Napad u Najrobiju

Post Reply
vivaldi

#101 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by vivaldi »

underwater wrote:Sta diplomate rade u shoping mall?
pa sto ne bi bili? pa nisu u zatvoru jebote..

ovo je ocigledno neki dobar i popularan mall, a cim su izraelci suvlasnici nije ni cudo.

pa i u nasem bbi u svakom trenutku ima stranaca
underwater

#102 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by underwater »

lShabaab is posting updates on twitter.: @HSM_PRESS2

"earlier tweet from our suspended account: this is not terrorist attack, its payback from the attrocities you commited in our country."

"our mujahideen are all under 25 years old. 7 of them having completed training in black water facility in north california! #Westgate"
Ko se maca laca, od maca i gine...fakat, kakve slucajnosti ....
Al Shabaab new account @HSM_PRESS2 has been put down again..suspended! Some latest tweets:

2nd attacker's name released "@HSM_PRESS2: abdifatah osman keenadiid. 24 y.o from minneapolis. #westgate #alshabaab #names

3rd attacker's name released "@HSM_PRESS2: gen mustafe noorudiin. 27 y.o from kansas city. MO. #westgate

4th attacker's name released "@HSM_PRESS2: qasim said mussa 22 y.o garissa KE. #westgate #AlShabaab

SEARCH on hastags: #AlShabaab #westgate #kenyaunderattack

Waiting on @HSM_PRESS3
Previse nevjerovatno ... bas kao 11/09
Sad ima logike za isrelske specijalce...oni su tamo da slucajno neki od njih ne prezivi
hronicna_upala

#103 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by hronicna_upala »

Black111 wrote:
Havatar wrote:
Billy Ben Dover wrote:građani sarajeva i drugih gradova u FBiH su igru sa saudijskom arabijom izgubili u ratu i neposredno nakon rata kada se dozvolilo da odvrću ezane do apsurdne bespotrebne glasnosti u svrhu zapišavanja teritorija. kladim se da ima ljudi koji klanjaju i koji bi rekli da je ezan preglasan, al ne smiju, a posebno ne smiju ovi koji ne klanjaju da im neko ne bi priljepio etiketu islamofoba.

ova, naoko banalna stvar, je poslala jednu snažnu, implicirajuću poruku - mi smo ovde glavni, svako nek se prilagodi nama. i tako, kad se niko nije pobunio, malo po malo, cijelo društvo se pomjera udesno jer su građani sarajeva pristali na neprihvatljivi vjerski mainstream. time je pobjedu odnio niko drugi nego radovan karadžić, građanska liberalna ljevica u svojoj narcisističkoj učahurenosti duboko ga je pofanflala jer je samo zainteresovana za ostavljanje utiska na cnn-u: crvene stolice i tepihe i da od zapada dobije pečat žrtve urbicida i islamofobije. a sve to dok im pred nosom prave sve teokratskiju državu.
Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nema
A mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva. :D
Neki su pokusali preseliti i muslimane i ezan negdje tamo daleko, pa su se oni morali preseliti "tamo daleko" kako kaze jedna pesma, ako to smeta ezan a ti pali traktor pa vozi tamo gdje ga nema..
hronicna_upala

#104 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by hronicna_upala »

Tragos wrote:Zašto BiH mediji ne izvještavaju o ovom događaju ili ako već izvještavaju to rade vrlo diskretno, pa takvu strašnu vijest šibnu na nevidljivo mjesto u svojim portalima?
A kako bi ti htio? 24 satni live prenos ispred hotela u Najrobiju na Bh tv stanicama?! Nesto sumnjam da su se i u Keniji zanimali za rat u Bosni, koga briga za Keniju...
Havatar

#105 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Havatar »

Black111 wrote:
Havatar wrote:
Billy Ben Dover wrote:građani sarajeva i drugih gradova u FBiH su igru sa saudijskom arabijom izgubili u ratu i neposredno nakon rata kada se dozvolilo da odvrću ezane do apsurdne bespotrebne glasnosti u svrhu zapišavanja teritorija. kladim se da ima ljudi koji klanjaju i koji bi rekli da je ezan preglasan, al ne smiju, a posebno ne smiju ovi koji ne klanjaju da im neko ne bi priljepio etiketu islamofoba.

ova, naoko banalna stvar, je poslala jednu snažnu, implicirajuću poruku - mi smo ovde glavni, svako nek se prilagodi nama. i tako, kad se niko nije pobunio, malo po malo, cijelo društvo se pomjera udesno jer su građani sarajeva pristali na neprihvatljivi vjerski mainstream. time je pobjedu odnio niko drugi nego radovan karadžić, građanska liberalna ljevica u svojoj narcisističkoj učahurenosti duboko ga je pofanflala jer je samo zainteresovana za ostavljanje utiska na cnn-u: crvene stolice i tepihe i da od zapada dobije pečat žrtve urbicida i islamofobije. a sve to dok im pred nosom prave sve teokratskiju državu.
Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nema
A mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva. :D
Hodza ne pjeva nego kaze dodji na namaz dodji na spas a kom se ne svidja nek ide tamo gdje dzamija nema
bosn.om

