Najveći umovi svijeta na drogama...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#51 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

A ono. Moze se kokain mjesati i sa heroinom
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by _BataZiv_0809 »

Razvuces li kad ćizu ha Francuzić :per:
insomnia78

#53 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Jok. Prest’o 2004-e
insomnia78

#54 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Stob kazo BS “al preko dana naspem tu i tamo i povucem samo malo da se smirim, nisam ja navucen”
mali jomu

#55 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Cijeli niz umjetničkih djela iza sebe je imao "pomagača"...

Sadie Plant u knjizi Pisanje na drogama... https://gkr.hr/Magazin/Prikazi/Pisanje- ... mo-drogama
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by _BataZiv_0809 »

Ja se malo uradim kad imam neki vazniji dogadjaj, to je sve.
Škobo Habu

#57 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Škobo Habu »

insomnia78 wrote:Trave sam ispusio vjerovatno vise nego sto si tezak. Od praskastih materija sam mog’o omaltati omanju vikendicu a tripove lijepio ko djeca u skoli one kolaze. Cak sam ih svojevremeno donosio u BiH i to na stotine komada tako da ipak cenim da pomalo znam o cemu pricam
Goran Bare na aparatima.

Image
HAVANA

#58 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Jok. Prest’o 2004-e
Jesmo stari tito te jebo.Haj ti si i dobar.Ja 1995 :lol:
insomnia78

#59 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Ma dobro. Lazem. Opalio sam se dandarom jos par puta poslije al generalno vec kamaru godina ne uzimam nista. Travu ne pusim jos od prije. Pocela mi nekake paranoje nabijati
E al zato pijem
kakavdanakneiskustvu

#60 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Trave sam ispusio vjerovatno vise nego sto si tezak. Od praskastih materija sam mog’o omaltati omanju vikendicu a tripove lijepio ko djeca u skoli one kolaze. Cak sam ih svojevremeno donosio u BiH i to na stotine komada tako da ipak cenim da pomalo znam o cemu pricam

sad su neke stvari meni jasnije
insomnia78

#61 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

SumLjam roćko
cyprus

#62 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by cyprus »

Ja odbijam da iskazujem ikakvu vrstu divljenja prema ovisnicima, šta god da su postigli :) Smatram da je žalosno to što su mnogi od njih proglašeni za nekakve legende i idole...
Russki

#63 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Russki »

Žalosno ili ne, nešto su kreirali.

Jebeš ga.

Svijet se žego i svijet će se žegat.
mali jomu

#64 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Image

.. cim ga pusti ode knjigu pisat
Gojeni H

#65 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Gojeni H »

cyprus wrote:Ja odbijam da iskazujem ikakvu vrstu divljenja prema ovisnicima, šta god da su postigli :) Smatram da je žalosno to što su mnogi od njih proglašeni za nekakve legende i idole...
Ma ne, haj'mo se fokusirati na par likova a zaboraviti legije onih koji to smece omirisali nisu.

Malo @jomu preskace
mali jomu

#66 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Gojeni H wrote: Malo @jomu preskace

nemam doze pa preskacem, ne mogu ni knjige napisat a kamoli nesto normalno skontat :mrgreen:
fortaleza

#67 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by fortaleza »

Kikibombona wrote:
dr_Evil wrote:
Depeche Mode u to vrijeme, mislim da EKV cak to nije ni krio . Bez obzira koliko ja gledao romanticarski na taj period, jer tesko da ce nam ikada biti dobro kao sto je bilo za vrijeme druga marsala, muzika je vecinom bila kopija
Moguce da su u njima imali uzore ali je zvuk generalno bitno drugaciji. Slusam DM dvije decenije i nikad ih nisam povezao sa EKV. :roll: Sada kada razmislim, ima slicnosti, u nekim stvarima, sa elektronickim zvukom, ali je daleko od kopije.

Slicno kao prica sa Zabranjenim pusenjem i njihovim furanjem na Clash. Totalno drugacija muzika.

