Najviše od novog automobila za 20.000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#76 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

Sve sami Schummacheri i Senne! :lol:
Ne more sve u dvajes milja i da je dobra marka, i da je dobro opremljen i da je turbo dizel da velikim o. momentom.
drndalo

#77 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by drndalo »

Hajd' da se jos jednom i ja 99% slozim s Goranom... Ne mere sve "za 100 KM"... I tata bi sine, ali nema... :(
goran16v

#78 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

drndalo wrote:Hajd' da se jos jednom i ja 99% slozim s Goranom... Ne mere sve "za 100 KM"... I tata bi sine, ali nema... :(
Pa to je to, za te pare il rumunski sporet sa dizel motorom i nesto opreme ili ces auto kako treba sa manje opreme i osnovnim benz. motorom.
Adi-g

#79 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Adi-g »

Mislim da za cifru od 20000 se moze uklopiti novi clio tce. Ja sam prosle godine kupio clio(predzadnju ver) i kataloski je ispao 26000 ja dobio popust 5000 i ja prezadovoljan. Naravno kupio sam ga u Gradiski jer je cijena bila kod Bunje za skoro 3000 veca. Znaci kataloske cijene za renault vozila su orjentir na vama je da vidite ko ce dati veci popust. Pozzz

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
530i

#80 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by 530i »

agent_zero wrote:A kako se nekad sa kadettom suzom 1.3 pičilo svuda i niko nije kukao? :)

Kako ide kod i30 i ceeda? I opet se niko ne žali? Ima ljudi kojima je sve malo, nedovoljno, sve sami GTI vozači, trkači, folovi, golovi...

Ide dovoljno dobro za nezahtjevne vozače, porodične ljude, kojima auto služi za prevoz od tačke A do tačke B ili C.

Što se astre tiče, neka ode u berlijetu i traži ponudu. Svojim sam očima nedavno čitao ponudu koju je dobio moj prijatelj, 2013. godište, crna boja, 1,6 motor, najviši paket opreme za benzinca 19.400km (ima sve živo osim ESP, a rekli mu ako hoće ESP mora doplatiti nešto oko 900km).

Obrazložene su obje stvari koje navodiš u svom odgovoru. Da li si ikada išao uzbrdo sa atmosferskim benzincem? Sa upaljenom klimom, sa troje ili četvero ljudi u njemu? Da smo u Holandiji pa bih i razumio takvo mišljenje, ali u Bosni 1.4 benzinca će lagano nadmašiti 1.5 dCi. Ako misliš da je kadett 1.3 ili astra 1.4 vrh, onda ti ja preporučujem da probaš npr. 2.0 benzin i vidiš šta je lagana i opuštena vožnja od tačke A do tačke B. I plus što po želji i volji možeš da gasaš sa njim.

Što se tiče jeftinih Astri - tačno je to, ali se radi o salonskim autima, eno ih u salonu dvije ili tri i van salona parkirano 5-6 neki dan sam bio! A raja im većinom dolazi i kupuje jeftinije Chevrolete. Za 22.500KM možeš kupiti i Suzuki SX4 4wd 1.6 benzin sa srednjim paketom opreme, tek se u tom rasponu 20+ hiljada maraka astra klasik počne gubiti.
Mlad i Nevin

#81 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

goran16v wrote:
drndalo wrote:Hajd' da se jos jednom i ja 99% slozim s Goranom... Ne mere sve "za 100 KM"... I tata bi sine, ali nema... :(
Pa to je to, za te pare il rumunski sporet sa dizel motorom i nesto opreme ili ces auto kako treba sa manje opreme i osnovnim benz. motorom.
Pa dobro rečeno...eto, ja bih prije rumunski šporet sa turbodizelskim agregatom, nego lijepu Astru sa mrtvim puhalom. Svako si bira za svoj novac. Naravno, da se za 20 milja mora naći neki kompromis, ako se gleda nov auto.

