Najsigurniji i najlaksi put do mora
Moderator: anex
-
Nancy Drew
-
bc_chupo
#29 Re: Najsigurniji i najlaksi put do mora
vozom ....Dena wrote:Evo idemo iz pocetka.....
Koji put izabrati do mora, a da nema previse guzve i saobracaja? Ima li neka alternativa do Mostara?
-
Vingo
meni mozes samo ovo boldano...Nancy Drew wrote:Oj Cho je meni sladak skroz, jest krmek al je![]()
A priča me podsjeti prije rata, ide se porodično na more a da bi se gužve izbjegle treba krenuti makar u 5 h ... istom logikom krenu svi pa je cijeli grad oko 8 zaglavljen u kanjonu Neretve... tu se vadi pohovana piletina, sokovi, djeca kenjakaju, tetke izlaze da protegnu noge, očevi mudruju o karburatorima i tako ... sklope se nova poznanstva
![]()
Nego reci ti nama gdje ideš, s kim i to ...
- Dori
Super, znam taj putLisac wrote:aj chobankovica i drame![]()
![]()
a da se mozhe preko igmana iz sarajeva, naravno da mozhe.
nije teshko, odatle gdje si sada![]()
produzhish nekih 2 km u pravcu kijeva pa skrenesh desno putem ka igmanu. vozish uzbrdo (je 'l uzbrdo ili uz brdo
) dok ne dodjesh do raskrsnice kod policijskog doma na igmanu. tu skrenesh desno i vishe ne skrechesh nigdje sve dok ne izadjesh na semafor u hadzhicima. tu skrenesh lijevo i pratish put do mostara
![]()
@bengin: Hvala
@Nancy Drew: S rajom.....Dubrovnik
-
zmijaIzmaj
Vingo wrote:zmijaIzmaj wrote:hajde sad promjeni nick iz dena m u senna m![]()
zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...
dena ide na jinxe, pitajte mene
-
Vingo
Jesam papa, al jos me oci sluze....kod vjecne vatre oko 5...bila si s prijateljicom i imala neki super stajlingzmijaIzmaj wrote:Vingo wrote:zmijaIzmaj wrote:hajde sad promjeni nick iz dena m u senna m![]()
zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...oprosti mi, pape
![]()
dje je to bilo, mozzda sam ti se samo pricinila
... a neprimjecujem ja svijet okolo
![]()
...imam osjecaj da ce tema brzo na bez cenzure
![]()
dena ide na jinxe, pitajte mene
-
Lisac
bolje i to nego da te neki dan, k'o ja, pozdravila u kafaniVingo wrote: zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...
necu dalje elaborirati zachudjene poglede:D dodushe bio je mrak, losh ugao a i ja pomalo nalik zvijezdi
otada sam odluchio nikoga vishe ne pozdravljati prvi
-
zmijaIzmaj
Lisac wrote:bolje i to nego da te neki dan, k'o ja, pozdravila u kafaniVingo wrote: zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...![]()
![]()
necu dalje elaborirati zachudjene poglede:D dodushe bio je mrak, losh ugao a i ja pomalo nalik zvijezdi![]()
aaa, sigurno je bila ljubicasta "jakna" (@ vingo
-
Vingo
Lisac wrote:bolje i to nego da te neki dan, k'o ja, pozdravila u kafaniVingo wrote: zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...![]()
![]()
necu dalje elaborirati zachudjene poglede:D dodushe bio je mrak, losh ugao a i ja pomalo nalik zvijezdi![]()
-
rikardoreis
ako zelite izbjeci guzve, ne idite na prelaz Doljani...nego na Gabelu, ceka se malo ili nimalo, a jednaka je kilometraza...prosli vikend, vracajuci se s mora, vozeci se tom desnom stranom Neretve, vidio sam na lijevoj kilometarsku kolonu koja je pocinjala u Metkovicu...doduse mah'o sam Bosancima
al haj sad objasni kuda da idete...
skrene se za Capljinu, pa kroz Mogorjelo i jos jedno naselje kojem se sad ne mogu sjetiti imena i onda dodje naselje Gabela...ma, koga god upitate - objasnice vam...
na jadransku magistralu se izadje poslije onog velikog mosta, prije Ploca.
uh, oderace me 'vamo, ako nakon ovog zaguzva i preko Gabele
al haj sad objasni kuda da idete...
skrene se za Capljinu, pa kroz Mogorjelo i jos jedno naselje kojem se sad ne mogu sjetiti imena i onda dodje naselje Gabela...ma, koga god upitate - objasnice vam...
na jadransku magistralu se izadje poslije onog velikog mosta, prije Ploca.
uh, oderace me 'vamo, ako nakon ovog zaguzva i preko Gabele
-
Nancy Drew
-
Lisac
dobro nisamVingo wrote:Lisac wrote:bolje i to nego da te neki dan, k'o ja, pozdravila u kafaniVingo wrote: zmijo neki dan (prekjucer) si prosla kraj mene ko kraj nikog...![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro nisi batina popio.....zvijezdo!
shto se mora tiche
prle reci mu (bosmenu) tiho tiho
-
FFK as Lucy01
-
zmijaIzmaj
bascelik wrote:Kad konacno rece Dubrovnik zipa ovu relaciju: Sarajevo-Foca-Tjentiste-Gacko-Stolac(alternativa Bileca)-Trebinje-Dubrovnik
Nema guzve,a zivopisno do bola.
-
Nancy Drew
- Neelix
jest al imas jedno 40x vise sanse da se strovalis sa puta. vozim ja za gacko prosle godine kad iza krivine stado ovacazmijaIzmaj wrote:bascelik wrote:Kad konacno rece Dubrovnik zipa ovu relaciju: Sarajevo-Foca-Tjentiste-Gacko-Stolac(alternativa Bileca)-Trebinje-Dubrovnik
Nema guzve,a zivopisno do bola.+ izracunati da si na volujaku i vucevu u momentu kada sunce izlazi...predjeli su ko iz kaubojskih filmova
crvene planine (cak se jedan poznati, holivudski kaubojski film snimo)...predivno je...mada na toj dionici ima i 10-tak km makadama, zaobilaznica zbog nekog ostecena na putu...
put je blago receno uzas.
-
Leonid Breznjev
Dena wrote:Gdje?Yamahalac wrote:rekla je na drugoj, a ovdje ponavljabosmen wrote: Radio pod ruku i ne brini se
Ali nisi trebala bez potrebe otvarati temu kako bi nam rekla da ides na more.Nidje veze![]()
![]()
Nije tema moje more, vec alarmantno stanje na nasim (i Hrvatskim) putevima u ljetnoj sezoni
- Dori
Bila, vratila se i sve proslo bez problema.....nije bilo guzve na putu, ni na granici. Ni kad sam isla tamo, ni u povratku...Malo je sinoc zaguzvalo na ulazu u Sarajevo, do Mostarskog raskrsca, ali to je bilo za ocekivati. U svakom slucaju ni blizu ocekivanog, s obizrom na datum i vrijeme...
Na kraju sam se ipak odlucila za klasiku, mada sam izasla preko Igmana i ustedila pravo puno vremena....Znaci Konjic, Jablanica, Mostar, Metkovic....
Hvala svima za savjete...
Evo par slicica

Na kraju sam se ipak odlucila za klasiku, mada sam izasla preko Igmana i ustedila pravo puno vremena....Znaci Konjic, Jablanica, Mostar, Metkovic....
Hvala svima za savjete...
Evo par slicica