Napad u Najrobiju

Post Reply
jefferson

#126 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

gnjev wrote:
jefferson wrote:
gnjev wrote:Odakle onoliko turista u vukojebini imena Nairobi ?

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Zato sto je svijet otisao dalje a nije nam javio u medjuvremenu.
Cuj vukojebina Nairobi :lol: :lol: :lol: :lol:
Normalno da je vukojebina kad policiji treba 2 dana da razriješi talacku krizu a i kako će sa onim naoružanjem iz Vijetnamskog rata

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nego jesil kupio ovaj novi Call of Duty?
gnjev

#127 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

Hahaha jesam :D ja ti kažem da bi ih SIPA razriješila do sad a ti kako hoćeš :D

jefferson

#128 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

gnjev wrote:Hahaha jesam :D ja ti kažem da bi ih SIPA razriješila do sad a ti kako hoćeš :D

Ma kako ne bi, kao onog majmuna pred americkom ambasadom. Ni taoca ni kojeg qrtza a 45min im trebalo da ga upucaju u nogu!
U kojem ti paralelnom univerzumu zivis jbt. da mi je znati.
Challenger__

#129 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Challenger__ »

Što se tiče nas...

- Po mom dubokom uvjerenju, nije problem ni u ezanu, ni u njegovom volumenu (sve su to lako rješive stvari), ni u Islamskoj zajednici ( sa novim reisom IZ je čvrsto na pozicijama tradicionalnog islama u BiH i istrajno potiva na oprez kada su u pitanju sektaške novotarije i ekstremizam).

Problem je u opasnom oportunizmu jednog dijela političara koji niti znaju, niti žele da se bore sa potencijalnim problemom. Oni se tu, stihijski, oslanjaju na "međunarodnu zajednicu", a dio te "međunarodne zajednice" je dio tog problema, a ne njegovo rješenje.
gnjev

#130 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

jefferson wrote:
gnjev wrote:Hahaha jesam :D ja ti kažem da bi ih SIPA razriješila do sad a ti kako hoćeš :D

Ma kako ne bi, kao onog majmuna pred americkom ambasadom. Ni taoca ni kojeg qrtza a 45min im trebalo da ga upucaju u nogu!
Dobro jeste ja sam pogriješio. Kenija je super napredna država i sasvim je normalno da 10 likova ubija ljude u trgovačkom centru 2 dana a policajci leže i prave se mrtvi i pritom izgledaju ko da su ih pokupili ispred obližnje piljare sa kineskom kopijom kalasnjikova u rukama. Moja greška :D

Kikibombona

#131 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Kikibombona »

Kada u Bosni kazes Najrobi ljudima slika rusevnih kuca i bosonoge djece. Bice da su malo odmakli kao sto kaze Dzeferson :mrgreen: .

Nisam stigao upratiti sta se desilo, pa nista necu komentarisati.

Neku noc gledam dokumentarac o operaciji ruske Alfe u pozoristu u Moskvi. Tituliraju ih kao najbolju specijalnu jedinicu, dobro obavise posao, al opet na kraju fiasko. Dosta se ljudi otrovalo plinom.

Dakle, nije lako uletiti kada znas da su civili na nisanu. Kada nije lako Rusima, ne treba previse ocekivati od Kenijaca.
jefferson

#132 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

gnjev wrote:
jefferson wrote:

Dobro jeste ja sam pogriješio. Kenija je super napredna država i sasvim je normalno da 10 likova ubija ljude u trgovačkom centru 2 dana a policajci leže i prave se mrtvi i pritom izgledaju ko da su ih pokupili ispred obližnje piljare sa kineskom kopijom kalasnjikova u rukama. Moja greška :D

Ja uopste nisam rekao da je Kenija super napredna drzava. Ali iz BiH, kao najsiromasnije drzave u Evropi tako pricati o Keniji koja konstantno ima bolje ekonomske pokazatelje od nas, i Nairobiju koji je na svjetskoj mapi metropola, za razliku od Sarajeva, onda je jeben problem.
Za nas su sve drzave vukojebine, kao da smo mi jedna Austrija ili njemacka.
I od kada je to sasvim normalno? Po cemu je ovo normalno u Keniji?
Nairobi ima npr. direktnu avionsku vezu sa SAD, jer ispunjavaju uslove kako tehnicke tako i sigurnosne, a BiH nema! Kako to kada je Nairobi vukojebina? Mi nemam vezu ni sa Parizom a dva sata leta od nase "metropole."
Bodkin