A šta, Dacia je kao ''auto kako ne treba''? :D
530i

#82 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by 530i »

Samo provjeriti i sa tim 1.5 dCi motorom ko je proizvođač pumpe goriva...da se ne bi počela raspadati kao što neke i znaju.
Naslovnica

#83 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Naslovnica »

betametazon wrote:ja kad vidim onog Logana zlo mi hoce bit, u sporet ubacili 1,5dci motor i to sad kao vrhunsko auto? C elysee svemirski brod za njeg, moj punto je je 1.2 pa mi je sasvim dovoljan :D
Tebra, jesi li vidio novog Logana?!
goran16v

#84 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

Mlad i Nevin wrote:
Kad ga uporedis sa bilo kojim auto srednje cjenovne grupe npr. Opel, Ford, Renault bice ti jasno zasto nije auto kako treba.
lavic

#85 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by lavic »

goran16v wrote:
Mlad i Nevin wrote:
Kad ga uporedis sa bilo kojim auto srednje cjenovne grupe npr. Opel, Ford, Renault bice ti jasno zasto nije auto kako treba.
Gorane,
pazi ti tu svoju oktaviu, sinoc za malo ne ode jedna sa parkinga kog moje zgrade.
citroen xm

#86 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

A šta bi za 20000 KM? I Ljubav na prvi pogled, i jak brend i snagu i opremu? Naravno da se gleda čisti kompromis. I nemojte više o toj Dačiji podcjenjivački pričati. Naravno da nije u rangu Renoa i ostale konkurencije, ali je zato i naglašeno da je niskobudžetni brend. I ona sasvim fino obavlja funkciju, a daje puno za uložen novac. Jasno je valjda svima da je Astra bolje auto, ali eto za 20000 ne pruža previše, a ako realno sagledaš taj Opel sada i nema neku reputaciju.
Naslovnica

#87 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Naslovnica »

Meni je Škoda Rapid ubjedljivo ružnija od novog Logana.
A cijena i oprema - niđe veze!
goran16v

#88 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

citroen xm wrote:A šta bi za 20000 KM? I Ljubav na prvi pogled, i jak brend i snagu i opremu? Naravno da se gleda čisti kompromis. I nemojte više o toj Dačiji podcjenjivački pričati. Naravno da nije u rangu Renoa i ostale konkurencije, ali je zato i naglašeno da je niskobudžetni brend. I ona sasvim fino obavlja funkciju, a daje puno za uložen novac. Jasno je valjda svima da je Astra bolje auto, ali eto za 20000 ne pruža previše, a ako realno sagledaš taj Opel sada i nema neku reputaciju.
Naravno da se gleda kompromis u 20k KM ne mozes bez njega, zato i jeste prica o dizel sporetu ili autu kako treba sa osnovnim motorom, a Daciji ne pricam podcjenjivacki nego upravo onako kako si je opisao, niskobudzetni brend koji nije u rangu sa konkurencijom i zato je poredjenje sa Opelom smijesno!
Eno sad i Opel nema neku reputaciju, kako je krenulo kod tebe uskoro ni BMW ni Mercedes nece imati reputaciju????? :lol: Kad bi izvadio glavu iz francusko-rumunkog pijeska vidio bi da Opel nije imao bolju reputaciju i vecu ponudu modela zadnjih 20 god.
goran16v

#89 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

lavic wrote:
goran16v wrote:
Mlad i Nevin wrote:
Gorane,
pazi ti tu svoju oktaviu, sinoc za malo ne ode jedna sa parkinga kog moje zgrade.
Sta cu joj ja, zastitio sam je koliko mogu, da spavam na prozoru - necu.
citroen xm

#90 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

Bmw i Mercedes teško da će ikada izgubiti reputaciju. Jednostavno greške im se opraštaju. Opel je bio sjajan proizvođač, ali je brljotinama iz 90-ih izgubio reputaciju koju nikada neće povratiti. Šta više i sada se koprcaju i pored tolikih modela. Da ne bude zabune i sada više volim opel od VW-a. Astra je fakat dobro auto, ali vrati se na početak teme pa vidi da je pokrenuo čocjek koji prelazi puno kilometara pa mu je bitna potrošnja, a ne boluje od kompleksa. Nije meni glava ni u kakvom fr-ru pijesku. I francuzi su sada gubitaši i Citroen odavno nije ono što bi trebao biti CITROEN uprkos dobrim modelima. Ja samo znam da se ovde o Dačiji priča kao o autu koje istrune za 2 godine, u kome pogineš čim sjedneš, koja ima katastrofalnu plastiku jer realno svi mi jedemo sa i spavamo na toj plastici. I da ne nabrajam dalje. Ja sam samo predložio vrlo razumno rješenje za tu cijenu, a to je Logan 2 1.5 DCI u Laureat paketu, a sad me svi razapnite jer sam napravio smrtni grijeh.
goran16v

