Najveći umovi svijeta na drogama...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

swanfilter

#26 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by swanfilter »

Kao sto i Jobs kaze, ko nije probao, ne konta. Al, kad nas o drogama edukuju bas oni sto nikada, ama bas nista probali nisu. Percepcija je danas mnogo drugacija jer se svi metu. Osim u nasem drustvu. Pusi travu, eno ga na igli ...
SD7

#27 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by SD7 »

HAVANA wrote:Pa evo ga,valja ovo napravit :D

Ovo je po mom misljenu daleko iznad svega sto je ikada napravljeno u R'n'R na prostorima ex-Yu. Moj drug koji danas zivi u Svedskoj je to tako sjano znao odpjevati u R66. Eh :)
zrakomlat

#28 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by zrakomlat »

swanfilter wrote:Kao sto i Jobs kaze, ko nije probao, ne konta. Al, kad nas o drogama edukuju bas oni sto nikada, ama bas nista probali nisu. Percepcija je danas mnogo drugacija jer se svi metu. Osim u nasem drustvu. Pusi travu, eno ga na igli ...
Objašnjava zapovjednik postaje mlađim policajcima kako mladi koriste drogu: ‘Istresu duhan iz cigarete i pomiješaju s marihuanom, pa vrate u cigaretu. Onda otkinu filter, a na vrhu zamotaju oštar vrh.
Trideset godina radim u policiji i ne znam kako se s tim bodu u venu.
swanfilter

#29 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by swanfilter »

:lol:
insomnia78

#30 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Saće se konopljaši nafurati kako su oni nesvaćeni
swanfilter

#31 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by swanfilter »

Ja vjerujem da i za samog sebe to mislis, a u vezi sa forumom ...

I, trava, kao sto vidis u uvodnom tekstu, uopste nije u fokusu jer ne djeluje na taj nacin. To su isto pretpostavke strucnjaka amatera, a ti samo pokupio. Bolje bi ti bilo jednom ispraksati, pa da znas nesto ...
insomnia78

#32 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Trave sam ispusio vjerovatno vise nego sto si tezak. Od praskastih materija sam mog’o omaltati omanju vikendicu a tripove lijepio ko djeca u skoli one kolaze. Cak sam ih svojevremeno donosio u BiH i to na stotine komada tako da ipak cenim da pomalo znam o cemu pricam
swanfilter

#33 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by swanfilter »

Sto sam primjetio kod tebe u ovakvim slucajevima, odmah nastupas sa bombasticnim naslovima. Ja to kada se nisi ti ni rodio. Ja to koliko si ti tezak. Ja tripove ko djeca tik tak, ....

Nije ti prvi put, nevezano za temu ... Hocu reci, upravo napisano sam od tebe i ocekivao ...

Prijatno.
insomnia78

#34 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Pa jbg ja rijetko pisem o stvarima o kojima makar nesto ne znam. Mos misliti kad me potrefis sa onima za koje sam ekspert
Heller

#35 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Heller »

insomnia78 wrote:Trave sam ispusio vjerovatno vise nego sto si tezak. Od praskastih materija sam mog’o omaltati omanju vikendicu a tripove lijepio ko djeca u skoli one kolaze. Cak sam ih svojevremeno donosio u BiH i to na stotine komada tako da ipak cenim da pomalo znam o cemu pricam
Objašnjava dosta.
mali jomu

#36 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Image
Kikibombona

#37 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Kikibombona »

SD7 wrote:
HAVANA wrote:Pa evo ga,valja ovo napravit :D

Ovo je po mom misljenu daleko iznad svega sto je ikada napravljeno u R'n'R na prostorima ex-Yu. Moj drug koji danas zivi u Svedskoj je to tako sjano znao odpjevati u R66. Eh :)
Ovi momci i djevojka, a mjesto im je na ovoj temi, bi bili planetarno popularni da su stvarali u Londonu. Unikatno, autenticno, iznad svega sto je EX-YU scena ikada vidjela.

HAVANA

#38 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by HAVANA »

:-D
dr_Evil

#39 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: Ovi momci i djevojka, a mjesto im je na ovoj temi, bi bili planetarno popularni da su stvarali u Londonu. Unikatno, autenticno, iznad svega sto je EX-YU scena ikada vidjela.