#133 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Bodkin »

jefferson wrote: Ja uopste nisam rekao da je Kenija super napredna drzava. Ali iz BiH, kao najsiromasnije drzave u Evropi tako pricati o Keniji koja konstantno ima bolje ekonomske pokazatelje od nas, i Nairobiju koji je na svjetskoj mapi metropola, za razliku od Sarajeva, onda je jeben problem.
Nairobi ima npr. direktnu avionsku vezu sa SAD, jer ispunjavaju uslove kako tehnicke tako i sigurnosne, a BiH nema! Kako to kada je Nairobi vukojebina? Mi nemam vezu ni sa Parizom a dva sata leta od nase "metropole."
ovako to ide, sve van zapadne evrope vukojebina. oni dole u africi vukojebina i jos nemaju sta jesti. azija vukojebina i jos nemaju gdje zivjeti koliko ih je itd
jefferson

#134 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

Bodkin wrote:
jefferson wrote: Ja uopste nisam rekao da je Kenija super napredna drzava. Ali iz BiH, kao najsiromasnije drzave u Evropi tako pricati o Keniji koja konstantno ima bolje ekonomske pokazatelje od nas, i Nairobiju koji je na svjetskoj mapi metropola, za razliku od Sarajeva, onda je jeben problem.
ovako to ide, sve van zapadne evrope vukojebina. oni dole u africi vukojebina i jos nemaju sta jesti. azija vukojebina i jos nemaju gdje zivjeti koliko ih je itd
Ma ja, jos malo pa ce i nas neki tip kao onaj iz srbije pricat kako je svijet nastao na nasem primjeru i svi vode porijeklo od bosanaca.
Ono kao eto mi smo drzava za ugledati se :D
gnjev

#135 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

http://www.google.ba/search?biw=320&bih ... BWYg6tVIvQ I ovo je Nairobi. Nesumnjivo da elita živo visokim standardom njima su i napravili West gate ali razlika izmedju njih i siromasnih gradjana je dosta jače izražena nego npr kod nas.

jefferson

#136 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

gnjev wrote:http://www.google.ba/search?biw=320&bih ... BWYg6tVIvQ I ovo je Nairobi. Nesumnjivo da elita živo visokim standardom njima su i napravili West gate ali razlika izmedju njih i siromasnih gradjana je dosta jače izražena nego npr kod nas.

Uopste ne sporim. Ali malo postovanja, kenija je napredovala u zadnjih 20 godina daleko vise nego mnoge zemlje na svijetu, a sto se tice rasta ekonomije mnogo vise nego mnoge evropske zemlje.
Ako ovako nastave, za 20 godina bi mogli tamo ici na skolovanje, s obzirom u kojem pravcu mi idemo.
Samo kazem, mi ovakvi kakvi smo, i ono sto smo napravili od ove drzave, nemamo pravo drzati drugima lekcije sta trebaju da rade.
Ovo sto se desilo u keniji nije normalno, ali zato je normalno da kod nas gore pozari cijelo ljeto i 5 ljudi gasi iste!
gnjev

#137 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

U qrcu smo i Kenijci i mi. Eto tako je najpostenije.

newlevel

#138 Re: AW: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by newlevel »

:-D

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
Black111

#139 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Black111 »

Havatar wrote: Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nema
A mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva. :D
Hodza ne pjeva nego kaze dodji na namaz dodji na spas a kom se ne svidja nek ide tamo gdje dzamija nema
Cuj nek ide tamo gdje djamija nema... Pa nije ti ovo Iran, niti ti babibma prcija da ti nekom govoris gdje ce seliti. Ovo je sekularna drzava gdje se postivaju pozitivni zakoni. Hodza krsi zakon kad odvrne muziku preko dopustenih decibala u 3 h... Sto bi se hodza mogao derati, a ne ja kroz prozor 3 ujutro? Onom kom smeta moja dernjava nek se odseli. :D

Sto ste simpa vi vjernici od jucer meni.
hronicna_upala

#140 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by hronicna_upala »

Black111 wrote:
Havatar wrote: Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nema
A mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva. :D
Hodza ne pjeva nego kaze dodji na namaz dodji na spas a kom se ne svidja nek ide tamo gdje dzamija nema
Cuj nek ide tamo gdje djamija nema... Pa nije ti ovo Iran, niti ti babibma prcija da ti nekom govoris gdje ce seliti. Ovo je sekularna drzava gdje se postivaju pozitivni zakoni. Hodza krsi zakon kad odvrne muziku preko dopustenih decibala u 3 h... Sto bi se hodza mogao derati, a ne ja kroz prozor 3 ujutro? Onom kom smeta moja dernjava nek se odseli. :D

Sto ste simpa vi vjernici od jucer meni.
otrcano ti je ovo sa Iranom, muslimana ima širom svijeta,ne samo u Iranu, a većina su u 50tak država, još si samo trebao pomenuti Teheran pa da znamo na kojem si fonu..ustvari ne moraš, sve je jasno... 8-)
Black111

#141 Re: Napad u Najrobiju

Post by Black111 »

Na kojem sam fonu... Je l Milorad Dodik fonu odmah? :lol: Iran spominjem jer je on teokratska drzava, njemu je u nazivu "Islamska", BiH boga mi nije.