#91 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Bmw i Mercedes teško da će ikada izgubiti reputaciju. Jednostavno greške im se opraštaju. Opel je bio sjajan proizvođač, ali je brljotinama iz 90-ih izgubio reputaciju koju nikada neće povratiti.
Da ne patis od selektivne amnezije od koje ocigledno patis znao bi da izgubljena reputacija nije stalna kategorija, da su je mnogi vise-manje uspjesno oporavili, pocev od tvojih omiljenih francuza, preko talijana (opelove brljotine su romanticna komedija prema katastrofama koje su ovi pravili) pa do ozivljenih ex soc brendova Skode i Dacie i da je reputacija Opela svjetlosnim godinama daleko od one do sredine 90-ih i da je sve to jako daleko od izbubljene reputacije. Jedan model, a to je Astra G, koja je prva dala 10 god garancije na lim, je bio dovoljan da nikad niko vise ne potegne pitanje limarije na Opelu koja, je uz dizele motore, bila jedna od 2 brljotine.
citroen xm

#92 Re: Odg: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Da ne patis od selektivne amnezije od koje ocigledno patis znao bi da izgubljena reputacija nije stalna kategorija, da su je mnogi vise-manje uspjesno oporavili, pocev od tvojih omiljenih francuza, preko talijana (opelove brljotine su romanticna komedija prema katastrofama koje su ovi pravili) pa do ozivljenih ex soc brendova Skode i Dacie i da je reputacija Opela svjetlosnim godinama daleko od one do sredine 90-ih i da je sve to jako daleko od izbubljene reputacije. Jedan model, a to je Astra G, koja je prva dala 10 god garancije na lim, je bio dovoljan da nikad niko vise ne potegne pitanje limarije na Opelu koja, je uz dizele motore, bila jedna od 2 brljotine.
Ne znam kakav problem imaš samnom, ali očigledno postoji. Činjenica je da se mojih postova hvataš kao pijan plota i jedva čekaš da kontriraš.

Ok, odavno shvatih da živiš u svijetu prodajnih brojki i gubitka vrijednosti. Nije nemoguće povratiti reputaciju, ali se rijetko dešava. Reputacija se ne ogleda samo u broju prodatih auta već u nečemu mnogo kompleksnijem. Da li se ti šališ kada spominješ Dačiju i Škodu, jer u tom kontekstu tvoja izjava je smiješna do bola. Prvo zato što Dačija popravlja svoju reputaciju i dolazi da proizvođača za koji svi znaju za razliku od onoga do sada gdje nije bil ništa. Škoda opet sa druge strane uprkos sjajnoj prodaji nema onu reputaciju kao prije kada je proizveden prvi automobil sa imenom Oktavija. Tada je bila samostalan brend, može se reći i luksuzan sa češkom mehanikom, a Česi su bili nadaleko poznati kao vrsni majstori. Kakva joj je sad reputacija? Reputacija VW-ovog bezličnog klona. Dakle to nije napredak već nazadak reputacije. Kako je to molim te Citroen povratio reputaciju? Da nije možda povratio reputaciju avangardnog i tehnološki najnaprednijeg proizvođača novim modelima poput C1, C4...

Da rezimiramo, može Opel proati 100 miliona Insignija i zgrnuti lovu, ta insignija koliko god bila loša i dobra neće biti cijenjena i izazivati poštovanje poput recimo Rekorda. Može Citroen napraviti 100 miliona modela C4, C5, C3... nikada neće biti poštovani i postati kult kao recimo DS, CX, GS, 2CV.