Ne znam, sto sam stariji vise mi neki drugi bendovi odgovaraju. Godine bit ce, ali sada se vise ubijem uz prvi album od bolera :S
SD7

#40 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by SD7 »

Kikibombona wrote:
Ovi momci i djevojka, a mjesto im je na ovoj temi, bi bili planetarno popularni da su stvarali u Londonu. Unikatno, autenticno, iznad svega sto je EX-YU scena ikada vidjela.
Samo pod uslovom da su rodjeni u UK. Inace, jugoslav rock, kako ga tamo nazivaju uvijek izaziva podsmijeh i simbol je za plagijat. Mnogi ex-Yu muzicki stvaraoci su se okusali tamo u tim vremenima. Pa?
Tempo
ZeModerator

#41 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Tempo »

Heller wrote:
insomnia78 wrote:Trave sam ispusio vjerovatno vise nego sto si tezak. Od praskastih materija sam mog’o omaltati omanju vikendicu a tripove lijepio ko djeca u skoli one kolaze. Cak sam ih svojevremeno donosio u BiH i to na stotine komada tako da ipak cenim da pomalo znam o cemu pricam
Objašnjava dosta.
jeste jeste. odrazilo mu se.
insomnia78

#42 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

E cuj unikatno i autenticno i yu u istoj recenici :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#43 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:E cuj unikatno i autenticno i yu u istoj recenici :lol: :lol: :lol:
Uporedi neki bend sa EKV. Nisam cuo nista slicno.
dr_Evil

#44 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:E cuj unikatno i autenticno i yu u istoj recenici :lol: :lol: :lol:
Depeche Mode u to vrijeme, mislim da EKV cak to nije ni krio . Bez obzira koliko ja gledao romanticarski na taj period, jer tesko da ce nam ikada biti dobro kao sto je bilo za vrijeme druga marsala, muzika je vecinom bila kopija
dr_Evil

#45 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dr_Evil »

SD7 wrote:
Kikibombona wrote:
Samo pod uslovom da su rodjeni u UK. Inace, jugoslav rock, kako ga tamo nazivaju uvijek izaziva podsmijeh i simbol je za plagijat. Mnogi ex-Yu muzicki stvaraoci su se okusali tamo u tim vremenima. Pa?
Najtuznije od svega je da nam je to bio najsjajniji period sto se tice kulture i sporta. Sta to govori o nama balkancima, da smo... nastavi niz, pa da cujemo malo onoga da su nam najbolje skole na svijetu itd..

Sto bi rekao Zdravo Colic ups pardo Dravco

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=1DJJahr7s_g[/yt]
dječak sa šibicama

#46 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam kako su u uvodnom postu Buba i Jala izostavljeni, ali teski previd autora.
Kikibombona

#47 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Kikibombona »

dr_Evil wrote:
Kikibombona wrote:
Depeche Mode u to vrijeme, mislim da EKV cak to nije ni krio . Bez obzira koliko ja gledao romanticarski na taj period, jer tesko da ce nam ikada biti dobro kao sto je bilo za vrijeme druga marsala, muzika je vecinom bila kopija
Moguce da su u njima imali uzore ali je zvuk generalno bitno drugaciji. Slusam DM dvije decenije i nikad ih nisam povezao sa EKV. :roll: Sada kada razmislim, ima slicnosti, u nekim stvarima, sa elektronickim zvukom, ali je daleko od kopije.

Slicno kao prica sa Zabranjenim pusenjem i njihovim furanjem na Clash. Totalno drugacija muzika.

...

Pogledaj vecinu YU bendova, svi su kao jaje jajetu, jedino se EKV bitno izdvaja.
dječak sa šibicama

#48 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by dječak sa šibicama »

EKV su upoznali sve cari droge, pomrli u najboljim godinama.
insomnia78

#49 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by insomnia78 »

Osim onog baksuza žike
Kikibombona

#50 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Kikibombona »

dječak sa šibicama wrote:EKV su upoznali sve cari droge, pomrli u najboljim godinama.
Kazu da je cesto dolazilo do neslaganja u bendu radi toga sto je pola benda bilo na heroinu a drugo pola na kokainu. Prvi su htjeli sporije a drugi brze stvari. :D
Post Reply