Dakle, ako mene budi hodza svojim "pjevom" u 3 ujutro svaku vecer i ja se bunim protiv toga ja sam odmah dodikovac, cetnik i sta jos... :lol:

Niko ne brani hodzi da pjeva, dok god to nije preglasno i dok god ne uznemirava druge ljude. U Sarajevu mi se recimo nikad nije dogodilo da bi mi zvuk ezana zasmetao, jednostavno je u normalnim granicama. Dok u nekim manjim mjestim to bas i nije slucaj, i fino se da primjetiti kad hodza pjeva kao poziv vjernicima obaziruci se na opcu kulturu, na kraju krajeva, i kad to radi da bi jednostavno provocirao.

Al kad god dodje policija, hodza se sluzi istom taktikom kao i vi... "to dodikovcima smeta, fasistima" itd... :thumbup:

I nije ovo tema ovdje.
graue_maus

#142 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by graue_maus »

gnjev wrote:Odakle onoliko turista u vukojebini imena Nairobi ?

neka vukojebina sa 3,5 miliona stanovnika.......
basar

#143 Re: Napad u Najrobiju

Post by basar »

Ponavljam,
gdje vehabizam počne širiti svoj smrad, to na dobro ne može izaći.
snaga_znanja

#144 Re: Napad u Najrobiju

Post by snaga_znanja »

Rusi to najbolje odrade. Njima je cilj pobit teroriste, pa tek onda osloboditi nekoga ako ko ziv ostane. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#145 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jefferson wrote: Nairobi ima npr. direktnu avionsku vezu sa SAD, jer ispunjavaju uslove kako tehnicke tako i sigurnosne, a BiH nema! Kako to kada je Nairobi vukojebina? Mi nemam vezu ni sa Parizom a dva sata leta od nase "metropole."
Ja ipak mislim da to ima veze i sa veličinom države i brojem stanovnika jedne regije i države a ponajmanje ima veze da li smo mi vukojebina ili ne. Najrobi ima oko 3,2 Miliona stanovnika, kao cijela BiH, tako da ti priča pada u vodu.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/09/2013 09:19, edited 1 time in total.
hronicna_upala

#146 Re: Napad u Najrobiju

Post by hronicna_upala »

Black111 wrote:Na kojem sam fonu... Je l Milorad Dodik fonu odmah? :lol: Iran spominjem jer je on teokratska drzava, njemu je u nazivu "Islamska", BiH boga mi nije.

Dakle, ako mene budi hodza svojim "pjevom" u 3 ujutro svaku vecer i ja se bunim protiv toga ja sam odmah dodikovac, cetnik i sta jos... :lol:

Niko ne brani hodzi da pjeva, dok god to nije preglasno i dok god ne uznemirava druge ljude. U Sarajevu mi se recimo nikad nije dogodilo da bi mi zvuk ezana zasmetao, jednostavno je u normalnim granicama. Dok u nekim manjim mjestim to bas i nije slucaj, i fino se da primjetiti kad hodza pjeva kao poziv vjernicima obaziruci se na opcu kulturu, na kraju krajeva, i kad to radi da bi jednostavno provocirao.

Al kad god dodje policija, hodza se sluzi istom taktikom kao i vi... "to dodikovcima smeta, fasistima" itd... :thumbup:

I nije ovo tema ovdje.
možda nisi srpski četnik, jednostavno smrdiš na fašistu...
Black111

#147 Re: Napad u Najrobiju

Post by Black111 »

Ma ja ba. :lol:
hronicna_upala

#148 Re: Napad u Najrobiju

Post by hronicna_upala »

Black111 wrote:Ma ja ba. :lol:
dolaze i po tebe, sa ezanom i nešidom... :D

http://www.youtube.com/watch?v=72Ob1x3MnYQ

http://www.youtube.com/watch?v=QzV2C-fxsgE
Black111

#149 Re: Napad u Najrobiju

Post by Black111 »

Ja im samo prdnem i otpusem ih sve nazad tamo u pustinju iz koje su dosli. :D
hronicna_upala

#150 Re: Napad u Najrobiju

Post by hronicna_upala »

Black111 wrote:Ja im samo prdnem i otpusem ih sve nazad tamo u pustinju iz koje su dosli. :D
ima ih i koji nisu iz pustinje .. :izet:

http://www.youtube.com/watch?v=bNTRBTzJwCc

a ti nastavi prdjeti...možda se tako oslobodiš stresa koji te toliko muči...
Post Reply