Dakle reputacija nisu samo prodajne brojke i zarađen novac, ima tu mnogo više nečega što kada se izgubi teško se vraća.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#93 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Bmw i Mercedes teško da će ikada izgubiti reputaciju. Jednostavno greške im se opraštaju. Opel je bio sjajan proizvođač, ali je brljotinama iz 90-ih izgubio reputaciju koju nikada neće povratiti.
Da ne patis od selektivne amnezije od koje ocigledno patis znao bi da izgubljena reputacija nije stalna kategorija, da su je mnogi vise-manje uspjesno oporavili, pocev od tvojih omiljenih francuza, preko talijana (opelove brljotine su romanticna komedija prema katastrofama koje su ovi pravili) pa do ozivljenih ex soc brendova Skode i Dacie i da je reputacija Opela svjetlosnim godinama daleko od one do sredine 90-ih i da je sve to jako daleko od izbubljene reputacije. Jedan model, a to je Astra G, koja je prva dala 10 god garancije na lim, je bio dovoljan da nikad niko vise ne potegne pitanje limarije na Opelu koja, je uz dizele motore, bila jedna od 2 brljotine.
Prejako majke mi :lol:
100% si u pravu.
Kod Talijana se npr desila 80-ih crna rupa u proizvodnji,pa je bukvalno svaki auto i model koji su izbacili bukvalno bio tragi-komedija. Vlasnici su se u isto vrijeme i plakali i smijali. Sve prije i poslije tog perioda moze se reci da su imali solidne,pa mozda cak i odlicne automobile. Ali taj ce im period tesko oprostiti kupci,vade se pomalo ali jos uvijek nije to to.
goran16v

#94 Re: Odg: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Ne znam kakav problem imaš samnom, ali očigledno postoji. Činjenica je da se mojih postova hvataš kao pijan plota i jedva čekaš da kontriraš.

Ok, odavno shvatih da živiš u svijetu prodajnih brojki i gubitka vrijednosti. Nije nemoguće povratiti reputaciju, ali se rijetko dešava. Reputacija se ne ogleda samo u broju prodatih auta već u nečemu mnogo kompleksnijem. Da li se ti šališ kada spominješ Dačiju i Škodu, jer u tom kontekstu tvoja izjava je smiješna do bola. Prvo zato što Dačija popravlja svoju reputaciju i dolazi da proizvođača za koji svi znaju za razliku od onoga do sada gdje nije bil ništa. Škoda opet sa druge strane uprkos sjajnoj prodaji nema onu reputaciju kao prije kada je proizveden prvi automobil sa imenom Oktavija. Tada je bila samostalan brend, može se reći i luksuzan sa češkom mehanikom, a Česi su bili nadaleko poznati kao vrsni majstori. Kakva joj je sad reputacija? Reputacija VW-ovog bezličnog klona. Dakle to nije napredak već nazadak reputacije. Kako je to molim te Citroen povratio reputaciju? Da nije možda povratio reputaciju avangardnog i tehnološki najnaprednijeg proizvođača novim modelima poput C1, C4...

Da rezimiramo, može Opel proati 100 miliona Insignija i zgrnuti lovu, ta insignija koliko god bila loša i dobra neće biti cijenjena i izazivati poštovanje poput recimo Rekorda. Može Citroen napraviti 100 miliona modela C4, C5, C3... nikada neće biti poštovani i postati kult kao recimo DS, CX, GS, 2CV.

Dakle reputacija nisu samo prodajne brojke i zarađen novac, ima tu mnogo više nečega što kada se izgubi teško se vraća.
Od cijele tvoje palamudologije uspio sam procitati samo da je Skoda pod VW samo unazadila svoju reputaciju (da ne spominjem da si opet "zaboravio" soc. period i pad reputacije koji se tad desio i da se oporavak reputacije odnosio na taj dio). Ja sam susretao raznih "strucnjaka" ali takvog kalibra kao ti jos nisam! :lol: :lol:
citroen xm

#95 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

Ne bi previše da ti dajem prostora da se opet ne bi uživio pa počeo na 10 stranica. Čitaš ono što ti odgovara, a ono što ne odbacuješ hinjski. Ja sam rekao da je Opel 90-ih izgubio reputaciju koju je do tada imao i nikada je neće povratit, ili možda hoće uz puno znoja. Dakle nisam pričao o tome da je Astra bolja od Kadeta suze, već da Insignija nikada neće imati reputaciju Rekorda.
A za Citroenovu reputaciju da ne pričamo, tu bi tek trebao svijet da krene iz početka.