#106 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by bosn.om »

Preglasni su, tacka. Ostali dio rasprave tipa "kome se ne svidja, nek ide gdje ih nema" me ne zanima, ja nisam branio grad da mi kojekakvi pametnjakovici odredjuju gdje cu zivjeti, a da ne govorim gdje su ti ezanovci bili kad je gusto sranje bilo, dok su kolege katolici i pravoslavci bili uz mene. I sad ih treba zaboraviti i pisati se po njima i njihovim obicajima? 20-30% Armije BIH su bili nemuslimani u etnickom smislu '92.-'96., kako se ponasamo prema njima s takvim argumentima, iduci put im niko nece moci zamjeriti ako svi odu s fasistickim govnima. E moja Bosno, ode ti zestoko u neku stvar!
smijesni_ste

#107 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by smijesni_ste »

bosn.om wrote:Preglasni su, tacka. Ostali dio rasprave tipa "kome se ne svidja, nek ide gdje ih nema" me ne zanima, ja nisam branio grad da mi kojekakvi pametnjakovici odredjuju gdje cu zivjeti, a da ne govorim gdje su ti ezanovci bili kad je gusto sranje bilo, dok su kolege katolici i pravoslavci bili uz mene. I sad ih treba zaboraviti i pisati se po njima i njihovim obicajima? 20-30% Armije BIH su bili nemuslimani u etnickom smislu '92.-'96., kako se ponasamo prema njima s takvim argumentima, iduci put im niko nece moci zamjeriti ako svi odu s fasistickim govnima. E moja Bosno, ode ti zestoko u neku stvar!
:thumbup: :thumbup:
kongres

#108 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by kongres »

mislim da sale i olako shvatanje ovih dogadjanja nije na mjestu-cast svacijem razmisljanju-ali ljudi moji ja zivim na zapadu vec desetak godina(nisam nordijski muhadzir koji su onako zesci po pitanju virtualnog i verbalnog fanatizma) i skoro svaki dan imam prilike da vidim nesto preko tv a nesto bogami i uzivo na ulicama-evo juce je bila prava ganja po kvartu-ono helikopter se digao sa megafonom specijalna jedinica lovi tipa obucenog u onu odjecu sa onom haljinicom sivom-ko iz pakistana-kriminalisticka policija obezbjedjuje nekakvo auto sa zatamnjenim staklima neda nikome prici-dijete mi izaslo da vidi sta je-interesantno mu-ko da je film(otkud znam sta je bilo u autu)-jedva sam ga utjerao u kucu.Danas poslijepodne opet neka frka u kvartu policijska auta pod sirenama pice po kvartu-opet helikopter-nemam pojma sta se dogadja-kontam najpametnije ostati u kuci.Organizovana drzava -sve funkcionise ali nema lijeka protiv fanatizma osim represije-otkud znam hoce li se skupiti pedesetak idiota sa kalasnjikovima nabrijanih pricom o samozrtvovanju i pobiti mene i porodicu slucajno u nekom marketu-a nemas uza se ni cakije da makar pokusas da se zastitis.Ne zavaravajte se ni u BiH-tu su oni vec odavno samo sto su dobili komandu od ovog kako se zove zawahirija da se ne zrtvuju bez veze vec da prvo rade na sirenju ideje i indoktrinaciji a kada dodje vrijeme u akciju.Ne znam ljudi-evo i ovaj masakr u keniji-hajde revoluicija ideali,revolucionarna borba-ali ovako po djeci zenama civilima -ne razumijem niti zelim da mi neko tupi teoloskim frazama.Za mene nema opravdanja-masovne ubice i tacka.Stradalo je dosta civila ali i njima je metak u celo.Samo neka mi dezurni geopoliticki stratezi ne objasnjavaju razloge sto je grupa manijaka pobila preko 100 ljudi prema zadnjem izvjestaju i jos nije gotovo.
ulciscorr

#109 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by ulciscorr »

bosn.om wrote:Preglasni su, tacka. Ostali dio rasprave tipa "kome se ne svidja, nek ide gdje ih nema" me ne zanima,
Ni nas ne zanima sto ti mislis da su preglasni...
...20-30% Armije BIH su bili nemuslimani u etnickom smislu '92.-'96.,
Netacno.
iduci put im niko nece moci zamjeriti ako svi odu s fasistickim govnima.
Idi i ti... imaces prilike da sa cetama srusis koju dzamiju.
bosn.om