...

Pogledaj vecinu YU bendova, svi su kao jaje jajetu, jedino se EKV bitno izdvaja.
Atomsko sklonište je bio baš izdvojen bend, baš sasvim svoj zvuk, suprotno od totalnih veselica koje su se furale, pa i prve reakcije i nisu bile baš pozitivne upravo zbog nečeg drugačijeg, potpuno su bili popljuvani od lokalnih kritičara. :D
dr_Evil

#68 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dr_Evil »

fortaleza wrote: Pogledaj vecinu YU bendova, svi su kao jaje jajetu, jedino se EKV bitno izdvaja.
Atomsko sklonište je bio baš izdvojen bend, baš sasvim svoj zvuk, suprotno od totalnih veselica koje su se furale, pa i prve reakcije i nisu bile baš pozitivne upravo zbog nečeg drugačijeg, potpuno su bili popljuvani od lokalnih kritičara. :D[/quote]

Sjecam se kad sam bio 16-21 mislio sam da je AZRA i stulic bog i batina, niko na svijetu ne moze da se ponovi kao on, kasnije skotnam da su mi dragi, ali il kopija il osrednji nivo muzike, isto vrijedi za sve nase bendove.
broj dva

#69 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by broj dva »

Laibach nam je najorginalniji bend, ne znam je'l se rokaju al nema veze tolerišem ja i čistunce.
SD7

#70 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by SD7 »

broj dva wrote:Laibach nam je najorginalniji bend, ne znam je'l se rokaju al nema veze tolerišem ja i čistunce.
Tacno...i vjerovatno, jedini.
broj dva

#71 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by broj dva »

SD7 wrote:
broj dva wrote:Laibach nam je najorginalniji bend, ne znam je'l se rokaju al nema veze tolerišem ja i čistunce.
I Josipa Lisac valja. Jes da sam zaglavio u bespućima metala,industrije, proga, post ovog-onog al ima nešto u njoj i njenom glasu...
swanfilter

#72 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by swanfilter »

Jeste, da je on vise ovaj period, al Damir Urban je imao talenta za stosta, al je je.bivjetar teski ...

I, taj gif gore, to nije konzumiranje, nego zloupotreba, totalni kretenizam ...
mali jomu

#73 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Drzite se trave, ne raste bezveze iz zemlje... em si svjestan em lijeci... nema nigdje nikakve negativnosti

sve ostalo non-stop katasrofa...
SD7

#74 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by SD7 »

broj dva wrote:
SD7 wrote:
I Josipa Lisac valja. Jes da sam zaglavio u bespućima metala,industrije, proga, post ovog-onog al ima nešto u njoj i njenom glasu...
Ima uglavnom kmecanja, ali cu se sloziti sa svima koji tvrde da bolje pjeva od Balasevica. :D
mali jomu

#75 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Zasigurno, jedan od filmovia o kojem će se u budućnosti pričati jeste švedski film "Ambiancé", umjetnika Andresa Webrega, a trajat će ukupno 720 sati ili 30 dana.

Sam redatelj je o filmu rekao sljedeće:

“Mislim da je najbolji način kad gledate djelo poput ovoga, da se ne bavite time jeste li ga “shvatili” ili nedostaje li vam nešto. Djelo je ono što jest i ako vas na neki način dotakne, sjajno, ali ako to ne uspije, to ne znači da ste vi ili filmski producent manje vrijedni sebe nazvati umjetnicima."

Andersov film bi trebao izaći 31. decembra sljedeće godine i ujedno će biti i posljednje djelo ovog redatelja kojim će završiti svoju karijeru nakon više od 300 filmova. 30 dana dugačak film a bit će prikazan u cjelosti u isto vrijeme sinhronizirano na svim kontinentima svijeta, nakon čega će biti uništen.

https://www.radiosarajevo.ba/magazin/mu ... ati/353420
Post Reply