NAJVEĆA PLJAČKA BiH

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
BiH_Izbjeglica
Posts: 68
Joined: 22/07/2006 12:12

NAJVEĆA PLJAČKA BiH

Post by BiH_Izbjeglica » 24/07/2006 10:23

Slobodna Bosna:

IMOVINA BiH NA UDARU KOMŠIJA: Milijarde na rasprodaju

Iako je Federacija BiH davno vratila svu imovinu ex jugoslavenskim republikama, zauzvrat nije dobila ništa: neodgovorna, troma i međusobno posvađana bh. birokracija za posljednjih deset godina nije uspjela čak ni popisati državnu imovinu na prostoru ex Jugoslavije; naš novinar istražio je zbog čega imovinu BiH koja vrijedi milijarde eura godinama koriste susjedne države

POSLJEDNJA I NAJVEĆA PLJAČKA BiH

Hrvatska je zaplijenila imovinu BiH vrijednu milijardu eura
Radi se o osveti zbog imovine koju je vlast RS opljačkala od INA-e!

Republika Srpska prisvojila bh. imovinu u Srbiji i Crnoj GoriKomentar:

Zasto se SB boji zamjeriti RS-u "neodgovorna, troma i međusobno posvađana bh. birokracija", a svi dobro znamo ko obstruira ovaj proces (RS predstavnic u Vijecu Ministara BiH)

Zasto se otvoreno ne kaze da se entiteti moraju ukinuti, jer to je jedini nacin da se ova zemlja spasi od pljacke i unistenja !


BiH_Izbjeglica
Posts: 68
Joined: 22/07/2006 12:12

Post by BiH_Izbjeglica » 17/08/2006 12:08

Evo ovako krmak Ivanic objasnjava zasto pokradena hrvatska imovina u tzv. rs ne moze biti vracena Hrvatskoj ! :x

tzv. Glas Srpske:

Međunarodna zajednica, kako ova sa mandatom u BiH, tako i evropska i svjetska, mora da shvati da je prema Srbima iz Hrvatske izvršena nepravda, bez presedana u novijoj istoriji


MINISTAR inostranih poslova BiH Mladen Ivanić izjavio je da nikada neće potpisati međudržavni ugovor između BiH i Hrvatske o imovinsko-pravnim odnosima, sve dok se ne riješi pitanje imovine protjeranih Srba iz Hrvatske.

Ministar Ivanić je još dodao:

- Nema nijedno, ama baš nijedno udruženje raseljenih i protjeranih Srba iz Hrvatske, s čijim predstavnicima nisam razgovarao, objašnjavao im njihov položaj i direktno ih upućivao na adrese međunarodnih organizacija i drugih humanitarnih asocijacija za ljudska prava, koje su - po međunarodnim pravnim aktima, dužne da pruže pomoć tim ljudima - koji su, mimo svoje volje, u Hrvatskoj ostali bez igdje ičega. Tim gestom, želio sam da skrenem pažnju i međunarodnoj zajednici, kako ovoj sa mandatom u BiH, tako i cjelokupnoj, i evropskoj i svjetskoj, da je prema Srbima iz Hrvatske izvršena nepravda bez presedana u novijoj istoriji.

Kao što je javnosti poznato, 4. avgusta prošle godine ministar Ivanić nije potpisao Ugovor o imovinsko-pravnim odnosima između BiH i Hrvatske, a predsjedavajući Savjeta ministara Adnan Terzić to je prokomentarisao riječima "Imamo različite poglede po tom pitanju."

Ministar inostranih poslova BiH istakao je, takođe, da je svaki put reagovao i o spornim pitanjima granica između BiH i Hrvatske:

- Ponekad sam, iskren da budem, bivao i iznenađen da kompletna domaća javnost, a pogotovo politička, nije pokazivala iskrenu želju da se granice između BiH i Hrvatske riješe pravedno, a ne na štetu BiH, bez obzira na to koji od tri konstitutivna naroda živi u spornom području. Međutim, i to je opora istina - i, izgleda, sudbina BiH - jer mnogima su puna usta zajedničke države, ali najčešće pod uslovom da u toj državi nije Republika Srpska. Srpska je bh. istina i od toga ja, i kao čovjek i kao ministar inostranih poslova, nikada neću odustati.


Hrvatski Srbi su svoja prava izgubili u Hrvatskoj, nek idu nazad u Hrvatsku i traze svoja prava ! :x

Zasto problemi drugih zemalja moraju prelaziti preko leda Bosne i Hercegovine ? :x (mi imamo dovoljno svojih problema)!

Post Reply