#110 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by bosn.om »

Bla bla bla, nemoj mi ti samo reci, pogotovo sta je tacno a sta nije, vjerovatno si ti to bolje od nas vidio iz nekog svog brloga u inostranstvu. Drzi se dalje od rasprava koje niti razumijes niti imas mozga da argumentujes ;-)

Sve stoji sto rekoh a tvoje misljenje je bezvrijedno. I ne brini se, ja znam gdje cu ici, a znam gdje ces i ti, opet vani najvjerovatnje.
animals

#111 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by animals »

Oni Bosnjaci koji podrzavaju ove teroriste, samo zato sto su muslimani, ne znaju kako pomazu zapravo. ne svome narodu nego RS i Dodiku..
ulciscorr

#112 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by ulciscorr »

bosn.om wrote:Bla bla bla, nemoj mi ti samo reci, pogotovo sta je tacno a sta nije, vjerovatno si ti to bolje od nas vidio iz nekog svog brloga u inostranstvu. Drzi se dalje od rasprava koje niti razumijes niti imas mozga da argumentujes ;-)

Sve stoji sto rekoh a tvoje misljenje je bezvrijedno. I ne brini se, ja znam gdje cu ici, a znam gdje ces i ti, opet vani najvjerovatnje.
E nek si mi reko.
smijesni_ste

#113 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by smijesni_ste »

Pa u početku je sigurno bilo 20-30%...ali skontali onda neki čemu sve to vodi i vidjeli takve poput tebe da im kroje politiku i naravno da se taj procenat smanjio....
jefferson

#114 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

bosn.om wrote:Preglasni su, tacka. Ostali dio rasprave tipa "kome se ne svidja, nek ide gdje ih nema" me ne zanima, ja nisam branio grad da mi kojekakvi pametnjakovici odredjuju gdje cu zivjeti, a da ne govorim gdje su ti ezanovci bili kad je gusto sranje bilo, dok su kolege katolici i pravoslavci bili uz mene. I sad ih treba zaboraviti i pisati se po njima i njihovim obicajima? 20-30% Armije BIH su bili nemuslimani u etnickom smislu '92.-'96., kako se ponasamo prema njima s takvim argumentima, iduci put im niko nece moci zamjeriti ako svi odu s fasistickim govnima. E moja Bosno, ode ti zestoko u neku stvar!
Ma jaro da je to 92-96. To je bilo 92-93, poslije su poceli marsirati ovi Alijini dzihad ratnici u bijelim uniformama, sa zelenim trakama oko glave i novim vojnickim cizmama dok se raja borila u starkama i adidaskama na vlasicu!
belfy

#115 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by belfy »

ulciscorr wrote:
bosn.om wrote:Bla bla bla, nemoj mi ti samo reci, pogotovo sta je tacno a sta nije, vjerovatno si ti to bolje od nas vidio iz nekog svog brloga u inostranstvu. Drzi se dalje od rasprava koje niti razumijes niti imas mozga da argumentujes ;-)

E nek si mi reko.
a fakat ti je rek'o.
bosn.om

#116 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by bosn.om »

Al' su oni marsirali oko Predsjednistva i pred stranim televizijima nebil' nam jos vece sranje navukli. A tih nekoliko stotina "mudzosa" sto bi po ratistu, gorih, strasljivijih i beskorisnijih budala nikad nisam ni mogao zamisliti. I rad tog sranja sad moram trpiti srpske urbane legende kako ih je bilo 300,000, dosli da ih sve pokolju.

@uskrela: Nisam ja nista tebi rekao, ne petljaj se gdje ti nije mjesto i nece biti frke. Lako je srat kad se svojim ledjima ceh ne placa, jebo to ;-)
jefferson

#117 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

bosn.om wrote:Al' su oni marsirali oko Predsjednistva i pred stranim televizijima nebil' nam jos vece sranje navukli. A tih nekoliko stotina "mudzosa" sto bi po ratistu, gorih, strasljivijih i beskorisnijih budala nikad nisam ni mogao zamisliti. I rad tog sranja sad moram trpiti srpske urbane legende kako ih je bilo 300,000, dosli da ih sve pokolju.

