukazu na prave zivotne vrijednosti (ne zele ili nemaju vremena/mada za dijete uvijek treba imati vremena). Ta djeca odrastaju skolujuci se na internetu, televiziji i ulici. Tamo nalaze idole koje ne znaju ocijeniti da li su pozitivan primjer ili negativan. Pa nam se zato i desavaju ovakve tuzne i jadne stvari.
Ljudi, rat je HVALA BOGU zavrsen prije 13 godina, idemo dalje, ne treba zaboraviti, ali ne i slijepo se drzati proslosti dok drugi gledaju u buducnost. Jadno je sto omladina ne moze prepoznati da politicki lideri sire govor mrznje i sovinizma samo zato sto ne vide (ne zele da nadju) izlaz iz ove jadne i bijedne situacije u kojoj se BiH u cjelini nalazi. Pa je onda najlakse okriviti druge za to. Ako treba da se borimo i bijemo za nesto, to je onda za nasu buducnost, za nase potomke, kojima moramo ostaviti i stvoriti normalne uslove za zivot.
osa

#718 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by osa »

Ne pada mi na pamet wrote:
osa wrote:ne bih htio relativizirati ovaj strašan događaj, ali evo iz arhive još nekih iz bih, da li su ovo napravile ustaše i to organizirano ili su ovo ipak djela pojedinaca, nekako poznata priča.
Ma bravo! Svi su krivi osim fasista iz sirokog. Da si imalo posten rekao bi: Ovo je strasno, moje saucesce porodici i nadam se da ce pocionici zavrsiti u zatvoru.

Ovako si stao tamo gdje smo te i ocekivali.
krivi su i mnogi u širokom, kao i policija, kao i navijači sarajeva, svatko ima svoj dio krivice, sud neka odredi čiji dio krivice je najveći, i neka prema tome razmjeri i kazne.
a to što ti smatraš da se čakijanje hrvata ili bacanje bombe na njih od "navijača", razlikuje od ubistva vedrana puljića,mislim da dovoljno govori o tebi samom, slobodno me svrstaj uvijek sam na drugoj strani u odnosu na takve.
zonbirile

#719 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by zonbirile »

ako se prvenstvo i nastavi,kako dalje?
klixober

#720 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

Pogledajte snimak sa danasnjih "protesta" u Sirokom...zapravo skup neofasista sa ustaskim simbolima:

http://www.vecernji.hr/vijesti/ubojica- ... anak-30059

Tokom cijelog vremena snimka se cuje "gazi balije".

Na danasnjem skupu je i skinuta zastava BiH sa jarbola ispred kojeg se odvijao skup i zapaljena je.
veljaca

#721 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by veljaca »

Serbian wrote: Svako ko misli da može otici u Siroki, Trebinje, Banja Luku i druga mjesta sa vecinskim Hrvatskim ili Srpskim stanovnistvom, i da tamo kliče "Ovo je Bosna" i slicno mora znati da to nece naici na odobravanje kod domicilnog stanovnistva.
Naravno isti slucaj je i u obrnutom primjeru.
Moze li objasnjenje ovoga - kako u obrnutom smjeru ??????
Zar moze neko u Zambiji govoriti " ovo NIJE Zambija ????" . Moze - samo ako je LUD .... Ili isto recimo u Paragvaju ???? Ili u Danskoj - recimo ?????
Last edited by veljaca on 06/10/2009 15:13, edited 1 time in total.
slucajan

#722 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by slucajan »

L.e.g wrote:Nisam bas upucen u temu, ali me interesuje onaj golman bez majice sto skace zajedno sa huliganima po cesti. Od kuda on tamo?
Izašao je van stadiona nakon što je čuo da je naš navijač ranjen u glavu, a da policija ne preduzima ništa po pitanju poziva Hitne pomoći. Prišao je navijaču, skinuo majicu i stavio mu je na ranu, trčao je oko stadiona tražeći Hitnu pomoć.

Sada si upućen.

Ako treba još informacija iz prve ruke, na raspolaganju sam.

Jer ono što zna Bog, znamo i mi koji smo bili dole...
Ali hvala Bogu polako, ali sigurno saznaje i narod!

Medijska hajka i propaganda ustaške policije u saradnji sa ustaškim medijima polaho sama sebi skače u stomak, svakim novim objavljenim videom, slikom, izjavom... Zašto?

ZATO ŠTO LAŽU
Last edited by slucajan on 06/10/2009 15:13, edited 1 time in total.
sjever76

#723 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by sjever76 »

L.e.g wrote:Nisam bas upucen u temu, ali me interesuje onaj golman bez majice sto skace zajedno sa huliganima po cesti. Od kuda on tamo?
a kao nisi upucen u temu? kako se samo pravis blesav.

kazes skace. a nisi slucajno cuo kakvo vristi "zovite hitnu"
golman sarajeva je istracao iz svlacionice da pomogne povrjedjenim navijacima.dosta ih je i previjano u svlacionicama od strane fizioterapeuta FKS.
jel to mozda isto napad na mirno pucanstvo listice? mislim stvarno, huligan jedan gol do pasa trci po ulicama slobodarske listice. pa to je isto za metka jelde.
osa

#724 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by osa »

zonbirile wrote:ako se prvenstvo i nastavi,kako dalje?
da se kladimo da će se nastaviti kao da se ništa dogodilo nije, mislim suštinski bez promjena, neka kozmetika je moguća, prvenstveno u postupanju policije, ali i to će biti kratkog vijeka, do novog sranja, kad će sva bijeda represivnog aparata ponovo isplivati na površinu.
vaučer

#725 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by vaučer »

UPS wrote:Ne kontam sta ti ovdje pokusavas reci?? Nema dokaza ko je ubio Vedrana i starca? Ne kontam, starac nije ubijen nego ranjen a jedni razlog sto nema dokaza je sprega policije sa mafijasima i zlocincima iz Listice koji su sve ovo zakuhali, to je barem svima jasno. Ja izmisljam? A ne izmisljaju oni koji su montirali monstruozna saopstenja i pustili baju da pobjegne a nama danima serviraju kvazi snimke i slike? To kmozda pali u Listici ali ovdje majstore ne..
Evo ti pa skontaj..
Imaš li dokaze da je tog čovjeka prostrijelio mještanin a ne crnac imenom Kingo Mubbu iz Burkine Faso koji je gay ljubavnik nekog košarkaša Širokog te je nakon ljubavničke svađe pucao u istog bez ikakvog znanja o neredima pod prozorom?
Nemaš.
Dakle ne konstatiraj to kao istinu a još manje ne napadaj ljude koji tvrde da to možda nije tako (ne da je suprotno, već da nije tako).
Ja vjerujem u dokaze (uostalom imaš moje postove pa pogledaj) i ne branim nikoga (pa ni Vedrana) mimo razuma ili radi nacije i vjere.
Salut.
Locked