Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

1Dante1

#26 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by 1Dante1 »

mousstapha wrote:Shawshank Redemption, u jednom trenutku sam bio ubjedjen da nec bjezati iz zatvora.

A Usual Suspect nije toliko sokantan koliko je vrhunski odradjen sve do onog vrhunca kad sepavi Spacey ispravlja nogu. :D
Usual Suspects je bio sokantan kad je tek izasao. Danas svako zna taj fazon bez da odgleda film. :D
irac300

#27 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by irac300 »

Odlična tema. :thumbup: Samo ne pišite spojlere, ovdje se u dvije riječi sjebe cijeli film. :D Inače, meni je Saw svojevremeno kada je izašao imao odličan twist, gdje zineš i kontaš, šta bi ovo. :D Slažem se sa @labudom, Planet majmuna original iz 1968. je fenomenalan.
Point.

#28 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Point. »

Moze li se spomenuti The Mist na ovoj temi. Kraj me bas sjebo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Tomahawk11 »

irac300 wrote:Odlična tema. :thumbup: Samo ne pišite spojlere, ovdje se u dvije riječi sjebe cijeli film. :D Inače, meni je Saw svojevremeno kada je izašao imao odličan twist, gdje zineš i kontaš, šta bi ovo. :D Slažem se sa @labudom, Planet majmuna original iz 1968. je fenomenalan.
Prvi dio, da.
Point. wrote:Moze li se spomenuti The Mist na ovoj temi. Kraj me bas sjebo.
Definitivno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by JoseMujica »

Valter brani Sarajevo...i otkriće da je Mirna izdajnik :(
dječak sa šibicama

#31 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by dječak sa šibicama »

Sta ja znam, Braveheart, ja sam bio uvjeren da ce neko uletiti i spasiti Wallacea, jedem kokice u kinu i cekam ko ce, kad riknu covjek stade mi kokica u grlu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Truba »

kad si ti to gledao u kinu

i onda se sjetim da si pobjegulja :D

dok ja ni TVa da valja nisam imao u izbjeglištvu :D

serija žena vrač
meni falilo slova mislio žena vrag :lol:
el sadismo

#33 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by el sadismo »

Još par preporuka..

THE SKIN I LIVE IN(2011)
Image

WITNESS FOR THE PROSECUTION(1957)
Image

VIDOCQ(2001)
Image
Juliuscezar

#34 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Juliuscezar »

JoseMujica wrote:Valter brani Sarajevo...i otkriće da je Mirna izdajnik :(
e jbg sjeba sad narodu film :( :(
irac300

#35 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by irac300 »

bhnapoleon1 wrote:
JoseMujica wrote:Valter brani Sarajevo...i otkriće da je Mirna izdajnik :(
e jbg sjeba sad narodu film :( :(
Ne znam ima li među Kinezima da neko nije gled'o, ovdje pakaš svako, ko nije bar tri puta. :D
Juliuscezar

#36 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Juliuscezar »

irac300 wrote:
Ne znam ima li među Kinezima da neko nije gled'o, ovdje pakaš svako, ko nije bar tri puta. :D
Ko ne zna vazduh trepti ko da nebo gori hitno oduzeti pasoš
zomri

#37 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by zomri »

Ne volim twistove tipa Usual suspects koji nam na kraju kazu da je ono sto smo do tada gledali cista laz. Volom kad twist na kraju ne uradi to, da ne ponisti sve ono do tad, nego svemu tome da novi sloj, novu vrijednost. Planeta majmuna mi je tu cist izuzetak cisto zbog kvalitete izvedbe i sto je bio medju prvima te vrste kog se sjecam.
Zejnep

#38 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by Zejnep »

:shock: jao zaboravila sam na The skin I live in :-) :thumbup:
p206

#39 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by p206 »

.
BosGrad

#40 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by BosGrad »

The Game
Identity
tranquil

#41 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by tranquil »

Od početka se znalo da će ovo biti Shyamalan-ova tema, jer je odradio par vrhunksih preokreta.

Meni najdraži je "Nesalomivi", a uz njega odmah je "Šesto čulo", a volim i potcijenjeni "Zaselak" (The Village) koji u sebi ima nekoliko preokreta, koji počinju negdje od sredine filma pa se redaju do kraja, od kojih su prvi i zadnji najveći.

Što se tiče "Nesalomivog", čitavo vrijeme nam je bilo pričano u čemu je fl, još od početka, samo što to nismo prihvatali. Zato nas kraj u isto vrijeme onako odalami, a sve se uklapa.

Šesto čulo sam gledao u kinu. Roditelji su došli s djetetom (zašto neko vodi klinca na film koji je skoro horror, veze nemam) i dijete je, nakon uvodne scene i pucnja, kod iduće scene (nekoliko mjeseci poslije), naglas pitalo "pa čekaj, ovaj je [ONO ŠTO ĆE SE ISPOSTAVITI TEK NA KRAJU]". Svi su bili ono, šuti glupo dijete, ne pričaj u kinu pogotovo ne takva lupetanja, prati malo, a poslije filma bilo je ono, jebote, dijete jedino skontalo.

Mimo Shyamalana, Usual Suspects mi je vjerovatno najdraži preokret. Ništa nisam sumnjao do kraja.