@uskrela: Nisam ja nista tebi rekao, ne petljaj se gdje ti nije mjesto i nece biti frke. Lako je srat kad se svojim ledjima ceh ne placa, jebo to ;-)
Ma kraj te ARBiH kakva je bila 1992, se desio na Kamberovica Polju u Zenici kada je dosao Alija pa sa patkovicem odrzao "smotru" tih budala i jos veci budala iz sela po srednjoj bosni koji su najdnom skontali da su im braca ti neki tipovi iz saudijske arabije, jemena i sl.
Dokazali su se oni u borbi, u borbi protiv nosenje kupacih kostima u zenici na rijeci bosni, prevrtanju kazana rakije i slicno, dok su normalni ljudi bili na ratistima. Kada je 1995 krenulo sve nabolje na ratistima, e onda su oni uletili da tekbiraju i sijeku glave pred kamerama.
To je 1993 trebalo sve uza zid, a Aliju sutnut nogom u guzicu iz drzave.
Sto su nam oni fasisti i neonacisti uradili ubijajuci ljude i ruseci gradove, to su Alija i njegova klika uradili ruseci same temelje drzave BiH.
ulciscorr

#118 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by ulciscorr »

smijesni_ste wrote:Pa u početku je sigurno bilo 20-30%...ali skontali onda neki čemu sve to vodi i vidjeli takve poput tebe da im kroje politiku i naravno da se taj procenat smanjio....
Mora da je to u pitanju.
jefferson wrote:Ma jaro da je to 92-96. To je bilo 92-93, poslije su poceli marsirati ovi Alijini dzihad ratnici u bijelim uniformama, sa zelenim trakama oko glave i novim vojnickim cizmama dok se raja borila u starkama i adidaskama na vlasicu!
Dobro je da si se ti jaro skrasio u Americi gdje ne moras vise slusat ove glasne ezane. Pusti Aliju i njegove mudzahedine.
jefferson

#119 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

ulciscorr wrote:
smijesni_ste wrote:Pa u početku je sigurno bilo 20-30%...ali skontali onda neki čemu sve to vodi i vidjeli takve poput tebe da im kroje politiku i naravno da se taj procenat smanjio....
Mora da je to u pitanju.
jefferson wrote:Ma jaro da je to 92-96. To je bilo 92-93, poslije su poceli marsirati ovi Alijini dzihad ratnici u bijelim uniformama, sa zelenim trakama oko glave i novim vojnickim cizmama dok se raja borila u starkama i adidaskama na vlasicu!
Dobro je da si se ti jaro skrasio u Americi gdje ne moras vise slusat ove glasne ezane. Pusti Aliju i njegove mudzahedine.
Problem je sto se nisam na vrijeme skrasio nego daleko kasnije nego je to bilo pozeljno!
fantom slobode

#120 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by fantom slobode »

Meni je drago sto se toliko raspravlja o Keniji na ovoj temi... :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: bas super... :oops:
Challenger__

#121 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by Challenger__ »

cetmi wrote:
Challenger__ wrote:Sarkazam na stranu, želim reći da Vašington, Tel Aviv i Rijad nisu dio rješenja ovog problema, nego njegov tvorac, Frankenštajnov kolektivni babo.
Zar ti ne bi sad trebao biti na strani Somalijaca koji brane svoju zemlju od okupatora sličnih ovim gore pobrojanim?
Kako Najrobi ima pravo da pošalje trupe u Somaliju, a Vašington nema?

Nadam se da će tvoj odgovor biti da normalni svijet treba u svakoj prilici braniti civile od onih koji koriste oružje protiv svog naroda.
Hajde, pročitaj ovaj twitt, još jednom, pažljivo:
lShabaab is posting updates on twitter.: @HSM_PRESS2

"earlier tweet from our suspended account: this is not terrorist attack, its payback from the attrocities you commited in our country."

"our mujahideen are all under 25 years old. 7 of them having completed training in black water facility in north california! #Westgate"

Sad probaj da sve info sagledaš kao jednu cjelinu i otvoriće ti se jedna nova perspektiva.
gnjev

#122 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

Odakle onoliko turista u vukojebini imena Nairobi ?

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
jefferson

#123 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by jefferson »

gnjev wrote:Odakle onoliko turista u vukojebini imena Nairobi ?

Zato sto je svijet otisao dalje a nije nam javio u medjuvremenu.
Cuj vukojebina Nairobi :lol: :lol: :lol: :lol:
kongres

#124 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by kongres »

koji je tebi klinac sinko-popij apaurin dobro bi ti dosao-kakve veze ima prica o keniji i mudzahedinima sa tobom osim ako nisi u toj prici-kada malo prodjes evropom shvatices nadam se ali tesko :?
gnjev

#125 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji

Post by gnjev »

jefferson wrote:
gnjev wrote:Odakle onoliko turista u vukojebini imena Nairobi ?

Zato sto je svijet otisao dalje a nije nam javio u medjuvremenu.
Cuj vukojebina Nairobi :lol: :lol: :lol: :lol:
Normalno da je vukojebina kad policiji treba 2 dana da razriješi talacku krizu a i kako će sa onim naoružanjem iz Vijetnamskog rata

Post Reply