Dakle reputacija nisu prodajni rezultati.
goran16v

#96 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Prejako majke mi :lol:
100% si u pravu.
Kod Talijana se npr desila 80-ih crna rupa u proizvodnji,pa je bukvalno svaki auto i model koji su izbacili bukvalno bio tragi-komedija. Vlasnici su se u isto vrijeme i plakali i smijali. Sve prije i poslije tog perioda moze se reci da su imali solidne,pa mozda cak i odlicne automobile. Ali taj ce im period tesko oprostiti kupci,vade se pomalo ali jos uvijek nije to to.
Pa sta cu kad je to fakat bilo tako. Ono sto je meni smijesno je selektivna prica koja se ovdje prica. Po potrebi te fule karakteristicne za komplet talijansku autoindustriju (mislim na konvencionalne proizvodjace) i veci dio francuske autoindustrije 80-ih godina su bile samo prolazne faze su malo ili nimalo uticale na tradiciju i reputaciju, a po potrebi su te faze nepopravljivo uticale na reputaciju.
OK, ako je Opel zbog lose limarije i losih dizel motora 80-ih godina bespovratno narusio reputaciju, sta je onda sa reputacijom gro francuza i talijana kad se sljedeci put potegne prica a koji su imali puno vece fule i promasaje od Opela? Meni odgovara i jednan i drugi rezon jer su oba na svoj nacin ispravni, samo siva eminencija treba da odluci kojeg da se drzi umjesto da se drzi taktike malo 'vako - malo 'nako!
mayab

#97 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by mayab »

goran16v

#98 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ne bi previše da ti dajem prostora da se opet ne bi uživio pa počeo na 10 stranica. Čitaš ono što ti odgovara, a ono što ne odbacuješ hinjski. Ja sam rekao da je Opel 90-ih izgubio reputaciju koju je do tada imao i nikada je neće povratit, ili možda hoće uz puno znoja. Dakle nisam pričao o tome da je Astra bolja od Kadeta suze, već da Insignija nikada neće imati reputaciju Rekorda.
A za Citroenovu reputaciju da ne pričamo, tu bi tek trebao svijet da krene iz početka.

Dakle reputacija nisu prodajni rezultati.
Nemas ti meni sta da dajes prostora jer cu ja da pisem i pretresam tvoje "ekspertize" koliko mi je cejf!
Meni spocitavas da hinjski citam samo ono sto mi odgovara, a ti nisi bio hinja na kvadrat kad si u svom filozofiranju o reputaciji Skode presao sa perioda izmedju 2 rata direkt na period pod VW grupom i "sasvim slucajno ispustio" 50 godina Skode i njene reputacije u komunizmu i cinjenicu kakava je reputacija Skode bila tad i kakva je sad i kakve je opcenito trenutna reputacija Skode na auto-trzistu??????? :lol: :lol: :lol:

Eto Opel opel nema neku reputaciju, Skodina reputacija je nazadovala, ali zato je Dacia bez mrlje u reputaciji! Tako kaze strucnjak, a mi cemo da klimamo glavom i vicemo yes, yes!
citroen xm

#99 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

Jel ti kontaš šta pričaš. Škoda je i u tih 50 godina bila škoda, pa kakva takva. Sada je vw sa drugom značkom. Dačija je bila niko i ništa, pa ona može samo napredovati. Kontaš, kada si od početka na dnu možeš ili ostati ili poći gore. Ali kada si na vrhu(opel, citroen....) pa se spustiš na dno, teško dolaziš opet na vrh. Može gore, ali do prijašnjeg vrha teško.
drndalo

#100 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by drndalo »

Da pojednostavim, ako znate nekoga ko poklanja neko od ovih smeca, Daciu ili Opela, turbo-dizel-smece, ili benzin-smece-atmosferac, rado cu ih uzeti, cak i uz obavezu da ih ne smijem prodati 6-7-8 godina...
Post Reply