Tata svih preokreta (ne najveći niti najšokantniji, nego doslovno "tata" zbog starosti) je po meni "Građanin Kane". Nakon što nam je već rečeno da nikada nećemo saznati šta znači ime ili riječ "Rosebud", u onoj sekundi kada nam se kao gledaocu ipak otkriju ta tajna, sve unazad u filmu se mijenja: čitav život, motivacija i karakter glavnog lika, Montgomery Burns se pretvara u izvjesnog lika iz jedne poznate pjesme Đorđa Balaševića. U tom momentu imam osjećaj isto kao da je neko retroaktivno "pustio boju" u crno bijeli film koji sam upravo odgledao. Ludilo.
tranquil

#42 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by tranquil »

el sadismo wrote:
Kataklinger wrote:Meni je twist u Primal Fear bio vrhunski. Ono jedna rečenica od strane Nortona i sjeb....
Usput da i ja spomenem dva vrhunska:

- Se7en
- The Prestige
Ne bih rekao da 7 ima neki twist. Više kao šok. I da,i taj sam predvidio prije kraja.
Slažem se, 7 je više šok nego preokret.

"Prestige" sam za onog Hugh Jackman-a skontao fol još u momentu kada sam vidio onu poljanu pored Teslinog laboratorija, sa mačkama i šeširima. Mislim da su svi shvatili, i to je bio "fake twist" koji odvlači pažnju - ono za Bale-a me je baš iznenadilo, i vjerovatno mnoge, iako je trik puno stariji i jednostavniji nego ono što su izveli Jackman i Tesla / Bowie. Sjajan film.
vicious

#43 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by vicious »

Joj ja se Prestigea uopste vise ne sjecam, osim par scena onako kroz maglu. Vrijeme je da se obnovi :)
el sadismo

#44 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by el sadismo »

tranquil wrote:Od početka se znalo da će ovo biti Shyamalan-ova tema, jer je odradio par vrhunksih preokreta.

Meni najdraži je "Nesalomivi", a uz njega odmah je "Šesto čulo", a volim i potcijenjeni "Zaselak" (The Village) koji u sebi ima nekoliko preokreta, koji počinju negdje od sredine filma pa se redaju do kraja, od kojih su prvi i zadnji najveći.

Što se tiče "Nesalomivog", čitavo vrijeme nam je bilo pričano u čemu je fl, još od početka, samo što to nismo prihvatali. Zato nas kraj u isto vrijeme onako odalami, a sve se uklapa.

Šesto čulo sam gledao u kinu. Roditelji su došli s djetetom (zašto neko vodi klinca na film koji je skoro horror, veze nemam) i dijete je, nakon uvodne scene i pucnja, kod iduće scene (nekoliko mjeseci poslije), naglas pitalo "pa čekaj, ovaj je [ONO ŠTO ĆE SE ISPOSTAVITI TEK NA KRAJU]". Svi su bili ono, šuti glupo dijete, ne pričaj u kinu pogotovo ne takva lupetanja, prati malo, a poslije filma bilo je ono, jebote, dijete jedino skontalo.

Mimo Shyamalana, Usual Suspects mi je vjerovatno najdraži preokret. Ništa nisam sumnjao do kraja.

Tata svih preokreta (ne najveći niti najšokantniji, nego doslovno "tata" zbog starosti) je po meni "Građanin Kane". Nakon što nam je već rečeno da nikada nećemo saznati šta znači ime ili riječ "Rosebud", u onoj sekundi kada nam se kao gledaocu ipak otkriju ta tajna, sve unazad u filmu se mijenja: čitav život, motivacija i karakter glavnog lika, Montgomery Burns se pretvara u izvjesnog lika iz jedne poznate pjesme Đorđa Balaševića. U tom momentu imam osjećaj isto kao da je neko retroaktivno "pustio boju" u crno bijeli film koji sam upravo odgledao. Ludilo.
Je. U Unbreakable je tema superjunaci... Slijedom logike Dunn(Willus) je superjunak, a Mr.Glass(Jackson)supernegativac. U filmu se debelo ocituje razlika izmedju Dunna i Mr.Glassa. Ali kad netko kaze da je ocekivao i predvidio onakav kraj - LAZE. Premda je dano hintova da bi to moglo biti. A sto se tice ostalih Shylamanovih filmova sa twistom, meni osobno The Visit je broj.2. 6th Sense sam predvidio i prije kraja,, a The Village je usuvise lagano za predviditi.

Citizen Kane. Ne bih rekao da je to neki twist. Vise kao cudna istina. Nist se tu nije promjenilo sa radnjom bitno.

Vertigo ima pre-eben plot twist...
el sadismo

#45 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by el sadismo »

Neko spomenuo The Game.
Koji je to tocno preokret u The Game??
kakavdanakneiskustvu

#46 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by kakavdanakneiskustvu »

el sadismo wrote:Neko spomenuo The Game.

koliko se sjecam sve je sto je douglas dozivio bila igra koju mu je mladji brat penn priredio
el sadismo

#47 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by el sadismo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
el sadismo wrote:Neko spomenuo The Game.

koliko se sjecam sve je sto je douglas dozivio bila igra koju mu je mladji brat penn priredio
Pa da, ali to je receno na pocetku filma
U biti film ima dvije opcije. Ili je to sve The Game ili ga betko zeli opljackati. Po meni ti nije nikakav preokret.
janje_

#48 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by janje_ »

u kojem lynchovom filmu su dvije trebe i rammstein muzika? lost highway? tu ga je momacki zaveslo.
kakavdanakneiskustvu

#49 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by kakavdanakneiskustvu »

janje_ wrote:u kojem lynchovom filmu su dvije trebe i rammstein muzika? lost highway? tu ga je momacki zaveslo.

u mullholland drive,,naomi watts i laura harring cini mi se
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 06/11/2017 19:02, edited 1 time in total.
el sadismo

#50 Re: Najšokantniji filmski preokreti,plot twistovi..

Post by el sadismo »

[yt][/yt]
janje_ wrote:u kojem lynchovom filmu su dvije trebe i rammstein muzika? lost highway? tu ga je momacki zaveslo.
Mulholland Dr.
Post Reply